Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ops, przepraszam za pomyłkę. Dotty DZIĘKUJĘ!

U nas noc zwyczajna. Pobudka co 3 godziny. Ale po wczorajszym maratonie moje cycki jak dostały 3 godzinną przerwę to chciały wybuchnąć
oczywiście koszulka mokra, kołdra, prześcieradło, nawet na łóżko przesiąknęło. A cycki twarde jak kamień. Chyba jednak to nie kryzys laktacyjny 
Dotty84 lubi tę wiadomość

-
mi też go kiedyś przepisali dla Hani...i ostrzegła mnie inna listopadowa mama (laryngolog)
Jest jeszcze jeden "watch-out" jeśli chodzi o leki przepisywane przez lekarzy antybiotyki - sprawdzajcie czy nie są ototoksyczne, bo mogą uszkadzać słuch (im mniejsze dziecko tym większe ryzyko)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Leki_ototoksyczne
Lekarze często to lekceważą, zwłaszcza jeśli przepisują kropelki do oczu np na ropiejące oczko, albo do uszu... Np popularny dicortineff
http://logopeda.pl/zaburzenia-rozwoju/Ototoksycznosc-antybiotykow,365
Poczytajcie
baranosia lubi tę wiadomość
-
Teraz każdy lek jak mały dostanie będę śledzić w necie czy nie jest szkodliwy!
Powiedzcie co kupić na gorączkę dla małego? Nic nie mam a w środę szczepienie i wolę coś mieć w razie czego.
Pomyłam okna póki młody śpi bo jak zaświeciło słońce to aż się przeraziłam
Szczęśliwa może Ania jest już na tyle duża że uciska pęcherz? Albo to jakaś infekcja? Dobrze że masz zaraz do lekarza to sprawdzi co i jak

-
Nosz w mordę jeża to teraz trza być też potrochu lekarzem

U nas w Lidlu dziś ciuszki dla dzieci +dla mamy. Super koszulki do karmienia jak z H&M mieli i 1/4 ceny
szkoda tylko że były 2 opakowania S-ek
No ale lepszy rydz niż nic
tych pajacy co w pl będą tu nie ma
szkoda bo fajne.
Mojego dziecka twarz wygląda jak papier ścierny
niech to już zejdzie!!! Głupi lekarz...zejdzie samo hmmm ale kiedy?
-
MoBo wrote:Nosz w mordę jeża to teraz trza być też potrochu lekarzem

U nas w Lidlu dziś ciuszki dla dzieci +dla mamy. Super koszulki do karmienia jak z H&M mieli i 1/4 ceny
szkoda tylko że były 2 opakowania S-ek
No ale lepszy rydz niż nic
tych pajacy co w pl będą tu nie ma
szkoda bo fajne.
Mojego dziecka twarz wygląda jak papier ścierny
niech to już zejdzie!!! Głupi lekarz...zejdzie samo hmmm ale kiedy?
Mobo, ja w sobotę pisałam, że mój synek ma właśnie taki suchy policzek, przupominal dotykiem papier ścierny. Wklejałam tez tu zdjęcie. Uznałam, że jak przez weekend nie przejdzie to dziś pójdę do pediatry, ale w sobotę smarowalam kilka razy odrobina linomagu i dziś nie ma sladu

-
Hooney wyślesz mi linka jak to wygląda?
Bo znalazłam dwa inne w necie.
Wiesz do dupy bo ja w Polsce nie mieszkam i wszystko tu jest inne a raczej nic nie ma
więc ja sprowadzam albo mi mama wysyła. Z góry dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:42
-
MoBo wrote:Hooney wyślesz mi linka jak to wygląda?
Bo znalazłam dwa inne w necie.
Wiesz do dupy bo ja w Polsce nie mieszkam i wszystko tu jest inne a raczej nic nie ma
więc ja sprowadzam albo mi mama wysyła. Z góry dziękuję 
O ten :
www.doz.pl/apteka/p8042-Linomag_masc_30_g

-
My właśnie po skoku. Kurde tydzień trwał, ja juz padałam na twarz. Ale wczoraj wróciło moje grzeczne dziecko. I tak dużo sie teraz śmieje. Wystarczy do niej zagadać i od razu banan na buzi
i spała od 22 do 6.00 - zjadła i poszła spać. O 8 płacz bo zapchany nos, wyczyściłam i zasnęła. O 9.00 jedzenie i spać
i tak do południa. Teraz po karmieniu uśmiech od ucha do ucha, gada, trąca rączką zabawki. To ja rozumiem. Mogę znosić skok jak po nim wychodzi taka tęcza
Izieth, Krakuska, Martusiazabka, baranosia, MoBo lubią tę wiadomość

-
Fuksja90 wrote:Ja kupiłam paracetamol w czopkach i potem jak byliśmy w szpitalu jeszcze dopytywałam ordynatorkę co najlepsze to powiedziała żeby pamiętać ,że do 3mż nie wolno podawać nic innego na gorączkę.
Tak takim maluchom tylko paracetamol albo w czopku albo w kropelkach pedicetamol
http://pedicetamol.pl/
Ibuprofen dopiero po 3 m.ż.
MoBo natłuszczaj jej buziaka
bepanthen masz?
MoBo lubi tę wiadomość

-
Kalina smarowalam oliwka (ale nie dziecinna mam taka Bio do uzytku zewnetrznego to mi w szoitalu jeszxze na poczatku polecili) myślisz że bepanthen będzie lepszy? Mam w domu. Czekam na ten krem dermedic linum baby (mama wysłała w zeszłym tygodniu) i dziś dodatkowo poprosiłam o ten linomag też już wysłany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 16:21
-
Basia a od kiedy twoja zaczęła wyraźnie uśmiechać się do Ciebie i interesować się zabawkami? Bo moja to jeszcze nadal jest śpioch po jedzeniu odrazu kima, a uśmiechy są ale jeszcze nie tak wyraźnie do mnie...przynajmniej tak mi się wydaje.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH