WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, my tez daliśmy probiotyk Vivomixx, tylko pediatra zaleciła dosc duża dawkę 2x15 kropel dziennie. Nie uwierzycie jakie piekło mielismy wczoraj po tym. To musiało byc to, bo karmimy mm, wiec to co jadłam nie ma znaczenia. 8 godzin nie chciał jeść, 5 godzin płaczu bez przerwy. Cały czas puszczał baki, prężył sie i wił z bolu. Byłam juz bliska jechania na IP. W końcu cos zjadł i poszedł spać. Pierdziele, nie bede tego na razie dawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:01

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita tak jak pisze Magdalena to probiotyk więc nie zaszkodzi. Najpierw poleciła mi to babka w aptece potem lekarz na wizycie zalecił podawać to bądź inny probiotyk razem z espumisanem :)
    Nita podaję już 2 buteleczkę

Co do bólu przy współżyciu to u mnie też był. Czułam się jakby miało mnie zaraz rozerwać :D współżyliśmy dwa razy i oba bolały choć drugi już mniej i tylko na początku .

Krakuska jak na probiotyk to duża dawka! Nam lekarz kazał 1x 8 kropel. Ile pisze na ulotce żeby dawać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:15

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce jest napisane ze dziennie max 20. Dlatego sie kurczę zdziwiłam ;/ tym bardziej, ze jest to probiotyk i dla dorosłych i dla dzieci, wiec dla takiego maluszka to mega duzo. Z drugiej strony napisane jest tez, ze nie odnotowano działań niepożądanych przy przedawkowaniu. To chyba jesteśmy pierwszy przypadkiem. Moze jednak nie bede z niego całkiem rezygnować, tylko mocno zmniejszę tę dawkę...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska może spróbuj podać 1x dziennie 8 max 10 kropel i zobacz jak Miesio zareaguje jakby co to odstawisz :)

Krakuska lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Laski chustujące, czy na Was też patrzą na ulicach ze zdziwieniem jak idziecie z małymi w chuście? Ja to jestem chyba atrakcją całej wsi...
    Na mnie też się gapią a mieszkam w Londynie :D Tylko, że tutaj bardziej popularne są nosidła niż chusty, więc może dlatego...

U mnie z kolei chyba będzie mega luźno, bo coś czuję, że mnie położna źle zszyła. Jak się podcieram papierem to czuję tam taki krater wielki, luźny. Przed porodem tak nie miałam.
    Zobaczymy. Mój mąż ma niedługo urodziny to może w ramach prezentu oddam mu się z moim seksownym poporodowym ciałem i cyckami cieknącymi mlekiem. Niech się chłop ucieszy :D

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podajemy bioGaia. Ale żadnych pozytywnych skutków nie dostrzegam.

U nas teraz kupki jakoś rzadziej są, bo co 2-3 dni. I smierdzace baki. Ale wyczytałam, że niby tak może być. Że dziecko im starsze tym może być mniej kupek. My tylko na piersi.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita niekoniecznie już Ci pisałam że też miałam (i mam nadal) wrażenie że mnie za mało zszyli a okazało się że podczas stosunku jest tam ciasno :D

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że tak pisałaś, ale jednak mam przeczucie, że u mnie będzie luźno :( przekonamy się wkrótce.

A z tym niespaniem Antka w ciągu dnia, to u nas było podobnie jakiś czas temu. W ogóle nie spał w ciągu dnia, a teraz robię tak, że siedzimy w salonie od rana i w salonie jest zabawa i dzienne karmienie. Jak widzę, że już senny się robi, to go zanoszę do sypialni i zasłaniam rolety całkowicie. Aran już się tak nauczył, że sypialnia i ciemność=spanie. Oczywiście nie daję mu spać długo, to są tylko drzemki, max 1 godzinę. Takich drzemek ma 4 w ciągu dnia. O 16 kładę się z nim i jest to nasza jedyna wspólna drzemka.
    W salonie w ogóle mi nie chciał spać. Zbyt dużo atrakcji do oglądania.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do probiotyków to najpierw używałam Floractin kolki a teraz Biogaia ze względu na alergie pokarmową ale nie widzę różnicy bez nich a z nimi.

U mnie pierwszy raz po porodzie lekki dyskomfort a potem to już wszystko ok.

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po wizycie u lekarza I wymiary :
    Waga: 6900g
    Dlugosc: 62cm
    Obwod glowy :41,5cm

Pani Dr pochwalila , ze ladnie rosnie :)

Szczepienie odsuniete o 2 tyg , przez rozwolnienie po retrovirusie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:10

baranosia, Kushina, Krakuska, Izieth, AQga, Werix lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chustują, czy same się uczyłyście tego motania? Muszę coś ogarnąć na spacery z psem po przeprowadzce, bo tam ciężko będzie z wózkiem się poruszać :( Może jakiś kurs chustowania sobie zamówić? Samemu da się nauczyć?

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci mnie położna pokazała i poleciła jeden typ wiązania i tak na nim lecę. Jak otworzyłam książkę to ooo matko, chyba łatwiej by z YouTube coś się nauczyć.

U nas nikt się dziwnie nie patrzy, chusty, nosidełka są mega popularne. Kobiety widzi się wszędzie w sklepach, spacerach, górach a co odwazniejsi to i na nartach popychaja z maluchami.
    Ja czekam aż moja zacznie trzymać sama głowę i wtedy przeniosę się do nosidełka. Mam dwa jedno dla mojego i jedno dla mnie zevy pasków nie trzeba było regulować non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 16:15

jusci, Dobrawa lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się póki co nauczyłam jednego typu wiązania (tzw. kieszonka). Ćwiczyłam najpierw na miśku pluszowym z filmikami z Youtube'a. Na ulicę nie wychodziłam jeszcze, bo jakoś się boję wychodzić z małym pod moją kurtką (mam wrażenie, że by zmarzł), ale nie mogę się doczekać jak będzie cieplej i wyjdziemy z chustą :D Uważam, że to super wygląda :D

jusci lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam instrukcję jak wiązać razem z chustą, ale też ćwiczyłam z youtube. Na razie opanowałam kieszonkę i dwa x. To drugie wiązanie dla mnie lepsze. Kushina, ja małego dodatkowo okrywam kocykiem złożonym na 4, więc czasem jest mi tak ciepło że aż się pocę, więc jemu pewnie też. Fajnie trzyma główkę a chustą ją podtrzymuje i może sobie patrzeć na świat. Zawsze zapuszcza żurawia i sobie ogląda świat. Max po 30 min zasypia. Nawet w galerii byliśmy z nim w chuście i był super grzeczny, a my mieliśmy sporą swobodę.

A dziś przypadkowo przewrócił się z brzuszka na plecy... ale był zaskoczony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 19:28

Krakuska, Dobrawa lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne... około 10 dni temu zaczęła zanikać mi laktacja, a dzisiaj mam mnóstwo czegoś co wyglada jak śluz płodny i napierdziela mnie jajnik. Czy to możliwe ze tak szybko pojawiła sie owulka? Muszę uważać...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska a jak Ci zaczęła zanikac laktacja?
    Bo około 10 tygodnia laktacja się stabilizuje, czyli piersi nie robia uczucia pełnych między posiłkami a wręcz są miękkie.
    A ty przesłałaś karmić piersią?
    Owulke można mieć i podczas karmienia i bez miesiaczek. Mnie się wydaje, że jedna miałam bo tak jak piszesz miałam dużo śluzu przez 3 dni i mnie trochę jajnik pobolewal.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, dluga historia. Karmilam mieszanie, pierwsze 6 tygodni prawie wyłącznie piersią, ale od pewnego momentu zaczelam podawać moj pokarm prawie tylko w butelce, bo musieliśmy go zagęszczac nutritonem. I mimo odciągania co 3h przez miesiac odciagalam ciagle za mało, coraz mniej. A ostatnio wyszła ta cała alergia, cos mu zaszkodziło w moim pokarmie i nie chcial jesc przez kilka dni. Powiedzmy, ze sie wtedy załamałam i przestałam odciągać, i tak juz było mało tego pokarmu. Mam nadzieję, że przy drugim dziecku pójdzie mi lepiej, inaczej bym postąpiła z paroma rzeczami.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,
    ja jak zawsze ledwo ogarniam
    wlasnie chustujace,jak tam wam sie nosi?
    dajcie swoje fotki jak nosicie
    u nas tak srednio z noszeniem

Mobo
    obczailam twoje wiazanie
    jutro sprobuje
    a na jakie nosidlo sie czaisz?

Polkosia

co u ciebie i dziewczyn??

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werix
    a te dwa x podtrzymuja glowke? bo u nas nie bardzo

Wszyscy w domu :)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedzieć bo mój Danielek już ładnie swoją głowę trzyma. Ale jak śpi, to ma luźną i wtedy trochę wyżej zaciągam poły, otulając jego głowę.

Odbijacie Wasze dzieciaki w nocy? Mój w nocy zaczął się zapowietrzać, ale odbić go wpółśnie nie da rady. Stęka mi, jęczy nawet pół nocy, ale nie beknie. Śpi spokojnie tylko jak kładę go na brzuchu.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ