X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzcie w temacie kciuka... to jest Hani najlepszy przyjaciel, ssie jak glodna, dla uspokojenia, kiedy cos analizuje. Reka w buzi w dzien i nocy. Nie non stop, ale bardzo bardzo czesto.. Czasem ssie sam kciuk, czasem kilka palcow, niekiedy nawet obie rece naraz.. pozwalac? Czytam duzo na ten temat, ale opinie sprzeczne. Jak jest u Waszych maluchow?

relgh371qoeo8psk.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dotty o kurde, nawet nie wiedziałam ze tacy lekarze sa, moze i ja bym sie przeszla. Widzisz ja dla tego nie wiem czy drugie dziecko dla mnie jest ok. U mnie przez duzo partych pecherz poszedl w dol ktory uciska na wejscie do pochwy. Ponoc w 100% tego nie 'wylecze', ale wzmacniajac miesnie moge go podniesc, zeby nie bylo ucisku.
    Jezeli chodzi to sport to do 6 miesiaca moge zapomnieć i musze sie przykładać.

Daj znac jak po operacji, no i zycze zeby bylo wszystko ok, jak wczesniej :)
    W takich przypadkach chyba robią podwieszanie (na takich specjalnych siatkach) Wszystko jest do zrobienia :)
    Ja poszłam do kliniki Medifem - oni się specjalizują w takich operacjach, wiec będę w rękach specjalistów :)

MoBo lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena, narazie maluch poznaje swoje łapki, nie nalezy mu tego zabraniac.
    Ale jak bedzie sie uspokajał kciukiem to nalezy probowac to ukrócić, ale jeszcze długa droga do tego momentu.
    Teraz to dzieciaczki oglądają co mają :D

Pozniej nie powinno sie tego pielęgnowac zeby nie przeszlo w nawyk. Pozniej ciezko oduczyć, a pozniej pojawiają sie problemy ortodontyczne, a zgryz otwarty to jeden z ciezszych do leczenia, bo kciuk hamuje wzrost wyrostkow zebodolowych na wysokość.
    Ortodonci mowią, ze lepszy najgorszy smoczek niz kciuk, bo konoec koncow jakos smoczek wyrzucisz.

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbijam biorąc do góry bardzo powoli na ramię. Masuję lewy bok plecków, najpierw w koło potem płaską dłonią od dołu do góry. Robię tak 3 minuty. Jeśli się nie odbije robię swoje, ale jak widzę że mu jedzenie podchodzi, znów podnoszę go ale powoli. I masuję znów. Potem przez 30 min utrzymuje go w półleżącej pozycji (na przewijaku, leżaczku w łóżeczku).

jusci lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:-) dziś bardzo konkretnie mu się ulewa :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, mogę Cię spytać o radę? Mieszko ma jakby to powiedzieć... trochę krzywe dziąsła? Górne i dolne, wydają się byc lekko skośne. Prawdopodobnie od asymetrii ulozeniowej, za długo leżał w jednej pozycji. Jakiś tam ortodonta nie chciał go nawet zobaczyć, bo powiedział, ze dopóki nie ma zębów, to nie ma problemu i ze dopiero w wieku 6 lat mozna zaczac leczyć wady zgryzu. I ze w ogóle samo sie moze wyrównać. Przejmować się tym jakoś bardzo?

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, wcale. Nim wyrzna się ząbki, natura sama przygotuje wyrostki zębodolowe. Nic nie trzeba robic, poza tym, nie nyloby za bardzo co z tym zrobić. Nie martw sie tym ani troche. Naprawde.

W jaki sposob one sa krzywe? I kto tak powiedział?

Nawet jesli jest asymetria to pewnie minimalna, nim zaczna wyrzynac sie zeby stałe, to kosci wyrostkow juz beda pieknie przygotowane i przebudowane
    Poza tym natura swietnie sama koryguje takie rzeczy.
    Poza tym jesli rzeczywiscie tak jest, to jama ustna i zeby to cały układ. Jedno ciagnie za sobą drugie, mowiac kolokwialnie.

A trzecie poza tym, cpz prtodobta chcialby robic u takiego maluszka :) operacje czy co? Nawet o tym nie mysl!

A co to znaczy skosne? W ktora strone? A kolejne poza tym, to asymetria nie moglaby raczej dotyczyc wyrpstkow. Bo po 1wsze sa one u noworodka bardzo niskie, a po drugie chronione przez mieśnie warg i policzków. Wiec to jakis wydumany problem, ktory nie ma znaczenia.

Chyba ze jest naprawde ogromna roznica w wysokosci np z jednej strony jest bp 5mm a z drugiej mmmmm 10mm
    Ale to huz nie problem asymetrii, a rozwojpwy i idacy w parze z naprawde rzadkimi zespołami, rozszczepami i innymi problemami tego typu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:41

Krakuska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a Staś jeszcze chyba nie odkrył, że ma ręce. Tzn wyciąga rączki do zabawek na macie, jak coś złapie w rączkę to próbuje sobie włożyć do buzi, ale nie miał jeszcze fazy "podziwiania" swoich rąk. Przejmować się?

Basia79 lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie powiedział, po prostu jak otwiera buzię to widać że nie są idealnie równolegle do siebie. Są dosłownie lekko skośne. Zrobiłam na szybko taki szkic :D rysowałam palcem tablecie, wiec proszę się nie śmiać ;) linia dziąseł na niebiesko (ten czarny owal to otwarta buzia jak płacze)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59580696ab17.jpg

Moze jest nawet mniejszy skos niż na rysunku. No mam tylko nadzieję, że mu zęby nie wyrosną równolegle do tych dziąseł, bo byłoby słabo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:00

Werix, MoBo, Izieth, milky way lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubiłam za artyzm :p

Mobo, jak wygląda W angielskiej wersji zaklinaczki Dzień czwarty do 7 w planie przestawienia na tryb 4 godzinny? U mnie jest coś nie tak. Wygłada tak:
    P 7:00
    RO 7:30
    S 8:45 (1h30m)
    P 10:15
    S 12:15 (1h15m)
    P 13:30
    RO 14:00
    S 14:45 (2h)
    P 16:15
    I tu się zaczyna problem bo przecieź od 14:45 do 16:15 nie ma 2h tylko 1h30min...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak teraz patrzę to jednak przesadziłam z tymi skosami, no ale jest wrażenie, ze są lekko krzywe. Mam nadzieję, ze gdyby to było cos poważnego to powiedzieliby nam w szpitalu...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska! Nic nie szkodzi!
    Nawet jesli troche jest, to sie wyrówna, a jak nie, to caly uklad wymusi w jakis sposob wyrownanie. A reszte zalatwicie aparatem. Napewno nie bedzie tak, ze z jwdnej stroby bedzie szpara niedogryzowa, czyli przestrzeń, luka.
    Nie martw sie, wszystko jest okej, i napewno nie wynika z asymetrii!

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) ja tam wierzę, że jesteś periochirurgiem :D jakiemu trollowi chciałoby się szukać terminologii i nawijać o wyrostkach zębowych z taką pasją :D dzięki jeszcze raz.

milky way lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska ja mam właśnie takie nierównoległe łuki zębowe :P Możliwe, że miałam asymetrię, bo moja mama mówi, że ciągle chciałam spać na jednym boku.
    No i jak wyszczerzę zęby w ten sposób, że mam dolny łuk bezpośrednio pod górnym to wygląda to właśnie tak jak na Twoim rysunku, ale tak na co dzień to nie jest to w ogóle widoczne (no bo dolny łuk się chowa pod górnym) i nie przeszkadza mi też w przegryzaniu ani w niczym. Chociaż pewnie Cię nie pocieszyłam tym ;)

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Hmm a Staś jeszcze chyba nie odkrył, że ma ręce. Tzn wyciąga rączki do zabawek na macie, jak coś złapie w rączkę to próbuje sobie włożyć do buzi, ale nie miał jeszcze fazy "podziwiania" swoich rąk. Przejmować się?
    Hania tez nie ogląda rączek. Sprawnie łapie zabawki w obie rączki, szczegółowo dotyka paluszkami przedmioty i wkłada do buzi, liże ręce a czasami ssie, ale nie ogląda. Ale uważam ze skoro ich coraz lepiej używa to niby czym mam sie przejmować?

Kushina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, pocieszyłaś :) naprawdę myślałam, że może zęby wyrosną też asymetrycznie i powstanie taka wielka luka międzyzębowa. Trochę się bałam, że żadna go nie będzie chciała :P albo, ze nie bedzie mógł normalnie jesc. Wiecie jake chore scenariusze moze sobie matka wkręcić :P

milky way lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Polubiłam za artyzm :p

Mobo, jak wygląda W angielskiej wersji zaklinaczki Dzień czwarty do 7 w planie przestawienia na tryb 4 godzinny? U mnie jest coś nie tak. Wygłada tak:
    P 7:00
    RO 7:30
    S 8:45 (1h30m)
    P 10:15
    S 12:15 (1h15m)
    P 13:30
    RO 14:00
    S 14:45 (2h)
    P 16:15
    I tu się zaczyna problem bo przecieź od 14:45 do 16:15 nie ma 2h tylko 1h30min...

E- jedzenie A- zabawa S- spanie
    Cos chyba jest przesuniete u Ciebie wiec lepiej moze to zdjecie :)

c511447df62d925dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:50

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, wiadomo, chcemy dla naszych dzieci jak najlepiej :) Zresztą najprawdopodobniej i tak mu się to wyrówna tak jak mówi Milky Way, więc nie ma tematu ;) Mieszko będzie przystojniakiem :D

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, nie ma klasyfikacji. Tylko to nie jest takie sobie pierwsze lepsze miejsce. Jestesmy dla siebie jak rodzina, do tego zostalysmy potepione ze wiekszosc odeszla stad przez gowno burze i chamstwo.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale dzisiaj kwitnie życie na tym forum ;)

guerretenshi a mnie brakuje czasów gdy było nas tu na forum tak dużo :)

‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ