X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, no możesz próbować ;) Ja na początku z Klementynką miałam często kryzysy i nieraz ryczałam, a potem mój organizm się przyzwyczaił. Teraz z dwójką zastanawiam się nieraz co mi wtedy nie pasowało ;D

Co z tą grupą?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Ja też miałam ten pomysł, myślę sobie co będę po sklepach jeździć ;) weszłam wczoraj wieczorem a tam nic nie ma :D

Ja tylko tak zamawiam. Jak z dostawą do domu, to zazwyczaj wszystko jest. Gorzej z odbiorem w danej drogerii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:11

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta grupa na fb w ogóle żyje? Dużo osób tam się udziela? Bo też o tym myślałam, choć waham się.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czkawki też miewa, ze 2 razy dziennie

a co do opieki to dla mnie nr 1 jest żłobek, potem ew. niania, potem mama a na końcu babcia ;)
    Na pewno babci nie można odmówić że dziecko będzie dobrze zaopiekowane i kochane ale nie chciałabym mieć dziecka wychowywanego przez babcię, nawet najukochańszą ;) ideałem dla mnie jest żłobek a babcia w razie choroby :)

Niech baranosia nam wypowie jakie są dzieci którymi opiekowała się babcia :) ja znam same kiepskie przykłady ;)

Krakuska grupa żyje i ma się świetnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:15

Dotty84 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w rosmanie nakupilam babydream chusteczek tych różowych, skład bdb a cena w promocji 2 zł:p pieluchy dla nas najlepsze Dady choć kupilam 2 paki babydream. My jeszcze na 2 jesteśmy :)
    Ja dzisiaj byłam w pracy po plan, fajnie jak sprzyjają nam ludzie w pracy bo plan mam fajny. I od razu aż przyjemniej się wraca choć ciężko :) z Małą będzie mi mama. A od września może uda się żłobek. Oj po dzisiejszej wizycie w pracy wiem że dam radę. Dziewczyny jak zaczynacie rozszerzyć dietę od czego zacząć? Jaka łyżeczka?
    My oczka mamy ok, ale nadal z sapką walczymy :(
    Czkawka u nas kilka razy dziennie przez kilka dni pozniej 2-3dni spokój i znowu. Nie robię z tym nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:38

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zależy od babci, choć uważam, ze element socjalizacji w grupie jest potrzebny. I mówi to dzikus-introwertyk :D U mnie opcja-babcia odpada. Teściowa jest osoba b. kontrolujaca, która olewa ciepłym moczem wszystkie moje prośby odnośnie pielęgnacji synka i robi po swojemu. Moja mama z kolei nie nadaje się do opieki nad niemowlęciem, choć na pewno będzie ekstra babcia jak Mieszko podrosnie. Na razie nie czuje tego i chyba nie chce. Póki co oblala test babci, gdy chciała go zostawić w ogródku, żeby się wietrzyl - SAMEGO, bez opieki, bez videoniani, bez widoku na wozek, na dzialce gdzie kazdy może wejść na posesję. I to nie na chwilkę - sama chciała, żebyśmy poszli do salonu pic kawę i jeść ciasto. I nie rozumiała co w tym widzę złego :p

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt babciowe dzieci są często ciężkie :D ale mówię to wszystko zależy od wielu kwestii

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, slyszalam ze sa chetne na fb. Jak tak, to priv do mnie i zobaczymy co da sie zrobic bo od dziewczyn zalezy decyzja.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jaka babcia, jaka niania i jaki żłobek. No i jakie dziecko! :)
    Koleżanka próbowała dwa razy puścić swojego synka do żłobka (niespełna 2-letniego wtedy), ale dla małego to była taka trauma, że już na sam widok samochodu rano wpadał w straszny płacz. Dla niego żłobek nie byłby dobrym rozwiązaniem. A znam dzieci, które się za matką nawet nie obejrzą - biegną do innych dzieci i tam czują się świetnie.

Co do babci - moją Hanią zajmuje się babcia (moja mama) i nie mogę powiedzieć, żebym ja (tym bardziej Hania) na coś narzekała. Wiadomo, są konfliktowe pewne kwestie - ale zależy jaka jest babcia, jakie się ma z nią relacje - no i przede wszystkim jej stopień zaangażowania. Znam babcie co tylko włączą dziecku TV, żeby móc w spokoju wypić herbatę i poczytać sobie gazetę...A znam takie (moja mama) które dwoją się i troją wymyślając różne zabawy. Moja mama jest w tym lepsza niż ja, hehe. Hania odkąd ma lekko ponad rok mówi pierwsze słowa, odkąd miała 1,5r pierwsze zdania. Mając dwa lata mówiła już jak Hanka Bielicka. Tańczy, śpiewa, melorecytuje :P No i oczywiście, po częsci wynika to z niej samej, a po części to zasługa babci. Nie ma też problemu z nawiązywaniem relacji z dziećmi (mimo, że na codzień z nimi nie przebywa) Była trochę wycofana rok temu (to dokładnie pamiętam, że uciekała przed dziećmi na placu zabaw) - a teraz - ze wszysktimi się przyjaźni :D Moim zdaniem to jakie ktoś będzie miał relacje społeczne w przyszłości, nie zależy od tego z kim dorasta (mama/babcia/niania/żłobek) ale tylko od charakteru. Ja mam ogromną łatwość w nawiązywaniu kontaktów (pilnowała mnie babcia, dopóki nie poszłam do zerówki), a moja przyjaciółka przedszkolna i dupa...źle się czuje wśród obcych i nic tego nie zmieni :)

No i jeszcze na koniec powiem, że dla mnie chyba najgorsze połączenie to nianio-babcia, czyli stara niania :D Choć na pewno są wyjątki, to jednak wiele takich widziałam i tu faktycznie miałabym parę zastrzeżeń ;)

jej odbicie, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co do babci - dodam tylko, że na pewno nie zgodziłabym się, zeby babcia zajmowała się moim dzieckiem, gdyby moje relacje z nią nie były na tyle otwarte i bezpośrednie, żebym mogła bez problemu mówić jej co mi się podoba, a co nie.
    No i oczywiście gdyby była z tych co zdanie matki mają w dupie i i tak zrobią swoje (bo wiedzą najlepiej, w końcu odchowały już swoje dzieci)

Moja mama bardzo stara się wszystko robić zgodnie z nasza wizją wychowania (ochoć oczywiście nie zawsze jej wyjdzie hehehe) :)

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty skoro tu juz zawitalas to jak tam twoja rehabilitacja i bieganie?

U mnie byl pęcherz obnizony i po 2 tyg rehabilitacji czuje różnicę, nic mi nie naciska jak chodze, ale mam mega bóle miesni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:08

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gra w węża ? :D

• MoBo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Hej, slyszalam ze sa chetne na fb. Jak tak, to priv do mnie i zobaczymy co da sie zrobic bo od dziewczyn zalezy decyzja.

O to jest grupa klasyfikacyjna?
    :( to pewno sie nie zalapie :P

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurde nie mam za bardzo wyboru między babcią a zlobkiem :/ niestety musi isc do żłobka od sierpnia, bo tu albo sie wraca do pracy po 7 miesiacach maxymalnie, albo trzeba kontrakt rozwiazac. Mam jedynie nadzieję, ze nie wrzucam ja na głęboką wode od razu bo pojdzie zaledwie na dwa dni, pozostale dni w tygodniu: 2 bedzie nadal ze mna i jeden z tata.
    Mam nadzieje, ze jej to dobrze zrobi bo tez bedzie miala kontakt z niemieckim, a my tego jezyka w domu nie uzywamy.

l22ndf9her11uere.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Ja zaczęłam ten Język Niemowląt i przestałam. Przy jego chorobie refluksowej nie ma mowy o regularnym jedzeniu. Jest prawie 19:00, a Mieszko zjadł 250 ml od północy ;/ a powinien jeść 800-900 dobowo. Znów panika, żeby się nie odwodnił. Generalnie jestem zwolenniczka rutyny, planowania, myślałam, ze tak właśnie będę wychowywać swoje dziecko. Ale wyszło inaczej. Jednak bardziej pasuje mi wychowywanie "intuicyjne". A może przy nim nie mam wyboru, nie wiem.
    Krakuska, wspolczuje Ci, bo wiem co to niejadek.. moze zapytaj pediatry swojego o fenistil w kroplach? Nam polecil go profesor wykladajacy na WUM. Kazal podawac 8-9-10kropli na 1h przed ostatnim jedzenirm przed noca. Naprawde to sprawialo, ze Mala jadla i dodatkowo lepiej spala. Kuracja treala 10 dni, a Hania je ladnie. Tyle, ze my z regluksem nie mielismy prblemu, dlatego na pewno trzeba zapytacediatre..

Krakuska lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dotty skoro tu juz zawitalas to jak tam twoja rehabilitacja i bieganie?

U mnie byl pęcherz obnizony i po 2 tyg rehabilitacji czuje różnicę, nic mi nie naciska jak chodze, ale mam mega bóle miesni.

Aktualnie nie biegam :( W połowie marca miałam nawrót dolegliwości...Zdecydowałam, że tak się nie da żyć. Za młoda jestem, żeby chodzić na kompromisy. Wybrałam się do ginekologa-plastyka.
    26 kwietnia będę miała operację - plastykę pochwy i krocza (podobno przednia ściana jest ok, problem z tylną skorygujemy w ten własnie sposób. Okazało się, że mam spory ubytek mięśni w miejscu nacięcia przy pierwszym porodzie - zostałam źle zszyta. Wszystko tam mam takie rozlazłe. Lekarz powiedział, że w takim przypadku żadne ćwiczenia nic nie dadzą, bo może i wzmocnią mięśnie dna miednicy - ale problem tu leży chyba w stanie mojego krocza :/

Po operacji dolegliwości ustąpią - w ciągu 6-8 tygodni powrót do wszystkich normalnych aktywności.
    Nie ukrywam, że liczę też na odrobinę więcej przyjemności z seksu, bo po tych dwóch porodach jakby starciłam "czucie" :( :(

Taka oto smutna historia, miejmy nadzieję, że chociaż z happy endem.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera Dotty, ale Ci sie przytrafiło :(

• jusci Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix jak odbijasz Danielka? U nas ostatnio to spory problem..:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Cholera Dotty, ale Ci sie przytrafiło :(

I tak jestem w tej grupie szczęśliwych mam, która może sobie pozwolić na taką operację. Niektóre muszą z tym żyć.
    A jak już mnie odpicują, to będę miała lepsza pipkę niż 18-tka hehehehe

Choć oczywiście strasznie się boję. Nigdy nie miałam żadnej operacji...A w tym roku czekają mnie dwie :O

milky way lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty o kurde, nawet nie wiedziałam ze tacy lekarze sa, moze i ja bym sie przeszla. Widzisz ja dla tego nie wiem czy drugie dziecko dla mnie jest ok. U mnie przez duzo partych pecherz poszedl w dol ktory uciska na wejscie do pochwy. Ponoc w 100% tego nie 'wylecze', ale wzmacniajac miesnie moge go podniesc, zeby nie bylo ucisku.
    Jezeli chodzi to sport to do 6 miesiaca moge zapomnieć i musze sie przykładać.

Daj znac jak po operacji, no i zycze zeby bylo wszystko ok, jak wczesniej :)

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ