SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz od dawna wychodzimy na spacery. Pierwszy raz wyszliśmy jak Mikołaj miał nie całe 2 tygodnie. Teraz prawie codziennie chodzimy na ok godzinę. Nie raz nawet musiałam jechać z małym na miasto żeby coś pozalatwiać to nawet ze 3 godziny po dworzu chodziliśmy

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Krakuska, nikt nam nic nie mówił ze można to rozbić. Szczerze mówiąc wogole pierwsze o tym słyszę. Nawet w internecie jak czytałam to wszędzie piszą ze te refundowane to są 3 szczepionki na jednej wizycie. Dlatego wiele ludzi wybiera skojarzone żeby nie męczyć tak dziecka tyloma ukłuciami. Gdyby dało się to podzielić na kilka wizyt to chyba nikt by pieniędzy w te skojarzone nie wywalał

860ij44j7wrm669z.png

Nie no, z tego co mi wiadomo, jak najbardziej możesz rozłożyć refundowane na kilka wizyt. Sama zaszczepiłam tydzień temu na wzw i kolejne szczepienia z tej pierwszej "fali" mamy za tydzień. Ludzie wybierają skojarzone, bo jest dużo mniej wkłuć, chodzenia, a za każdym razem dziecko musi być całkowicie zdrowe itd. Dodatkowo jedna z tych szczepionek skojarzonych jest nowszej generacji.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, to ja nawet o tym nie wiedziałam :-/ teraz już po fakcie, ale dzięki za info

Nita, trzymaj się tam! I wróć do nas szybko :-) dużo zdrowia dla Ciebie i Arana :-)

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita kurcze nie za ciekawie ale odpocznij kochana i wracaj do nas zdrowa :*

My wychodzimy prawie codziennie na 1-1,5h. Zakładam spodenki, skarpetki, body na długi rękaw, wkładam w kombinezon taki coś a'la śpiworek w wózku mamy ocieplany śpiworek jak na sanki i tyle :) mały po powrocie zawsze jest cieplutki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 19:54

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, to chyba ta na krztusiec, cos mi polozna wsppminala.
    My bierzemy 6w1, ale nie wiem kiedy, mielismy byc 19.01, ale wszyscy sie rozchorowalismy. Dopiero dochodzimy do siebie, starszak jeszcze bardzo kaszle i ma mega katar, wiec nie wiem kiedy bedzie sytuacja, ze 4/4 osoby w rodzinie beda zdrowe :D
    Mała tylko nie złapała chorobska, zuch dziewczynka :D

Na spacerek, odkad starszy nie ma temperatury, wychodzimy prawiw codziennie. No, prawie, bo czasem, jak np dzisiaj, strasznie mi sie nie chciało :) wiec siedzielismy w domku
    Glupia jestem bo pogoda byla fajna, no, ale zrpbolismy sobie gofry, byly gry i zabawy, książeczka, a nawet baja w tv.
    Małą ubieram tak- ze ma body, spodenki i skarpetki. Na to pajacyk welurkowy, lekki, na to spiworek, taki jakby kurtka z nogami i na to kocyk ciepły.

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    Dziewczyny, wychodzicie juz codziennie na spacery ? Jeśli tak, na jak długo i jak ubieracie dzieciaczki ?

My spacerujemy codziennie od 2 tyg.ż. minimum 1 h,na ogół 1,5 h,ubieram core w body i pajac,bądź body rajstopy pajac zależy czy jest koło zerowej temp.czy na minusie,dodatkowo skarpetki na nogi ręce,bo zimne jak lody,reszta standardowo czapka,kombinezon koc.

Szczepienia :( U na 14 lutego i też nie wiem czy wybrać 5 w 1 czy refundowane,skłaniam się ku pierwszym.

A właśnie czy waszym pociechom też ropialo miejsce po szczepieniu na raczce?

Moje dziecko śpi od 4 dni po 15 minut,nic ją nie zmęczy,nawet płacz,zawiniecie w kokonik tez srednio pomaga,najlepiej by spała z cycem w buzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:05

tb738ribfs156aj0.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    My spacerujemy codziennie od 2 tyg.ż. minimum 1 h,na ogół 1,5 h,ubieram core w body i pajac,bądź body rajstopy pajac zależy czy jest koło zerowej temp.czy na minusie,dodatkowo skarpetki na nogi ręce,bo zimne jak lody,reszta standardowo czapka,kombinezon koc.

Szczepienia :( U na 14 lutego i też nie wiem czy wybrać 5 w 1 czy refundowane,skłaniam się ku pierwszym.

A właśnie czy waszym pociechom też ropialo miejsce po szczepieniu na raczce?

Moje dziecko śpi od 4 dni po 15 minut,nic ją nie zmęczy,nawet płacz,zawiniecie w kokonik tez srednio pomaga,najlepiej by spała z cycem w buzi :)

Mojemu synkowi jakoś gdy miał 5 tygodni zaczęło ropiec miejsce po szczepionce, która dostał w szpitalu po urodzeniu. Wystraszylam się, bo nic w tym miejscu tyle czasu nie miał, a tu nagle takie coś. Ale oczywiście wujek Google uspokoil mnie, że to normalne :)
    Po szczepionkach tych z 6 tygodnia nie ma żadnego śladu.
    My wychodzimy codziennie na spacery. Gdy ładna pogoda tak jak dzisiaj nawet na 2 godziny. Gdy jest pochmurno i mniej stopni ok godzinę. Zastanawiałam sie czy nie przeginam i czy nie za wcześnie na takie spacery, ale widzę, że nie jestem jedyna

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bąbel z ropą po szczepieniu w szpitalu. Teraz zasuszył się już trochę i chyba ropa wypłynęła wczoraj, bo dziś odchodzi już strupek. Tysia miała to samo.

Na spacerze byliśmy tylko raz... Mieszkam w fatalnym miejscu do życia i pyły są tu 10x przekroczone. Dzisiaj chciałam wyjść, bo piękna pogoda, ale co z tego, skoro aż śmierdzi dymem na dworzu. Szkoda zdrowia... Może jutro będzie lepiej :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciemieniuchy, to Klementynka miała KOSZMARNĄ, nic nie pomagało przez kilka tygodni aż kupiłam Olejuszkę. Trzy dni i śladu nie było. Śmierdzi strasznie, ale jest mega skuteczna. Polecam :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczyliśmy z kupą. Poszła i mały już przysypia mam nadzieję że pośpi sporo skoro nic go nie będzie męczyć. W dzień kupy idą dobrze ale w nocy tragedia...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d036999a2530.jpg

Dziewczyny, co to może być ? Tradzik niemowlecy juz przerabialismy i wyglądał inaczej. To jest suche w dotyku, tylko na jednym policzku, chyba trochę blednie jak jest chłodniej, ale trochę czerwone i tak jest ciagle

Polkosia, chyba Ty pisałaś kiedyś, że nie leczysz dziewczynek na nfz. Pewnie masz wykupiony jakiś pakiet medyczny ? Tak się zastanawiam bo ja mam medicover i szukam kogoś, kto może mi polecić tam pediatre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 08:01

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jakaś reakcja alergiczna? Może dziewczyny bardziej doświadczone coś podpowiedzą ja niestety się nie znam i nie chcę nic radzić.

Ja wczoraj zjadłam kilka orzechów i młody ma lekkie krostki więc u nas wcześniejsze krostki to była alergia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego się obawiam, tylko, że w ostatnich dniach nie jadlam nic nowego co mogłoby go uczulic...

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney ja też teraz dla córki mam pakiet w medicover, ja chodzę na puławską i ta nasza pediatra tylko tam przyjmuje, wydaje się sensowna choć byliśmy dopiero 2 razy u niej ;) koleżanka mi polecała jeszcze inną, przyjmuje na puławskiej i na pradze
    nie wiem czy te lokalizacje ci pasują ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skóry to moja ma chyba podobne tylko nie typowo na poliku na tej miękkiej części a tu na tej twardej bliżej uszu i też głównie z jednej strony
    Przy dotyku się czerwieni
    Nie mam pojęcia co to jest, przemywam wodą przegotowaną i smaruję od kilku dni bepanthenem bo jednak najlepiej natłuszcza i jest jakby lepiej, zobaczymy

82doroeqdnooy9dr.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, najbardziej pasuje mi na Pradze wiec będę wdzięczna za polecenie. Właśnie posmarowalam to odrobinę linomagiem i wygląda dużo lepiej, mogę nawet powiedzieć, że już prawie tego nie widać, wiec natluszczanie rzeczywiście pomaga

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze wiecie co to jest. Michalinka czasami robi tak jakby chciała zwymiotować. Wysuwa język i cała sie spina takie typowe rzucanie na wymioty ale nic nie wylatuje. Miało moze któreś dziecko tak i wie co to jest?

bl9cvcqgs911kctx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney elżbieta droszcz-karsz
    Ale zaznaczam że ja u niej nie byłam więc nic o niej nie wiem ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska ma tak podczas jedzenia czy jak?

Bepanthen jest też idealny na ciemieniuchę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 09:57

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ