WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Basia zazdroszczę spania całą noc! A jak śpi w dzień jak przesypia całą noc?

Ja za szybko cieszyłam się że śpi w nocy 7,5h bo znowu budzi się po 5-6h. Ale za to śpi sporo po południu tylko często się budzi i muszę być blisko żeby go ululać. Mama to się nawet śmieje że mały śpi tylko wtedy gdy leżę obok :D

jusci lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie do tej pory nie spała w dzień, moze dwa razy po 15 minut. A teraz robi pol godziny do godziny drzemki po każdym karmieniu, pomimo tylu godzin przespanych w nocy, nigdy mi tyle nie spała. Moze tak przechodzi skok 11-12 tygodnia?

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Wow Basia zazdroszczę spania całą noc! A jak śpi w dzień jak przesypia całą noc?

Ja za szybko cieszyłam się że śpi w nocy 7,5h bo znowu budzi się po 5-6h. Ale za to śpi sporo po południu tylko często się budzi i muszę być blisko żeby go ululać. Mama to się nawet śmieje że mały śpi tylko wtedy gdy leżę obok :D
    Mój teraz budzi sie nawet co 2 godziny...a z tym spaniem w dzień, to na spacerze ponad godz, a w domu to tak do pół godzinki...i też muszę być blisko, bo się budzi skubaniec mały:-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, Isia, bierzcie receptę na Devikap albo Vigantol i problem z głowy, serio... Klementynka wiele nocy przemęczyła przez inne rodzaje. Szczególnie kapsułki jej szkodziły. A Matylda od początku na kroplach i zero problemów z brzuszkiem. Naprawdę nie wymyślam, mnóstwo dzieci ma taki problem.

Isia86, Krakuska lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, u nas po Devikap właśnie sie poprawiło. Dziwie sie ze od razu tego nie przepisują. No i ciekawe czemu to na receptę, przecież to witamina.

polkosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, my tez na Vigantolu, jeden i druga, bez problemow brzuszkowych. Bardzo polecam

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam przepisał teraz Devikap i średnio jestem zadowolona :( Jest ohydny. Vigantol dużo lepiej smakował. Matyldzie to i tak bez różnicy, ale Tysia pluje.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

5-6 godzin to i tak bardzo długo jak na 2.5 miesięczne dziecko karmione wyłącznie piersią. Nie znam żadnej innej mamy, której dziecko kp by tak długo w nocy spało, naprawdę.
    Jeśli Antoś by spał 7.5 godziny co każdej nocy, to w niedługim czasie straciłabyś pokarm, a z tego co pisałaś zależy Ci na karmieniu jeszcze z dobrych kilka miesięcy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, takie długie przerwy i brak regularności mogą spowodować kryzys. Trzeba uważać. U nas ostatnio Matylda śpi w nocy pierwszy sen 4h, ale zazwyczaj 2-3. 5h ciurkiem to ja nie pamiętam kiedy przespałam ostatni raz :D Chyba przed pierwszą ciążą :P Ale moje dziewczynki to wyjątkowo "regularne" ssaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 23:30

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja wiem, moja kima po 6, 7 godzin w nocy, ostatnio po 8 ją budziłam bo juz przesadziła :) nie mamy poki co problemow z ilością mleczka :)

RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    5-6 godzin to i tak bardzo długo jak na 2.5 miesięczne dziecko karmione wyłącznie piersią. Nie znam żadnej innej mamy, której dziecko kp by tak długo w nocy spało, naprawdę.
    Jeśli Antoś by spał 7.5 godziny co każdej nocy, to w niedługim czasie straciłabyś pokarm, a z tego co pisałaś zależy Ci na karmieniu jeszcze z dobrych kilka miesięcy.

Moja mała potrafi spać jeszcze dłużej, a karmimy się tylko piersią, na razie pokarmu nie straciłam, ale już od 3 tygodni spokojnie przesypia całą noc, nawet do 8h. Przesunęłam kąpiel na 22, więc mała zazwyczaj wstaje o 7 rano (od karmienia to jest jakieś 8h). Mam nadzieję, że kryzys nie przyjdzie, ale mam w domu herbatki, femaltikery. W dzień za to karmię co 1-2h.

Stosuję Devicap w kropelkach, to prawda, że ma paskudny anyżkowy smak. Mała się krzywiła na początku, natomiast łyka i nie ma problemów brzuszkowych, poza tymi spowodowanymi nadmiarem wrażeń, ostatnio imieniny... Innych doświadczeń nie mam.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Krakuska, Isia, bierzcie receptę na Devikap albo Vigantol i problem z głowy, serio... Klementynka wiele nocy przemęczyła przez inne rodzaje. Szczególnie kapsułki jej szkodziły. A Matylda od początku na kroplach i zero problemów z brzuszkiem. Naprawdę nie wymyślam, mnóstwo dzieci ma taki problem.
    Polkosia jak tylko u nas to się też potwierdzi, że przez głupią wit takie akcje są nad ranem to Cię znajdę i... wycaluję po stopach :)))

My teraz na wyjeździe bo mąż na morzu, więc przyjechałam do mamy żeby trochę mi pomogła. Dopiero w pt będę miała receptę od rodzinnej.

A ile organizm musi się oczyścić z tej "kapsulkowej" D3?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka przesypiałaby 10h w nocy, ale postanowiłam ją jednak brać na karmienie, bo to chyba za długo. Zazwyczaj je po 5-6 godz snu, ale dzisiaj zaspałam i minęło 7h. W dzień je co 2,5-3 godz, a drzemki co ok.2 godz, śpi od 20min do 1 godz, chociaż ostatnio zdarzały jej się pojedyncze długie drzemki powyżej 2 godz, ale wtedy ją już budzę.

My dajemy Omegamed baby, to jest D z DHA, okropnie śmierdzi, jak gdzieś spadnie na pieluchę, to nie da się tego doprać i śmierdzi nawet po praniu, muszę długo moczyć w odplamiaczu, okropne. Ale problemów z brzuchem na szczęście nie ma :)

W piątek byliśmy u fizjoterapeuty i okazało się, że mała ma asymertrię. Ale wiemy już jak podnosić i nosić i jak jej pomóc w leżeniu na brzuszku :) Wystarczy odpowiednio trzymać za barki, pilnować ramion i przedramion i już coraz dłużej wytrzymuje bez płaczu, nawet się uśmiecha na brzuszku :) Wkrótce nadrobi i będzie sobie leżała bez podtrzymywania :)

milky way lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać dziewczyny to śpiochy :) u nas 8h snu to już norma od 3.5 tyg., 3 razy obudziła się po 6h jak miała skok i raz spała 10, dopóki nie doświadczyłam to bym nie uwierzyła :D
    Syn w tym wieku aż tak długo nie spał, sporadycznie się zdarzało 6h
    Nie zauważyłam na razie problemów z laktacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 05:47

Izieth, RedLady, milky way lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo długiej przerwy w nocy wychodzi mi 8-9 karmień na dobę i nie mam problemów z laktacją.

Czy musicie nadal nosić wkładki laktacyjne? Mnie wczoraj w nocy zalało konkretnie i nawet w dzień nie rozstaję się z wkładkami

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też powódź...non stop zmieniam wkładki..
    Co do ilości karmień, to też 8-9 wychodzi.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj też długo śpi w nocy. Zazwyczaj zasypia koło 22 i pierwszą pobudek ma koło 3-4, zje i idzie dalej spać i wstaje koło 8. Dziś go w nocy wybudzałam, bo przesadził. Poszedł spać po 20 i tak twardo spał,że o 4 już stwierdziłam że trzeba go obudzić. Ale zjadł i dalej kima. Obudził się o 8 na jedzenie i znowu poszedł spać i nadal śpi. Ostatnio właśnie ma takie senne dni. Nie wiem czym to jest spowodowane.

My mieliśmy w sobotę masakę. Jak mały zaczął się DRZEĆ o 20, tak nie szło go uspokoić przez dobrą godzinę. Krzyk, prężył się, ciskał. Nic nie pomagało. Ani przytulanie, ani noszenie, masowanie brzuszka, pleców, ani pielucha, ani cyc,kompletnie nic. Ryk jakby go ze skóry odbierali. Po godzinie na chwilę się uspokoił i znowu ryk. Znowu się na chwilę uspokoił i znowu ryk. I tak do czasu aż ze zmęczenie biedulek zasnął.
    Wczoraj było to samo. Tylko ze koło 17. Ni z tego ni z owego krzyk. Darcie się. Prężenie. Za diabła nie dało się tego płaczu ukoić. Też dobrą godzinę. Patrzy tymi zapłakanymi ślepiami i wyje. Aż serce pęka :'-( ale po jakiejś godzinie przysnął na godzinkę i jak się obudził to już normalnie zjadł i było ok.
    Stawiam ze to kolki. Tylko skąd to? Do tej pory Noe mieliśmy takich rewelacji. Mam nadzieję że to szybko minie :-(

A jeśli chodzi o okres, to ja reż już miałam. Ok 7 tygodni po porodzie. Wpisałam w kalendarzyk i jak z zegarkiem w ręku, tydzień później miałam śluz płodny. Więc lepiej uważać :-)

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie tęsknię za okresem i mam nadzieję że prędko mnie nie nawiedzi ;)

Martusia a to co opisujesz to dla mnie przypomina kolkę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 09:43

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia, slyszalam, ze ten Wasz szpital w Puławach to straszna umieralnia i strach tam lezec, rodzic, cokolwiek :O
    Gdzie chcesz rodzic? Lublin? Zdążysz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky Way A gdzie tam uchowaj Panie Boże, ja Puławy omijam szerokim łukiem , będę rodzić tam gdzie dziewczynki w Garwolinie .

milky way lubi tę wiadomość

‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ