Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalina, no, prawda, ta dziurka....
Niedawno, wiedząc o dziurkach i drugim zyciu wewnatrz zabawki, wrzucilam kilka dni z rzedu do zabawy do wanny kaczuszke, odlozylam, i po miesiacu albo lepiej zajrzalam do srodka. Ale syf, o ludzie święci, ale syf -
Uff, udało się wrzucić Małego w drugą fazę głębokiego snu! Pośpi 1,5h.
Mobo, na razie czytam Księgę snu Searsów. Jeszcze została mi 1/4. W sumie to niewiele nowego. Sporo rzeczy Tracy opisała, chociaż oni są o wiele mbiej restrykcyjni co do noszenia, lulania czy zasypiania przy cycku. Po prostu polecają by nauczyć dziecku 2 lub 3 różnych sposobów usypiania i zmieniać się z ojcem w nocy :p u mnie nie ma szans.MoBo lubi tę wiadomość
-
Fuksja90 wrote:Budzę się dzisiaj a tu śnieg kurde,za tydzień chrzciny a pogoda taka do dupy.
Oglądałam kiedyś tą żyrafę i tak sobie myślę czemu to ustrojstwo takie drogie
A Sophie droga, bo to frykas zza gramanicy. Płaci się za markę, jak na przykład za Coco Chanel nr 5, które i tak śmierdzi jak mydło prababciMaggie_31 lubi tę wiadomość
-
Martusia Zabka sto lat:) my też 4 m-ce
mierzyłyście swoje dzieci? u nas w przychodni nie mierzą, ale z okazji miesięcznicy jakoś spróbowałam sama i wychodzi mi 66cm, czyli 10 cm w 4 m-ce. Wg siatki centylowej na www.1000dni.pl moje dziecko "nie rozwija się prawidłowo" bo wzrost jest powyżej 90 centyla. Ale wagę ma między 75 a 90 centylem więc raczej dobrze, znaczy, że większa niż inne dzieci średnio, ale nie grubsza, tylko raczej większa. Uśmiałam się z tego opisu, jaja jakieś. Jakby rozbieżność była większa np. o 2-3 przedziały na siatce to rozumiem, znaczyłoby, że za chuda do wzrostu, ale tak wydaje mi się idealnieMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Werix wrote:Uff, udało się wrzucić Małego w drugą fazę głębokiego snu! Pośpi 1,5h.
Mobo, na razie czytam Księgę snu Searsów. Jeszcze została mi 1/4. W sumie to niewiele nowego. Sporo rzeczy Tracy opisała, chociaż oni są o wiele mbiej restrykcyjni co do noszenia, lulania czy zasypiania przy cycku. Po prostu polecają by nauczyć dziecku 2 lub 3 różnych sposobów usypiania i zmieniać się z ojcem w nocy :p u mnie nie ma szans.
No to zmecze póki co ten język niemowląt bo też mam, tak ooo.
No to pięknie z tym głębokim snem
Ja idę za dokładnie 11 minut po plecach pukac ake biw wiem czy mi się drugi raz uda, znając moje szczęście to nie
Madziula87 lubi tę wiadomość
-
Aplikacja BoboVita wydaje się fajna bo ja w temacie diety jestem ciemna, tam masz przykladowe menu. Chyba się nią zasugeruje chyba że ktoś ma coś lepszego.
Co do śmierdzacych kup i później kosza na śmieci ja kupuje w rossmanie woreczki na puelychy i murze przyznać że spełniają swoją rolę
Hmm z tą pleśnią to mnie przeraziłyście
poszukalam na necie i faktycznie jest to niesmaczne. Chyba kupię gryzak Sophie lub poszukam czegoś innego. Mimo że to tak świetnie działa na dziecko.
Fuksja śnieg? Oby do mnie nie doszedł.
-
chiara wrote:Aplikacja BoboVita wydaje się fajna bo ja w temacie diety jestem ciemna, tam masz przykladowe menu. Chyba się nią zasugeruje chyba że ktoś ma coś lepszego.
Co do śmierdzacych kup i później kosza na śmieci ja kupuje w rossmanie woreczki na puelychy i murze przyznać że spełniają swoją rolę
Fuksja śnieg? Oby do mnie nie doszedł.
Chiara,ja kupuję w Rossmanie zwykle śniadaniówki wiązane i też jest git,ale generalnie maseczki gazowe wskazane.Ostatnio byliśmy u znajomych gejów- mieszkanko odpucowane,wypachnione,a tu nagle nasze dziecko machnęło dzienna dawkę kupy;-) Nic nie mówili,ale pewnie z tydzien wietrzyli:-DMoBo lubi tę wiadomość
-
Wiecie, mój też się budzi po około 40 minutach. Czy mam go zacząć klepać jak widzę, że zaczyna się wybudzać czy za wczasu tuż przed 40 minutami mam usiąść przy nim i zacząć lulać nawet jeśli nadal śpi? Poradzcie.
A, mam pytanie. Czy wasze dzieci też się biją rączką po brzuchu? Mój się ostatnio wali po brzuszku, po prawej stronie -
Nita, jesli nie jest przyzwyczajony do klepania lub szuszania jako formy usypiania, to nie wiem czy to zadziała. Możesz próbować. Ja zaczęłam go klepać i szuszać jak tylko zauważyłam że się kręci i krzywi. Ale jeszcze spał.
Mój się nie bije, ale non stop tarmosi swoją koszulkę.