Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No może i tak, mi się udało dobrać dopiero w sklepie na miejscu z przymierzaniem. Tak czy siak, jeszcze sporo czasu na wybór zostało
Tak naprawdę dziecko musi dobrze siedzieć już, żeby do kolejnego fotelika się przymierzyć, a niektórym to przychodzi późno
Moja usiadła bardzo późno, już nie pamiętam (z 9-10 miesięcy) i dopiero na roczek dostała kolejny fotelik, ale tak naprawdę do 13 m.ż. jeździła jeszcze w pierwszym. No, ale nie ma reguły.
Zapinanie mnie jeszcze nie wkurzaAle pamiętam, że u Klementynki na lato jakoś przesiadłam się na bluzki i spodenki, bo rampersy już mnie denerwowały, więc pewnie i tu tak będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 11:32
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnychiara wrote:U nas problem z piciem wody już chyba wszystkiego próbowałam
macie pomysły? woda z glukozą już nie smakuje, cez też nie, zimna i ciepła też wypluwana. Zmiana butelek pomaga tylko na jedno picie później już Mała wie, że to woda i nie pije. Herbaty też nie pije
Chiara mam ten sam problem. Jak zauwazy, ze dostaje wode albo herbatke zamiast mleka to wrecz sie krztusi. Ja po prostu ostatnio do kazdej butelki mleka dodaje dodatkowe 10-15ml wody, bo nie widze innego sposobu jak by go tu nawodnic.
-
polkosia wrote:Dziewczyny, a czemu dopajacie?
Kuhsina mnie pediatra powiedziała że mam nie rozcieńczać mleka jednak ja jestem gotowa to zrobić. Do każdego karmienia dajesz więcej wody? Czy tylko co któreś? Ja jeszcze myślałam żeby nieco do wody mleka dodać żeby smak był podobny. Wymiękam! -
nick nieaktualnyJa też niestety już wyłącznie na mm. Mi pediatra z kolei powiedziała, że nie trzeba dopajać jeśli nie ma objawów odwodnienia, no ale po kupkach mam wrażenie, że jest trochę odwodniony, bo robi raz na 3 dni takie żółtozielone, dosyć gęste.
Ja rozcieńczam za każdym razem, ale dodaje niewiele wody. To jest w sumie eksperyment od 3 dni i właśnie czekam na kupkę, żeby zobaczyć czy działa :p -
Koska 88 to nie wina otulacza z lidla tylko maxi cosi przegrzewa dzieci, mi koleżanki mówiły zawsze do mc ubierają jedna warstwę mniej.
Werix a ja ci powiem mój sposób, kładę mała do lozeczka po środku i okrywam kocykiem który drugim końcem jest zapchany za krawędź materacu i pod niego. Nawet jak mała zacznie kopać to tego nie da rady wyciągnąć.
Mam śpiworek ale niestety woombie i śpiworek razem dla mnie nie działają bo akurat ciężko jest zamek w śpiworek zamknąć tam gdzie ma rączkino więc inny patent trza było wymyślec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:10
-
Isia ja nie kładę na brzuszku, bo mój słabo podnosi główkę, więc bym się bała, tym bardziej na noc. Śpi na plecach, ale główkę odwraca często na prawo.
Kushina Ty już na mm? Byłaś na kp czy mieszane?
To ile nas kp zostało na placu boju? Ja planuję karmić rok. Po roku zobaczymy jak sytuacja wygląda. Ktoś jeszcze planuje karmić co najmniej rok?Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Isia, moja w nocy śpi tylko na brzuszku. No, czasem na plecach, ale zazwyczaj po jedzeniu od razu ją przekrecam, bo inaczej stęka i nie może zasnąć.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Zczwarty zawsze wydawalo mi sie bardzo wczesne. Zaczelam z małym po szóstym, teraz tez zamierzam po skonczonym szostym miesiącu
Mój strasznie pluł tą nieszczęsną marchewką
A teraz jaki koneser- tego troszeczke, tamtego troszeczke, a tego to nie nie nie nie, "ale napewno nie chcesz?"
*wielkie oczy, kreci głową i powtarza 50razy nienie ienienienienienie!Maggie_31, Iva79 lubią tę wiadomość