WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pilnujcie dzieci jak leżą na brzuchu. Mój dzisiaj zasnął na brzuchu, tez mi sie chcialo spać, ale bałam się go zostawić bez nadzoru. Jak sie okazuje mialam rację, bo w pewnym momencie patrzę a on leży z buźką centralnie wciśniętą w materac i tak śpi :/ Obie dziurki zasłonięte. Obrócił główkę, ale był tak zaspany, że nie zauważył, że nie ma jak oddychać. Na szczęście trwało to z 30 sekund, bo co chwila zerkałam na niego. A wydawać by się mogło, że ten problem nas już nie dotyczy, bo juz dobrze dźwigają główki.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze nie dźwiga główki i na brzuchu też nie lubi leżeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z Olejuszką pokonaliśmy ciemieniuchę w 2 dni, oczywiście + przemycie wcześniej główki szamponem. Próbowałam najpierw zwykłą oliwką Hippa (wg porad położnych jeszcze ze szpitala), ale nie pomagało. A na policzkach pojawiają się czasem lekkie skorupki, to też 3x dziennie smaruję je kremem, czy to Hipp czy Penaten i poprawa w ciągu tego samego dnia.

• chiara Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dojrzałam ciemieniuche dosłownie fragment 3mmx3mm, mogę dysk ma mnóstwo włosów co znacznie utrudnia sprawę. Doszło do powstania ciemieniuchy mimo że codziennie nawet 40 minut czesze te włoski. W ruch poszła oliwka z Rossmanna.

• Tolla_ Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu z doskoku - jeżeli sposoby dziewczyn nie pomogą, polecam olej kokosowy, nieratyfikowany i peelingowanie gaza, taka apteczna, później wyczesywanie mięciutka szczotka. Skorupę mieliśmy ogromna, wielkie platy, łącznie z brwiami, 1,5 tygodnia walki, olej niecałe dwa dni.

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ta Ciemieniucha to po prostu sucha skóra? Bo brzmi jak czarny charakter z jakiejś bajki. Nazwa po prostu straszna :p

Maggie_31 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nazwa taka bo od ciemiaczka na którym głównie się pojawia ciemieniucha ;) choć może też być na czolku.
    Taka sucha skórka, łuski, płatki. Raczej nie "tylko" bo skóra po tym nie oddycha, więc raczej nic dobrego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 19:42

Krakuska lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • chiara Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolla_ wrote:
    Ja znowu z doskoku - jeżeli sposoby dziewczyn nie pomogą, polecam olej kokosowy, nieratyfikowany i peelingowanie gaza, taka apteczna, później wyczesywanie mięciutka szczotka. Skorupę mieliśmy ogromna, wielkie platy, łącznie z brwiami, 1,5 tygodnia walki, olej niecałe dwa dni.
    Niestety u nas bardzo dobry olej zawiódł :/ właśnie nim zawsze robiłam i mimo wszystko ciemieniucha się pojawiła.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas problem ciemieniuchy na szczescie nie dotyczy,ale moze warto spróbować serii Emolium na ciemieniuche?czytalam,ze maja jakis czarodziejski specyfik,a to znana i sprawdzona firma...Oczywiscie nadgorliwie napisałam do naszej pediatry ws.zielonych kup śmierdzieli sugerując moze zmianę mm.Mleko Nan 1 opti Ha ma w sobie jakies specjalne białko plus sporo żelaza i stad takie kupy,jesli młody spi w nocy i przybiera to nie ma sie czym przejmowac:-) Napiszcie mi prosze jak u waszych dzieci objawia sie kolka,bo ja juz wczoraj zgłupiałam...W ciagu dnia było sporo wrażeń,bo i spacer,i goście,nowe głosy i bodźce,a moje dziecko około 23 czyli w porze spania popadło w jakas histerie-ryk niesamowity,cały wyprężony,nogi wyprężony,czerwony,zasapany...Mysle sobie kolka...nosze,delikatnie bujam,brzuch masuje...Gdzież tam.Wlozylam do wózka...3 minuty-spi!!!!sam z siebie,bez kołysanek i szumiska.Obudzil sie za pół godziny-cichutki,grzeczniutki,cycka pociumkal i spac...To była kolka czy zmęczenie mega?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedno- czy któraś grudniówka dostała już "nowy" okres??Bo ja wczoraj wykryłam takowa niespodziankę...Jest dość skąpy,ale jednak i oczywiscie mniej bolesny,zastanawiam sie tylko czy to aby nie za szybko...

17u920mmtaho5gy9.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda ;) A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
    Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 07:51

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Perl Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Moja mała od jakiś dwóch tygodni od 4 rano budzi się co godzinę z bólami brzuszka. Czy któraś też z Was tak ma albo się z tym gdzieś spotkała? Dodam, że lecimy na espumisanie 40 po 15 kropel tak co 4/5 godzin. Ogólnie baki robi, ale może za mało? Karmimy się tylko piersią, a kupy od tych dwóch tyg.mamy co ok. 3 dni. Ale jest taka normalna ta kupa, jak musztarda ;) A i jeszcze masaż brzuszka robię 4/5 razy dziennie.
    Co może być na rzeczy z tymi bólami nad ranem?

Isia, moja Alicja tez sobie upatrzyla ta 4 rano. I często ( choć nie każdej nocy) przy jedzeniu się pręży a potem nie chce spać do następnego karmienia. Jak masuje wtedy brzuszek to idą bączki. I też mamy kropelki na kołki. Tak że trzy razy na dzień po 6 kropelek bobotiku forte.
    I kupy u nas musztarda czasem co drugi dzień a czasem trzy w jednym dniu...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, a bym powiedziala, ze to zmęczenie i duzo wrazen. Kolka nie mija tak szybko...ppdobno, bo na szczescie nie doswiadczylismy. Za to po dniu u dziadków lub po dniu gośvi tez zdarza jej się tao wsciekle zaplakać, ale szybko daje sie utulic, jesli odgraniczymy ją od bodzców (viemny cichy pokój)

• milky way Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o okres, ja mialam taki niby, nie wiem, jeden dzień odrobinke. I koniec.
    Ale wcalr to nie za wczesnie, niestety kp nie "chroni" nas przed okresem :(
    ...przed ciaz tez nie :D

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisalam ,że dostałam pierwszy okres 7 tygodni po porodzie a karmiłam piersią 6 tygodni ;)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mało mnie, bo ostatnio czasu zero. Hania od dwóch tygodni przeziębiona z lejącym katarem (!) Zosia się broniła, ale niestety po tygodniu tez złapała i od tygodnia zakatarzona :/ już dwa razy byłam kontrolnie ją osłuchać, bo czasem pokasłuje. Na szczęście na razie czysto.

Przypomnialyscie mi o wypadaniu włosów :( Na razie jeszcze mi nie wypadają, ale po pierwszej ciąży wypadła mi połowa - do tego stopnia, ze jak zaczęły mi odrastać to miałam normalnie podwójna grzywkę i kilkucentymetrowy tapir na całej głowie - wyglądało to strasznie... oby teraz mnie ominęło :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Magdalena, a po kiego diabła ograniczać odruch moro? To naturalny odruch! Moja jak śpi na plecach, to tylko i wyłącznie z wyciągniętymi do góry rękami... Owszem, czasem ją odruch wybudzi, ale tylko westchnie i idzie spać dalej.

Ja to gdzies nawet czytałam, ze m.in odruch moro chroni przed śmiercią łóżeczkową, bo wybudzi dziecko.

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o tym czytałam.

Czesc Dotty!

Dotty84 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOtty zdrówka dla Was!

Też mieliśmy czas że nad ranem strasznie męczyły małego bąki i kupa. Minęło tak naprawdę samo. U nas nawet 5 kup dziennie

Dotty84 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kup, zazdroszczę... tak jest, zazdroszczę! U nas były raz dziennie, teraz co dwa dni, a ostatnio już nawet ponad dwa :/ i widzę jak Mieszko się już na drugi dzien męczy, brzuch go boli, bo jest pełny. I dużo bąków.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ