Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lubi czapki. Nie płakał ani razu przy zakładaniu.
Dziewczyny, na otoczce lewego sutka mam takie zgrubienie wyczuwalne i widoczne. To wygląda jak żyła, taka spuchnięta i czuć ją na całej górnej powierzchni otoczki. No i zaczyna mnie to boleć, nawet po karmieniu.
Co to jest? Jakiś zastój? Pierwszy raz takie coś mam.Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
Krakuska wrote:Ja żałuję kupna sterylizatora, mieściła się w nim tylko jedna butelka, cały proces trwał dużo dłużej niż zagotowanie wody i sparzenie kilku butelek na raz.
Aspirator do nosa zwykły - kupiłam z rozpedu, po czym i tak dokupilam "katarek".
Przybornik na łóżeczko - w sumie się nie przydaje, przewijamy zawsze gdzie indziej.
Ciuszki - nie wiem dlaczego wszędzie napisane jest 5-6 sztuk każdej rzeczy z każdego rozmiaru. O ile bodziakow używamy dużo, pajacy już trochę mniej, imo wystarcza 3-4 pajace w tych rozmiarach do 74. A kaftaników używamy ZERONa upartego co drugi rozmiar możnaby pominąć, dziecko tak szybko dorasta do następnego, ze może chwilę pochodzić w czymś za dużym albo trochę za małym.
Z wózka jestem MEGA zadowolona (babydesign husky). 16 kg czolgus znakomicie daje rade na polskich chodnikach, dal rade na świeżym śniegu, gdzie inne wózki rady nie dały:p ja w sumie lubię offroad, wiec to wózek dla mnie. No i najlepsze jest to, ze nie mamy ani jednego stopnia do pokonania, wiec nie odczuwam tej wagi
Ja też, ja też jestem MEGA zadowolona z baby design dotty
Tluke się nim codzień po 2 godziny i nawet nie czuje ze coś prowadzę. Rodzina wyjezdzila mała i pierwsze co mówili to jaki super wózek, a oni w szajsu musieli dzieci wozić.
Myślę że spacerówke też mocno wyjeźdze
Szukam małej spacerówki tylko na wyloty bo w domu tylko baby design.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 15:22
-
Krakuska wrote:Jeszcze żałuję, ze kupiliśmy videonianię, która uzależniona jest od obecności Internetu (obraz wyświetla się na smartfonie). W praktyce ciągle tracimy sygnał wifi, poza tym najlepiej mieć do tego drugi smartfon, bo jak korzystasz ze swojego to nie widzisz obrazu kamerki itd.
Sama videoniania jak najbardziej się przydaje.
Ja kupiłam dla szczeniaka te na WiFi, jak się dziecko pojawiło to niestety kupiłam druga bo dokładnie te same problemy. -
Oooo fajny temat Nita zapodalas
z tym co się nie sprawdziło
U mnie tylko kilka ciuszków takie jak sweterki i bluzeczki po pasNo i po wyjściu ze szpitala szybko kupiłam końcówki do medela popmki a użyłam całe 2 dni
leży to teraz.
Ja np jestem zadowolona z dużo rzeczy które tu polecalysciei tu dzięki
np videoniania Avanti, woombie, tiny love karuzela...ja tylko czytam i kupuje hehehehe -
Kushina wrote:Też mam wózek Babydesign tyle że wersję Dotty i też jestem zadowolona
Aha, z wyprawki w sumie średnio przydał się laktator ręczny, a zaplacilam stówę. Juz lepiej troche wiecej zainwestowac i kupic elektryczny jesli ktos jest pewien, ze bedzie uzywac.
Omg, zapomniałam o tym, to nasz wyprawkowy niewypał nr 1!!z kolei elektryczny to u mnie był najlepszy i najczęściej używany zakup z całej wyprawki
-
My mamy Baby Design Lupo Comfort i też sobie bardzo chwalimy
Sprawdziło się i w mieście i w górskim terenie
Jedyny minus, to że ledwo się do bagażnika mieści.
Co do nie wypałów to nie wiem po jaką cholerę kupiłam rajstopy dla tak małego dzieckaNo i mam masę niezałożonych skarpetek, ale to dlatego, że dużo dostałam malutkich a mała ma wielkie stopy
-
U nas też ciuchy...za dużo rzeczy i szybko trafiły do pudła, bo wyrasta z nich
też kiepski laktator kupiłam i mam problem teraz żeby ściągać i zostawić malego z tatą... poza tym to co kupiłam przed porodem się sprawdza
część już zakupiłam po, z potrzeby, i na szczęście się użytkuje:-)
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Zapomniałam, u mnie laktator ręczny też porażka. Użyłam go tylko dwa razy, bo mleko mi tryskało, ale straszny szajs, z Tommee Tippee. No i nie wiem po jaką cholerę ja kupowałam cały wielki zestaw butelek z Tommee Tippee, skoro od początku mówiłam, że będę karmić piersią?
Użyłam tylko dwie butelki, a reszta, chyba z 10 stoi w folii.
Przy drugim dziecku będę rozsądniejsza
Skarpetek też mam mnóstwo, a założyłam może z 4 pary z całej kolekcji. I nie wiem jak dla was, ale dla mnie te łapki niedrapki to też byle co. Od razu Aran to sobie ściągał z rączek a najlepsze okazały się te wbudowane niedrapki w śpioszkach.
P.S: mój już chrapie. Dosłownie, jak stary chłop. Mam nadzieję, że za ojcem się nie wdaMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
U nas też zdecydowanie nie wypałem są bluzki i kaftaniki. Wogóle to bez sensu u takiego maluszka. Skarpetek używaliśmy chyba tylko z 3 pary, a mamy z 20
i body na krótki rękaw też były nie potrzebne.
Na razie zbędne też są butelki, sterylizator, podgrzewacz, opakowanie termiczne na butelkę, ale to może się jeszcze później przydać
A co do ubierania to ja zakładam Mikołajowi body na długi rękaw + śpiochy/ półśpiochy, na to kombinezon i przykrywam cienkim kocykiem. A dziś miał pajac taki ciepły, x polaru, kombinezon i był bez kocyka a i tak się cały zgrzał.
-
My mieliśmy to szczęście, że większość rzeczy dostaliśmy lub odkupiliśmy od znajomych za grosze. Ciuchów faktycznie było za dużo, ale to było wiadomo od początku, że będzie za dużo
Bluzeczki czasem ubieram - łatwiej rozebrać u lekarza. Kaftanik założyłam raz -musiałam sprawdzić, czy faktycznie beznadziejny - i zgadzam się, jest beznadziejny, wszystkie od razu zostały spakowane. Skarpetek miliony, a założone może 3 pary. Rajstopy też mam, ale nawet nie próbowałam zakładać. No i niedrapki też bez sensu, od razu spadały.
Mam sterylizator, ale nawet nie próbowałam używać. Wózek odkupiłam za grosze, więc nie narzekam, waży 14kg, ale daję radę i targam go z i na 4 piętro, już nawet wypracowałam system i znoszę stelaż i gondolę za jednym zamachem, ale rozłożone oczywiście
Kupiłam 2 kocyki, a 4 dostałamDwa są do leżenia na nich, dwa do przykrywania, 1 na razie nieużywany. Przez chwilę myślałam, że śpiworek do spania się nie przyda, ale jest super i nie żałuję, że kupiłam (2 dostałam)
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Ja z kolei musiałam dokupić bluzeczek i body z krótkim rękawem
za dużo mam body z długim (zmyliło mnie poprzednie dziecko bo jako że wiosenne to wtedy body z długim czesto było w użyciu)
Na codzień ubieram małą w body z krótkim, bluzeczka, spodenki/leginsy i skarpetki, pajace tylko na noc od momentu gdy skończyła miesiąc
Body z długim mało na razie używam bo mam wrażenie że jak leży na macie czy w leżaku to jej za zimno w 1 warstwie
Skarpet mam kilka par ulubionych i w kółko je zakładam bo zdecydowana większosć jest za szeroka i marnie wygląda na tej chudej stópce
nie mam natomiast ani jednej pary i w sumie nigdy nie używałam śpiochów, półśpiochów, niedrapek (raz przy synu i wiedziałam że już nigdy więcej)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 04:43
-
nick nieaktualnyJak widac nie da sie stworzyc wyprawki idealnej, bo kazda mama jest inna i bedzie co innego polecala. U mnie to tylko body na krotki + pajacyk.
Jeszcze mi sie przypomnialo, ze dalam ciala z fotelikiem samochodowym. Kupilam najtanszy Maxi Cosi City bez isofixu, a moglam dac 100zl wiecej za troche lepsza wersje i miec w razie czego mozliwosc dokupienia isofixu.