WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie tej spacerowki od kompletu ze wzgledu na to, ze w bagazniku zajmuje duzo miejsca i sklada sie z dwoch czesci. Z lenistwa nie chce mi sie szarpac z tym, bo bagaznik mam w aucie mały, a jeszcze polowe jego zajmuje subwoofer :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, moim zdaniem ubierasz dziecko jak na mrozy syberyjskie. W taką pogodę wystarczy body na krótki, pajac bawełniany, kombinezon i cienki kocyk, bądź kombinezon misiowy ten cieńszy oraz nieco grubszy kocyk.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej ubieram w body z długim rękawem, do tego śpioszki lub półśpioszki, kombinezon polarowy i leży w wózku w śpiworku. Wychodzi mi jedna warstwa więcej, niż ja mam, więc powinno być ok.

jusci, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja ostatnio mam fazę na wózek Stokke. Podoba mi się ich wykończenie, elegancki wygląd no i zgrabne koła, a nie wielkie jak w traktorze. Ale nie wiem czy warto tyle płacić za wózek. U nas kradną często wózki jak jakiś droższy wypatrzą.

Nie warto. Miałam okazję go używać, jest masakryczny, sztywny i jakiś taki nieporęczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:27

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ubrałam w body na długi, pajac, kombinezon welurowy (przejściowy, bez ocieplenia) i włożyłam ją w śpiwór, ale stwierdziłam potem, że za gorąco jej pewnie i odkryłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:09

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram w body na długi, spodenki, na to od razu kombinezon i do gondoli. W tamtym tygodniu jeszcze na to kocyk, wczoraj już bez niego

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciągnęłam się w zdrapkowy hazard haha :D nie mogę się powstrzymać żeby nie zajść na spacerze po zdrapkę :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie warto. Miałam okazję go używać, jest masakryczny, sztywny i jakiś taki nieporęczny,

A ja go uwielbiam :) wygląd rekompensuje mi jego małe niedoskonałości a jak wiadomo nie ma wózków idealnych :)
    Wożę w nim już drugie dziecko i chyba raczej im wygodnie bo oboje na spacerach śpią jak zabici jak tylko wózek ruszy

82doroeqdnooy9dr.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, na spacerach po parku czy chodniku to pewnie ujdzie, ale ja to w teren chodzę i dla mnie kompletna klapa była :(

BTW, jeździłam też tym eko wózkiem Greentom. Dżizas! To dopiero szajs... Na zdjęciach mi się strasznie podobał, a jak przyszło do jeżdżenia, to masakra. My mieliśmy kilka wózków w obrocie zanim kupiłam coś na teraz, czyli dla dwójki, bo chciałam się upewnić co będzie lepszym wyborem. Padło jednak na podwójny i to (sic!) na Bugaboo, którego Cam3 szczerze nienawidziłam. Za to Donkey jest prawie doskonały! Nie sądziłam, że jedna firma może mieć tak duże różnice w modelach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 12:31

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina a który model Stokke posiadasz?

Chciałam się was zapytać czego żałujecie, co się nie sprawdziło z zakupionej przez was wyprawki?

U nas największa porażka to wózek. Nie cierpię go :( ciężki, 14 kg, nic nie mogę zrobić bez męża obecności. Koła wielkie jak w traktorze. Nie jest mi potrzebny taki wózek w mieście i czekam aż mały zacznie siedzieć i szykuję się na baby jogger albo ten Stokke, tylko Stokke muszę wypróbować. Chcę wózek lekki przede wszystkim.

Żałuję jeszcze kupna takich różnych bluzeczek oraz ogrodniczek dla niemowlaka. To wszystko podchodzi w górę, marszczy się, bluzek prawie wcale nie użyłam a już wyrósł. Ogrodniczki dla noworodka nie mają sensu, przeszkadzają szelki, dziecko ulewa... Never again ;D
    Żałuję kupna śpiworka. Nie lubi a i tak używamy tylko woombie. No i ten bujaczek z Mamas&Papas też się nie sprawdził. Aran go nie lubi.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie z ciuchów to jedynie body, śpiochy, pajace, spodenki. Żadnych bluzeczek, kaftaników!

Teraz to nie przychodzi mi nic do głowy oprócz dużej ilości ciuchów. Jeny ile ja rzeczy nawet ani razu nie założyłam! No i jak głupia nakupiłam pampersów 2 w promocji. Antek powoli wyrasta a ja mam jeszcze 3,5 paczki :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już trójki używamy ;)

Ja jestem mega niezadowolona z wózka. Jako że lubię spacery w terenie, a ten wózek na tak owe się nie nadaje.
    No i oczywiście sukieneczki... chyba zostaną dla lalek Gosi ;) hmm i chyba tyle ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ubranek za dużo, dużo za dużo:) a kaftaników i bluzeczek wogóle nie zakładałam - teraz dopiero zaczynam spodenki i sweterki, wcześniej tylko pajace.
    I Pampersów też za dużo- jedynki mi zostały prawie 2 paczki i dwójki też już odłożyłam na bok bo za małe - 2 paczki. A - i jeszcze wygrałam 4 paczki zielonych pampków jedynek, ale te od razu oddałam mojej położnej jak szła do takiej biednej rodziny.
    kocyków mam za dużo, no ale z tego tak szybko nie wyrasta więc może się jeszcze przydać. Huśtawka na początku przydawała się do usypiania, teraz sama grzecznie zasypia, więc używaliśmy może 2-3 tygodnie
    leżaczka tez od kilku tygodni nie używałam, aż niania odkryła, że Hania lubi na nim ... srać :) tak, wali kupę jak marzenie i wypróbowałam w domu - działa, jak widzę, że pręży się jak na kupę to wsadzam do leżaczka i po 5 minutach po sprawie :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Basia, dobre :P Szkoda, że na nas tak leżaczek nie działa :P
    U nas w sumie nie było żadnych wpadek wyprawkowych. Jedynie nakupowałam strasznie dużo wkładek laktacyjnych, a użyłam ich może dwa razy :P Mam całe wielkie pudło nawet nie otwarte.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia w teren potwierdzam, że się nie nadaje, na piach, kopny, mokry śnieg też nie
    Choć teraz ten model trailz może dawać radę bo ma inne koła, no ale z wyglądu już jest zwykły ;)

Nita mam xplory v3, 4 lata temu innych modeli chyba nie było jeszcze

82doroeqdnooy9dr.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez masa ciuszków nawet raz nie założonych została juz spakowana i czeka na oddanie dla jakiejś zaciązonej ciotki:-) najbardziej mi żal ślicznych czapeczek,bo chyba z 15 ich miał plus bajeranckie śliniaczki,nawet raz ich nie użyłam bo głowa wielka,a i karczek tez pokaźny..W ogole z ta głowa jego jest dość zabawnie,bo czapka w rozmiarze 41 jest za mała,a oczywiscie według producenta jest na 3-6 miesięcy,on ma 2...poza tym na widok czapki jakiejkolwiek wydziera sie wniebogłosy i zaraz sobie ściąga z głowy.Wyhaczylam w promocji smyka wielkie czapsko dla roczniaka z polaru,wkładam na glowe,pojeczy chwile i mozna wyjsc z domu,a to ze wyglada jak klaun to inna sprawa;-P Oczywiscie po kąpieli tez darcie,wiec kładę pieluchę na głowie:-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję kupna sterylizatora, mieściła się w nim tylko jedna butelka, cały proces trwał dużo dłużej niż zagotowanie wody i sparzenie kilku butelek na raz.

Aspirator do nosa zwykły - kupiłam z rozpedu, po czym i tak dokupilam "katarek".

Przybornik na łóżeczko - w sumie się nie przydaje, przewijamy zawsze gdzie indziej.

Ciuszki - nie wiem dlaczego wszędzie napisane jest 5-6 sztuk każdej rzeczy z każdego rozmiaru. O ile bodziakow używamy dużo, pajacy już trochę mniej, imo wystarcza 3-4 pajace w tych rozmiarach do 74. A kaftaników używamy ZERO :) Na upartego co drugi rozmiar możnaby pominąć, dziecko tak szybko dorasta do następnego, ze może chwilę pochodzić w czymś za dużym albo trochę za małym.

Z wózka jestem MEGA zadowolona (babydesign husky). 16 kg czolgus znakomicie daje rade na polskich chodnikach, dal rade na świeżym śniegu, gdzie inne wózki rady nie dały:p ja w sumie lubię offroad, wiec to wózek dla mnie. No i najlepsze jest to, ze nie mamy ani jednego stopnia do pokonania, wiec nie odczuwam tej wagi :)

MoBo lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze żałuję, ze kupiliśmy videonianię, która uzależniona jest od obecności Internetu (obraz wyświetla się na smartfonie). W praktyce ciągle tracimy sygnał wifi, poza tym najlepiej mieć do tego drugi smartfon, bo jak korzystasz ze swojego to nie widzisz obrazu kamerki itd.

Sama videoniania jak najbardziej się przydaje.

MoBo lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, nie znam dziecka które lubi czapki :p u mnie to samo, ryk jakby go obdzierano ze skóry (tudzież z godności) :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:55

Maggie_31 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wózek Babydesign tyle że wersję Dotty i też jestem zadowolona :)

Aha, z wyprawki w sumie średnio przydał się laktator ręczny, a zaplacilam stówę. Juz lepiej troche wiecej zainwestowac i kupic elektryczny jesli ktos jest pewien, ze bedzie uzywac.

MoBo, Krakuska lubią tę wiadomość

‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ