Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Baranosia tego nie widać na pierwszy rzut oka tylko właśnie w badaniu czuć albo widać wtedy jak by się chciało zrobić zwykłe brzuszki to taki podłużny wałek na brzuchu się robi
Skutkiem ubocznym tego (przynajmniej u mnie) jest lekko zaokrąglony brzuch, taka wieczna wczesna, zgrabna ciąża
mięśnie nie trzymają i wystarczy zjeść rano cokolwiek i już wywala, ja nie raz i nie dwa byłam brana za ciężarną jak się niefortunnie ubrałam albo źle stanęłam 
Podają że do roku po ciąży jest ten czas kiedy ma szanse zejść się samoistnie
U mnie to nie jest aż tak zaawansowany stan jaki można znaleźć w necie ale troszkę mam, myślałam że po 2 ciąży będzie gorzej ale dramatu nie ma, mam nadzieję że uda mi się to ćwiczeniami naprawićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 16:10

-
Martusiazabka wrote:Koska, a zaglądałaś do buzi? U nas był taki odruch wymiotny, też nic nie leciało. Często też ulewał (gdzie wcześniej mu się to nie zdarzało). Językiem memlał, dużo śliny łykał, bardzo pchał rączki do buzi. Ewidentnie w tej buzi mu coś przeszkadzało. I ma taki biały nalot na języku i troszkę na dziąsłach. Pani doktor od razu powiedziała ze to pieśniawki i dała nam aphtin do smarowania. Widać poprawę juz po 1 dniu stosowania
A ja się pochwalę! Chyba odnieśliśmy mały sukces
jak małemu zaczynają się oczka kleić to robi się marudny. Na rękach mu źle, u nas na łóżku tez, na macie i w bujaczku tak samo. A jak się go położy do jego łóżeczka to się uspokaja i ładnie sam zasypia
chyba zaczyna poprostu wołać do siebie jak jest zmęczony

Martusia, Aphtin zawiera toksyczna substancje, której nie powinno wie stosować u dzieci poniżej 11 rż (podobnie jak maść tormentiol) - czteroboran sodu. Ja bym nie stosowała... Mimo, ze lekarze przepisują oba preparaty nagminnie w Polsce!
A plesniawki to białe plamy, biały nalot na języku jest normalny u dzieci, wiec nie musi oznaczać od razu plesniawek.
Poczytaj o czteroboranie
http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-szkodliwy-tormentiol.html?m=1#Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 08:26
polkosia lubi tę wiadomość
-
Próbowałam wiele razy - jak podawałam moje z butelki to próbowałam, żeby skontrolować temperaturę.Martusiazabka wrote:Jest paskudne
takie rozwodnione i słodkie. Dziwnie smakuje... A nie raz słyszałam że takie pyszne. Dwóch moich znajomych twierdzi że ssali razem z dziećmi, albo że dolewali sobie do kawy zamiast zwykłego mleka. Nie... To nie dla mnie

Jest obrzydliwe...Jeśli jacyś znajomi twierdzili, ze ssali i im smakowało, tzn ze nigdy nie próbowali
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Baranosia dzięki za informacje lubię te ciuszki z Lidla

Nadal zmagamy się z zapchany nosem nad ranem
jejku znowu przez to może nie być szczepienia 
Podobno katar obecne nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia? Z drugiej strony nie chcę męczyć dziecka jakby przez to miała czuć się gorzej. -
Nas zaatakowały wysypki na buzi, głowie i szyjce. Lekarz nic nie kazał robić no ale jak skoro to szorstkie jak papier ścierny
polkosia sprowadzam ten krem dermadic o którym wspominałaś, oby pomógł. A ty stosujesz ich żele do mycia?
No i zaczęła ulewac mała, fujjjjjj
już wolę kupy hehehe
-
Witaj w klubie mi sie pojawil tez na poczatku 7 tyg. Podobno ma tak 10% kobiet. Wszystko ladnie sie wyczyscilo i po 1 wspolzyciu pojawily mi sie plamienia.Fuksja90 wrote:A u mnie 7 tygodni po porodzi wrócił okres a tak dobrze bez niego było. Mój mąż stwierdził ,że ma niezawodny sposób żeby go nie było przez dłuższy czas.
eh 2 jeszcze nie bylo

-
Haha to widocznie po seksie się uaktywniaIva79 wrote:Witaj w klubie mi sie pojawil tez na poczatku 7 tyg. Podobno ma tak 10% kobiet. Wszystko ladnie sie wyczyscilo i po 1 wspolzyciu pojawily mi sie plamienia.
eh 2 jeszcze nie bylo 
Iva79 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Nas zaatakowały wysypki na buzi, głowie i szyjce. Lekarz nic nie kazał robić no ale jak skoro to szorstkie jak papier ścierny
polkosia sprowadzam ten krem dermadic o którym wspominałaś, oby pomógł. A ty stosujesz ich żele do mycia?
No i zaczęła ulewac mała, fujjjjjj
już wolę kupy hehehe
MoBo, nie, tylko krem
Żel mam Cetaphil Baby do ciała i włosów i jestem mu wierna
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Łooo... U nas wczoraj niezły sajgon był. Albo mam jakiś kryzys laktacyjny, albo Mikołaj znów przechodzi skok rozwojowy. Jedzenie co pół godziny - max godzinę. Ciumka 5 - 10 minut, za pół godziny awantura bo głodny. Znów 5 minut po je i 30 minut spokoju. I tak w kółko. Cały dzień. Juz mnie cycki bolą. I zastanawiam się co za nieszczęście się znowu dzieje. Ech... A może by tak w końcu jakieś monotonne macierzyństwo? Mógłby nadejść jakiś nudny dzień jak codzień
Baranosia, dzięki za info o tym Aphtinie. Rzeczywiście nie wiedziałam że to może dziecku zaszkodzić. Poczytałam sobie i oczywiście go odstawiłam. Najgorsze jest to ze to przecież pediatra przepisała! My nie musimy znać składu wszystkich leków i wiedzieć co pomaga a co szkodzi. Zawsze myślałam ze właśnie od tego jest lekarz. A tu i tym razem sprawdza się powiedzenie "umiesz liczyć? Licz na siebie!". Wszystko trzeba dokładnie sprawdzać żeby dziecku krzywdy nie zrobić. Ech... Nowa rola. Macierzyństwo. Z czasem się nabywa doświadczenia. Tylko szkoda że metodą prób i błędów na własnym dziecku
Jeszcze raz dzięki!
Ja też czekam na wizytę u ginekologa. Idę we wtorek. Mój doktor poszedł sobie na zwolnienie. Do końca... Lutego! Wyobraźcie sobie moją minę jak mi w połowie stycznia pani z rejestracji powiedziała że może mnie umówić na marzec! I tak nie dość ze mam pietra bo to pierwsza taka wizyta kontrolna, to jeszcze jakaś lekarka której nie znam
Ale i znajdzie się coś pozytywnego
dziś po raz pierwszy od porodu poszłam do kibelka na 2 i... Obyło się bez łez i bólu! Co za cudowne uczucie móc się normalnie wypróżnić!
czopki pomogły. Pojęcia nie macie jak cieszą takie niby drobne rzeczy 
Maggie_31 lubi tę wiadomość

-
Martusia doskonale rozumiem bo sama miałam problemy z dwójką

Z tym Aphtinie to podziękowania dla Dotty się należą
Być może to skok ja sama czekam aż dopadnie nas drugi... Choć nie powiem żebym tęskniła za tym skokiem...
Martusiazabka, Dotty84 lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH