Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia86 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda
A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem? -
U mnie niestety tak sobie. Wczoraj bylismy bliscy jechania na IP z tym niejedzeniem, przez caly dzien wypila 250ml mm i odrobine z piersi... powstrzymalo nas fylko to ze byl wiecor, dziecko nie przejawialo objawow odwodnienia czy tym podobnych. Z wizyty u pediatry dowiedzialam sie niewiele, kazala zmienic mleko na rzadsze i smoczek na szersza dziurke i butelke. Przeszlismy spowrotem na nan optipro ha i na avent. Wczoraj Pomoglo na jedno karmienie..
W nocy cos sie odblokowalo, nie wlozylismy jej otulacza, o dziwo spala lepiej niz w woombie (5h longiem) i zjadla 2x po 90 ml. Od rana troche gorzej, ale jeszcze bez dramatul szukam jakiegos dobrego gastroenterologa w warszawie...
Ok srody musimy skontrolowac wage, mam nadzieje, ze do tego czasu cos sie z tym jedzeniem ruszy i uda sie dostac na wizyte do specjalisty. Zwykly pediatra zalamuje rece i kieruje do szpitala, bo nie zna przyczyny..
dziewczyny niejadkow sprobujcie zmienic butelki/smoczki. Moze to pomoze -
Magdaalena, mój tez wczoraj jadł jakieś głodowe porcje, zaledwie 16 miarek, kiedy powinien zjeść 24. A dzisiaj juz jest lepiej... wczoraj było tez chlustanie, brzuch go bolał, ale juz wiem ze to z powodu nierobienia kupy przez dwa dni. Dzis zrobił i nie ma bolu brzucha i je fajnie. Teraz juz nie wiem, czy mam próbować ze zmiana mleka na jeszcze bardziej hipoalergiczne, czy wrócić do zwykłego mm. Coraz cześciej myślę, ze to zadna alergia, tylko niedojrzałość układu pokarmowego i cokolwiek by nie jadł to tak bedzie przez jakiś czas. jutro idę do pediatry na ważenie...
-
Isia86 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda
A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?
Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 16:56
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.
A z ta wit d3 to zmienilismy producenta ale tez sa w kapsulkach. Myslisz, ze to moze byc wina zmiany producenta tej wit?14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
baranosia wrote:Ej tylko się nie śmiejcie ale jak to jest z tą płodnością po ciąży? Jest dopiero jak wróci okres? Nie żebym się czegoś obawiała ale warto wiedzieć
)
Martusiazabka lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.
O kurczę. U nas Mieszek zaczął robic kupy co 3 dni dokładnie po wprowadzeniu do diety kapsułek z DHA, które dodatkowo maja witaminę d3... a przecież pije ją jeszcze w mleku... i bóle brzucha są jakby wieksze od tego czasu. Myślałam, ze to od probiotyków, które bierzemy od tego samego momentu. To musi byc ta witamina d3. -
Dzięki za odpowiedzi.
Czyli widocznie nie podają, którą szczepią. Pytam Was dlatego, bo SSI jest z podszczepu duńskiego prątka gruźlicy, a 10 z podszczepu brazylijskiego, który jest bezpieczniejszy.
Przegrzebałam katalog leków w necie i cena za BCG 10 to powyżej 200zł, a uderzył mnie "brak danych" w przypadku SSI. Zakładam jednak, że jest tańsza skoro jest też gorsza. Myślałam, że piszą takie rzeczy w książeczce. Chyba, że każde dziecko jest obecnie szczepione 10... Nie wiem, niestety.
Raczej i tak przesunę szczepienie na gruźlicę na 3 miesiąc i przy okazji dopytam się, którą będą podawać... Chyba będzie najbezpieczniej -
Coś jest na rzeczy z D3 bo mi tez sie Hania prężyła i problemy z kupą były i pediatra stwierdziła ze nie trawi tej D3 w kapsułkach ( właśnie z dodatkowymi kwasami DHA). Dostaliśmy teraz w kropelkach na receptę i od razu różnica.
Wogole wracamy do żywych. Dzis mam pierwszy dzień bez gorączki. Hance na szczęście sie nie rozkręciła choroba i skończyło sie tylko na małym katarku. I od 3 dni przesyłka mi całą noc. Pada przed 22 i wstaje po 7. Dzis to juz sama ją obudziłam o 6 na jedzenie bo jadła o 20.00 i myślałam ze sie przed północą obudzi na jedzenie a tu nic- ja sie obudziłam sama o 6 i w szoku byłam jak zegarek zobaczyłam. Niby fajnie ale chyba jednak wolę zeby jeszcze jakiś czas jadła jeden posiłek w nocy, bo tak cieżko mi zmieścić 6 posiłków w ciagu dnia, bo je co 3-3,5 godziny. Nie wiem skąd takie spanie, myślałam nawet ze choróbsko sie rozwija bo w dzień tez podsypia co jakiś czas a tego nie robiła, ale nie, żadnych objawów choroby nie ma. Zobaczymy po kilku dniachprzynajmniej w najgorszych dla mnie dniach z gorączką dała mamie odsapnąć