Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam maly problem nie jestem pewna , czy moj maluch robi dobre kupy. Zaczne od poczatku: po urodzeniu maly robil mala kupke co karmienie , tyleczek mial od tego podrazniony,ale udalo sie znalesc taki gesty krem Penaten. W 6 tyg zycia dostal szczepionke retrovirusa i tydz po szczepieniu zaczal robic duze kupy raz na 2 lub 3 dni. Robil takie to zeszlego tygodnia , podobno moze tak byc nawet 6 tyg. Ja myslalam, ze to normalne, ze robi takie kupy , ale co komus pokazalam to zaraz komentarz, ze to biegunka. Wkoncu poszlam do. lekarza i lekarka wlasnie powiedziala, ze tak moze byc 6 tyg , ale jak nie ma temperatury powyzej 38 i krwi w kale to wszystko jest ok. Minelo 6 tyg kupy zaczely byc czestrze , znow przy prykaniu popuszcza troszke. Kupa jest troszke wodnista I ma troche sluzu , no i nie wiem czy taka jest ok ? Co sadzicie ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec92b8adc0d9.jpg
L
-
nick nieaktualny
-
Iva mi ta kupa wygląda na ciut za rzadką. Zarówno teraźniejsza jak i ta wcześniejsza. U nas nigdy takiej kupy nie było, więc nie bardzo pomogę. Ale myślę, że jeśli po podniesieniu pieluszki ta kupa się leje, to może to być sprawa biegunkowa.
Tu artykuł wraz ze zdjęciami kupek. Po angielsku, jeśli Ci nie przeszkadza
http://www.babycentre.co.uk/baby-poo-photosWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 23:09
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Iva mi mówili że po rotaworusie są właśnie rzadkie kupy. Tylko nie wiem ile to ma się utrzymywać. Mój wydaje mi się że ma podobne. Na pewno kolorystycznie co do gęstości to wydaje mi się że ma trochę gęściejsze choć po zdjęciu to trochę ciężko porównać.
Fuksja co za dieta?
Nita ostatnio pofolgowałam ze słodyczami i waga stoi w miejscu. Ćwiczę więc liczę że jak odstawię słodycze to waga spadnie. Potrzebuję wyrzeźbić brzuch i zgubić ok 2-3kg do ideałuIva79 lubi tę wiadomość
-
Wy chcecie odstawić słodycze, a ja chciałabym chociaż trochę ich pojeść...przez odstawienie mleka mam niewiele możliwości co do słodkiego:-(
Co do kupy, to czasem, ale sporadycznie u nas się taka pojawiała...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Ja też w nocy jestem mega głodna ale nie jem bo nie chce mi się robić
a do picia mam zawsze butelkę wody neigazowanej. Soków nie uznaję chyba że własnej roboty lub jednodniowe kupione na ryneczku
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
No właśnie u mnie też mega głód w nocy
w dzień tak nie mam. A jednak w nocy nie lubię jeść. Długo się do tego przyzwyczajałam, ale nie jem w nocy, nawet jak jestem głodna. Choć teraz przy kp zdarza mi się zjeść mini kanapkę
Ta kupa wydaje mi się trochę za rzadka. I rzeczywiście jest jej BARDZO dużo... Mikołaj robi też rzadkie, ale konsystencją bardziej przypominają białko jajka. Część się wchłania w pieluszkę, a część z niewielkimi grudkami widać na wierzchu. Nie jest to sama "woda"
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Nie jest jakaś tragiczna ta kupka. Przy kp tak naprawdę każda może być inna, mogą zmieniać się kolory, konsystencja i czas pomiędzy nimi. Niestety ja nie wiem jak jest ponszczepieniu Rota, bo my nie szczepiliśmy. Niemniej, jednej kupy dziennie biegunką bym na pewno nie nazwała.
Też jestem ciągle głodnaW nocy nie, w nocy dużo wody piję, ale w dzień to jadłabym co chwila. A najgorzej, że ciągnie mnie do słodkiego. Już jak staram się nie zjeść czekolady, to i tak walnę naleśniki z dżemem czy domową pizzę, ale na słodko z ananasem (przed porodem bym jej nie tknęła). Masakra.
Iva79, Maggie_31 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej dziewczyny
Tak mało tu jestem ale u nas ok, mała co prawda prawdopodobnie ma alergie jeszcze nie wiadomo na co, ale póki co ja będę oszczędniej jeść i przechodzę na płątki mydlane bo może to ciuchy ( pod pieluszką nie ma wysypki) mała rośnie, wsystko gra :*
Werix, baranosia lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
Kokardka, a jakie płatki mydlane zakupiłaś? U nas podobnie walka z alergią i wciąż pod górkę
już w odstawce nabiał, czekolada, jajka, orzechy i pomidory...jest duża poprawa, ale pojawiają się jeszcze krostki na buzi i się zastanawiam co jeszcze....
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Mój od jakiś dwóch tygodni nie robi kupy w nocy, a jak rano strzeli, to klękajcie narody! Taka wielka, że czasem bokami wypływa. Mój też nieszczepiony na rota i wydaje się że kupę ma podobną. Też pojawia się śluz ale do tego sporo grudek, taki twarożek. Także raczej nie powiedziałabym że to biegunka. Zresztą położna mi mówiła że tak może być. Że na kp dzieci mogą nawet kilka dni nic nie robić, a potem jak walą to pod kosmos.
Ja jednak kupiłam kołderkę. Mały prawie w ogóle nie rusza się gdy śpi, a i tak śpiworek na kołderkę kiedyś bym wymieniła. Zobaczymy jak się sprawdzi. Miałam fun z wybieraniem wzoru :pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 12:01
MoBo, jusci, Iva79, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
To ja chyba jestem jedyną tutaj, której dziecko ma takie "przyjemne" kupki?
nigdy nam nic bokami nie wylatuje, nie osrał się za przeproszeniem po pas, nie nawalił nigdy dużo w pieluchę, tylko tak średnio i w ogóle nie śmierdzą jego kupy. Aż przyjemnie pupę myć!
A w nocy jestem tak głodna, że muszę zjeść, inaczej nie zasnę, ale mąż mi robi kanapki wieczorem i wkłada do lodówki, bo ja o 22 jestem już kaput i śpię z Aranem.Iva79 lubi tę wiadomość