Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale temat tych niewypałów
u nas z rzeczy kupionych przeze mnie: body bez rękawków. Założyłam kilka razy tylko. Jest więcej rzeczy których nie uzywam(głównie ciuszków-kaftaniki, spodnie z prawdziwego dżinsu i kaftaniki) ale dostałam je w spadku wiec nie narzekam
i prawie wcale nie używam szczoteczki do włosów-a mówiła siostra nie kupuj
i gruszkę do nosa zmieniłam już na sopelek.
My na codzień chodzimy body długi rękaw, spodenki i skarpetki. Na spacer wkładałam ja w misiowy kombinezon i przykrywała kocykiem. Jak było zimniej to na domowe ciuszki nakładałam polarowy pajac.
A jeszcze z niewypałów to oczywiście tony czapeczek i skarpetek (tez w spadku). Moja czapek tez nie trawi i zakładam jej tylko na wyjścia. W domu do kąpieli robimy 24 stopnie wiec może pobyć w domu z gola głowa. Zakładam kapturek od ręcznika przynwycieraniu. I kupiłam otulacz do fotelika w lidlu. Masakryczny jest. Michalinka odkryta, tylko body i spodenki a masakrycznie się zagrzała tylko leżąc na nim. Chyba on wcale nie oddycha. Może na krótkie trasy jest ok ale nie na nasza 3,5h.Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Nie chcę zapeszać ale mojemu Danielkowi chyba przeszło prężenie się. Od kilku dni robi kupy i bąki bez problemu. Poza tym od trzech dni zaczął mi zasypiać bez płaczu i czegokolwiek. Jestem w szoku. Czekam teraz na dłuższy sen w nocy bo tu nadal pobudki co 2,5/3h.
Został nam lroblem odbijania gdy Mały jest w śnie. Macie jakiś magicz y sposób na to? Już nie wiem, jak mu pomóc, a nie chcę go wybudzać.
Mam pytanko do mam których maluchy śpią w nocy w swoich łóżeczkach. Czym przykrywacie? Planuję powoli małego trasportować do łóżeczka i nie wiem co lepsze: kołderka czy śpiworek?
-
A u nas noc beznadziejna. Aran zasnął o 21, obudził się o 1 w nocy na jedzenie wykazując normalne oznaki głodu, jak zawsze. Był w pełni obudzony. Daję więc cyca, najpierw tego, w którym mam lekki zastój. Pojadł ledwo 7 minut i zasnął na piersi. W ogóle nie szło go dobudzić. Po paru minutach grzechotania, szczypania itd obudził się, więc przystawiłam go do drugiej piersi. Pojadł całe 3 minuty i znów zasnął. I z pewnością nie opróżnił żadnej z piersi, bo obydwie były nadal dość twarde po karmieniu, a nie flaczki jak zazwyczaj. Dałam mu spokój, zasnął od razu po odłożeniu o 1.30. Obudził się o 4.45 i głodny. Daję pierś i powtórka z rozrywki, znów zasnął po 5 minutach. Nie pomogła zmiana pieluchy, nic. Nawet to co pociumkał troszkę to i tak mu się ulało, także lipa. Nie wiem co jest grane, naprawdę. Intuicja matki mi podpowiada, że to przez smoczek. Po prostu zaczyna woleć smoczek od piersi. Tak czuję
-
Werix, kolderke moze sobie na glowe zarzucic.
Nasza w kokonie, ale juz rączki wygrzebuje, wiec wyciagam spiworek na szelkach niebawem.
Werix, a musisz go odbijac? Co sie stanie, jak nie odbijesz? My dajemy czasem moje mleczko z butli i nie odbijamy, nic sie jej nie dzieje, zasypia jak objedzona pijawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 08:33
-
Moja śpi w łóżeczku od 2 mcy na brzuszku i przykrywam ja takim kocykiem zrobionym na szydełku z mega luźnym przeplotem. Więc jeśli jakimś cudem by go sobie zarzuciła to i tak nic się nie stanie. Poza tym ona w nocy pelza do przodu więc mamy raczej problem w drugą stronę bo często jest odkryta
Ja też w nocy nie odbijam bo nie chce jej rozbudzacWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 08:36
milky way lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Ja ubieram mojemu czapeczki bez problemu, kilka tygodni temu zdziwilo mnie strasznie jak maly zaczal unosic glowke , zeby mu czapke nalozyc , robi to do teraz, ale tylko w wozku
czapke ubieram mu zawsze na koncu na klatce schodowej , bo nie chce zeby mi sie zgrzal.
-
baranosia wrote:Może bym od dziś wprowadziła post na słodycze do świąt? Samej będzie mi ciężko może któraś się do mnie dołączy?
) zaczelabym od dziś ale już zjadłam 5 raffaello
)
Ale Oki już dziś więcej słodkiego nie tkne14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
E tam! Trzeba jeść słodycze!!!
Kalina, podziwiam za ubieranie w bluzki i spodenki, kurwicy bym dostała od podwijających się bluzek... Z Tyśką tak eksperymentowałam, bo miałam dużo niewypałowych ubranek. Matylda do rozmiaru 74 ma tylko pajace ;P
Co do fotelików, to uważam, że trzeba przymierzyć do auta i do dziecka i nie kupować w ciemno przez neta. Dla każdego będzie pasowało co innego, a tych dobrych, bezpiecznych fotelików jest na rynku naprawdę sporo. My mamy z BeSafe akurat. Axkid chciałam właśnie, ale był za niski i na przykład dla nas się nie nadał. Klementynka by nic nie widziała za szybą, bo mamy Jeepa i wysoko zabudowane drzwi.
Dobrawa, co u Was?
U nas 3 ostatnie noce dramat z Klementynką. Pobudki co godzinę. Ale już wiem czemu. Dzisiaj się wszystkie cztery trójki pokazały. A piątek jeszcze nie mamy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 10:47
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja moją kładę na rożku i spinam lekko brzegi, dołu nie zapinam, nogi jej wystają
Na to zarzucam kocyk
jak jest cieplej albo na drzemkę to przykrywam samym kocykiem
Ona śpi raczej nieruchomo, jedyny jej ruch to głowa na lewo/prawo i ręce albo do góry albo na kocuMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Polkosia no fakt czasem coś tam się podwinie ale poprawiam i tyle
Śpiochy i półśpiochy są dla mnie nieakceptowalne wizualnie, wiem głupie ale tak mamnie widziałam jeszcze ani razu ładnych śpiochów a półśpiochy mega niewygodne, bo albo zjeżdżają albo te nogi jakieś takie przykurczone w nich, no nie mogę
-
Ostatnio mam manie na krzyżówki i musiałam trochę nadrobić
No widzę, że u mnie podobnie jak u Was z niewypałów wyprawkowych to wszelkie kaftaniki, skarpetki, niedrapki, śpiochy. U nas nacodzień to body z długim rękawem i półśpiochy bądź pajacyki.
Jak Was czytam to mam wrażenie, że za lekko ubieram moje dziecko.... W domu mamy tylko jedną warstwę. W nocy śpi w śpiworku (z tego jestem mega zadowolona) i pod spodem ma jeśli jest po kąpieli to pajacyk i tylko śpiworek, jeśli dzień nie kąpielowy to tylko body z długim rękawem i przykrywam dodatkowo śpiwór kocykiem. Kocyk wciskam pod materacyk żeby Mała na siebie nie zarzuciła.
Isia podziwiam, że zostawiasz dziecko śpiące na brzuszku, ja mimo wszystko bym się bała. Owszem śpimy na brzuszku, ale wtedy najczęściej siedze przy niej i czytam książkę.
My w nocy jeśli nie odbijemy to dodatkowo dajemy sobie 15 minut, czyli łącznie 30 minut żeby się wszytsko ułożyło w brzuchu i wtedy kładę. Nie mam raczej problemu z ulewaniem jeśli tak zrobię, jeśli nie zrobię to ulewa.
U nas problem z piciem wody już chyba wszystkiego próbowałammacie pomysły? woda z glukozą już nie smakuje, cez też nie, zimna i ciepła też wypluwana. Zmiana butelek pomaga tylko na jedno picie później już Mała wie, że to woda i nie pije. Herbaty też nie pije
-
Moja śpi w pajacu i na to śpiworek bez rękawów. Wcześniej próbowałam z kocykiem, ale fakt - może się nakryć i zawsze tak wierzga, że kocyk był wszędzie, tylko nie na niej
Śpiworek jest super, może wierzgać do woli, ale chyba czasem ją wybudzam, ja walczę z zapięciem na ramionach
Podczas nocnego karmienia nawet nie zdejmuję śpiworka, tylko w nim karmię, później po prostu odkładam do łóżeczka.
Spodenki są faktycznie wizualnie ładne, kilka razy ubrałam, ale zawsze nogawka się podwinie i wychodzi goła noga, wkurza mnie to
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Polkosia, no jasne, ze przez neta nie ma co, ale duzo mozna ogarnąc najpierw przez tel zeby np zawęzić wybór.
Ja nie cierpie pajacy, odpinanie dziesięciu nap i zapinanie i tak w kolko strasznie mnie irytuje. Na noc ma bodziaka i polspioszki, w dzien body i spodenki albo body krotki rekaw i na to tunika i spodenki- przy tuniczkach nic sie nie roluje..jeszcze