WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odbijam, nawet w dzień rzadko odbijam, tylko jak się wkurza przy jedzeniu, bo wtedy nałyka się powietrza.

Może któraś polecić fizjoterapeutę na Śląsku? Chciałabym instruktaż pielęgnacyjny. Staram się nie podnosić jej pod pachy, a moje podnoszenie bokiem jest jakieś koślawe, może ktoś mi pokaże jak to robić prawidłowo :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska kumam o co chodzi. Ja myslalam, że u mnie z mlekiem ciężko bo chciałam zaciągnąć i słabo szło, ale okazało się że to pompka źle ssie. Jednak ssanie niemowlaka jest inne. W poniedziałek mamy sprawdzenie wagi więc się okaże.

Dobrawa ja mam od koleżanek dwa nosidełka baby Björn i manduca póki co innych nie będę kupować. Jak będzie już ładnie siedzieć to kupię taki jakby plecach, żebyśmy w góry mogły chodzić.

Ja bez chusty popołudniami to bym nie dała rady bo moje dziecko na mamusi raczkach chce być i już i jest wtedy nieodkladalna. Ja się nawet nauczylam tak sprzątać np myć wanny itp grunt to solidnie związać.

Uuuu wow moje dziecko pierwszy raz zainteresowane Tiny love karuzela hura!!!! Bo już myślałam, że pieniądze w błoto poszly a jednak nie :P

Dobra ja mam gości, tym razem moja rodzina przyjeżdża, lecę sprzątać :P

Dobrawa lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja moja przestałam odbijać w nocy. Tez se pojekuje, ale przez wypuszczanie pierdkow. Ja kładę moja na poduszce mimos, miała głowie splaszczona po lewej stronie i dzięki tej poduszce zeszło, teraz się nie muszę martwić jak kładę bo jak chce se główkę obrócić to dalej może a nie wpływa to na jej kształt i chyba też dzięki niej nie ma problemów z refluksem itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 07:53

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odbijam w nocy nigdy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na mm w nocy odbijamy jeśli coś się wydarzy że nie odbije to dodatkowo 15 minut siedzimy żeby się nie udało.

• chiara Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie wyznaczony czas zabawy ze swoim dzieckiem czy raczej jest to spontaniczne? U nas nie ma konkretnego czasu na zabawę jednak chyba milky pisała że czas zabawy jest o 17. Chcę poukładać jakoś dzień Małej zwłaszcza że za 2 miesiące wracam do pracy

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę takie planowanie to nie dla mnie ;)

Chiara a czemu tak szybko wracsz?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo mój też ma spłaszczoną główkę praktycznie z obu stron za uszami, ale bardziej z prawej, bo tak częściej leży. Teraz się zmartwiłam kurde... Po ilu tygodniach używania poduszki zauważyłaś efekty?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam na pół etatu i w sumie to mam dwa powody jeden to awans przepadło by mi prawie dwa lata :/ a drugi to taki że dzięki temu że wrócę na pół etatu to macierzyński znacznie mi się wydłuży. Jak wrócę na te kilka godzin (10) to mam z kim dziecko zostawić (mama mi pomoże, pogodzi moje godziny ze swoimi) a jak w styczniu bym wróciła na cały etat to nie wiem co bym z Małą zrobiła. Miał mi tatuś zająć się dzieckiem ale niestety zmarł. W żłobku jesteśmy na długiej liście oczekujących.... Dlatego chcę jakoś sobie wszystko ułożyć bo żeby później nie polec. Wiem że wszystkiego nie dam rady zaplanować ale tyle ile się da żeby to wszystko ogarnąć :)

baranosia lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teź mamy karuzelkę tiny love i jest mega :D tylko jest jeden problem... Mieszko tak się nią jara, że zamiast go usypiać to go stymuluje ;) piszczy i zapowietrza się jakby oglądał najlepszy film akcji :P

MoBo lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też karuzela pobudza a nie usypia. Mam nadzieję że fascynacja karuzela trochę potrwa bo wtedy mam czas na ogarnięcie siebie i mieszkania ;)

MoBo lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Przepraszam, że się wtrącam, ale Izieth pytała o fizjoteraupete na śląsku. Zależy z jakiej okolicy jesteś bo ja znam super w Rudzie Śl. - tam chodziłam ze swoją córcią. Jak coś to napisz na priv.

201512131765.png

201909081765.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHIARA, u nas w dzień spontanicznie, jak nie śpi to sie bawimy, tzn zabawiamy ją, albo poprostu lezy pod karuzelką czy na macie, czy na mnie i rozmawiamy :)
    My duzo rozmawiamy :D
    W ogole- ogladalam kiedys taki program o głużeniu. I facet mowił, ze jak dziecko gada, to czekamy az skonczy i wtedy odpowiadamy i nie wchodzimy mu w słowo. Niechże się wypowie :D fajnie tez ponoc tez odpowiadać nasladując to, co dziecko "powie" ;);):) fajna zabawa, mozna wtedy niezle pogadać : D nasza tak nawija, że jak zacznie mówić w końcu, to chyba jej sie nie bedzie buzia zamykać :D

NATOMIAST- staram się zeby ostatnia drzemka była np od 15 do 17 czy od 16 do 17, czy jak tam wyjdzie, byle do 17, i wtedy zaczynam sie kręcic przy niej, albo pieluszke zmieniam, cokolwiwk zeby sie obudziła. I wtedy od 17 wspinamy sie na wyżyny kreatywizmu, co zrobic, zeby do 19 nie spała :D wiadomo, ze jak nie bylo dezemki ok 16, to nie da rady do 19 nie spać :) wtedy zasypia no i wtedy w nocy spi gorzej, tzn budzi sie i gada :D i sie smieje :D no bo wyspana no i co robimy :D
    I wtedy jak sie uda to 19 kąpiel, jedzonko, spanie :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka, jestem zainteresowana, wysłałam Ci zaproszenie :)

Ja też staram się zabawiać, jak mała nie śpi, a te rozmowy są super :D Jak moją naśladuję (a nie jest łatwo wydobyć takie dźwięki), to rozmowa rozkręca się na całego :D Super minki przy tym robi :)

Chiara, może spróbuj jej ustalać rytm, który będzie najkorzystniejszy, gdy wrócisz do pracy, czyli np. zabawa w godzinach, w których będziesz w domu, a jakaś spokojniejsza aktywność, gdy będziesz w pracy.

milky way lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy Wasze dzieci zaczęły głużyć? Mój jak na razie mówi tylko "E!" ;)

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska czy dobrze kojarze, ze Twoj dzieciaczek odmawial jedzenia? Jak to sie skonczylo? Jaka ma wage, jak przyrasta?
    Mojej cos sie porobilo i co drugi dzien zjada polowe albo odmawiac jedzenia :( jutro mam wizyte u lekarza, ale chcialabym najpierw dopytac o Twoje doswiadczenia. Na noc zjadla piers i 90mm, w nocy 3 razy piers pok 10 minut od 8.30 do teraz ciumka piers po kilka chwil i w 2 podejsciach wcisnelam jej lacznie 60ml mm :( odwraca glowe, wypluwa smoczek od butelki. Martwi mnie to odkad w sobote po wazeniu stwierdzilismy taki slaby przyrosy wagi :(

relgh371qoeo8psk.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Moja mowi duzo "agu", "ał", "ma". Smieje sie jeszcze bezdzwiecznie, a rozmawia glownie popoludniami.

milky way, Martusiazabka lubią tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:

Trudno mi powiedzieć, kiedy dokładnie zaczęła głużyć, jak miała skończony miesiąc, to już coś tam od czasu do czasu sobie gadała, teraz codziennie musi coś poopowiadać ;)

Czytałam, że niektóre dzieci pomijają głużenie i od razu przechodzą do gaworzenia :)

milky way lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rozmawia najczęściej rano tak tak koło 7 sobie upatrzył.A dźwięki są różne agu, u, a , ee, o czy fyyy ;)

jusci lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Krakuska czy dobrze kojarze, ze Twoj dzieciaczek odmawial jedzenia? Jak to sie skonczylo? Jaka ma wage, jak przyrasta?
    Mojej cos sie porobilo i co drugi dzien zjada polowe albo odmawiac jedzenia :( jutro mam wizyte u lekarza, ale chcialabym najpierw dopytac o Twoje doswiadczenia. Na noc zjadla piers i 90mm, w nocy 3 razy piers pok 10 minut od 8.30 do teraz ciumka piers po kilka chwil i w 2 podejsciach wcisnelam jej lacznie 60ml mm :( odwraca glowe, wypluwa smoczek od butelki. Martwi mnie to odkad w sobote po wazeniu stwierdzilismy taki slaby przyrosy wagi :(

Tak, od 4 tygodni mamy problem z jedzeniem i to chyba alergia. Wczesniej jadł bardzo duzo i przybierał prawie 1kg miesięcznie. W pewnym momencie zaczął jesc trochę mniej, potem po szczepieniu przez kilka dni jadl mniej niż połowę, wtedy prawie osiwialam ze stresu, bo myślałam ze sie odwodni. Pediatra stwierdziła, ze to musi byc alergia albo nietolerancja, w każdy razie z powodów brzuszkowych. Jeszcze wtedy pił moje odciągane mleko + mm i wtedy odstawiłam moje, żeby zobaczyć czy sie poprawi. Zmieniliśmy mm na Bebilon Pepti i zaczął jesc ale wciąż mniej niż powinien. Dzisiaj mija prawie 2 tygodnie jak pije ten Pepti i - ODPUKAĆ - od wczoraj zaczyna znowu ładnie jesc pełne porcje... idziemy jutro jeszcze na usg brzuszka, zeby sie upewnić ze tam wszystko gra.

Po tych kilku tygodniach miał tragiczne przyrosty. Czytalam, ze ktoś tu sie martwił, ze było 20g dziennie - u nas wyszło 12g na dzien... Ale mimo to pediatra nie panikowała, bo Mieszko wczesniej zrobił sobie spore zapasy i wciąż jest na 65 centylu. Powiedziała, zeby poczekać, bo do nowego mleka dziecko sie przyzwyczaja min. dwa tygodnie.

Od kiedy zauważyłaś spadek apetytu? U nas to nawet nie był spadek apetytu, mialam wrazenie ze jest głodny, nerwowy, ale jednocześnie nie mógł zjeść duzo, grymasił.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ