SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mi się nie chciało wstawać teraz do karmienia... :/ Ciągle przedłużałam, wsadzałam smoczka. Młody spadał tylko 1godz.20 min. Wiem, zazdrościcie mi wszystkie :P

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne czy koperek odchodzi do lamusa czy nie, ważne że działa. Ja mam tą herbatkę z Hipp.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja a dużo go podajesz?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, dzięki za patent z glukozą, chyba zacznę tak robić. Mós sposób na dopajanie to - jak przy Eryku - 10ml więcej przy kazdej porcji mleka, inaczej nie ma opcji. Chociaż u nas dalej biegunka poszczepienna, więc trochę tęsknię za kupą raz na 48h :P

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Nie ważne czy koperek odchodzi do lamusa czy nie, ważne że działa. Ja mam tą herbatkę z Hipp.

Jeśli na Twoje dziecko działa, to fajnie, ale na wiele nie, a nawet pogarsza ;) Dlatego trzeba uważać, jak ze wszystkim. Niemniej - dzieciom kp nie poddawałabym nic, to zaburza florę bakteryjną. Z resztą przy mm też nie zaleca się już dopajania.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi położna mówiła, że przy mm też nie trzeba dopajać, chyba że zauważę, że kupa jest za twarda - czyli że odpada od pieluchy. I u nas była mega twarda, jak plastelina. Dlatego ja przepajam. Mam tą herbatkę z Hipp, ale użyłam może ze 3 razy, dawałam czystą wodę.
    Ale tak z 30-40ml max. Nam pomogło, kupy normalne papkowate 1-2 dziennie bez większych sensacji z parciem. Ale szczerze to nie wiem czy pomogła woda czy herbatka. Teraz będę podawać wodę i zobaczę czy coś się zmieni

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża się 8tż czyli skok ciekawe czy i tym razem nas dopadnie ta "przyjemność"...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepienie niedługo. I to aż 4 różne szczepionki, w tym 5w1, pneumokoki, rotawirusy oraz meningitis, to chyba zapalenie opon mózgowych po polsku. Tyle szczepień na raz, nie wiem jak mały mały to zniesie, tym bardziej, że już mi zapowiedziano, że po tej szczepionce na zapalenie opon będzie gorączka. :(

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita to wszystko na 1 wizycie ???

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Nita to wszystko na 1 wizycie ???
    Tak, w 8 tygodniu życia

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia daje mu po 30ml bo więcej nie chce pić.

Basia a ile razy dziennie podajesz wodę ? Czy to jest przegotowana czy inna ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde urodziłam 12.12 i dalej nie mam macierzyńskiego :/ po jakim czasie dostałyście pieniądze?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam jeszcze w grudniu.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Kurde urodziłam 12.12 i dalej nie mam macierzyńskiego :/ po jakim czasie dostałyście pieniądze?
    Ja za grudzień dostałam 4.01 a za styczeń mam zaplanowaną wypłatę na 26.01 :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Ja też nie mam, ale ja mam DG, powinno mi wpłynąć do 3.02.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to chyba muszę zadzwonić do zusu :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Tak, w 8 tygodniu życia
    Szaleństwo, a wszyscy przeciwnicy szczepień w polsce twierdzą że to u nas tylko takie ilości szczepień się funduje, że na zachodzie nikt tak nie szczepi a jednak...
    Nita masz możliwość rozłożenia tego na kilka wizyt?
    Ja jestem zwolenniczką szczepień i będę szczepić na wszystko ale w życiu bym nie podała tylu szczepionek na jednej wizycie
    jedna to mega obciążenie dla organizmu a co dopiero 4 z czego ta jedna 5w1 czyli łącznie 9 chorób
    Nawet jeśli mały dostanie gorączki, nie mówię o innych działaniach niepożądanych (tfu tfu) to nawet nie wiadomo po której szczepionce
    Pogadaj z lekarzem, poczytaj i pomyśl nad rozłożeniem tego, szkoda dziecko męczyć fundując mu takie kombo

Martusiazabka, Izieth, Nita lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wezmę jednak 5w1. Zastanawiam się tylko czy na tej samej wizycie dać rota czy tydzień później jak myślicie? Bo rotawirus jest doustnie tak?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym wszystko rozbić jednak, też coraz bardziej skłaniam się ku skojarzonym, ale dodatkowe rota i pneumokoki podałabym osobno.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • chiara Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bierzemy 6w1 i rota na jednej wizycie. Bardzo zależy mi na rota więc chcę jak najszybciej zaszczepić. Jednak ten katar nas wykańcza a właściwie zapchany nos. Mam kropelki którymi mam smarować w środku noska jak ja to zrobię to nie wiem.
    Lek na kłopoty brzuszka chyba działa bo dzisiaj kupa szła 5 minut bez większego trudu (w porównaniu z tym co było). Oprócz tego gazy wylatują bardzo swobodnie.

Z tym dopajaniem to ja już nie wiem, bo słyszałam że powinno się podawać picie jak jest mm.

U nas herbata z kopru zadziałała odwrotnie niż powinna. Odstawiłam kłopoty się zmniejszyły.

Moje dziecko w nocy wytrzymało dwa razy po 4,5 h bez karmienia choć dla mnie to było bardziej męczące bo chodziłam sprawdzać czy wszystko jest ok. Muszę się w tym odnaleźć że teraz w nocy więcej śpimy a nie jemy ;)

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ