Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie odbijam, nawet w dzień rzadko odbijam, tylko jak się wkurza przy jedzeniu, bo wtedy nałyka się powietrza.
Może któraś polecić fizjoterapeutę na Śląsku? Chciałabym instruktaż pielęgnacyjny. Staram się nie podnosić jej pod pachy, a moje podnoszenie bokiem jest jakieś koślawe, może ktoś mi pokaże jak to robić prawidłowo
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Krakuska kumam o co chodzi. Ja myslalam, że u mnie z mlekiem ciężko bo chciałam zaciągnąć i słabo szło, ale okazało się że to pompka źle ssie. Jednak ssanie niemowlaka jest inne. W poniedziałek mamy sprawdzenie wagi więc się okaże.
Dobrawa ja mam od koleżanek dwa nosidełka baby Björn i manduca póki co innych nie będę kupować. Jak będzie już ładnie siedzieć to kupię taki jakby plecach, żebyśmy w góry mogły chodzić.
Ja bez chusty popołudniami to bym nie dała rady bo moje dziecko na mamusi raczkach chce być i już i jest wtedy nieodkladalna. Ja się nawet nauczylam tak sprzątać np myć wanny itp grunt to solidnie związać.
Uuuu wow moje dziecko pierwszy raz zainteresowane Tiny love karuzela hura!!!! Bo już myślałam, że pieniądze w błoto poszly a jednak nie
Dobra ja mam gości, tym razem moja rodzina przyjeżdża, lecę sprzątaćDobrawa lubi tę wiadomość
-
Werix ja moja przestałam odbijać w nocy. Tez se pojekuje, ale przez wypuszczanie pierdkow. Ja kładę moja na poduszce mimos, miała głowie splaszczona po lewej stronie i dzięki tej poduszce zeszło, teraz się nie muszę martwić jak kładę bo jak chce se główkę obrócić to dalej może a nie wpływa to na jej kształt i chyba też dzięki niej nie ma problemów z refluksem itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 07:53
-
Dziewczyny czy macie wyznaczony czas zabawy ze swoim dzieckiem czy raczej jest to spontaniczne? U nas nie ma konkretnego czasu na zabawę jednak chyba milky pisała że czas zabawy jest o 17. Chcę poukładać jakoś dzień Małej zwłaszcza że za 2 miesiące wracam do pracy
-
Wracam na pół etatu i w sumie to mam dwa powody jeden to awans przepadło by mi prawie dwa lata
a drugi to taki że dzięki temu że wrócę na pół etatu to macierzyński znacznie mi się wydłuży. Jak wrócę na te kilka godzin (10) to mam z kim dziecko zostawić (mama mi pomoże, pogodzi moje godziny ze swoimi) a jak w styczniu bym wróciła na cały etat to nie wiem co bym z Małą zrobiła. Miał mi tatuś zająć się dzieckiem ale niestety zmarł. W żłobku jesteśmy na długiej liście oczekujących.... Dlatego chcę jakoś sobie wszystko ułożyć bo żeby później nie polec. Wiem że wszystkiego nie dam rady zaplanować ale tyle ile się da żeby to wszystko ogarnąć
baranosia lubi tę wiadomość
-
My teź mamy karuzelkę tiny love i jest mega
tylko jest jeden problem... Mieszko tak się nią jara, że zamiast go usypiać to go stymuluje
piszczy i zapowietrza się jakby oglądał najlepszy film akcji
MoBo lubi tę wiadomość
-
CHIARA, u nas w dzień spontanicznie, jak nie śpi to sie bawimy, tzn zabawiamy ją, albo poprostu lezy pod karuzelką czy na macie, czy na mnie i rozmawiamy
My duzo rozmawiamy
W ogole- ogladalam kiedys taki program o głużeniu. I facet mowił, ze jak dziecko gada, to czekamy az skonczy i wtedy odpowiadamy i nie wchodzimy mu w słowo. Niechże się wypowiefajnie tez ponoc tez odpowiadać nasladując to, co dziecko "powie"
fajna zabawa, mozna wtedy niezle pogadać : D nasza tak nawija, że jak zacznie mówić w końcu, to chyba jej sie nie bedzie buzia zamykać
NATOMIAST- staram się zeby ostatnia drzemka była np od 15 do 17 czy od 16 do 17, czy jak tam wyjdzie, byle do 17, i wtedy zaczynam sie kręcic przy niej, albo pieluszke zmieniam, cokolwiwk zeby sie obudziła. I wtedy od 17 wspinamy sie na wyżyny kreatywizmu, co zrobic, zeby do 19 nie spaławiadomo, ze jak nie bylo dezemki ok 16, to nie da rady do 19 nie spać
wtedy zasypia no i wtedy w nocy spi gorzej, tzn budzi sie i gada
i sie smieje
no bo wyspana no i co robimy
I wtedy jak sie uda to 19 kąpiel, jedzonko, spanieDobrawa lubi tę wiadomość
-
Animka, jestem zainteresowana, wysłałam Ci zaproszenie
Ja też staram się zabawiać, jak mała nie śpi, a te rozmowy są superJak moją naśladuję (a nie jest łatwo wydobyć takie dźwięki), to rozmowa rozkręca się na całego
Super minki przy tym robi
Chiara, może spróbuj jej ustalać rytm, który będzie najkorzystniejszy, gdy wrócisz do pracy, czyli np. zabawa w godzinach, w których będziesz w domu, a jakaś spokojniejsza aktywność, gdy będziesz w pracy.milky way lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Krakuska czy dobrze kojarze, ze Twoj dzieciaczek odmawial jedzenia? Jak to sie skonczylo? Jaka ma wage, jak przyrasta?
Mojej cos sie porobilo i co drugi dzien zjada polowe albo odmawiac jedzeniajutro mam wizyte u lekarza, ale chcialabym najpierw dopytac o Twoje doswiadczenia. Na noc zjadla piers i 90mm, w nocy 3 razy piers pok 10 minut od 8.30 do teraz ciumka piers po kilka chwil i w 2 podejsciach wcisnelam jej lacznie 60ml mm
odwraca glowe, wypluwa smoczek od butelki. Martwi mnie to odkad w sobote po wazeniu stwierdzilismy taki slaby przyrosy wagi
-
Kushina wrote:A kiedy Wasze dzieci zaczęły głużyć? Mój jak na razie mówi tylko "E!"
Trudno mi powiedzieć, kiedy dokładnie zaczęła głużyć, jak miała skończony miesiąc, to już coś tam od czasu do czasu sobie gadała, teraz codziennie musi coś poopowiadać
Czytałam, że niektóre dzieci pomijają głużenie i od razu przechodzą do gaworzeniamilky way lubi tę wiadomość
Magdaalena wrote:Krakuska czy dobrze kojarze, ze Twoj dzieciaczek odmawial jedzenia? Jak to sie skonczylo? Jaka ma wage, jak przyrasta?
Mojej cos sie porobilo i co drugi dzien zjada polowe albo odmawiac jedzeniajutro mam wizyte u lekarza, ale chcialabym najpierw dopytac o Twoje doswiadczenia. Na noc zjadla piers i 90mm, w nocy 3 razy piers pok 10 minut od 8.30 do teraz ciumka piers po kilka chwil i w 2 podejsciach wcisnelam jej lacznie 60ml mm
odwraca glowe, wypluwa smoczek od butelki. Martwi mnie to odkad w sobote po wazeniu stwierdzilismy taki slaby przyrosy wagi
Tak, od 4 tygodni mamy problem z jedzeniem i to chyba alergia. Wczesniej jadł bardzo duzo i przybierał prawie 1kg miesięcznie. W pewnym momencie zaczął jesc trochę mniej, potem po szczepieniu przez kilka dni jadl mniej niż połowę, wtedy prawie osiwialam ze stresu, bo myślałam ze sie odwodni. Pediatra stwierdziła, ze to musi byc alergia albo nietolerancja, w każdy razie z powodów brzuszkowych. Jeszcze wtedy pił moje odciągane mleko + mm i wtedy odstawiłam moje, żeby zobaczyć czy sie poprawi. Zmieniliśmy mm na Bebilon Pepti i zaczął jesc ale wciąż mniej niż powinien. Dzisiaj mija prawie 2 tygodnie jak pije ten Pepti i - ODPUKAĆ - od wczoraj zaczyna znowu ładnie jesc pełne porcje... idziemy jutro jeszcze na usg brzuszka, zeby sie upewnić ze tam wszystko gra.
Po tych kilku tygodniach miał tragiczne przyrosty. Czytalam, ze ktoś tu sie martwił, ze było 20g dziennie - u nas wyszło 12g na dzien... Ale mimo to pediatra nie panikowała, bo Mieszko wczesniej zrobił sobie spore zapasy i wciąż jest na 65 centylu. Powiedziała, zeby poczekać, bo do nowego mleka dziecko sie przyzwyczaja min. dwa tygodnie.
Od kiedy zauważyłaś spadek apetytu? U nas to nawet nie był spadek apetytu, mialam wrazenie ze jest głodny, nerwowy, ale jednocześnie nie mógł zjeść duzo, grymasił.