Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo ja wiem, niczym sie nigdy nie chwaliłam, ze cxasem powiem, ze ne wiem, ide na basen czy pograć to cos strasznego?
Ze trafily mi sie grzeczne dzieci?
Zawsze w dyskusji doradzam jak najlepiej potrafie. W medycznych niektorych tematach jestem mocno obryta. Nie kryje sie wiedzą, chetnie sie dziele nią i doświadczeniem, czy kontaktami jesli mam, a trzeba.
I tyle.
Nie wiem o co chodzi z tą kasą, ale brniesz w złą stronę, Nita.
-
Jusci, nie dodal mi sie chyba post- kamerka ta np Dlink jest na podczerwień, więc obraz jest choc wieczorkiem czarno biały.
Fajnie, bo z kazdego zakątka ziemi jak tylko masz neta, mozesz sie łaczyć z pokojem dziecka
Np męża czesto nie ma i rano rozmawiamy, mowi ze młody pełzał po lozeczku i cos mamrotał, to mu włączył kołysanki i zastygł i zasnął. To tez fajne jest, jak nie jestem pewna czy maly dobrze zasnął, a np cos gada po swojemu Jak jest w tej płytkiej fazie, a wejdę to napewno sie obudzi, wiec mozna sobie sprawdzic- spi- spi, super. Alno właczyc kolysankę. Ja myslalam, ze te kolysanki taki badziew, a kiedys mu właczylismy do padł jak długi
Nie wiem czemu
Beznadziejne są)))
-
nick nieaktualnyJa tam wierzę w istnienie Milky Way
Wszystko co pisze jest spójne, a że z mężem dobrze zarabiają no to cóż, nie od dziś wiadomo, że dentyści zarabiają kokosy
Ostatnio byłam 2 razy u dentysty i zostawiłam tam już 730złA to i tak dość tani dentysta jak na Warszawę.
Chociaż słusznie Nita pisze, że mogłabyś Milky Way chociaż podać imiona dzieci, przecież ich nie zjemy ani nie porwiemy:P -
Weszłam na chwile po długiej przerwie, a tu awantura
(mamy ostatnio bardzo intensywny czas, a Zosia nie należy do najłatwiejszych w pielęgnacji dzieci
)
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, dzieci zdrowe, Wy wyspane
U nas noce spoko, ale w dzień Zosia pokazuje pazurek...Jest bardzo temperamentna i jak tylko coś jest nie po jej myśli, wpada w histerię i bardzo ciężko jest jej z niej wyjść - praktycznie codziennie po kąpieli i po 1-3 mega histerie w ciągu dnia. Ale za to wynagradza usmiechamiCały czas coś gada i śpiewa ze mną (jak tylko zacznę, otwiera swojà słodką japkę i śpiewa "uuu-uuu-u-u"
Pamietam, jak przed porodem zastanawiałam się, czy będę umiała pokochać jeszcze kogoś tak mocno jak Hanię...Mogę
Kocham obie nad życie.
Buziaki :*Werix, MoBo lubią tę wiadomość
-
Ja też wierzę w istnienie Milky Way i nie są mi potrzebne imiona dzieci
Oczywiście fajnie znać imiona Waszych dzieci, lubię oglądać zdjęcia dzieciaczków, ale sama nie upubliczniam, więc rozumiem gdy ktoś tego nie robi
Dotty, bo miłość się mnoży, kiedy się ją dzieliChociaż na chwilę obecną też ciężko mi wyobrazić sobie, że mogłabym kogoś jeszcze kochać tak bardzo, wydaje mi się, że daję jej całą miłość, którą w sobie mam
MoBo lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
A mnie się od kilku dni udaje Małego przesuwać ze snem o kilka minut i wczoraj zasnął przed północą,gdzie zwykle zasypiał około 1.Zmienilismy wózek na łóżeczko,łóżeczko podjeżdża obok Naszego lozka małżeńskiego i zapalam mała lampkę. Przed snem go karmię i zostawiam na kilka minut samego z jego misiem przytulasem.Jakos bardzo nie protestuje,troche mruczy,cos tam gada po swojemu,skopuje kołderkę i np.wczoraj po 10 minutach zasnął sam,co uważam za mini sukces bo zwykle trzyma mnie za palec i musi czuć ze jestem obok. W lozeczku z kolei przekręca sie w poprzek w trakcie nocy i boje sie zeby tej małej głowy sobie nie stłukł o szczeble.Wasze maluchy tez tak migrują?zamowilam ochraniacze,ale jeszcze nie nadeszły.Tracy tez zamówiłam,ale bardziej z ciekawości.I macie racje -każde dziecko jest inne ,a tego typu poradniki służą temu by każdy czerpał z nich to co czuje,że jest mu potrzebne.To nie wyrocznia a poradnik,u kogoś jakas rada sie sprawdzi,u innej osoby nie.Nie ma sensu się nakręcać,generować zle emocje czy nazywać trollami
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Nita, mam tą Księgę i przeczytam jak skończę Zaklinaczkę. Jeśli jeszcze tu wejdziesz (na co mam nadzieję bo zawsze dobrze mi się z Tobą pisało) to zostawię recenzję.
Nie mam nic do krytyki Tracy. Ja też mam jej kilka rzeczy do zarzucenia. Szczególnie przez Język niemowląt popełniłam kilka błędów i nie polecam tej książki. Jeśli ktoś chce to stanowczo lepsza jest Zaklinaczka.
Położyłam Małego o 19:30 wczoraj i bałam się że wcześniej mi się obudzi, a to ja o 7 musiałam go budzić ! -
Werix jak czytałaś zaklinaczkę to było tam coś o długości snu w dzień i jego wpływie na sen w nocy? Już sama nie wiem może nie pozwalać dla Antka spać tych 3h ciągiem na spacerze? A może to ten nieszczęsny skok? Nie wiem co zmieniać i gdzie szukać przyczyny. Książkę też zamówiłam i czekam.
Dziś jak dla mnie kiepska noc. Zasnął o 21:45 i pobudki 00:00 (rekordowo szybko), 2:30, 5:40 i 7:45 koniec spania.
Nita nie wygłupiaj się i wracaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 07:53
-
Spanie w dzień chyba nie powinien być dłuższy jak odstęp pomiędzy karmieniami...tak gdzieś czytałam, ale czy tak faktycznie jest to nie wiemNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
A ile Antek śpi łącznie w ciągu dnia? Generalnie Tracy uważa że im więcej snu w dzień tym lepiej dziecko śpi w nocy. Oczywiście bez przesady. Sama zaleca dla 4 msc niemowlaka dwie drzemki po półtora / dwie godziny i jedną do godziny. A w nocy 10,5 / 12 godzin. Z tegoco widzę, zq późno kładziesz go spać.
-
Śpi rano ok 20min, potem 3h w wózku i myślę że do wieczora jeszcze 1h się nazbiera. Średnio wychodzi snu ok 4-4,4h w dzień i w nocy 9h Zasypia mi od zawsze o takiej porze. Kiedyś to było nawet że zasypiał po 23 teraz to jest max 22:15
A i jak ostatnio zasnął wcześniej ok 21 to zamiast po 7 jak zawsze po prostu wstał po 6Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:33
-
Baranosia zaklinaczka nie poleca 3h drzemek jednym ciagiem, bo przeciez wtedy by prawie wypadalo ze karmisz dziecko przed i po śnie. I dokladnie pozbo idzie spać.
Werix a ty karmisz jeszcze w nocy?
Bo moja sie budzi o 3.30 i poki co karmie ja wtedy. Zastanawiam sie czy sproboeac wtedy pu/pd (podniesc/polozyc) metody czy poczekać, az bede zmieniac na 4h i wtsfy sie samo ureguluje. Co myslisz?
Co do smoczka to wiem o co ci chodzi z tym, ze pozno, ale jak sie nauczy wkrótce ssac kciukato to na meega dlugo zostaje. Mialam kolezanke co w szkole ssala kciuka, no nie fajne to, wiec moze lepszy ten smoczek. Hmmm
-
Jak śpi bez wózka tak krótko tzn że nie potrafi sam zasypiać i uspokajać się. Mój zasypiał o 21 i zawsze spał do 7. A ja zaczęłam go kłaść coraz wcześniej a i tak budzi się o 7. Ja mam spory problem z odczytwniem jego oznak zmęczenia (bardzo i się kamufluje, a do tego ponoć dziecko im bardziej jest zmęczone tym bardziej pobudzone i aktywne, więc jeszcze trudniej wyłapać zmęczenie), więc kładę go zawsze po 1,5h -2h aktywności (łącznie z karmieniem). A co robisz jak budzi się w nocy? Jak go usypiasz?
Karmię w nocy. O 22 karmię przez sen, potem o 4, bo cycki mi już wtedy wybuchają. Jak budzi się w nocy o innej godzinie, stosuję cicho-sza, bo jakoś pu/pd mojego nie uspokaja tylko rozbudza. A cicho-sza działa w ciągu kilku minut max. Ja bym jeszcze nie rezygnowała z karmienia nocnego. Mleko wtedy bardzo wartościowe, a nasze maluchy jeszcze nie skończyły 4 msc. Ja poczekam z odstawieniem tego karmienia jeszcze z miesiąc dwa. Na razie chcę wyeliminować pobudkę w okolicach 2 w nocy.
I tu mam pytanie do dziewczyn kp. Jeśli nie karmicie w n9cy to cycki Wam nie wybuchaja? Można przez to niekarmienie stracić pokarm?
O dziwo mój ssie swoją piąstkę, ale kciuka jeszcze nie potrafi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:45
-
MoBo drzemka 3h wygląda właśnie tak że poo karmieniu idziemy na spacer i tam zasypia i jak wstaje to od razu je - czy to źle?
Werix w nocy nie ukrywam że zawsze jak się obudzi daję mu cycka i jak poje ok 8-10min to zasypia
Boże ja to ciemnogród jestem nie wiem zupełnie o czym piszecie cicho-sza, pu/pdWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:50
-
Nita wrote:Ja nie szufladkuje
ja jedynie daje lagodnie do zrozumienia, ze milky jest forumowym trollem. Byla Tu na forum taka smarkula, miala duzo kont z roznymi nickami, przewaznie angielskojezycznymi. Uczestniczyla w kilku watkach, udawala albo bogata mezatke z blizniakami albo kogos innego. No wyobraznie miala przednia. Zawsze pisala jak jej sie powodzi, ile kasy maja, a nawet wstawiala na forum cudze zdjecia kradzione z Instagramu. Milky, to nie ty? Bo styl pisania i chwalenia sie mocno mi pasuje.
Ja sie z wami zegnam. Nie chce uczesniczyc w forum, w ktorym jest troll. Zycze powodzenia z dziecmi.
Nita ja sie jedynie odnioslam do komentarza o naukowcach co powinni władać poprawnym językiem. Wiec jest tyle różnych profesji i nie koniecznie trza byc orłem z polskiego, a jednak byc w jakies dziedzinie specjalista. To tyle. -
Werix no to u mnie podobnie. O 22 karmie na spiaco, a pozniej 3.30 bo tak sama aie budzi. Wydaje ni sie ze to jest nadal głód bo nie płacze od razu tylko sscie se woombie
jak w koncu zaplacze to ide do niej daje jej pierś, gdy skonczy ma nadal oczy otwarte to wkladam do łóżeczka i mowie do niej 'spij, spij aniolku'. Jak wracam do pokoju to widze, ze jeszcze czasem otworzy oczy, ale w sumie zasnie sama. W innych godzinach sie nie budzi, pozniej az 6.30-7
Baranosia no nie jest idealnie bo sie uczy, ze cycek znaczy spanie. Moze i dlatego domaga sie go czesciej w nocy bo nie moze inaczej zasnac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:07
-
No to baranosia mam dla Ciebie zła wiadomośc. Ja robiłam dokładnie to samo, więc Daniel i Antek mają po co budzić się w nocy. Jaki facet by się nie budził gdyby wiedział że zawsze dostanie cyca do buzi? :p on na to liczy, tak ich nauczyłyśmy. Musisz znaleźć inną metodę uspokajania syna. Jak przeczytasz zaklinaczkę to tam opisane są te metody. Tylko jak już stwierdzisz że chcesz którąś używac, musisz robić DOKŁADNIE to co opisuje. Ja czasem manipulowałam i przez to nauka zasypia ia trwała o wiele dłużej.
Mobo, to tym bardziej nadal bym karmiła. Sara dopiero co skończyła 3 msc, więc ni3 ma co się spieszyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:11
MoBo lubi tę wiadomość
-
Werix, no moje duze twarde i nieprzyjemne, z drugiej strony to dobry czas, zeby np sciagnac reszte, no bo przeciez tyle mała nie zje i sobie zamrozić na wszelki wypadek.
Nie wiem, czy mlzna stracic pokatm, mi sie udaje mieć, zamierzam karmić jeszcze w 2 miesiące, mysle ze sie uda, bo nie mam klopotow.
-
Werix, MoBo dzięki
jednak człowiek z boku widzi więcej. Było mi tak wygodnie dawać mu od razu cycka w nocy bo wiedziałam że za max 15min będzie już spał. No nic ciężka walka przed nami żeby to jakoś zmienić. Tylko jak mantrę powtórzę że robię tak od początku a wcześniej spał mi nawet 6h w nocy więc w nocy było tylko jedno karmienie drugie rano po przebudzeniu. A od czasu skoku 15tygodnia dzieją się takie jaja. No nic poczekam aż dojdzie książka poczytam, pomyślę i może coś zmienię w naszym życiu