X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie zrozumiałe Fuksja, u was chyba dość długo śnieg leży po zimie i ogólnie zimy są ostre, nie?

Baranosia, nie mówiłam Ci, ale ostatnio śniłaś mi się, że jako pierwsza z naszego grona zaszłaś w ciążę i urodziłaś dziewczynkę.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się też nie bije, ale wpycha paluchy do buzi, az ma odruch wymiotny O.o U kogoś też tak?

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:

Baranosia, nie mówiłam Ci, ale ostatnio śniłaś mi się, że jako pierwsza z naszego grona zaszłaś w ciążę i urodziłaś dziewczynkę.
    Jeśli to będzie za rok w kwietniu to jak najbardziej poproszę!

MoBo mój tak ma.

MoBo lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze matki jako odpowiedź, że dziecko w nocy się obudzilo też każą podać coś 'gestszego' na noc? Czyli mleko z jakąś domieszka kaszki?
    To jakaś stara szkoła tak?

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Czy wasze matki jako odpowiedź, że dziecko w nocy się obudzilo też każą podać coś 'gestszego' na noc? Czyli mleko z jakąś domieszka kaszki?
    Tak! Moja w ogóle każe mi przestać karmić piersią i dać małemu mm z butli, bo jak twierdzi: Mały się budzi w nocy, bo się nie najada, a ja tam w piersiach pewnie i tak nic nie mam.
    Herbatki kazała mu podawać jak ledwo 2 miesiące miał. A jak się urodził i miał bardzo często czkawkę to doradziła mi podanie wody z cukrem albo posypanie wilgotnego smoczka cukrem i do buzi.
    Kurwa, ręce opadają na takie rady. Już się boję co to będzie w czerwcu jak przyjadę. :/

MoBo, Martusiazabka, Maggie_31 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Na szczęście nie :D moja mama ogólnie jest wyluzowana. Jak na swoje 50lat jest typem nowoczesnym i nawet popiera moje zamierzenia rozszerzania diety później.
    Za to teściowa już robi podchody że zaraz można podać słoiczki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    To samo mówiłam w sierpniu 2015 i rzęsy mam do dziś :D mowa o Twoim ślubie?

Tak, mój ślub, ale dopiero 17.04, łączone z chrzcinami :) Trzepotam rzęsami i wiatr się robi ;) Za tydzień jeszcze korektę mam :)

MoBo, moja też wpycha palce do buzi, a potem odruch wymiotny lub się dusi ;)

Po brzuszku się nie bije, ale jak coś ma położone na brzuszku, to zaraz łapie, tarmosi i próbuje do buzi włożyć.

MoBo, Koska 88 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • jusci Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Moja się też nie bije, ale wpycha paluchy do buzi, az ma odruch wymiotny O.o U kogoś też tak?
    Mój non stop to robi...

Moja mama na szczęście jest zdania żeby się nie spieszyć, więc mam luz :-) a teściowa się nie wtrąca :-)

MoBo lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciekawa publikacje o karmieniu z przykladowymi przepisami. Dostalam od pediatry. Jak ktoras chce moge wyslac na mail.
    Dziewczyny starszakow, kiedy Wy zaczynalyscie wprowadzac pokarmy stale? Czy dzieci juz siedzialy? Podzielivie sie swoimi historiami na co zwrocic uwage, co ro bic czego nie ? :)

MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja notorycznie pcha rece do buzi jakby prowokowala wymioty.. ale to raczej nieswiadomie..

relgh371qoeo8psk.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena ja chętnie poproszę :) [email protected]

l22ndf9her11uere.png

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlo, ale troche wazy, wiec dojdzie pewnie za dluzsza chwile.

relgh371qoeo8psk.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też proszę :)
    [email protected]

• chiara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyciagnelam kleszcza giganta z mordki mojego psiaka czyli muszę zmienić preparat.
    Mogą wkłada ręce do buzi właśnie do Tarnowo stopnia ze czasami się zakrztusi lub jakby miałCM Security chroni Twoją prywatnośća zwymiotować. Po brzuszku się nie bije.
    Moja mama się nie wtrąca i teście też nie. Chcę jednak włączyć jej już pokarmy stałe bo mam jasne sygnały że jest już gotowa. A wracam do pracy z końcem kwietnia i chce zacząć przed powrotem.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja synowi podałam pierwszą marchew jak miał 4m i 2dni, za radą pediatry że niby zacznie lepiej przybierać, co było totalną głupotą ale wtedy nie byłam świadoma że to żadne rozwiązanie ;)
    Teraz jestem mądrzejsza i nigdzie mi się nie spieszy, planuję dopiero po skończonym 6 mż coś wprowadzać, nie mam w ogóle ciśnienia
    jak teraz patrzę na córkę to jest dokładnie w tym wieku co syn jak mu dałam tą marchew i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie że miałabym jej wciskać coś do buziaka oprócz mleka ;)

MoBo lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też takie podchody robi. Już od dłuższego czasu. Że czemu ja go nie przepajam. Bo jak kolke miał to trzeba dać herbatkę koperkowa. I z tym smoczkiem w cukrze na czkawke też słyszałam. Przy obiedzie jak siedzimy to nie raz mówi "takiego ziemniaczka (słonego!) to możnaby mu dać, no zobacz jak patrzy". Raz nawet dała mu do buzi kawalątek czekolady. Jak miał jakieś 2,5 miesiąca. Zerwałam się na równe nogi! Z buzi mu to szybko wyciągnęłam, opłukałam buziaka, a jej zrobiłam mega awanturę. Gdzie takiemu maluszków coś dawać?! Tym bardziej czekoladę! Od tamtej pory nie zostawiamy jej samej z Mikołajem, a jak bierze go na ręce to zawsze nadzoruje sytuację.

MoBo, mój też pcha tak głęboko paluszki do buzi. Ech... osiołek mały...

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 16:47

MoBo lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też pcha te łapy.

A rozszerzanie diety to nie jest rozwiązanie bo po pierwsze dziecko może się budzić z innych przyczyn niż głód, a po drugie nowe produkty mogą prowadzić do bólów brzucha. Szczególnie w tak młodym wieku.

Moja mama bardzo mnie podziwia za to że karmię piersią. Wie ile wymaga to poświęcenia i cierpliwości. Ale teścioww już mnie pytała dwa razy czy czegoś mu spróbować nie dałam.

Martusia, zabiłabym! Jeszcze czekoladę!
    Ja czekam do ukończonych 6 msc szczególnie że mój Mały od samego początkh ma problemy trawienne i chcę być bardzo ostrożna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 16:46

Martusiazabka, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek znowu śpi i to już godzinę. Był tak marudny że nie dało się z nim wytrzymać. Dostał cycka i odlot w 5min. Teraz chodzimy stukamy, pukamy, a on nic zgon na Maksa!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ukołysala mała w 15 min. Juz chyba wie, ze babcia jest bezwzględna i lamenty na nic sie nie zdadzą wiec nawet bardzo nie marudziła :D

baranosia, MoBo, Werix, Maggie_31 lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, uwierz mi Werix, że wnerw miałam na maxa :-/ co też jej Wogóle do głowy przyszło?
    Potem podchody jeszcze robiła do mojego męża. Jak byliśmy u nich na obiedzie to podeszła do niego i tak po cichu ze muszą chyba zacząć "coś przemycać" małemu do spróbowania. Ale wściekł się na nią i na tym się skończyło :-D
    Zabiłabym chyba jakby nie stanął po mojej stronie

860ij44jco2wu7mv.png

MoBo, Werix, Maggie_31 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ