Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maagdalena, ja dawałam jak małý skonczyl 6mcy. Wczesniej nie chcialam i teraz tez wczesniej nie dam.
Dalismy marchewkę, przygotowania były prawie jak do lotu w kosmos... wyszła polewka, no bo wcale mu nie smakowało 1/2 wypluł, 1/4 zrzucił machając rączkami, 1/4 zjadł byl bardzo niezadowolony
Ale pamietam, ze jarał sie dynią, a potem jabłkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 17:13
MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
Koska, mojego nikt oprócz mnie nie usypia, ale za to jak tylko wyjdę z domu i są inni ludzie on anioł: nie odzywa się w ogóle, siedzi cicho jak mysz pod miotłą, nie piśnie nawet. Chyba że naprawdę jest mega zmęczony albo głodny. Włśnie drzemkuje w chuście, a ja chyba poczytam.
-
Milky way a czy jeśli zacznie się rozszerzać dietę po 6 miesięcu to należy przemywać dziąsła wodą? Mojej koleżanki dentysta twierdzi, że w ogóle nie trzeba dziąseł czyścić, dopóki pojawi się pierwszy ząbek. Ja do tej pory nie czyszczenie ale później jak jakąś marchewkę czy jabłko wprowadzimy to sama nie wiem...
-
Magdaalena wrote:Ja mam ciekawa publikacje o karmieniu z przykladowymi przepisami. Dostalam od pediatry. Jak ktoras chce moge wyslac na mail.
Dziewczyny starszakow, kiedy Wy zaczynalyscie wprowadzac pokarmy stale? Czy dzieci juz siedzialy? Podzielivie sie swoimi historiami na co zwrocic uwage, co ro bic czego nie ?
Ooo ja chętnie sie zapoznam! [email protected]Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:18
-
Nita, ja juz teraz przeywam. Nie robi to na niej wrazenia, a jak beda sie pojawiac ząbki (pewnie koło 6mca), bedzie juz przyzwyczajona. Przemywamy koniecznie, bo w jamie usntej sa bakterie więc po mleku mają pyszną pożywkę.
Ja uzywam gazikow z wodą przegotowaną.
Aha, no nie zgadzam się z tamtym stomatologiem. Oprocz tego, ze usuwamy dużą czesc bakterii, to rownieź napewno maluszkowi jest przyjemniej w buźce, jak ma czyściutko, szczegolnie na noc, kiedy wydzilanie sliny jest duzo mniejsze.
Pozniej, tzn heheh w sumie to juz zaraz, mozna sie przesiasc na takie szczoteczki na palec. W Rossmanie sa u nas, take gumowe z gumowym niby wlosiem. Super masaz na te biedne dziasła i duza ulga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:43
-
Juz mowie-
Owijam sobie gazik wokol palca wskazującego, namoczony.
I po jedzeniu (nie kazdym) wkladam ten palec do buzki i tak hmmm tak wycieram jednym ruchem górę tzn wyrostek zebodolowy, jednym dolny wyrostek, i trzecim język, jak sie uda.
I generalnie, jak sie uda tak sie uda. Jak sie nie uda to sie z nią nie droczę, zeby sie nie zniechęciła
Chodzi o to, zeby to wykonac mega szybko
Jak nie wyjdzie, to ne powtarzam, nie dłubie, nie dziubie. Jak sie uda, to wode mam cieplą, jak sie nie uda i mi wystygnie to zimną.
Gazik odsączam
Palca nie wkladam głęboko. Ile złapie, tyle złapie.
A jak beda zabki, to inaczj robie. Biore gazik tak, jak kiedys panietacie vyla taka gra ze sie z kartki papieru robilo piekło niebo noe wiem czy znacie
Tak łapie gazik w palce wskazujacy i kciuk i przez gazik lapie te ząbki i jednym ruchem w górę- ciach! Wycieram ząbkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 20:23
Kushina, Magdaalena, baranosia, Maggie_31, Martusiazabka, MoBo lubią tę wiadomość
-
Werix wrote:Koska, mojego nikt oprócz mnie nie usypia, ale za to jak tylko wyjdę z domu i są inni ludzie on anioł: nie odzywa się w ogóle, siedzi cicho jak mysz pod miotłą, nie piśnie nawet. Chyba że naprawdę jest mega zmęczony albo głodny. Włśnie drzemkuje w chuście, a ja chyba poczytam.
Werix lubi tę wiadomość
-
Bo ogólnie babcie są super mój jest tak w moją mamę wpatrzony, że ja już fajna nie jestem on z nią chętnie gada, śmieje się do niej i zaczepia:-) matka z ojcem wtedy nie istniejąNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Kurde, a ja do tej pory ani razu nie przemywałam dziąseł i języka. Trzeba będzie to zmienić. O tych gumowych szczoteczkach na palec słyszałam, ale myślałam, że to dla ząbkujących dzieci, powyżej 6 miesiąca. Dzięki Milky.
milky way lubi tę wiadomość