X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Naukowcy chyba jednak pojęcie o polszczyźnie mają?

Nie należy szufladkowac ludzi. Ja całe zycie lecialam na 3 z polskiego (ledwo) i to z wielkim wysiłkiem bo mnie od tak nie interesowało co jakis najarany kretyn miał na myśli w wierszu o niczym, nie każdy z nas tez musi isc torem pisarzy. Moj mózg lepiej współdziała z liczbami i tyle.

milky way, chiara lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak off topowo to równo rok temu wstałam rano i ni stąd ni zowąd naszła mnie myśl - zrób test ciążowy :D zaspana nasikałam i mało na zawał nie padłam gdy ujrzałam drugą kreskę :D dodam że pod koniec lutego została u mnie wykryta mega prolaktyna przez którą to wg lekarza moje zajście w ciążę było niemożliwe

MoBo, RedLady, Fuksja90, Krakuska, Izieth, Dotty84, Maggie_31, Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak sobie wczoraj pomyślałam, że to aż dziw, że jeszcze żadna burzliwa dyskusja nie wynikła... No cóż, jednak nie złagodniałyście.

baranosia, myślę, że da się zadziałać na lepszy sen dziecka :) Tylko trzeba kombinować na różne sposoby. U mnie dobrze działa rutyna nocnego usypiania i odkrycie właściwej pory. Teraz praktycznie codziennie o tej samej porze mała zaczyna marudzić i dawać oznaki senności, a dzięki rutynie szybko i sprawnie zasypia :) I sen się znacząco polepszył odkąd śpi w swoim pokoju. Doszłam do wniosku, że sama małą budziłam w momencie kiedy obracałam się na drugi bok. Mała śpi u siebie i cała rodzinka śpi lepiej :)

MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja jeszcze śpię u młodego w pokoju, bo boję się, że przez nianię nie usłyszę:-) chyba czas wrócić do sypialni jeśli to choć trochę polepszy jego sen:-P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci ja dwa dni temu sie wynioslam :P a niani tez daje pospac i wylanczam. Nie boj sie placz uslyszysz. Mnie dzieki temu odeszło jedno karmienie w nocy bo na szelest małej wyciagalam cycka.
    Co prawda to pierwsze dwie noce, wiec zobacze jak dalej.

jusci, RedLady, Werix lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci, ja chyba ze 3 tygodnie rozmyślałam nim ostatecznie pozwoliłam jej spać w swoim pokoju ;) i bez niani słyszę jak się budzi :) no ale u mnie drzwi otwarte no i pokój tuż obok. Śpi tak 10 nocy i już 3 razy zdarzały się 8h maratony :) tylko jeszcze nie ogarnęłam drzemek w dzień :P no ale przynajmniej wyspana jestem, więc mam siły zabawiać swoją małą księżniczkę przez cały dzień ;)

MoBo, jusci, Werix lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Kurcze, a ja jeszcze śpię u młodego w pokoju, bo boję się, że przez nianię nie usłyszę:-) chyba czas wrócić do sypialni jeśli to choć trochę polepszy jego sen:-P

Też tak miałam i spałam u niego 2 miesiące aż mąż mnie przekonał ,że po to kupiliśmy niańkę żebym spała w sypialni ;)

jusci lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady kurczę mały zasypia codziennie niemalże o tej samej porze, wie że jak ubieram w woombiego to jest sen i zasypia bez problemu. Teraz pobudkę co 3 max 4h tłumaczę skokiem bo przecież niedawno spał jeszcze 5-6h...

Myślałam że to przez to że śpi dużo w dzień ale wczoraj spał bardzo mało i nic to nie dało

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się śmieje, że ciężko mi tą pępowinę odciąć:-) coś w tym jest :-D

MoBo, jej odbicie lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A tak off topowo to równo rok temu wstałam rano i ni stąd ni zowąd naszła mnie myśl - zrób test ciążowy :D zaspana nasikałam i mało na zawał nie padłam gdy ujrzałam drugą kreskę :D dodam że pod koniec lutego została u mnie wykryta mega prolaktyna przez którą to wg lekarza moje zajście w ciążę było niemożliwe

Ja to zrobiłam sikańca dokładnie 10 dni po owu, tak się doczekać nie mogłam ;) i pamietam, ze nic nie było, wielkie rozczarowanie, a potem cień cienia, ale myślałam ze to moje zwidy. To chyba święta były, bo miałam problem, zeby test kupic. Następnego dnia juz wyszła wyraźna druga kreska. Chciałam najpierw jakieś mini buciki kupic, zapakować i dać mężowi, ale nie wytrzymałam i od razu go obudziłam i pokazałam sikańca. Jakże romantycznie ;)

MoBo lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nianie na androida są faine, jest apka do nich dlink, mozna podejrzeć co sis dzieje. Nasz mały np gada przez sen więc mozna sprawdzic bez wchodzenia co tam slychac, albo włączyć kołysankę. Fajne!

• jusci Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A one przypadkiem nie potrzebują odrobiny światła, żeby wizja była?

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia, a jakbyś po zaśnięciu spróbowałabyś go rozpiąć z tego woombie? Może nie potrafi zmienić pozycji i przez to się budzi? Oczywiście na odległość ciężko zgadnąć :) Ale widzę po Klaudii, że do zaśnięcia potrzebuje by do zaśnięcia ogarnęła jej kończyny tak by nie miała jak nimi poruszać, a jak już śpi to lubi zmieniać pozycję i machać rączkami, raz do góry, raz na dół, raz na boki i tak w kółko ;) Spróbuj, może uda Ci się zauważyć jakiś wspólny element, który towarzyszy wybudzaniu, a który można łatwo wyeliminować :)

MoBo lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od urodzenia Mała śpi w swoim pokoju i dziewczyny uwierzcie mi nawet jak wyda jakiś dźwięk przez sen to ja się budzę i idę sprawdzić czy moje dziecko śpi. Taka już ta natura jest, że mama zawsze swoje dziecko usłyszy.

milky way, MoBo, Dotty84, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakiego burgera dzis pochłonęłam... prawie umarłam ze szczęścia. To moje ulubione "danie". Mamy teraz w krk mnóstwo foodtrucków, burgery naprawdę pierwsza klasa. I pomyslałam, ze przez ten rok przerwy od starań trzeba nadrobić wszystkie stracone tatary. Najeść się na zapas, potem znów długa abstynencja od surowego.

Maggie_31, jej odbicie, Isia86 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet lubię jak sie ktoś posprzecza, znaczy, ze ma własne zdanie i jeżeli potrafi bronić go trafnymi argumentami to super :) Trzeba tylko uważać na dobór przymiotników, bo rzeczywiście mogą przekształcić wypowiedz w ocenę nie sytuacji a osoby. Nie podoba mi sie atakowanie na poziomie "personalnym". Nie powinno sie oceniać innej osoby, tym bardziej jak sie jej nie zna. I tego powinnismy sie wystrzegać i pilnować na forum zeby nie było
    Nita, ja nie zamierzam Cię przekonywać do rutyny, oceniać czy jesteś wyspana i szczęśliwa czy nie, to Twoje życie, Twoje dziecko i jestem zdania, ze każda matka zrobi najlepiej dla swojego dziecka. Ale rzeczywiście użyłas kilku ostrych słów co do praktyk z książki, które niektóre z dziewczyn stosują. Tresura to dość mocne słowo i nie dziwię sie, ze niektóre dziewczyny poczuły sie dotknięte i powstała jatka. I piszesz, ze bedziesz namawiać każdego, zeby tej książki nie czytał ( nie dokładnie zacytowałam, ale ja nie mam takiej szczegółowej pamięci a nie chce mi sie szukać :)). To tez próba przekonywania do swojego zdania
    Ja uważam, ze jak ktoś ma możliwość to niech przeczyta każdą książkę na temat wychowywania itp. Przecież jesteśmy dorosłymi, rozumnymi istotami i to, ze coś przeczytam nie znaczy, ze bede bezkrytycznie wierzyć, stosować itd. Ale dobrze jest poznać punkt widzenia, doświadczenia innych osób, po to chociażby, zeby z boku przyjrzeć sie własnemu postępowaniu.
    Jak synek był mały nie było tak szerokiego dostępu do informacji, internetu ( to w końcu juz 20 lat). Wychowywałam go inaczej. Nie uznaje sie za ekspertkę w dziedzinie wychowania bo wychowałam dziecko. Dzis korzystam z rożnych źródeł informacji, m.in. Po to jestem na tym forum. Czytam o Waszych doświadczeniach, korzystam z Waszej wiedzy. Cześć implantuje u siebie, a cześć mi nie odpowiada wiec robię inaczej. Na pewno o wiele większa wiedza pozwala mi na dużo bardziej świadome i spokojne podejście do wychowywania Hani, wiec czerpię jeszcze więcej radości z macierzyństwa. Wiec czytajmy wszystko na co czasu wystarczy, wyciągajmy własne wnioski.
    A przy tym szanujmy się tak, jak oczekujemy, ze ktoś nas bedzie szanował.
    A tak sie rozpisałam, ze pewnie mało komu bedzie chciało sie to przeczytać i moze dobrze ;)

Izieth, Kushina, chiara, MoBo, Fuksja90, Dotty84, jej odbicie, RedLady, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę, ale jak jestem w tym samym pokoju, jak śpię w innym, to nie zawsze ją słyszę :(

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z mała w jednym pokoju i słyszę nawet jak sie tempo oddechu zmieni. A syn moze buszować po kuchni, hałasować a ja śpię jak zabita. Wiec mam teorie, ze moja podświadomość wyczuliła sie na te dźwięki co trzeba ;)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Dziewczyny, jakiego burgera dzis pochłonęłam... prawie umarłam ze szczęścia. To moje ulubione "danie". Mamy teraz w krk mnóstwo foodtrucków, burgery naprawdę pierwsza klasa. I pomyslałam, ze przez ten rok przerwy od starań trzeba nadrobić wszystkie stracone tatary. Najeść się na zapas, potem znów długa abstynencja od surowego.
    Jak ja lubię dobre mięcho :) niestety jak w Gorzowie był festiwal food trackow to sie zawiodłam. A do Krakowa daleko :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Nie należy szufladkowac ludzi. Ja całe zycie lecialam na 3 z polskiego (ledwo) i to z wielkim wysiłkiem bo mnie od tak nie interesowało co jakis najarany kretyn miał na myśli w wierszu o niczym, nie każdy z nas tez musi isc torem pisarzy. Moj mózg lepiej współdziała z liczbami i tyle.
    Ja nie szufladkuje :) ja jedynie daje lagodnie do zrozumienia, ze milky jest forumowym trollem. Byla Tu na forum taka smarkula, miala duzo kont z roznymi nickami, przewaznie angielskojezycznymi. Uczestniczyla w kilku watkach, udawala albo bogata mezatke z blizniakami albo kogos innego. No wyobraznie miala przednia. Zawsze pisala jak jej sie powodzi, ile kasy maja, a nawet wstawiala na forum cudze zdjecia kradzione z Instagramu. Milky, to nie ty? Bo styl pisania i chwalenia sie mocno mi pasuje.

Ja sie z wami zegnam. Nie chce uczesniczyc w forum, w ktorym jest troll. Zycze powodzenia z dziecmi.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ