Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie nie mam wypróbowanej, większość moich koleżanek raczej wybrało żłobek po długiej historii z poszukiwaniem odpowiedniej niani, ale te którym się udało znaleźć odpowiednią osobę mówią,że jest to instytucja nie do przecenienia, a właśnie Baranosia Ty pracujesz z dziećmi w jakim wieku? Pewnie będę próbowała kogoś poszukać na początek a jak będzie miała ok 2 lat pomyślę nad żłobkiem tylko to są plany a wszystko się zweryfikuje w praniu.....;)kurcze moje dziecko śpi już dwie godziny szok coś jej się poprzestawiało bo zwykle spała od 10-10:45, jeśli to skok to super się zaczyna
[/url]
-
Polkosia, jasne, dzieci są różne, jedne przyzwyczają się szybciej drugie dłużej. Ale ja np nie chcę być smoczkiem mojego dziecka i chcę go uczyć samodzielności. No nie wyobrażam sobie za rok karmić nojego dziecka 8 razy w nocy. Po prostu nie mogę sobie na to pozwolić, bo mnie to wykończy. Wykańcza mnie teraz a co dopiero jak wróce do pracy. Nie wiem czy kaźdego dziecka nie można nauczyć. Mam tylko swoje i będę próbować, bo nie potrafię poświęcać się w ten sposób.
MoBo, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa będę szukała niani, mam nadzieję, że znajdę kogoś kogo znam lub z polecenia, a jak nie, to nie wiem co zrobię, nie jestem przekonana do żłobka.
Znajoma zrezygnowała ze żłobka po tym, jak stwierdziła, że jej dziecko zaczyna się cofać w rozwoju. Pewnie w żłobku dziecko nie ma już tyle uwagi ile daje mama w domu, czy niania, a z drugiej strony, tyle się o nianiach słyszy... będzie dramat. -
Dokladnie.. . No babcia najlepsza instytucja, ale nie kazda jest i nie kazda sie zgodzi....
Niania, no ja bym sie bała innej niz jakas mega mega extra, sprawdzona....nie wiem kurcze, a jakby krzyczala na mojego, albo gorzej? Umarlabym chyba z rozmyslania i zamartwiania.
Zlobek tez trzeba dobrze wybrac, jak jest z czego wybierać.... i tez rozne dzieci sa chyba, o roznej wrazliwosci... nie woem , moze baranosia podpowie.
Mnie martwiło ze moj maly nie bedzie mial w domu tyle atrakcji ile by chciał...nie sposob codziennie wymyslac tylu zajęć... szczegolnie jak marna pogoda...
A z dziecmi fajnie tez jakby mial kontakt...
No ciezkie decyzje...
-
Ja pracowałam najpierw z maluszkami 3latka a ostatnio w grupie najstarszej 5-6-7lat. Co do żłobka to do mnie jakoś nie przemawia ale to pewnie ze względu na to że u nas jest jeden i to ze złą opinią. Ogólnie widać po 3latkach które chodziły do żłobka które nie
ale oprócz tych dobrych rzeczy zdarzały się też dzieci które się nie odnajdywały i mamy je zabierały. Tak jak ze wszystkim wszystko zależy od dziecka, rodzica i Pań w żłobku / przedszkolu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:38
milky way lubi tę wiadomość
-
Właśnie to bardzo ciężka decyzja, obie babcie pracują zawodowo więc odpada ,ale zazdroszczę, jeżeli ktoś ma taką możliwość
lecę na spacer tylko czekam, aż przejdzie jej czkawka , wasze dzieci jeszcze miewają czkawkę? mój lekarz twierdzi ,że to związane z refluksem i szkoda mi jej bardzo, a może macie jakieś sposoby żeby szybko przeszła?
\[/url]