Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde guerretenshi nie strasz
to Wasz drugi skok? On na rozpisce rzeczywiście jest dłuższy
Mój śpi od 16:30 do teraz. Już chyba 3 raz odkąd wstałam od niego (padliśmy razem podczas karmienia na leżąco) zaczyna płakać nawet nie otwierając oczu i za chwilę przestaje. Coś czuję że znowu zaczyna nam się akcja kupa na wieczór
najgorzej że jesteśmy znowu sami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:57

-
baranosia wrote:Diewuszka kilka razy mąż podczas kąpieli próbował naciągać ale stwierdził że nie chce na siłę nic robić. Zauważyłam to dopiero dziś podczas kąpieli. Poobserwuję i najwyżej pójdę do lekarza jak nie minie. Sika normalnie bo tradycyjnie nasikał do wanienki
boleć też nie boli bo nie płakał jak dotykałam.
Byliśmy u lekarza. Generalnie siusiaczek wygląda normalnie, zaczerwienienie zniknęło, więc nie wiem z czego to wynikało. Mam nadzieję, że u Was też jest w porządku. Pozdrawiam wszystkie Grudniówki
Październikówka 2016
baranosia lubi tę wiadomość
-
Baranosiu, u nas na poczatku to byly humorki. teraz to calodniowe marudzenie, jeczenie, placz. zaczelo sie ze zaczal miec problemy z jedzeniem (jak przy pierwszym skoku), odpychac mnie, drzec sie, najlepiej czuc w lozeczku. dzis pierwszy raz od niepamietam kiedy mial az 2 drzemki! mam nadzieje ze na dniach przejdzie, bo juz mi sie na glowe rzuca.
-
Diewuszka u nas też zniknęło! Więc to chyba normalne było
tak myślę że mój może zbyt długo był w pampersie który był zasikany? Więcej się to nie powtórzyło i oby tak zostało 
Ale dzięki za info i że o mnie pamiętałaś
Guerretenshi nie dziwię się ja przy pierwszym skoku też myślałam że umrę nie miałam jak wyjść do łazienki ani zjeść... Aż siedziałam i ryczałam jednego wieczoru... Życzę aby już Wam mijał skok :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 19:08
diewuszka86 lubi tę wiadomość

-
Boziu my tak tego pierwszego skoku bardzo nie odczulismy, za to ten trwa od soboty. Jak dobrze, że mnje jeszcze pamiętacie i nie wyganiacie stąd:)! I jak dobrze, że też znacie ten temat głupich skoków! Mój Alek teraz mniej śpi bo już ma 8tyg 4dni jak.mu daje cyca to nie je 2,5 -3 godz a w nocy 3-4, chociaż teraz przy tym skoku w dzień je co 2-2,5 godz
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
moja je w dzień co 3-3,5h, w nocy od 21 (22) wytrzymuje do 4 (5) rano i potem już znów co 3-3,5 h. Czasem ma taki dzień że zaśnie i dłużej nie je. Wychodzi mi 7 razy. Robię po 120 ml ale nie zawsze tyle zje. jak uda się ją odbić w środku posiłku to zje wszystko, a tak zostawia 20-30mlguerretenshi wrote:u nas skok od 15.01 i wciaz trwa.
dziewczyny ktore karmia mm - ile razy i po ile Wasze maluchy jedza?
-
nam się chyba skok zaczął-dziś trzeci dzień. Śpiąca, pada, ale od 5 do 15 minut i płacz -smoczek, suszarka i tak w kółko. trzeci dzień nie śpi za dnia. Za to w nocy śpi, ale może dlatego że czuje ze ja śpie obok. za to uśpić ją to dramat- 2 a nawet 3 godzinny maraton. Rzuca się, wścieka, wymachuje rękoma jakby mnie pobić chciała. A zasypiała sama w łóżeczku...
jutro powinien przyjść Tulik
-
Baranosia, to normalne. Ja się śmieję, że moje mleko jest chude

bo starcza małemu na bardzo krótko. Nawet jak dam mu w postaci butli 150 ml. Za to przeczyszcza elegancko 

Guerretenshi, ja karmię mieszanie, ale jak podaję na noc samą butlę to zjada 150 ml. W ciągu dnia ok. 120 ml.
Btw.Z tym karmieniem mieszanym to zachodu co nie miara. Najpierw cycek - neverending przysypianie przy cycku - przygotowywanie mm z zageszczaczem - karmienie butelką - ściąganie laktatorem (w ramach pobudzania laktacji, bo Mieszek nie opróżnia do konca) - wyparzanie sprzętu. I tak co dwie, trzy godziny. -
mieszane karmienie bylo straszne, dlatego jestem tylko przy mm. Pietrucha zjada 130-150 ml 6-7 razy na dobe, no ale wazy ponad 6 kg. chociaz teraz jak obali butle to placze i szuka dalej, ale zwalam to na skok, bo po paru minutach mu przechodzi. no i w nocy je tylko raz, po 6-7 godzinach snu (a idzie spac o 20, max 21 jak mamy ciezki dzien).
-
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale pisałaś, że w ciągu dnia mały je z cycka przez 5 minut? Może dlatego tak często woła cyca, bo dostaje to rzadkie mleko? To mleko nie bardzo nasyca. Chociaż Twój i tak dużo przybiera na wadze, ale może napchać wystarczająco się nie możebaranosia wrote:Olcia to i tak pięknie Ci je! Ja nie wiem czy mam taki egzemplarz który lubi być przy cycku czy mój pokarm jest jakiś słaby (co prawda mały ładnie przybiera) ale on je bardzo często.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 20:00
Dobrawa, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Jej nawet nie wiecie jak mnie uspokoilyscie z tymi skokami, jakbym o sobie czytała. Dzięki Bogu to normalne :* Alek tez sam zawsze zasypial, nie marudzil, złote dziecko aż tu nagle takie cuda!
W piątek byliśmy u kardiologa dziecięcego, bo lekarz drugi raz usłyszał jakieś szmery ale na szczęście serduszko zdrowe, tylko jeszcze dziurka się nie skleila, myślałam że to po tym Alek tak przeżywa ale to już 5 dzień...
Baranosia a przystawiasz co karmienie do dwóch piersi? Ja tak zaczęłam robić, bo mały więcej potrzebuje. A położna mi doradzila żeby nakarmić, dać do odbicia, przebrać pampersa i znów dokarmic. Spróbuj może poskutkuje :* nie robie tego zawsze ale często daje do odbicia o do drugiej piersi;)
Fuksja90 przywołałas mnie myślami:)
Guerretenshi tez się wystraszylam.ze aż tyle! Oby szybko przeszło! -
Dziewczyny, które mają psy (chodzi mi o psy konkretnie, nie koty). Jak wygląda relacja między waszymi maluchami a psem? Bo mój Aran teraz coraz częściej już za coś łapie, ciągnie, drapie. Właśnie mi wbił paznokcie w usta i je pociągnął, chyba myślał, że to plastelina. Boję się, że jak przyjedziemy do Polski to będzie chciał ciągnąć naszego psa za ucho itd a Felus wiadomo, może ugryźć. Oczywiście będę pilnować cały czas, ale chciałabym, żeby mieli fajną, przyjacielska relację, bo Felus to kochany piesek, lubi się tulić, ale ciekawskiego 6 miesięcznego dziecka nie sposób utrzymać spokojnie.
-
Ja Tez tak kochana karmiłam i mi zasypial czasami to wtedy przebieranie albo głaskanie bo głowie, szyjce żeby się obudził jak widziałam ze mało je;) spróbuj kochana, bo już pod koniec z tej piersi jednej mało co leci i przez to może zasypiać bo się umeczy
a tak to bedzie miał full wypas
i będzie mu dużo leciało, że aż z chęcią bd ciągnął
!
baranosia lubi tę wiadomość
-
Ktoś mi Antka podmienił! Spał od 10:30 do 11:50 potem na spacerze od 12:30 do 13:30, po południu od 16:30 do 19:30 wstał zjadł, walną mega kupę i znowu śpi!
Chyba idę i ja bo boję się że się wyśpi i będziemy walczyć a całą noc będziemy sami
Olcia..89 lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH