X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno jak cholera ale musiałam wyjść żeby maruda pospała ;)
    Chyba też kupię tą żyrafę skoro chwalicie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, no, prawda, ta dziurka....
    Niedawno, wiedząc o dziurkach i drugim zyciu wewnatrz zabawki, wrzucilam kilka dni z rzedu do zabawy do wanny kaczuszke, odlozylam, i po miesiacu albo lepiej zajrzalam do srodka. Ale syf, o ludzie święci, ale syf :D

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się dzisiaj a tu śnieg kurde,za tydzień chrzciny a pogoda taka do dupy.

Oglądałam kiedyś tą żyrafę i tak sobie myślę czemu to ustrojstwo takie drogie ;)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix jestem gotowa na kolejną książkę :) z tych które przeczytałas która najlepsza ?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky ja też się przeraziłam jak kiedyś odkryłam co siedzi w zabawkach kąpielowych, masakra
    wywaliłam wszystko
    A ostatnio trafiłam w necie na foty tych żyraf z syfem w środku i to mnie odstraszyło

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, jadą na tradycji i kulcie :) nie ma innego wytłumaczenia :D
    Fajna jest i dobrze zrobiona :) ale czy warta tyle...dyskusyjne :)
    Najwazniejsze, ze sie wiekszosci dzieciom podoba. Nózki ma fajnie wyprofilowane, ogolnie pomysł jest dobry :)

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, udało się wrzucić Małego w drugą fazę głębokiego snu! Pośpi 1,5h.

Mobo, na razie czytam Księgę snu Searsów. Jeszcze została mi 1/4. W sumie to niewiele nowego. Sporo rzeczy Tracy opisała, chociaż oni są o wiele mbiej restrykcyjni co do noszenia, lulania czy zasypiania przy cycku. Po prostu polecają by nauczyć dziecku 2 lub 3 różnych sposobów usypiania i zmieniać się z ojcem w nocy :p u mnie nie ma szans.

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Budzę się dzisiaj a tu śnieg kurde,za tydzień chrzciny a pogoda taka do dupy.

Oglądałam kiedyś tą żyrafę i tak sobie myślę czemu to ustrojstwo takie drogie ;)
    Śnieg? Gdzie Ty mieszkasz? :D
    A Sophie droga, bo to frykas zza gramanicy. Płaci się za markę, jak na przykład za Coco Chanel nr 5, które i tak śmierdzi jak mydło prababci :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia Zabka sto lat:) my też 4 m-ce
    mierzyłyście swoje dzieci? u nas w przychodni nie mierzą, ale z okazji miesięcznicy jakoś spróbowałam sama i wychodzi mi 66cm, czyli 10 cm w 4 m-ce. Wg siatki centylowej na www.1000dni.pl moje dziecko "nie rozwija się prawidłowo" bo wzrost jest powyżej 90 centyla. Ale wagę ma między 75 a 90 centylem więc raczej dobrze, znaczy, że większa niż inne dzieci średnio, ale nie grubsza, tylko raczej większa. Uśmiałam się z tego opisu, jaja jakieś. Jakby rozbieżność była większa np. o 2-3 przedziały na siatce to rozumiem, znaczyłoby, że za chuda do wzrostu, ale tak wydaje mi się idealnie

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Skąd wiesz że uda się akurat 1,5h? Tyle zawsze śpi czy po takim czasie go budzisz?

I jeszcze apropo tej drugiej fazy snu to ona zaczyna się po 40min?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:

Mobo, na razie czytam Księgę snu Searsów. Jeszcze została mi 1/4. W sumie to niewiele nowego. Sporo rzeczy Tracy opisała, chociaż oni są o wiele mbiej restrykcyjni co do noszenia, lulania czy zasypiania przy cycku. Po prostu polecają by nauczyć dziecku 2 lub 3 różnych sposobów usypiania i zmieniać się z ojcem w nocy :p u mnie nie ma szans.

No to zmecze póki co ten język niemowląt bo też mam, tak ooo.

No to pięknie z tym głębokim snem :)
    Ja idę za dokładnie 11 minut po plecach pukac :P ake biw wiem czy mi się drugi raz uda, znając moje szczęście to nie :P

Madziula87 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja BoboVita wydaje się fajna bo ja w temacie diety jestem ciemna, tam masz przykladowe menu. Chyba się nią zasugeruje chyba że ktoś ma coś lepszego.

Co do śmierdzacych kup i później kosza na śmieci ja kupuje w rossmanie woreczki na puelychy i murze przyznać że spełniają swoją rolę :)

Hmm z tą pleśnią to mnie przeraziłyście
    poszukalam na necie i faktycznie jest to niesmaczne. Chyba kupię gryzak Sophie lub poszukam czegoś innego. Mimo że to tak świetnie działa na dziecko.

Fuksja śnieg? Oby do mnie nie doszedł.

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5h, bo cykle snu u niemowląt trwają jakieś 40-50 minut, więc skoro przeszedł jeden, to wejdzie w nastepny. I tak jak myślałam spał 1h35min.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się :) :) :)
    Ale nie przez klepanie w 30 min tylko zeszłam do salonu i po 10 min patrzę, a jej główka się ruszyła to sprintem do jej pokoju i puk puk puk po plecach i spi :P oby te kolejne 40 min.

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój to jakiś dzikus spał mi właśnie 3h :D

Maggie_31, MoBo lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Aplikacja BoboVita wydaje się fajna bo ja w temacie diety jestem ciemna, tam masz przykladowe menu. Chyba się nią zasugeruje chyba że ktoś ma coś lepszego.

Co do śmierdzacych kup i później kosza na śmieci ja kupuje w rossmanie woreczki na puelychy i murze przyznać że spełniają swoją rolę :)

Fuksja śnieg? Oby do mnie nie doszedł.

Chiara,ja kupuję w Rossmanie zwykle śniadaniówki wiązane i też jest git,ale generalnie maseczki gazowe wskazane.Ostatnio byliśmy u znajomych gejów- mieszkanko odpucowane,wypachnione,a tu nagle nasze dziecko machnęło dzienna dawkę kupy;-) Nic nie mówili,ale pewnie z tydzien wietrzyli:-D

MoBo lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    To mój to jakiś dzikus spał mi właśnie 3h :D

A moj bujał sie w bujaku,bił żółwia i nagle cisza-patrzę,a tu koc na głowie i spimy

baranosia lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mój też się budzi po około 40 minutach. Czy mam go zacząć klepać jak widzę, że zaczyna się wybudzać czy za wczasu tuż przed 40 minutami mam usiąść przy nim i zacząć lulać nawet jeśli nadal śpi? Poradzcie.

A, mam pytanie. Czy wasze dzieci też się biją rączką po brzuchu? Mój się ostatnio wali po brzuszku, po prawej stronie :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita w Małopolsce ;p

• Werix Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, jesli nie jest przyzwyczajony do klepania lub szuszania jako formy usypiania, to nie wiem czy to zadziała. Możesz próbować. Ja zaczęłam go klepać i szuszać jak tylko zauważyłam że się kręci i krzywi. Ale jeszcze spał.

Mój się nie bije, ale non stop tarmosi swoją koszulkę.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ