WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda ;) A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
    Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?
    U nas jest tak o około 7 rano od 1.5 miesiąca. Nie znalazłam sposobu aby mu pomóc, masaże trochę pomagają, bąki idą, kup około 4 dziennie a i tak go to budzi nad ranem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyjechał, Antek śpi, mama ugotowała mi zupę więc piję cappuccino i czytam książkę - chwilo trwaj!

Maggie_31, Kushina lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tak sobie. Wczoraj bylismy bliscy jechania na IP z tym niejedzeniem, przez caly dzien wypila 250ml mm i odrobine z piersi... powstrzymalo nas fylko to ze byl wiecor, dziecko nie przejawialo objawow odwodnienia czy tym podobnych. Z wizyty u pediatry dowiedzialam sie niewiele, kazala zmienic mleko na rzadsze i smoczek na szersza dziurke i butelke. Przeszlismy spowrotem na nan optipro ha i na avent. Wczoraj Pomoglo na jedno karmienie..
    W nocy cos sie odblokowalo, nie wlozylismy jej otulacza, o dziwo spala lepiej niz w woombie (5h longiem) i zjadla 2x po 90 ml. Od rana troche gorzej, ale jeszcze bez dramatul szukam jakiegos dobrego gastroenterologa w warszawie...
    Ok srody musimy skontrolowac wage, mam nadzieje, ze do tego czasu cos sie z tym jedzeniem ruszy i uda sie dostac na wizyte do specjalisty. Zwykly pediatra zalamuje rece i kieruje do szpitala, bo nie zna przyczyny..
    dziewczyny niejadkow sprobujcie zmienic butelki/smoczki. Moze to pomoze

relgh371qoeo8psk.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena, mój tez wczoraj jadł jakieś głodowe porcje, zaledwie 16 miarek, kiedy powinien zjeść 24. A dzisiaj juz jest lepiej... wczoraj było tez chlustanie, brzuch go bolał, ale juz wiem ze to z powodu nierobienia kupy przez dwa dni. Dzis zrobił i nie ma bolu brzucha i je fajnie. Teraz juz nie wiem, czy mam próbować ze zmiana mleka na jeszcze bardziej hipoalergiczne, czy wrócić do zwykłego mm. Coraz cześciej myślę, ze to zadna alergia, tylko niedojrzałość układu pokarmowego i cokolwiek by nie jadł to tak bedzie przez jakiś czas. jutro idę do pediatry na ważenie...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda ;) A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
    Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?

Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 16:56

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się grzywka zrobiła jak włosy zaczęły odrastać, masakra!!! Do dziś ją mam, a nienawidzę grzywek. Na szczęście niedługo znów wypadnie ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy ktoras z was bierze olej z wiesiołka podczas karmienia piersią?
    czy wogole można?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.
    O to z tymi kupami mnie uspokoilas :)
    A z ta wit d3 to zmienilismy producenta ale tez sa w kapsulkach. Myslisz, ze to moze byc wina zmiany producenta tej wit?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tylko się nie śmiejcie ale jak to jest z tą płodnością po ciąży? Jest dopiero jak wróci okres? Nie żebym się czegoś obawiała ale warto wiedzieć :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ej tylko się nie śmiejcie ale jak to jest z tą płodnością po ciąży? Jest dopiero jak wróci okres? Nie żebym się czegoś obawiała ale warto wiedzieć :D
    Zanim dosrsniesz okres to bedziesz miec owulacje. Wiec moze byc tak ze nie distaniesz w ogole okresu bo od razu zajdziesz w ciaze :))

Martusiazabka lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

tutaj jest to fajnie opisane

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Isia lepiej nie :D zabezpieczam się ale dobrze wiedzieć że nie znam dnia ani godziny i trzeba się pilnować ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamaginekolog.pl/karmienie-piersia-a-kolejne-ciaze/ i zapomniałam dadać linka, ale mam mała akrobatke na reku

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, tutaj sierpniówka, czy macie może w książeczce zdrowia Waszych Maluszków informację, czy na gruźlicę szczepiono BCG 10 czy BCG SSI?

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Hej Dziewczyny, tutaj sierpniówka, czy macie może w książeczce zdrowia Waszych Maluszków informację, czy na gruźlicę szczepiono BCG 10 czy BCG SSI?

Mam tylko opis BCG.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Mam tylko opis BCG.
    Ja też

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

O kurczę. U nas Mieszek zaczął robic kupy co 3 dni dokładnie po wprowadzeniu do diety kapsułek z DHA, które dodatkowo maja witaminę d3... a przecież pije ją jeszcze w mleku... i bóle brzucha są jakby wieksze od tego czasu. Myślałam, ze to od probiotyków, które bierzemy od tego samego momentu. To musi byc ta witamina d3.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko BCG.

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.
    Czyli widocznie nie podają, którą szczepią. Pytam Was dlatego, bo SSI jest z podszczepu duńskiego prątka gruźlicy, a 10 z podszczepu brazylijskiego, który jest bezpieczniejszy.
    Przegrzebałam katalog leków w necie i cena za BCG 10 to powyżej 200zł, a uderzył mnie "brak danych" w przypadku SSI. Zakładam jednak, że jest tańsza skoro jest też gorsza. Myślałam, że piszą takie rzeczy w książeczce. Chyba, że każde dziecko jest obecnie szczepione 10... Nie wiem, niestety.
    Raczej i tak przesunę szczepienie na gruźlicę na 3 miesiąc i przy okazji dopytam się, którą będą podawać... Chyba będzie najbezpieczniej :)

f2w3skjonuh3887q.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest na rzeczy z D3 bo mi tez sie Hania prężyła i problemy z kupą były i pediatra stwierdziła ze nie trawi tej D3 w kapsułkach ( właśnie z dodatkowymi kwasami DHA). Dostaliśmy teraz w kropelkach na receptę i od razu różnica.
    Wogole wracamy do żywych. Dzis mam pierwszy dzień bez gorączki. Hance na szczęście sie nie rozkręciła choroba i skończyło sie tylko na małym katarku. I od 3 dni przesyłka mi całą noc. Pada przed 22 i wstaje po 7. Dzis to juz sama ją obudziłam o 6 na jedzenie bo jadła o 20.00 i myślałam ze sie przed północą obudzi na jedzenie a tu nic- ja sie obudziłam sama o 6 i w szoku byłam jak zegarek zobaczyłam. Niby fajnie ale chyba jednak wolę zeby jeszcze jakiś czas jadła jeden posiłek w nocy, bo tak cieżko mi zmieścić 6 posiłków w ciagu dnia, bo je co 3-3,5 godziny. Nie wiem skąd takie spanie, myślałam nawet ze choróbsko sie rozwija bo w dzień tez podsypia co jakiś czas a tego nie robiła, ale nie, żadnych objawów choroby nie ma. Zobaczymy po kilku dniach :) przynajmniej w najgorszych dla mnie dniach z gorączką dała mamie odsapnąć :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ