Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja najczęściej ubieram w body z długim rękawem, do tego śpioszki lub półśpioszki, kombinezon polarowy i leży w wózku w śpiworku. Wychodzi mi jedna warstwa więcej, niż ja mam, więc powinno być ok.
jusci, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Nita wrote:Ja ostatnio mam fazę na wózek Stokke. Podoba mi się ich wykończenie, elegancki wygląd no i zgrabne koła, a nie wielkie jak w traktorze. Ale nie wiem czy warto tyle płacić za wózek. U nas kradną często wózki jak jakiś droższy wypatrzą.
Nie warto. Miałam okazję go używać, jest masakryczny, sztywny i jakiś taki nieporęczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:27
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja wczoraj ubrałam w body na długi, pajac, kombinezon welurowy (przejściowy, bez ocieplenia) i włożyłam ją w śpiwór, ale stwierdziłam potem, że za gorąco jej pewnie i odkryłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:09
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Nie warto. Miałam okazję go używać, jest masakryczny, sztywny i jakiś taki nieporęczny,
A ja go uwielbiamwygląd rekompensuje mi jego małe niedoskonałości a jak wiadomo nie ma wózków idealnych
Wożę w nim już drugie dziecko i chyba raczej im wygodnie bo oboje na spacerach śpią jak zabici jak tylko wózek ruszy
-
Kalina, na spacerach po parku czy chodniku to pewnie ujdzie, ale ja to w teren chodzę i dla mnie kompletna klapa była
BTW, jeździłam też tym eko wózkiem Greentom. Dżizas! To dopiero szajs... Na zdjęciach mi się strasznie podobał, a jak przyszło do jeżdżenia, to masakra. My mieliśmy kilka wózków w obrocie zanim kupiłam coś na teraz, czyli dla dwójki, bo chciałam się upewnić co będzie lepszym wyborem. Padło jednak na podwójny i to (sic!) na Bugaboo, którego Cam3 szczerze nienawidziłam. Za to Donkey jest prawie doskonały! Nie sądziłam, że jedna firma może mieć tak duże różnice w modelach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:31
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kalina a który model Stokke posiadasz?
Chciałam się was zapytać czego żałujecie, co się nie sprawdziło z zakupionej przez was wyprawki?
U nas największa porażka to wózek. Nie cierpię gociężki, 14 kg, nic nie mogę zrobić bez męża obecności. Koła wielkie jak w traktorze. Nie jest mi potrzebny taki wózek w mieście i czekam aż mały zacznie siedzieć i szykuję się na baby jogger albo ten Stokke, tylko Stokke muszę wypróbować. Chcę wózek lekki przede wszystkim.
Żałuję jeszcze kupna takich różnych bluzeczek oraz ogrodniczek dla niemowlaka. To wszystko podchodzi w górę, marszczy się, bluzek prawie wcale nie użyłam a już wyrósł. Ogrodniczki dla noworodka nie mają sensu, przeszkadzają szelki, dziecko ulewa... Never again
Żałuję kupna śpiworka. Nie lubi a i tak używamy tylko woombie. No i ten bujaczek z Mamas&Papas też się nie sprawdził. Aran go nie lubi. -
Dla mnie z ciuchów to jedynie body, śpiochy, pajace, spodenki. Żadnych bluzeczek, kaftaników!
Teraz to nie przychodzi mi nic do głowy oprócz dużej ilości ciuchów. Jeny ile ja rzeczy nawet ani razu nie założyłam! No i jak głupia nakupiłam pampersów 2 w promocji. Antek powoli wyrasta a ja mam jeszcze 3,5 paczkiMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
My już trójki używamy
Ja jestem mega niezadowolona z wózka. Jako że lubię spacery w terenie, a ten wózek na tak owe się nie nadaje.
No i oczywiście sukieneczki... chyba zostaną dla lalek Gosihmm i chyba tyle
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
ja też ubranek za dużo, dużo za dużo:) a kaftaników i bluzeczek wogóle nie zakładałam - teraz dopiero zaczynam spodenki i sweterki, wcześniej tylko pajace.
I Pampersów też za dużo- jedynki mi zostały prawie 2 paczki i dwójki też już odłożyłam na bok bo za małe - 2 paczki. A - i jeszcze wygrałam 4 paczki zielonych pampków jedynek, ale te od razu oddałam mojej położnej jak szła do takiej biednej rodziny.
kocyków mam za dużo, no ale z tego tak szybko nie wyrasta więc może się jeszcze przydać. Huśtawka na początku przydawała się do usypiania, teraz sama grzecznie zasypia, więc używaliśmy może 2-3 tygodnie
leżaczka tez od kilku tygodni nie używałam, aż niania odkryła, że Hania lubi na nim ... sraćtak, wali kupę jak marzenie i wypróbowałam w domu - działa, jak widzę, że pręży się jak na kupę to wsadzam do leżaczka i po 5 minutach po sprawie
-
nick nieaktualny
-
Polkosia w teren potwierdzam, że się nie nadaje, na piach, kopny, mokry śnieg też nie
Choć teraz ten model trailz może dawać radę bo ma inne koła, no ale z wyglądu już jest zwykły
Nita mam xplory v3, 4 lata temu innych modeli chyba nie było jeszcze
-
U mnie tez masa ciuszków nawet raz nie założonych została juz spakowana i czeka na oddanie dla jakiejś zaciązonej ciotki:-) najbardziej mi żal ślicznych czapeczek,bo chyba z 15 ich miał plus bajeranckie śliniaczki,nawet raz ich nie użyłam bo głowa wielka,a i karczek tez pokaźny..W ogole z ta głowa jego jest dość zabawnie,bo czapka w rozmiarze 41 jest za mała,a oczywiscie według producenta jest na 3-6 miesięcy,on ma 2...poza tym na widok czapki jakiejkolwiek wydziera sie wniebogłosy i zaraz sobie ściąga z głowy.Wyhaczylam w promocji smyka wielkie czapsko dla roczniaka z polaru,wkładam na glowe,pojeczy chwile i mozna wyjsc z domu,a to ze wyglada jak klaun to inna sprawa;-P Oczywiscie po kąpieli tez darcie,wiec kładę pieluchę na głowie:-D
-
Ja żałuję kupna sterylizatora, mieściła się w nim tylko jedna butelka, cały proces trwał dużo dłużej niż zagotowanie wody i sparzenie kilku butelek na raz.
Aspirator do nosa zwykły - kupiłam z rozpedu, po czym i tak dokupilam "katarek".
Przybornik na łóżeczko - w sumie się nie przydaje, przewijamy zawsze gdzie indziej.
Ciuszki - nie wiem dlaczego wszędzie napisane jest 5-6 sztuk każdej rzeczy z każdego rozmiaru. O ile bodziakow używamy dużo, pajacy już trochę mniej, imo wystarcza 3-4 pajace w tych rozmiarach do 74. A kaftaników używamy ZERONa upartego co drugi rozmiar możnaby pominąć, dziecko tak szybko dorasta do następnego, ze może chwilę pochodzić w czymś za dużym albo trochę za małym.
Z wózka jestem MEGA zadowolona (babydesign husky). 16 kg czolgus znakomicie daje rade na polskich chodnikach, dal rade na świeżym śniegu, gdzie inne wózki rady nie dały:p ja w sumie lubię offroad, wiec to wózek dla mnie. No i najlepsze jest to, ze nie mamy ani jednego stopnia do pokonania, wiec nie odczuwam tej wagiMoBo lubi tę wiadomość
-
Jeszcze żałuję, ze kupiliśmy videonianię, która uzależniona jest od obecności Internetu (obraz wyświetla się na smartfonie). W praktyce ciągle tracimy sygnał wifi, poza tym najlepiej mieć do tego drugi smartfon, bo jak korzystasz ze swojego to nie widzisz obrazu kamerki itd.
Sama videoniania jak najbardziej się przydaje.MoBo lubi tę wiadomość
-
Maggie, nie znam dziecka które lubi czapki :p u mnie to samo, ryk jakby go obdzierano ze skóry (tudzież z godności) :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:55
Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż mam wózek Babydesign tyle że wersję Dotty i też jestem zadowolona
Aha, z wyprawki w sumie średnio przydał się laktator ręczny, a zaplacilam stówę. Juz lepiej troche wiecej zainwestowac i kupic elektryczny jesli ktos jest pewien, ze bedzie uzywac.MoBo, Krakuska lubią tę wiadomość