X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja nie szufladkuje :) ja jedynie daje lagodnie do zrozumienia, ze milky jest forumowym trollem. Byla Tu na forum taka smarkula, miala duzo kont z roznymi nickami, przewaznie angielskojezycznymi. Uczestniczyla w kilku watkach, udawala albo bogata mezatke z blizniakami albo kogos innego. No wyobraznie miala przednia. Zawsze pisala jak jej sie powodzi, ile kasy maja, a nawet wstawiala na forum cudze zdjecia kradzione z Instagramu. Milky, to nie ty? Bo styl pisania i chwalenia sie mocno mi pasuje.

Ja sie z wami zegnam. Nie chce uczesniczyc w forum, w ktorym jest troll. Zycze powodzenia z dziecmi.

Generalnie, też jestem naukowcem, (tak w przybliżeniu branża inżynierska). Natomiast pracuję na uczelni z dr, który robi niesamowite błędy ortograficzne. A naukowcem jest świetnym, niestety coś za coś. Ja w szkole podstawowej też się wyśmiewałam, że jest to choroba stworzona na potrzeby, ale jednak chyba nie... zrozumiałam to gdy dojrzałam. Większość mega uzdolnionych ludzi może autystyczna i nie potrafić zasznurować buta...

A propos dyskusji też zabiorę głos. Ponieważ też z powodu Nity przestałam tu częściej zaglądać. Nie potrafię cytować teraz oraz nie chce mi się, natomiast to obrażanie innych oraz najpierw pytanie o radę a potem ignorowanie kogoś komu się lepiej układa było niegrzeczne. Więc albo pytaj i wysłuchaj, a nie zmieniaj zdanie w trakcie, że jednak chcesz uchodzić za taką, która wie...

Też jestem tu zupełnie anonimowa. Nie znacie mojego imienia, miasta oraz większości szczegółów. To proste, bo tego nie chcę. Nie chcę być rozpoznana. Po to udzielam się na forum. Na codzień jestem osobą raczej zamkniętą w sobie. Moim jedynym przyjacielem i najlepszym jest mój mąż. Poza nim mam słownie jedną przyjaciółkę, ale nawet jej nie potrafię powiedzieć, że np. poroniłam. Więc jest to moje pierwsze forum na jakim dyskutuję, i bardzo mi się podobało. Właśnie z takiego powodu, że jak zapytam o radę, to ktoś zupełnie mnie nie znając oceni sytuację, doradzi, napisze jak coś wygląda z jego punktu widzenia. I zawsze jak zaglądam z doskoku, to tu jest poruszane coś co też właśnie przerabiam u siebie z moim maleństwem.

Po co zatem oceniać innych i obrażać. Mi się też trafiło kochane dziecko, o takim marzyłam (kuzynka miała) i jak się okazało, że córka to aniołek, byłam przeszczęśliwa. Mam również dobrą pracę, dobrze zarabiam, ale pracuję po 12h dziennie (przed uropem), mam mało czasu na przyjemności. W macierzyństwie nie widzę, żadnych większych problemów (za sobą mam tylko ciężką drogę mleczną). Natomiast przeżyłam straszną tragedię rodzinną-śmierć taty, nie chcę już wnikać co i jak. Więc gdzieś się komuś coś układa coś nie. Ja tam nikomu nie zazdroszczę mimo wszystko (chyba że pozytywnie czasem powiem, że chciałabym coś mieć jak ktoś inny, i dążę do tego...) Jestem zadowolona ze swojego życia. Kocham męża, córeczkę. Martwię się mamą, która została sama i tak już będzie zawsze...

Szanujmy się, a że czasem ktoś może skłamać... Może i na forum i w życiu realnym. Teściowie mi nieraz odpowiadają, że koleżanki pewnie kłamią jak mówią, że dziecko coś już tam umie. A mi to wisi. Zawsze któreś dziecko będzie pierwsze siedzieć, pierwsze chodzić, mówić, pierdzieć itp. itd. wiadomo, ale ja jakoś cieszę się szczęściem innych. Moje dziecko jest i zawsze będzie dla mnie najwspanialsze i nic tego nie zmieni.

milky way, Maggie_31, Dotty84, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ja tylko usłyszałam szelest i juz z cyckiem lecialam w nocy :P wiec moze i by mała spała sama dłużej, a ja ja tym przyzwyczajalam? Kto wie.

Werix a u ciebie jak zasnie w dzien to spi te 1.5 do 2 h? Bo moja budzi sie po 40 min. Musze jeszcze raz pu/pd.
    To tez w sumie nasz pierwszy tydzien moze sie polepszy.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rozmawiając na temat tego budzenia nieszczęsnego. Mysmy tak malego przyzwyczaili, pozniej z zegarkiem w ręku budzil sie co 3godziny :):) na jedzenie, butle obalał, potem juz kolejną ciumkał za kolejne 3h bo ilez mozna zjesc :):):)
    Potem dlugo dlugo zostala jedna pobudka, wcale nie chcial jesc bo zjadal kolacje, tylko towarzysko. Wyspany o 2 w nocy plakał nagle w niebogłosy. Dlugo przechodzilismy z nim z mleczka, coraz bardziej rozwodnionego, w kierunku wody, zeby sie nie mial pp co budzic, i i tak sie budził zeby sis przytulic. Potem sie udalo i spal cale noce, do czasu wurzunania piątek, kiedy sie budził po kilka razy.bteraz znowu cisza.
    Dlatego juz nie popelnie tego błędu i małej nie budze ;)))) niech śpi smacznie ile wlezie. Dlugo zajęło odkrecanie tego wstawania ;)))

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie to bywa z tym spaniem w dzień. Ale odkąd stosuję cicho-sza śpi mi te 1,5h do 2h. Ciekawa jestem ile jeszcze będę musiała cicho-sza używać, żeby sam spał tak dlugo. Czasem mu się zdarza. Teraz śpi mi od 8.30, słyszę że co jakiś czas stęka, ale nie idę do niego i sam z powrotem zasypia. Mam nadzieję, że do 10.30 pociągnie.

Ja chcę karmić nawet 2 lata, ale najbardziej boję się, że jak już zacznę zmniejszać ilość karmień, to stracę pokarm całkowicie i nie będę mogła już karmić nawet te 2 razy dziennie. No ale ciągłego dostawiania do piersi też mam dosyć.

Baranosia, właśnie Tracy pisze, że około 4 miesiąca zaczynają się problemy ze spaniem jeszcze większe, jeśli dziecko przyzwyczaiło się do cyca albo innego uspokajacza.

Ja właśnie niedawno pisałam że moje dziecko nie chce spać i zaczął robić sobie krótkie drzemki w ciągu dnia. A tu trzeba było go zacząć uczyć dłuższych i wydłużać powoli czas karmień. Jest już o niebo lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:49

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie robię jeszcze jeden błąd włączając w nocy szum na 20min odkładając go po karmieniu do łóżeczka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wybudzanie może też wiązać się z zwiększoną ruchliwością dzieci. W nocy budzą się własnym ruchem, a jak nie są nauczone samodzielnego zasypiania to wołają o to, co zawsze dostawały. Mały dalej śpi :) jest szansa na 10:30 czyli 2h snu bez mojej interwencji :)

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    A propos dyskusji też zabiorę głos. Ponieważ też z powodu Nity przestałam tu częściej zaglądać. Nie potrafię cytować teraz oraz nie chce mi się, natomiast to obrażanie innych oraz najpierw pytanie o radę a potem ignorowanie kogoś komu się lepiej układa było niegrzeczne. Więc albo pytaj i wysłuchaj, a nie zmieniaj zdanie w trakcie, że jednak chcesz uchodzić za taką, która wie...
    Po pierwsze to ja nawet nie mam pojęcia kim Ty jesteś. Nie kojarzę Cię z tego wątku, ale wchodząc w posty widzę, że faktycznie skrobnełaś może z kilka postów. Nigdy z Tobą nie pisałam ani na tym ani na innym wątku. Piszę tutaj z każdym z wątku, doradzam, sama pytam o poradę jeśli trzeba i pamiętam o wielu osobach, pytam o nie jeśli są nieobecne. Nie zawsze można wszystkim odpisać a i moje posty też są czasem pomijane i to normalne jest. Nie obrażam się o to. Jedyną osobą, której posty tu ignorowałam była niejaka milky way i chyba mam do tego prawo, prawda? Skoro ktoś prowokuje na każdym kroku, wyśmiewa oraz szuka zaczepki, to najlepiej olać trolla. No ale wczoraj miarka jednak się przebrała. Nie zamierzam się tłumaczyć dlaczego mam własne zdanie na temat książki. Nikogo nie obraziłam, a wręcz napisałam, że fajnie, że dziewczyny znalazły metodę i nie neguję ich metod, bo dla każdego działa coś innego. W sumie nie warto sobie strzępić języka na takie osoby. Wyszło na to, że moje dziecko kochane nie jest, bo nie śpi w nocy. Naprawdę tylko śpiące dzieci są fajne? Zmartwię cię, koleżanko. Moje dziecko jest najukochańsze na świecie, pięknie się rozwija, nie mam z nim problemów wychowawczych, nie płacze zbyt często, jest wesoły, śliczny i daję sobie z nim radę sama z mężem, bez pomocy mamy, teściów, rodzinki, kuzynki itd. Uważam, że jestem super mamą i jestem dumna z siebie, że dałam radę bez pomocy i to jeszcze w obcym kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:17

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki to używacie perfum? Ja odkąd jest Antek ani razu nie użyłam i zastanawiam się czy nie oddać tych droższych moich ukochanych mamie bo się boję że mogą wywietrzeć

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie używam :-( ostatnio mąż nieświadomie kupił mi zestaw z body shopu dość intensywny w zapachu i teraz mi głupio nie używać :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, dobra, skończ te podjazdy, nikomu sie nie chce tego czytać.

Wsciekła jesteś, bo wytknelam Ci kilka rzeczy, o ktorych sama pisałas. Nie wzielam ich znikąd. To Twoje posty.

A ze obraz sie wyłonił smut y, no to co zrobic, przeciez Ty je pisałas, nie ja.

Natomiast Ty nawrzucałas mi od troli, klamczuch, wszysctko co napisalas to jakies Twoje chore jazdy i wizje. Skończ to, bo sie osmieszasz coraz bardziej.

Czujesz roznice? Popłynęłaś w swoich urojeniach.

I tyle.

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam ale tylko na jakieś większe wyjścia.

• milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ja uzywam ale psikam w okolice karku.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie dam rady przeczytać NIC, wpadłam tylko na chwilę. Czy mogłaby któraś z FB zaprosić mnie do grupy? Dodałam się do jakiejś, ale to jakaś patologia!!! Rozszerzają dietę w 3 m.ż. dziecka, przekłuwają uszy noworodkom, no dramat. Zero świadomości. Jestem pewna, że to nie Wy o_O. Nadrobię forum później, ostatnio nie mam chwili nawet na komórce poczytać, bo w domu mamy mały remont i dziewczynki absorbujące, Matylda ma już tylko 2-3 drzemki dłuższe w dzień, a tak to mega aktywna i nie ogarniam. Tyle, że na FB to mam chociaż bieżące powiadomienia, a czasem potrzebuję o coś zapytać, dlatego będę wdzięczna za zaproszenie albo link do grupy. Ja jestem Agnieszka Polkowska, zdjęcie takie samo jak tu. A do forumowych dziewczyn zajrzę pewnie na Wielkanoc ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, mi tam oczu nie zamydlisz :D już dawno miałam podejrzenia co do twojej osoby. Styl pisania mocno gimnazjalny. Zachowanie także. Wchodzisz na forum i gadasz jakieś farmazony o powrocie do pracy oraz jak bardzo nie możesz się doczekać. Jeszcze niedawno będąc w ciąży sama pisałaś, że zrezygnowałaś z pracy na rzecz dzieci i w życiu zdążysz się napracować. Przeczysz sama sobie albo już gubisz się w tym bajkopisarstwie. A co do tego, że nie chce ci się czytać mojego długiego postu, to wierzę. Widać, że oczęta do czytania nie przywykły. Proponuję Bravo Girl. Tak wiekowo też chyba pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 11:20

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, będę powtarzać jak mantrę. Wszystko zależy od dziecka! Ilość snu, częstotliwość karmień, aktywność. Nikt mi nie wmówi, że da się z każdym dzieckiem wprowadzić na przykład przesypianie nocy. Mam dwójkę zupełnie różnych dzieci. Matylda budzi się 2x w nocy praktycznie od początku, a Tyśka nadal po 5-8x. Naprawdę NIE MA SZANS tego zmienić. Próbowaliśmy, ale to za dużo łez i nerwów. Każde dziecko jest inne i pewnie Twoje jest z tych, które Tysia. Cyc do 1,5-2h i koniec. A Matylda nawet w dzień nie tknie cyca częściej niż co 3-4h. No nie ma opcji! :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikogo nie obrazilam, Ty obrazasz mnie caly czas. Skończ sie ośmieszać, bo sie słabo robi

• jusci Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeśli można poproszę o link do grupy na fb:-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktores z Waszych maluchów ma niedrozny kanalik łzowy?
    Co okulista to inny pomysł. Nie wiem czy udrazniac czy czekać, biedne to oczko, szkoda mi. Masuje, masuje, nic lepiej.

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja udzielam się rzadko ,ale też jestem wykształcona a zdarza mi się robić błędy i w życiu nie podejrzewałabym nikogo o podszywanie się pod kogoś kim nie jest, ale cóż może to dlatego że mnie w życiu coś takiego do głowy by nie przyszło;) a każdy mierzy swoją miarą... też zamówiłam obie książki i po przeczytaniu pewnie wybiorę coś co dla mojej małej będę chciała wprowadzić , a tak z innej beczki co zrobicie ze swoimi pociechami jak będziecie wracały do pracy bo mnie aż ściska jak pomyślę ,że będę musiała ją z kimś zostawić i niestety u mnie niania albo żłobek wchodzi w grę...myślicie ,że co lepiej??

Martusiazabka lubi tę wiadomość

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, jak masz wypróbowaną nianię, to brałabym chyba nianię..
    Jak niewypróbowaną, to chyba bym wzięła żłobek, wyprobowany... albo okamerowała kazde pomieszczenie, hihhihi :):)::)

Inna sprawa, ze dzieci ponoc sie koniec koncow w zlobku fajnie odnajdują z innymi dziećmi, i fajne rozwijają, to baranosia cos moze o tym powiedzieć.

Ja chcialam nawet swojego starszego do zloba oddac, ale narazie on sie chyba nie nadaje, jak juz kiedys pisalam, po trzech zajęciach w klubiku pomalutku zaczyna rozumiec, ze sa inne dzieci i to jest fajne :)
    Ale w zlobku tez sa godziny adaptacyjne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 11:51

‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ