WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki laktacja się nie unormuje i mleka produkuje się za dużo tak czy siak, bo nas zalewa, to pewnie bardzo niebezpieczne to nie jest, ale jak będzie już konkretna ilość, to przy skoku może kryzys się pojawić, ale on może dopaść nawet regularnie karmiące mamy. Oczywiście może, ale nie musi. Ja się z pobudek cieszę, bo po 1. mam nadprodukcję konkretną, a po 2. mleko nocne jest najcenniejsze :) Mi tam położna, z którą rodziłam Klementynkę, mówiła, że udane dkp, to karmienie regularne. Co innego, jak się odstawia dziecko po kilku miesiącach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:35

jusci lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba w końcu wyjdziemy na spacer. Na podwórku co prawda Pochmurno ale nie pada i jest 6'C

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię te nocne karmienia :) jakoś się do nich przyzwyczaiłam :)

U nas już jest 10 stopni :) choć słońca jeszcze brak :) my wczoraj w lekkim deszczu spacerowaliśmy, żeby młody choć trochę efektywnie w dzień pospał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:53

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj byliśmy na spacerze, bo już nie mogłam wytrzymać, ale na szczęście nie padało :)
    Teraz też się zbieramy, bo piękna pogoda, słońce, ciepło i w ogóle :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z terapii naświetlania witaminą d ;) 15 stopni!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49cf30517aaf.jpg

Ps. Stwierdziłam, ze jednak jest za ciepło i zdjelam kocyk :D na takie spacery to mogę chodzić godzinami. Zima ssie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 13:19

polkosia, jusci, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Martusiazabka, milky way, baranosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy można wstawiać dzieci w spacerówki?
    Jadę do siostry w czerwcu i potrzebuje jakiś wózek co można do samolotu zapchac, możecie coś polecic? W czym by można było 5 miesięczne dziecko wozić.

My dziś szczepienia, póki co bez większych problemów i oby tak dalej.
    Moja spi i w dzien i w nocy, np wczoraj od 11 do 17 z przebudzeniem na karmienie :P
    Może moja te skoki przesypia :P

Maggie_31 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jadę do siostry w czerwcu i potrzebuje jakiś wózek co można do samolotu zapchac, możecie coś polecic? W czym by można było 5 miesięczne dziecko wozić.
    Chyba około 5-6 miesiąca można już spacerówkę zapodać. Baby jogger City GT polecam. Lekki, prowadzi się lekko nawet jedną ręką, składa się w sekundę również jedną ręką.

Czy ktoś z was przechodzi już skok 12 tygodnia? Jest się czego bać?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

My dziś szczepienia, póki co bez większych problemów i oby tak dalej.
    Moja spi i w dzien i w nocy, np wczoraj od 11 do 17 z przebudzeniem na karmienie :P
    Może moja te skoki przesypia :P

Coś słyszałam, że w UK w spacerówkę wsadzają już koło 4 miesiąca, oczywiście na płasko.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o baby yoyo słyszałyscie?

Krakuska no właśnie wtedy bym bardziej na płasko robiła.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny jest Joie Litetrax, czrerokołowy, mamy wlasbie ten, dla mnie perfekt.
    Siedzisko rozklada sie na poziomo, wiec my pewnie przelom wiosna/lato przesiadamy sie w lekka spacerowke.
    Ten Baby Jogger mielismy, chujówka jest z podnózkiem, ktory nie ma regulacji i nogi bezsensownie wiszą. Słabe to.
    Joie ma fajną regulacje podnozka, fajnie sie sklada, bo na poł, miesci sie w maly bagaznik, jest lekki a jednoczesnie ma duze koła na wertepy. Oczywiscie nie sa to koła pompowane, ale miękko sie jezdzi. Jest tez joie z pomppwanymi kolami chyba- do sprawdzenia.Najlepiej obczaic w sklepie, choc na tych dywanach czy wykladzinach wszystkie wozeczki pieknie jezdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 18:07

• Nita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mimo długiej przerwy w nocy wychodzi mi 8-9 karmień na dobę i nie mam problemów z laktacją.

Czy musicie nadal nosić wkładki laktacyjne? Mnie wczoraj w nocy zalało konkretnie i nawet w dzień nie rozstaję się z wkładkami
    Czyli w ciągu dnia karmisz co godzinę, półtora, tak?
    Problem z laktacja następuje nieco później z reguły, nie od razu. Długie przerwy są główną przyczyna.
    Wkładki noszę cały czas, dzień i noc. Bez nich by mnie zalało całkowicie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no co godzinę nie karmię wtedy by mi wyszło więcej karmień. Dwa są w nocy reszta w dzień.

Jeny jak dziś super było na podwórku! Wyszły już przebiśniegi nawet!

Krakuska lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sie dzis szczepilismy, w porywie frustracji byłam gotowa na szczepionki NFZ,bo w żadnej aptece nie mogłam dostać 5 w 1,a obdzwoniłam chyba z 15...Jakas masakra!6 w 1 owszem,ale z 5 jest problem.Lekarka popatrzyła na mnie jak na kosmitke,ze chce PRLowskim wynalazkiem dziecko szczepić i wykonała szybki telefon do "znajomej" apteki -
    okazało sie,ze maja ostatnia sztukę,a na marzec nam sprowadza.Mlody dzielny,tluste udka wystawił do ukłucia,potem obalił butle i przespał spokojnie polowe popołudnia,wiec nie było tak zle:-)A pogoda piękna!jak ubieracie dzieciaki na spacery przy takiej pogodzie?bo nie chciałabym przesadzić z przegrzaniem młodego-zakładam mu body z długim,potem pajac bawełniany cienki,na to większy pajac welurowy i młodego pakuje do tuby-kombinezonu...bez żadnych kocy

17u920mmtaho5gy9.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ponoc problem z 5w1, u nas same 6w1, a 5w1 jak są to dla wczesniakow..

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio Antoś rozpoczyna mi dzień przed 7 - zdecydowanie to nie moja godzina...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znacie wózek, albo kogoś kto używał Bumbleride Indie? Napaliłam się na niego, dużo dobrego przeczytałam, ale opinia od użytkownika byłaby najlepsza bo tani nie jest :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam fazę na wózek Stokke. Podoba mi się ich wykończenie, elegancki wygląd no i zgrabne koła, a nie wielkie jak w traktorze. Ale nie wiem czy warto tyle płacić za wózek. U nas kradną często wózki jak jakiś droższy wypatrzą.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na razie będę używać spacerówki z kompletu bo kupiłam wózek 2w1

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja tam na razie będę używać spacerówki z kompletu bo kupiłam wózek 2w1

Ja też .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    A my sie dzis szczepilismy, w porywie frustracji byłam gotowa na szczepionki NFZ,bo w żadnej aptece nie mogłam dostać 5 w 1,a obdzwoniłam chyba z 15...Jakas masakra!6 w 1 owszem,ale z 5 jest problem.Lekarka popatrzyła na mnie jak na kosmitke,ze chce PRLowskim wynalazkiem dziecko szczepić i wykonała szybki telefon do "znajomej" apteki -
    okazało sie,ze maja ostatnia sztukę,a na marzec nam sprowadza.Mlody dzielny,tluste udka wystawił do ukłucia,potem obalił butle i przespał spokojnie polowe popołudnia,wiec nie było tak zle:-)A pogoda piękna!jak ubieracie dzieciaki na spacery przy takiej pogodzie?bo nie chciałabym przesadzić z przegrzaniem młodego-zakładam mu body z długim,potem pajac bawełniany cienki,na to większy pajac welurowy i młodego pakuje do tuby-kombinezonu...bez żadnych kocy

Dokładnie tak samo ubrałam moje dziecko :)

‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ