Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdaalena wrote:i nie pozwalac spac dziecku z raczkami wyciagnietymi na boki do gory (tak, ta przeslodko rozkoszna pozycja
Oo, a tego to nie słyszałam. Ja tam traktuję niektóre ich zalecenia z przymrużeniem oka. Co do asymetrii, u nas niestety powiedzieli, że sami nie wyprowadzimy tęgo kręczu (nie wiem na ile te dwa pojęcia są ze sobą wymienne, chyba asymetria wynika z kręczu), ale potrzebna rehabilitacja min. 2x w tygodniu. Ale u nas jest nie tylko patrzenie w preferowaną stronę ale i lekkie przyginanie głowy do barku.. Dziś wyczytałam, że jak to nie przejdzie pomimo rehabilitacji to po pierwszym skończonym roku trzeba operować, k*rwa :x Także nastrój wisielczy -
Mój nie umie trzymać głowy prosto tylko jakoś tak krzywo i lekarz kazał podkładać mu pieluchę pod głowę i jak skończy 3 miesiące i to się nie poprawi to zapisać do fizjoterapeuty. Ja widzę ,że nic to nie daję i zapisałam go na rehabilitację ale termin dopiero za miesiąc.
-
Hej dziewczyny!
Razem z przyjaciółką prowadzimy sklep internetowy z odzieżą dla maluszkówDajcie prosze lajka na facebooku i zaglądnijcie na stronę, może Wam się coś spodoba!Zachęcam i pozdrawiam!
link do fb: https://www.facebook.com/babelusklep/
link do sklepu: www.babelu.pl
-
nick nieaktualnyTroche zazdroszcze pokoleniu naszych rodzicow, ze sie tymi wszystkimi zaleceniami nie przejmowali, bo nikt o tym nie mowil i nie bylo internetow:P Moja mama twierdzi, ze zaczelam siadac dopiero jak mialam 11 miesiecy, bo bylam grubiutka. Teraz pewnie by mi zdiagnozowali obnizone napiecie miesniowe.
baranosia, Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Magdalena, a po kiego diabła ograniczać odruch moro? To naturalny odruch! Moja jak śpi na plecach, to tylko i wyłącznie z wyciągniętymi do góry rękami... Owszem, czasem ją odruch wybudzi, ale tylko westchnie i idzie spać dalej.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Masakra z tymi wszystkimi diagnozmi. Nic tylko od lekarza do lekarza jeździć i stać w kolejkach
albo prywatnie i oczywiście płacić.
Jak tu nie zwariować od tego, że jak się okazuje wszystko się robi nie tak jak trzeba/
No nic byle z dystansem podchodzić, jak zresztą do wszystkiego))
Pytanie do mam których dzieci mają/miały ciemieniuche. Jak z nią walczycie. Proszę o jakieś porady. U nas ziajka i emolium nie dały rady/
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
polkosia wrote:Magdalena, a po kiego diabła ograniczać odruch moro? To naturalny odruch! Moja jak śpi na plecach, to tylko i wyłącznie z wyciągniętymi do góry rękami... Owszem, czasem ją odruch wybudzi, ale tylko westchnie i idzie spać dalej.
Wiadomo, ze nie sposob stosowac wszystkich rad, sa niewygodne dla rodzica i dziecka. Ale noszenie jest wygodniejsze niz takie klasyczne.milky way lubi tę wiadomość
-
My właśnie mamy ciemieniuchę i tylko Olejuszka
Nie wzmaga się, chociaż może tak od razu nie schodzi, ale codziennie wieczorem smaruję i po 15-20 min wydrapuję grzebykiem. Smarujemy od 4 dni.
Isia86, jej odbicie lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Smarowałam hippem ale to w początkowych tygodniach pomogło...teraz jakaś lipa i na razie nic nie działa...tzn jest poprawa, aleza parę dni ponownie się pojawiaNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Wg mnie dobrze stosować oliwkę i od razu szampon. Skarb Matki ma taki ziołowy na ciemieniuchę, u nas przy Tyśce sprawdził się rewelacyjnie. Matylda łysa, ale chyba i tak go dokupię.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny