SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney, my też mamy w Medicover abo. Chodzimy do starszego Pana doktora na Inflanckiej. On dla nas jest idealny, ale dla innych niekoniecznie. Ma takie luźne podejście, nie przejmuje się "byle czym". U Klementynki przy trądziku panikowałam, a on tylko powiedział "przejdzie, nic nie robić" ;) Potem schudła nam (przy okazji 3-dniówki), a on skwitował, że to normalne i niedługo znów przytyje ;) I takie tam :D Ale we wszystkim miał absolutną rację. Ma takie MOCNO zdroworozsądkowe podejście :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    My walczyliśmy z kupą. Poszła i mały już przysypia mam nadzieję że pośpi sporo skoro nic go nie będzie męczyć. W dzień kupy idą dobrze ale w nocy tragedia...
    Baranosia,
    Probowalas masazy odbytu? Olkwka i konkretne masowanie, to pomaga. Polcecone przez pediatre z uwaga, zeby uwazac na ew. wystrzal ;)

relgh371qoeo8psk.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Hooney, my też mamy w Medicover abo. Chodzimy do starszego Pana doktora na Inflanckiej. On dla nas jest idealny, ale dla innych niekoniecznie. Ma takie luźne podejście, nie przejmuje się "byle czym". U Klementynki przy trądziku panikowałam, a on tylko powiedział "przejdzie, nic nie robić" ;) Potem schudła nam (przy okazji 3-dniówki), a on skwitował, że to normalne i niedługo znów przytyje ;) I takie tam :D Ale we wszystkim miał absolutną rację. Ma takie MOCNO zdroworozsądkowe podejście :)

Takiego kogos szukam ! :) bo nasza pediatra uważa, że synek za dużo przybiera na kp, ogólnie wszystko co mu dolega jest przez to,ze się przejada, a ja powinnam jeść tylko suchy ryż i gotowanego kurczaka - tak na wszelki wypadek

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena oj nie, nie próbowałam i nie chcę. Problemy ma tylko w nocy ale wystarczyło dziś leżenie na brzuszku, podginanie nóg i masaż brzuszka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, a zaglądałaś do buzi? U nas był taki odruch wymiotny, też nic nie leciało. Często też ulewał (gdzie wcześniej mu się to nie zdarzało). Językiem memlał, dużo śliny łykał, bardzo pchał rączki do buzi. Ewidentnie w tej buzi mu coś przeszkadzało. I ma taki biały nalot na języku i troszkę na dziąsłach. Pani doktor od razu powiedziała ze to pieśniawki i dała nam aphtin do smarowania. Widać poprawę juz po 1 dniu stosowania

A ja się pochwalę! Chyba odnieśliśmy mały sukces :-) jak małemu zaczynają się oczka kleić to robi się marudny. Na rękach mu źle, u nas na łóżku tez, na macie i w bujaczku tak samo. A jak się go położy do jego łóżeczka to się uspokaja i ładnie sam zasypia :-) chyba zaczyna poprostu wołać do siebie jak jest zmęczony

860ij44j7wrm669z.png

Krakuska lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi tak nie po jedzeniu ani w trakcie tylko zupełnie w przypadkowym czasie. Na języku ma trochę białego nalotu ale na działach i policzkach nic. Zapytam we wtorek neonatologa czy to pleśniawka czy nie bo i tak mamy wizytę. W buzi raczej nic nie ma. U nas to sie to zdarza od czasu do czasu od jakiegoś miesiąca.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o czymś takim jak rozejście/ rozstęp mięśni brzucha po porodzie?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Tak, ja to mam, wygląda okropnie, ale fizjo zakazał jakichkolwiek ćwiczeń w czasie połogu po cc. Moja koleżanka też się z tym zmaga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 11:59

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalot to zazwyczaj nie są pleśniawki. Pleśniawki to są takie punkciki białe, jak krostki. Jak nie jesteśmy pewni czy to nalot (nieraz mleko przetrawione cofa się takie skiśnięte właśnie w granulkach), to wystarczy przemyć buziaka gazikiem z wodą i sprawdzić czy schodzi czy nie. U nas Cebion daje radę, prawie zeszły. Trzeba pamiętać, że przy pleśniawkach trzeba też smarować sutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:00

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    Takiego kogos szukam ! :) bo nasza pediatra uważa, że synek za dużo przybiera na kp, ogólnie wszystko co mu dolega jest przez to,ze się przejada, a ja powinnam jeść tylko suchy ryż i gotowanego kurczaka - tak na wszelki wypadek

A to nasz jak spadła Tysia poniżej 75 centyla, to się zasmucił ;D On bardzo pro kp jest i cieszy się jak dzieci na nim dobrze rosną :P Nazywa się Cezary Sychowicz.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Tak, ja też mam, już po 1 ciąży miałam, niestety nie zeszło mi się samoistnie
    Plus taki że po tej ciąży mam mniejsze
    muszę się w końcu umówić do fizjo specjalizującego się w temacie i zrobić z tym porządek
    odpowiednimi ćwiczeniami można je zamknąć a na pewno zmniejszyć
    Nie wolno robić tradycyjnych ćwiczeń na brzuch bo można je pogłębić

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nasz tez niby ma taką jaśniejszą warstwę na języku, ale jak porównałem ze zdjęciami pleśniawek w googlu to to nie to... zapytam pediatrę w przyszłym tygodniu.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. Zazwyczaj narzekam na kapturki, ale dziś odkryłam ich niezaprzeczalną zaletę :P zazwyczaj jak karmię Mieszka w łóżku na śpiocha i po tym jak zaśnie próbuję się dyskretnie "oddalić", on to perfekcyjnie wyczuwa i od razu się budzi. Próbowałam to dzis powtórzyć, ale tym razem zostawiłam mu kapturek przy buzi, cos tam się poruszył, ale jak go wyczuł - od razu się uspokoił i zasnął ;) oszukałam syna sztucznym sutkiem!

Hooney, Koska 88, milky way, Izieth lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki... Próbowałyście swojego mleka? :-D

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:

860ij44j7wrm669z.png

Boję się :P spróbowałam tylko kroplę i jest słodka

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A to nasz jak spadła Tysia poniżej 75 centyla, to się zasmucił ;D On bardzo pro kp jest i cieszy się jak dzieci na nim dobrze rosną :P Nazywa się Cezary Sychowicz.

Wypróbuję obu, których polecilyscie. Dzięki :)

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:

860ij44j7wrm669z.png

Ja próbowałam, ale tylko kropelke. Smakuje jak słodka woda :)

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    Ja próbowałam, ale tylko kropelke. Smakuje jak słodka woda :)

Ja tak samo ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest paskudne :-D takie rozwodnione i słodkie. Dziwnie smakuje... A nie raz słyszałam że takie pyszne. Dwóch moich znajomych twierdzi że ssali razem z dziećmi, albo że dolewali sobie do kawy zamiast zwykłego mleka. Nie... To nie dla mnie

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, Polkosia a czy Wasz brzuch wygląda normalnie czy widać to na pierwszy rzut oka? Ja chyba sobie to wymacałam...

http://www.brzuchpoporodzie.pl/rozstep-miesni-prostych-brzucha.html#jak-rozpoznać-rozejście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:02

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ