Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hooney, my też mamy w Medicover abo. Chodzimy do starszego Pana doktora na Inflanckiej. On dla nas jest idealny, ale dla innych niekoniecznie. Ma takie luźne podejście, nie przejmuje się "byle czym". U Klementynki przy trądziku panikowałam, a on tylko powiedział "przejdzie, nic nie robić"
Potem schudła nam (przy okazji 3-dniówki), a on skwitował, że to normalne i niedługo znów przytyje
I takie tam
Ale we wszystkim miał absolutną rację. Ma takie MOCNO zdroworozsądkowe podejście
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Baranosia,baranosia wrote:My walczyliśmy z kupą. Poszła i mały już przysypia mam nadzieję że pośpi sporo skoro nic go nie będzie męczyć. W dzień kupy idą dobrze ale w nocy tragedia...
Probowalas masazy odbytu? Olkwka i konkretne masowanie, to pomaga. Polcecone przez pediatre z uwaga, zeby uwazac na ew. wystrzal
-
polkosia wrote:Hooney, my też mamy w Medicover abo. Chodzimy do starszego Pana doktora na Inflanckiej. On dla nas jest idealny, ale dla innych niekoniecznie. Ma takie luźne podejście, nie przejmuje się "byle czym". U Klementynki przy trądziku panikowałam, a on tylko powiedział "przejdzie, nic nie robić"
Potem schudła nam (przy okazji 3-dniówki), a on skwitował, że to normalne i niedługo znów przytyje
I takie tam
Ale we wszystkim miał absolutną rację. Ma takie MOCNO zdroworozsądkowe podejście 
Takiego kogos szukam !
bo nasza pediatra uważa, że synek za dużo przybiera na kp, ogólnie wszystko co mu dolega jest przez to,ze się przejada, a ja powinnam jeść tylko suchy ryż i gotowanego kurczaka - tak na wszelki wypadek

-
Koska, a zaglądałaś do buzi? U nas był taki odruch wymiotny, też nic nie leciało. Często też ulewał (gdzie wcześniej mu się to nie zdarzało). Językiem memlał, dużo śliny łykał, bardzo pchał rączki do buzi. Ewidentnie w tej buzi mu coś przeszkadzało. I ma taki biały nalot na języku i troszkę na dziąsłach. Pani doktor od razu powiedziała ze to pieśniawki i dała nam aphtin do smarowania. Widać poprawę juz po 1 dniu stosowania
A ja się pochwalę! Chyba odnieśliśmy mały sukces
jak małemu zaczynają się oczka kleić to robi się marudny. Na rękach mu źle, u nas na łóżku tez, na macie i w bujaczku tak samo. A jak się go położy do jego łóżeczka to się uspokaja i ładnie sam zasypia
chyba zaczyna poprostu wołać do siebie jak jest zmęczony
Krakuska lubi tę wiadomość

-
Robi tak nie po jedzeniu ani w trakcie tylko zupełnie w przypadkowym czasie. Na języku ma trochę białego nalotu ale na działach i policzkach nic. Zapytam we wtorek neonatologa czy to pleśniawka czy nie bo i tak mamy wizytę. W buzi raczej nic nie ma. U nas to sie to zdarza od czasu do czasu od jakiegoś miesiąca.

-
baranosia wrote:Słyszałyście o czymś takim jak rozejście/ rozstęp mięśni brzucha po porodzie?
Tak, ja to mam, wygląda okropnie, ale fizjo zakazał jakichkolwiek ćwiczeń w czasie połogu po cc. Moja koleżanka też się z tym zmaga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 11:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nalot to zazwyczaj nie są pleśniawki. Pleśniawki to są takie punkciki białe, jak krostki. Jak nie jesteśmy pewni czy to nalot (nieraz mleko przetrawione cofa się takie skiśnięte właśnie w granulkach), to wystarczy przemyć buziaka gazikiem z wodą i sprawdzić czy schodzi czy nie. U nas Cebion daje radę, prawie zeszły. Trzeba pamiętać, że przy pleśniawkach trzeba też smarować sutki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 12:00
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hooney wrote:Takiego kogos szukam !
bo nasza pediatra uważa, że synek za dużo przybiera na kp, ogólnie wszystko co mu dolega jest przez to,ze się przejada, a ja powinnam jeść tylko suchy ryż i gotowanego kurczaka - tak na wszelki wypadek
A to nasz jak spadła Tysia poniżej 75 centyla, to się zasmucił
On bardzo pro kp jest i cieszy się jak dzieci na nim dobrze rosną
Nazywa się Cezary Sychowicz.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Tak, ja też mam, już po 1 ciąży miałam, niestety nie zeszło mi się samoistniebaranosia wrote:Słyszałyście o czymś takim jak rozejście/ rozstęp mięśni brzucha po porodzie?
Plus taki że po tej ciąży mam mniejsze
muszę się w końcu umówić do fizjo specjalizującego się w temacie i zrobić z tym porządek
odpowiednimi ćwiczeniami można je zamknąć a na pewno zmniejszyć
Nie wolno robić tradycyjnych ćwiczeń na brzuch bo można je pogłębić
-
Ha. Zazwyczaj narzekam na kapturki, ale dziś odkryłam ich niezaprzeczalną zaletę
zazwyczaj jak karmię Mieszka w łóżku na śpiocha i po tym jak zaśnie próbuję się dyskretnie "oddalić", on to perfekcyjnie wyczuwa i od razu się budzi. Próbowałam to dzis powtórzyć, ale tym razem zostawiłam mu kapturek przy buzi, cos tam się poruszył, ale jak go wyczuł - od razu się uspokoił i zasnął
oszukałam syna sztucznym sutkiem!
Hooney, Koska 88, milky way, Izieth lubią tę wiadomość
-
Kalina, Polkosia a czy Wasz brzuch wygląda normalnie czy widać to na pierwszy rzut oka? Ja chyba sobie to wymacałam...
http://www.brzuchpoporodzie.pl/rozstep-miesni-prostych-brzucha.html#jak-rozpoznać-rozejścieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:02

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH