X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena,raz jeszcze dziękuje za maila:-) Moje dziecko padło kilka chwil temu,pomarudzilo,wpakowalam do lozeczka i spi...Zobaczymy jak długo:-/Ale się dzis wzruszyłam!moze to głupie i sentymentalne,ale znalazłam stare winyle,jeszcze z czasów dziecięcych,pamietam,ze namiętnie słuchałam bajki Czerwony Kapturek,gdzie głosu wilkowi użyczał Władysław Hańcza;-D I włączyłam dzis ta płytę,powiem Wam,ze sie ze wzruszenia poryczalam:-D

Nita, milky way lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak zwykle, po kąpieli senny, położyliśmy go spać, a ja poszłam jeść i trochę odpocząć sam na sam. Mąż z nim siedział i mówił, że od 30 minut od zaśnięcia już się zaczął kręcić. Mąż więc go polulał, a jak doszło do 45 minut to zaczął się budzić, ale go uspokoił i zasnął, tym razem głębszym snem. Postanowiłam więc, że teraz w nocy po karmieniu nie będę się kłaść od razu spać tylko posiedzę przy nim do tej magicznej 45 minuty, żeby go ululać i może wtedy zaśnie na dłużej.

Maggie_31, Werix lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pobudka:-/Czekam 23 i zobaczymy.Nita,trzymam kciuki za magiczne 45,daj znac czy podziałało:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:58

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U chyba mam dzisiaj święto na forum ktoś mnie o coś pyta ;p

Milky z czego się miałam wyłamać ? ;)

Nita z tą pogodą to myślę ,że nie aż tak tragicznie :)

żonaAnia lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu bojkot mleczny :/ wypila na noc 60ml i zadowolona poszła spać i jest w stanie przespać 8h z tym że jak się obudzi tło rano to zje mnie w całości. Mąż dzisiaj na imprezie pracowniczej wroci ok 2 i chyba wybudze ta moja gwiazdę na posiłek.

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie naczytałam o tych waszych 40 minutach i albo was jutro ozłocę albo będę marudzić ;) otóż Hania zawsze pada na króciutką drzemkę ok 17. Dzis nie. O 17. 30 zrobiła sie marudząca dość mocno wiec sie z nią położyłam na łożku zeby jednak zasnęła a ona nie. Zadzwonila do mnie kuzynka i chyba nudne byłyśmy bo Hanka od tej naszej gadki padła :) po 40 minutach zaczęła sie budzić, a mi sie zachciało wypróbować i ją usypiałam dalej. I zasnęła. No i śpi. O 22 wzięłam ja na zmianę pieluchy i karmienie bo ostatnie o 16.30, obudziła sie ale juz podczas karmienia odpływała a przy odbijaniu padła. No i teraz bedzie pytanie co dalej. Czy o 3 zacznie dzień? Mam nadzieje, ze jednak uda mi sie chociaż do świtu;)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, a bo chyba kiedys pytalas czy wyciera ktos jame ustną maluszkow po jedzebiu. To wlasnie sie zastanawialam, czy nadal to robisz (jesli to Ty bylas :) , czy jednak zrezygnowałas :)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robię to cały czas, posłuchałam mądrych rad :)

milky way, Maggie_31 lubią tę wiadomość

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armagedon:-D oczy jak 5zl,cały happy,gada do siebie i ciumka.Szamoce sie w lozeczku,ale zgasiłam światło i jestem twarda;-)Ssie ręce,kołdrę,kocyk,rzucił sie na maskotkę kota niczym Reksio na kostkę-podświetlam telefonem bieżące akcje,ma tyle energii,ze jestem w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 23:45

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głód sprawcą zamieszania,dostał butlę,załapał mleczny letarg i śpi.Oby do rana!a moj chrapie jak stara wiertara!

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których dzieci nie spią w dzień: jak wyglądają u Was noce?

Czy któreś z Waszych dzieciwków jęczy przez sen nad ranem? Mój codziennie od 6 tak robi...

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix mój niewiele śpi w dzień (chociaż pracujemy nad tym i ostatnio jest trochę lepiej) no i on zawsze nad ranem marudzi. Zawsze jest to 1-2 h po nocnym karmieniu (mamy jedno karmienie). Czyli jak karmienie o 2 to potrafi zaczac marudzic od 4. Jak karmienie o 4 jak dzisiaj to marudzi od 5. I nie jest to kwestia glodu tylko chyba nudzi mu sie albo czuje sie samotny. Czasem jak go wezme do siebie to dośpi jeszcze troche, ale nie zawsze (np teraz :D)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj jak nie byliśmy na podwórku Antkowi nie udało się spać 3h na podwórku i noc była ok. Wczoraj byliśmy na podwórku więc miał drzemkę 3h na podwórku i 1:15h w domu i w nocy były 3 pobudki.
    Zastanawiam się czy nie skrócić mu tej drzemki na podwórku o połowę i nie sprawdzić czy nie będzie lepiej spał w nocy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Przedwczoraj jak nie byliśmy na podwórku Antkowi nie udało się spać 3h na podwórku i noc była ok. Wczoraj byliśmy na podwórku więc miał drzemkę 3h na podwórku i 1:15h w domu i w nocy były 3 pobudki.
    Zastanawiam się czy nie skrócić mu tej drzemki na podwórku o połowę i nie sprawdzić czy nie będzie lepiej spał w nocy

Baranosia,4:15 w ciagu dnia to chyba dość sporo,w dodatku 3h na świeżym powietrzu.To moze faktycznie byc dla niego zastrzykiem energii na późniejsze nocne pobudki.Sprobuj go troche ograniczyć ze snem na podwórku i moze w trakcie spaceru zachęć do aktywności-pokazuj,opowiadaj,wez go na ręce:-)Jak sie Antoś zmęczy to padnie jak kawka po powrocie i moze nie będzie miał tendencji do pobudek,chyba ze cos go po prostu budzi- ból brzuszka?

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go budzi chęć przytulania się do mamy ;) jak go dłużej nie biorę to ssie woombie więc ewidentnie chce mu się cycka. Próbowałam go ululać bez cycka ale się nie da. W dodatku on jest bezsmoczkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:37

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez o 6 zaczyna dzień. Ale jak jej daje smoczka to jeszcze dosypia. Tylko, ze smoczek wypada wiec matka już średnio śpi :D. My mamy 4 drzemki. Pierwsza już teraz. Potem około 11, 13-14 i wieczorna. Tylko zwykle to są 40 min a nie 1,5 h. Jak nam się zdąży długa drzemka to z 4 robią się 3. A w nocy miałyśmy dwie pobudki o 1 i o 4 bo o 6 to już niestety był leniwy początek dnia chociaż w łóżku ze smoczkiem przetrzymałam ja do 7.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia ssanie woombie to nie tylko znak głodu, ale może się chce uspokoic do snu a nie może. Ja moja teraz zawsze karmie po śnie i jak się zbliza do drzemki to ssanie znów się wlancza, wtedy pożera pieluszke, rączki a ostatnio też tego smoczka.
    Będziesz czytać książkę i tam Tracy o tym pisze.
    Mnie się wydaje, że sen nocny zależy od ostatniej drzemki w ciągu dnia. Jak jest maluch padnięty to ma lekki sen, też tracy i w tym artykule od Nity to było. Jak moja ma drzemke o 17-45min to sen w nocy jest ok. Jak nie może zasnac to w nocy się budzi, już mi się kilka razy sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 09:46

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo możliwe ale nic oprócz cycka go nie uspokoi i nie uśpi. A jak mam z nim walczyć i doprowadzić do płaczu to się całkowicie rozbudzi i będzie d...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic dziś spróbuje skrócić mu sen na podwórku do 1,,5-2h i zobaczę jak to będzie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Dziewczyny, których dzieci nie spią w dzień: jak wyglądają u Was noce?

Czy któreś z Waszych dzieciwków jęczy przez sen nad ranem? Mój codziennie od 6 tak robi...
    Moja tak czesto ma. Od 6-7 gdzieś czasem śpi nadal ale rzuca sie i wogole. Wtedy biorę do łóżka i wkładam co chwile smoczka, to czasem w końcu zasypia porządnie i śpi do 8-9
    A dzis spała do teraz ( ale wlasnie od 6 był ten niespokojny sen przez godzinę wiec śpimy razem) wiec spała od wczoraj od 17.40 :)

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ