X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda ;) A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
    Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?
    U nas jest tak o około 7 rano od 1.5 miesiąca. Nie znalazłam sposobu aby mu pomóc, masaże trochę pomagają, bąki idą, kup około 4 dziennie a i tak go to budzi nad ranem.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyjechał, Antek śpi, mama ugotowała mi zupę więc piję cappuccino i czytam książkę - chwilo trwaj!

Maggie_31, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tak sobie. Wczoraj bylismy bliscy jechania na IP z tym niejedzeniem, przez caly dzien wypila 250ml mm i odrobine z piersi... powstrzymalo nas fylko to ze byl wiecor, dziecko nie przejawialo objawow odwodnienia czy tym podobnych. Z wizyty u pediatry dowiedzialam sie niewiele, kazala zmienic mleko na rzadsze i smoczek na szersza dziurke i butelke. Przeszlismy spowrotem na nan optipro ha i na avent. Wczoraj Pomoglo na jedno karmienie..
    W nocy cos sie odblokowalo, nie wlozylismy jej otulacza, o dziwo spala lepiej niz w woombie (5h longiem) i zjadla 2x po 90 ml. Od rana troche gorzej, ale jeszcze bez dramatul szukam jakiegos dobrego gastroenterologa w warszawie...
    Ok srody musimy skontrolowac wage, mam nadzieje, ze do tego czasu cos sie z tym jedzeniem ruszy i uda sie dostac na wizyte do specjalisty. Zwykly pediatra zalamuje rece i kieruje do szpitala, bo nie zna przyczyny..
    dziewczyny niejadkow sprobujcie zmienic butelki/smoczki. Moze to pomoze

relgh371qoeo8psk.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena, mój tez wczoraj jadł jakieś głodowe porcje, zaledwie 16 miarek, kiedy powinien zjeść 24. A dzisiaj juz jest lepiej... wczoraj było tez chlustanie, brzuch go bolał, ale juz wiem ze to z powodu nierobienia kupy przez dwa dni. Dzis zrobił i nie ma bolu brzucha i je fajnie. Teraz juz nie wiem, czy mam próbować ze zmiana mleka na jeszcze bardziej hipoalergiczne, czy wrócić do zwykłego mm. Coraz cześciej myślę, ze to zadna alergia, tylko niedojrzałość układu pokarmowego i cokolwiek by nie jadł to tak bedzie przez jakiś czas. jutro idę do pediatry na ważenie...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda ;) A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
    Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?

Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 16:56

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się grzywka zrobiła jak włosy zaczęły odrastać, masakra!!! Do dziś ją mam, a nienawidzę grzywek. Na szczęście niedługo znów wypadnie ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy ktoras z was bierze olej z wiesiołka podczas karmienia piersią?
    czy wogole można?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Isia, moja miała identycznie po D3 w kapsułkach. Nie zmieniłaś witaminy? Co do kup, to nas od 5 tygodnia życia 1-2 kupy na tydzień.
    O to z tymi kupami mnie uspokoilas :)
    A z ta wit d3 to zmienilismy producenta ale tez sa w kapsulkach. Myslisz, ze to moze byc wina zmiany producenta tej wit?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej tylko się nie śmiejcie ale jak to jest z tą płodnością po ciąży? Jest dopiero jak wróci okres? Nie żebym się czegoś obawiała ale warto wiedzieć :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ej tylko się nie śmiejcie ale jak to jest z tą płodnością po ciąży? Jest dopiero jak wróci okres? Nie żebym się czegoś obawiała ale warto wiedzieć :D
    Zanim dosrsniesz okres to bedziesz miec owulacje. Wiec moze byc tak ze nie distaniesz w ogole okresu bo od razu zajdziesz w ciaze :))

Martusiazabka lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

tutaj jest to fajnie opisane

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Isia lepiej nie :D zabezpieczam się ale dobrze wiedzieć że nie znam dnia ani godziny i trzeba się pilnować ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamaginekolog.pl/karmienie-piersia-a-kolejne-ciaze/ i zapomniałam dadać linka, ale mam mała akrobatke na reku

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, tutaj sierpniówka, czy macie może w książeczce zdrowia Waszych Maluszków informację, czy na gruźlicę szczepiono BCG 10 czy BCG SSI?

f2w3skjonuh3887q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Hej Dziewczyny, tutaj sierpniówka, czy macie może w książeczce zdrowia Waszych Maluszków informację, czy na gruźlicę szczepiono BCG 10 czy BCG SSI?

Mam tylko opis BCG.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Mam tylko opis BCG.
    Ja też

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

O kurczę. U nas Mieszek zaczął robic kupy co 3 dni dokładnie po wprowadzeniu do diety kapsułek z DHA, które dodatkowo maja witaminę d3... a przecież pije ją jeszcze w mleku... i bóle brzucha są jakby wieksze od tego czasu. Myślałam, ze to od probiotyków, które bierzemy od tego samego momentu. To musi byc ta witamina d3.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko BCG.

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi.
    Czyli widocznie nie podają, którą szczepią. Pytam Was dlatego, bo SSI jest z podszczepu duńskiego prątka gruźlicy, a 10 z podszczepu brazylijskiego, który jest bezpieczniejszy.
    Przegrzebałam katalog leków w necie i cena za BCG 10 to powyżej 200zł, a uderzył mnie "brak danych" w przypadku SSI. Zakładam jednak, że jest tańsza skoro jest też gorsza. Myślałam, że piszą takie rzeczy w książeczce. Chyba, że każde dziecko jest obecnie szczepione 10... Nie wiem, niestety.
    Raczej i tak przesunę szczepienie na gruźlicę na 3 miesiąc i przy okazji dopytam się, którą będą podawać... Chyba będzie najbezpieczniej :)

f2w3skjonuh3887q.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest na rzeczy z D3 bo mi tez sie Hania prężyła i problemy z kupą były i pediatra stwierdziła ze nie trawi tej D3 w kapsułkach ( właśnie z dodatkowymi kwasami DHA). Dostaliśmy teraz w kropelkach na receptę i od razu różnica.
    Wogole wracamy do żywych. Dzis mam pierwszy dzień bez gorączki. Hance na szczęście sie nie rozkręciła choroba i skończyło sie tylko na małym katarku. I od 3 dni przesyłka mi całą noc. Pada przed 22 i wstaje po 7. Dzis to juz sama ją obudziłam o 6 na jedzenie bo jadła o 20.00 i myślałam ze sie przed północą obudzi na jedzenie a tu nic- ja sie obudziłam sama o 6 i w szoku byłam jak zegarek zobaczyłam. Niby fajnie ale chyba jednak wolę zeby jeszcze jakiś czas jadła jeden posiłek w nocy, bo tak cieżko mi zmieścić 6 posiłków w ciagu dnia, bo je co 3-3,5 godziny. Nie wiem skąd takie spanie, myślałam nawet ze choróbsko sie rozwija bo w dzień tez podsypia co jakiś czas a tego nie robiła, ale nie, żadnych objawów choroby nie ma. Zobaczymy po kilku dniach :) przynajmniej w najgorszych dla mnie dniach z gorączką dała mamie odsapnąć :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ