Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My juz od dawna wychodzimy na spacery. Pierwszy raz wyszliśmy jak Mikołaj miał nie całe 2 tygodnie. Teraz prawie codziennie chodzimy na ok godzinę. Nie raz nawet musiałam jechać z małym na miasto żeby coś pozalatwiać to nawet ze 3 godziny po dworzu chodziliśmy

-
Martusiazabka wrote:Krakuska, nikt nam nic nie mówił ze można to rozbić. Szczerze mówiąc wogole pierwsze o tym słyszę. Nawet w internecie jak czytałam to wszędzie piszą ze te refundowane to są 3 szczepionki na jednej wizycie. Dlatego wiele ludzi wybiera skojarzone żeby nie męczyć tak dziecka tyloma ukłuciami. Gdyby dało się to podzielić na kilka wizyt to chyba nikt by pieniędzy w te skojarzone nie wywalał

Nie no, z tego co mi wiadomo, jak najbardziej możesz rozłożyć refundowane na kilka wizyt. Sama zaszczepiłam tydzień temu na wzw i kolejne szczepienia z tej pierwszej "fali" mamy za tydzień. Ludzie wybierają skojarzone, bo jest dużo mniej wkłuć, chodzenia, a za każdym razem dziecko musi być całkowicie zdrowe itd. Dodatkowo jedna z tych szczepionek skojarzonych jest nowszej generacji. -
Nita kurcze nie za ciekawie ale odpocznij kochana i wracaj do nas zdrowa :*
My wychodzimy prawie codziennie na 1-1,5h. Zakładam spodenki, skarpetki, body na długi rękaw, wkładam w kombinezon taki coś a'la śpiworek w wózku mamy ocieplany śpiworek jak na sanki i tyle
mały po powrocie zawsze jest cieplutki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 19:54

-
No, to chyba ta na krztusiec, cos mi polozna wsppminala.
My bierzemy 6w1, ale nie wiem kiedy, mielismy byc 19.01, ale wszyscy sie rozchorowalismy. Dopiero dochodzimy do siebie, starszak jeszcze bardzo kaszle i ma mega katar, wiec nie wiem kiedy bedzie sytuacja, ze 4/4 osoby w rodzinie beda zdrowe
Mała tylko nie złapała chorobska, zuch dziewczynka
Na spacerek, odkad starszy nie ma temperatury, wychodzimy prawiw codziennie. No, prawie, bo czasem, jak np dzisiaj, strasznie mi sie nie chciało
wiec siedzielismy w domku
Glupia jestem bo pogoda byla fajna, no, ale zrpbolismy sobie gofry, byly gry i zabawy, książeczka, a nawet baja w tv.
Małą ubieram tak- ze ma body, spodenki i skarpetki. Na to pajacyk welurkowy, lekki, na to spiworek, taki jakby kurtka z nogami i na to kocyk ciepły.
-
Hooney wrote:Dziewczyny, wychodzicie juz codziennie na spacery ? Jeśli tak, na jak długo i jak ubieracie dzieciaczki ?
My spacerujemy codziennie od 2 tyg.ż. minimum 1 h,na ogół 1,5 h,ubieram core w body i pajac,bądź body rajstopy pajac zależy czy jest koło zerowej temp.czy na minusie,dodatkowo skarpetki na nogi ręce,bo zimne jak lody,reszta standardowo czapka,kombinezon koc.
Szczepienia
U na 14 lutego i też nie wiem czy wybrać 5 w 1 czy refundowane,skłaniam się ku pierwszym.
A właśnie czy waszym pociechom też ropialo miejsce po szczepieniu na raczce?
Moje dziecko śpi od 4 dni po 15 minut,nic ją nie zmęczy,nawet płacz,zawiniecie w kokonik tez srednio pomaga,najlepiej by spała z cycem w buzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:05
-
Madziula87 wrote:My spacerujemy codziennie od 2 tyg.ż. minimum 1 h,na ogół 1,5 h,ubieram core w body i pajac,bądź body rajstopy pajac zależy czy jest koło zerowej temp.czy na minusie,dodatkowo skarpetki na nogi ręce,bo zimne jak lody,reszta standardowo czapka,kombinezon koc.
Szczepienia
U na 14 lutego i też nie wiem czy wybrać 5 w 1 czy refundowane,skłaniam się ku pierwszym.
A właśnie czy waszym pociechom też ropialo miejsce po szczepieniu na raczce?
Moje dziecko śpi od 4 dni po 15 minut,nic ją nie zmęczy,nawet płacz,zawiniecie w kokonik tez srednio pomaga,najlepiej by spała z cycem w buzi
Mojemu synkowi jakoś gdy miał 5 tygodni zaczęło ropiec miejsce po szczepionce, która dostał w szpitalu po urodzeniu. Wystraszylam się, bo nic w tym miejscu tyle czasu nie miał, a tu nagle takie coś. Ale oczywiście wujek Google uspokoil mnie, że to normalne
Po szczepionkach tych z 6 tygodnia nie ma żadnego śladu.
My wychodzimy codziennie na spacery. Gdy ładna pogoda tak jak dzisiaj nawet na 2 godziny. Gdy jest pochmurno i mniej stopni ok godzinę. Zastanawiałam sie czy nie przeginam i czy nie za wcześnie na takie spacery, ale widzę, że nie jestem jedyna
Martusiazabka lubi tę wiadomość

-
U nas też bąbel z ropą po szczepieniu w szpitalu. Teraz zasuszył się już trochę i chyba ropa wypłynęła wczoraj, bo dziś odchodzi już strupek. Tysia miała to samo.
Na spacerze byliśmy tylko raz... Mieszkam w fatalnym miejscu do życia i pyły są tu 10x przekroczone. Dzisiaj chciałam wyjść, bo piękna pogoda, ale co z tego, skoro aż śmierdzi dymem na dworzu. Szkoda zdrowia... Może jutro będzie lepiej
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A co do ciemieniuchy, to Klementynka miała KOSZMARNĄ, nic nie pomagało przez kilka tygodni aż kupiłam Olejuszkę. Trzy dni i śladu nie było. Śmierdzi strasznie, ale jest mega skuteczna. Polecam
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d036999a2530.jpg
Dziewczyny, co to może być ? Tradzik niemowlecy juz przerabialismy i wyglądał inaczej. To jest suche w dotyku, tylko na jednym policzku, chyba trochę blednie jak jest chłodniej, ale trochę czerwone i tak jest ciagle
Polkosia, chyba Ty pisałaś kiedyś, że nie leczysz dziewczynek na nfz. Pewnie masz wykupiony jakiś pakiet medyczny ? Tak się zastanawiam bo ja mam medicover i szukam kogoś, kto może mi polecić tam pediatre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 08:01

-
Hooney ja też teraz dla córki mam pakiet w medicover, ja chodzę na puławską i ta nasza pediatra tylko tam przyjmuje, wydaje się sensowna choć byliśmy dopiero 2 razy u niej
koleżanka mi polecała jeszcze inną, przyjmuje na puławskiej i na pradze
nie wiem czy te lokalizacje ci pasują

-
A co do skóry to moja ma chyba podobne tylko nie typowo na poliku na tej miękkiej części a tu na tej twardej bliżej uszu i też głównie z jednej strony
Przy dotyku się czerwieni
Nie mam pojęcia co to jest, przemywam wodą przegotowaną i smaruję od kilku dni bepanthenem bo jednak najlepiej natłuszcza i jest jakby lepiej, zobaczymy
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH