Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopóki laktacja się nie unormuje i mleka produkuje się za dużo tak czy siak, bo nas zalewa, to pewnie bardzo niebezpieczne to nie jest, ale jak będzie już konkretna ilość, to przy skoku może kryzys się pojawić, ale on może dopaść nawet regularnie karmiące mamy. Oczywiście może, ale nie musi. Ja się z pobudek cieszę, bo po 1. mam nadprodukcję konkretną, a po 2. mleko nocne jest najcenniejsze
Mi tam położna, z którą rodziłam Klementynkę, mówiła, że udane dkp, to karmienie regularne. Co innego, jak się odstawia dziecko po kilku miesiącach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:35
jusci lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja też lubię te nocne karmienia
jakoś się do nich przyzwyczaiłam
U nas już jest 10 stopnichoć słońca jeszcze brak
my wczoraj w lekkim deszczu spacerowaliśmy, żeby młody choć trochę efektywnie w dzień pospał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:53
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Pozdrawiamy z terapii naświetlania witaminą d
15 stopni!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49cf30517aaf.jpg
Ps. Stwierdziłam, ze jednak jest za ciepło i zdjelam kocykna takie spacery to mogę chodzić godzinami. Zima ssie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 13:19
polkosia, jusci, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Martusiazabka, milky way, baranosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny od kiedy można wstawiać dzieci w spacerówki?
Jadę do siostry w czerwcu i potrzebuje jakiś wózek co można do samolotu zapchac, możecie coś polecic? W czym by można było 5 miesięczne dziecko wozić.
My dziś szczepienia, póki co bez większych problemów i oby tak dalej.
Moja spi i w dzien i w nocy, np wczoraj od 11 do 17 z przebudzeniem na karmienie
Może moja te skoki przesypiaMaggie_31 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Dziewczyny od kiedy można wstawiać dzieci w spacerówki?
Jadę do siostry w czerwcu i potrzebuje jakiś wózek co można do samolotu zapchac, możecie coś polecic? W czym by można było 5 miesięczne dziecko wozić.
Czy ktoś z was przechodzi już skok 12 tygodnia? Jest się czego bać? -
MoBo wrote:Dziewczyny od kiedy można wstawiać dzieci w spacerówki?
My dziś szczepienia, póki co bez większych problemów i oby tak dalej.
Moja spi i w dzien i w nocy, np wczoraj od 11 do 17 z przebudzeniem na karmienie
Może moja te skoki przesypia
Coś słyszałam, że w UK w spacerówkę wsadzają już koło 4 miesiąca, oczywiście na płasko. -
Fajny jest Joie Litetrax, czrerokołowy, mamy wlasbie ten, dla mnie perfekt.
Siedzisko rozklada sie na poziomo, wiec my pewnie przelom wiosna/lato przesiadamy sie w lekka spacerowke.
Ten Baby Jogger mielismy, chujówka jest z podnózkiem, ktory nie ma regulacji i nogi bezsensownie wiszą. Słabe to.
Joie ma fajną regulacje podnozka, fajnie sie sklada, bo na poł, miesci sie w maly bagaznik, jest lekki a jednoczesnie ma duze koła na wertepy. Oczywiscie nie sa to koła pompowane, ale miękko sie jezdzi. Jest tez joie z pomppwanymi kolami chyba- do sprawdzenia.Najlepiej obczaic w sklepie, choc na tych dywanach czy wykladzinach wszystkie wozeczki pieknie jezdza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 18:07
-
baranosia wrote:Mimo długiej przerwy w nocy wychodzi mi 8-9 karmień na dobę i nie mam problemów z laktacją.
Czy musicie nadal nosić wkładki laktacyjne? Mnie wczoraj w nocy zalało konkretnie i nawet w dzień nie rozstaję się z wkładkami
Problem z laktacja następuje nieco później z reguły, nie od razu. Długie przerwy są główną przyczyna.
Wkładki noszę cały czas, dzień i noc. Bez nich by mnie zalało całkowicie. -
A my sie dzis szczepilismy, w porywie frustracji byłam gotowa na szczepionki NFZ,bo w żadnej aptece nie mogłam dostać 5 w 1,a obdzwoniłam chyba z 15...Jakas masakra!6 w 1 owszem,ale z 5 jest problem.Lekarka popatrzyła na mnie jak na kosmitke,ze chce PRLowskim wynalazkiem dziecko szczepić i wykonała szybki telefon do "znajomej" apteki -
okazało sie,ze maja ostatnia sztukę,a na marzec nam sprowadza.Mlody dzielny,tluste udka wystawił do ukłucia,potem obalił butle i przespał spokojnie polowe popołudnia,wiec nie było tak zle:-)A pogoda piękna!jak ubieracie dzieciaki na spacery przy takiej pogodzie?bo nie chciałabym przesadzić z przegrzaniem młodego-zakładam mu body z długim,potem pajac bawełniany cienki,na to większy pajac welurowy i młodego pakuje do tuby-kombinezonu...bez żadnych kocy -
nick nieaktualnyMaggie_31 wrote:A my sie dzis szczepilismy, w porywie frustracji byłam gotowa na szczepionki NFZ,bo w żadnej aptece nie mogłam dostać 5 w 1,a obdzwoniłam chyba z 15...Jakas masakra!6 w 1 owszem,ale z 5 jest problem.Lekarka popatrzyła na mnie jak na kosmitke,ze chce PRLowskim wynalazkiem dziecko szczepić i wykonała szybki telefon do "znajomej" apteki -
okazało sie,ze maja ostatnia sztukę,a na marzec nam sprowadza.Mlody dzielny,tluste udka wystawił do ukłucia,potem obalił butle i przespał spokojnie polowe popołudnia,wiec nie było tak zle:-)A pogoda piękna!jak ubieracie dzieciaki na spacery przy takiej pogodzie?bo nie chciałabym przesadzić z przegrzaniem młodego-zakładam mu body z długim,potem pajac bawełniany cienki,na to większy pajac welurowy i młodego pakuje do tuby-kombinezonu...bez żadnych kocy
Dokładnie tak samo ubrałam moje dziecko