Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChiara, dzięki za patent z glukozą, chyba zacznę tak robić. Mós sposób na dopajanie to - jak przy Eryku - 10ml więcej przy kazdej porcji mleka, inaczej nie ma opcji. Chociaż u nas dalej biegunka poszczepienna, więc trochę tęsknię za kupą raz na 48h
-
Fuksja90 wrote:Nie ważne czy koperek odchodzi do lamusa czy nie, ważne że działa. Ja mam tą herbatkę z Hipp.
Jeśli na Twoje dziecko działa, to fajnie, ale na wiele nie, a nawet pogarsza
Dlatego trzeba uważać, jak ze wszystkim. Niemniej - dzieciom kp nie poddawałabym nic, to zaburza florę bakteryjną. Z resztą przy mm też nie zaleca się już dopajania.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
mi położna mówiła, że przy mm też nie trzeba dopajać, chyba że zauważę, że kupa jest za twarda - czyli że odpada od pieluchy. I u nas była mega twarda, jak plastelina. Dlatego ja przepajam. Mam tą herbatkę z Hipp, ale użyłam może ze 3 razy, dawałam czystą wodę.
Ale tak z 30-40ml max. Nam pomogło, kupy normalne papkowate 1-2 dziennie bez większych sensacji z parciem. Ale szczerze to nie wiem czy pomogła woda czy herbatka. Teraz będę podawać wodę i zobaczę czy coś się zmieni
-
U nas szczepienie niedługo. I to aż 4 różne szczepionki, w tym 5w1, pneumokoki, rotawirusy oraz meningitis, to chyba zapalenie opon mózgowych po polsku. Tyle szczepień na raz, nie wiem jak mały mały to zniesie, tym bardziej, że już mi zapowiedziano, że po tej szczepionce na zapalenie opon będzie gorączka.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Szaleństwo, a wszyscy przeciwnicy szczepień w polsce twierdzą że to u nas tylko takie ilości szczepień się funduje, że na zachodzie nikt tak nie szczepi a jednak...Nita wrote:Tak, w 8 tygodniu życia
Nita masz możliwość rozłożenia tego na kilka wizyt?
Ja jestem zwolenniczką szczepień i będę szczepić na wszystko ale w życiu bym nie podała tylu szczepionek na jednej wizycie
jedna to mega obciążenie dla organizmu a co dopiero 4 z czego ta jedna 5w1 czyli łącznie 9 chorób
Nawet jeśli mały dostanie gorączki, nie mówię o innych działaniach niepożądanych (tfu tfu) to nawet nie wiadomo po której szczepionce
Pogadaj z lekarzem, poczytaj i pomyśl nad rozłożeniem tego, szkoda dziecko męczyć fundując mu takie kombo
Martusiazabka, Izieth, Nita lubią tę wiadomość

-
My bierzemy 6w1 i rota na jednej wizycie. Bardzo zależy mi na rota więc chcę jak najszybciej zaszczepić. Jednak ten katar nas wykańcza a właściwie zapchany nos. Mam kropelki którymi mam smarować w środku noska jak ja to zrobię to nie wiem.
Lek na kłopoty brzuszka chyba działa bo dzisiaj kupa szła 5 minut bez większego trudu (w porównaniu z tym co było). Oprócz tego gazy wylatują bardzo swobodnie.
Z tym dopajaniem to ja już nie wiem, bo słyszałam że powinno się podawać picie jak jest mm.
U nas herbata z kopru zadziałała odwrotnie niż powinna. Odstawiłam kłopoty się zmniejszyły.
Moje dziecko w nocy wytrzymało dwa razy po 4,5 h bez karmienia choć dla mnie to było bardziej męczące bo chodziłam sprawdzać czy wszystko jest ok. Muszę się w tym odnaleźć że teraz w nocy więcej śpimy a nie jemy
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Ciągle przedłużałam, wsadzałam smoczka. Młody spadał tylko 1godz.20 min. Wiem, zazdrościcie mi wszystkie