X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maagdalena, ja dawałam jak małý skonczyl 6mcy. Wczesniej nie chcialam i teraz tez wczesniej nie dam.

Dalismy marchewkę, przygotowania były prawie jak do lotu w kosmos... wyszła polewka, no bo wcale mu nie smakowało 1/2 wypluł, 1/4 zrzucił machając rączkami, 1/4 zjadł :D byl bardzo niezadowolony :D

Ale pamietam, ze jarał sie dynią, a potem jabłkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 17:13

MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję tekstów typu "a Henio w tym wieku już jadł i nic mu nie było" no ale nic to moje dziecko i ja o nim decyduje. Najwyżej będą wojny

MoBo, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, mojego nikt oprócz mnie nie usypia, ale za to jak tylko wyjdę z domu i są inni ludzie on anioł: nie odzywa się w ogóle, siedzi cicho jak mysz pod miotłą, nie piśnie nawet. Chyba że naprawdę jest mega zmęczony albo głodny. Włśnie drzemkuje w chuście, a ja chyba poczytam.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny chustujące jak ubrać młodego pod chustę gdy jest 8-10'?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to myślicie że jeszcze za wcześnie na rozszerzenie diety? Sama już nie wiem co zrobić.

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way a czy jeśli zacznie się rozszerzać dietę po 6 miesięcu to należy przemywać dziąsła wodą? Mojej koleżanki dentysta twierdzi, że w ogóle nie trzeba dziąseł czyścić, dopóki pojawi się pierwszy ząbek. Ja do tej pory nie czyszczenie ale później jak jakąś marchewkę czy jabłko wprowadzimy to sama nie wiem...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Ja mam ciekawa publikacje o karmieniu z przykladowymi przepisami. Dostalam od pediatry. Jak ktoras chce moge wyslac na mail.
    Dziewczyny starszakow, kiedy Wy zaczynalyscie wprowadzac pokarmy stale? Czy dzieci juz siedzialy? Podzielivie sie swoimi historiami na co zwrocic uwage, co ro bic czego nie ? :)

Ooo ja chętnie sie zapoznam!:-) [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:18

17u920mmtaho5gy9.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja juz teraz przeywam. Nie robi to na niej wrazenia, a jak beda sie pojawiac ząbki (pewnie koło 6mca), bedzie juz przyzwyczajona. Przemywamy koniecznie, bo w jamie usntej sa bakterie więc po mleku mają pyszną pożywkę.
    Ja uzywam gazikow z wodą przegotowaną.

Aha, no nie zgadzam się z tamtym stomatologiem. Oprocz tego, ze usuwamy dużą czesc bakterii, to rownieź napewno maluszkowi jest przyjemniej w buźce, jak ma czyściutko, szczegolnie na noc, kiedy wydzilanie sliny jest duzo mniejsze.

Pozniej, tzn heheh w sumie to juz zaraz, mozna sie przesiasc na takie szczoteczki na palec. W Rossmanie sa u nas, take gumowe z gumowym niby wlosiem. Super masaz na te biedne dziasła i duza ulga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:43

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz mądrego dobrze posłuchać ja też nie przemywałam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys Fuksja pytala i chyba wyszlo, ze my tylko przemywamy :)
    Fuksja mam nadzieje, ze sie nie wylamałas!

• Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky co to znaczy przemywac? Wystarczy nasaczonym gazikiem dotknac czy potrzec? Juz widze zadowolenie/ zdziwienie Hanki :) Twoja nie ma odruchu wymiotnego przy tej operacji?

relgh371qoeo8psk.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie milky wytłumacz łopatologicznie :D tylko dziąsła czy podniebienie też?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mowie-

Owijam sobie gazik wokol palca wskazującego, namoczony.
    I po jedzeniu (nie kazdym) wkladam ten palec do buzki i tak hmmm tak wycieram jednym ruchem górę tzn wyrostek zebodolowy, jednym dolny wyrostek, i trzecim język, jak sie uda.
    I generalnie, jak sie uda tak sie uda. Jak sie nie uda to sie z nią nie droczę, zeby sie nie zniechęciła :)
    Chodzi o to, zeby to wykonac mega szybko
    Jak nie wyjdzie, to ne powtarzam, nie dłubie, nie dziubie. Jak sie uda, to wode mam cieplą, jak sie nie uda i mi wystygnie to zimną.
    Gazik odsączam :)
    Palca nie wkladam głęboko. Ile złapie, tyle złapie.

A jak beda zabki, to inaczj robie. Biore gazik tak, jak kiedys panietacie vyla taka gra ze sie z kartki papieru robilo piekło niebo :D noe wiem czy znacie
    Tak łapie gazik w palce wskazujacy i kciuk i przez gazik lapie te ząbki i jednym ruchem w górę- ciach! Wycieram ząbki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 20:23

Kushina, Magdaalena, baranosia, Maggie_31, Martusiazabka, MoBo lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Koska, mojego nikt oprócz mnie nie usypia, ale za to jak tylko wyjdę z domu i są inni ludzie on anioł: nie odzywa się w ogóle, siedzi cicho jak mysz pod miotłą, nie piśnie nawet. Chyba że naprawdę jest mega zmęczony albo głodny. Włśnie drzemkuje w chuście, a ja chyba poczytam.
    U mnie tez do tej pory usypiałam tylko ja ale jestem teraz u rodziców i od 3 dni jestem jakas chora i mama ja wzięła do usypiania żebym odpoczęła i lepiej jej poszło niz mi i teraz ona od 3 dni ja usypia jesli jest.

Werix lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ogólnie babcie są super :-) mój jest tak w moją mamę wpatrzony, że ja już fajna nie jestem :-P on z nią chętnie gada, śmieje się do niej i zaczepia:-) matka z ojcem wtedy nie istnieją :-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja do tej pory ani razu nie przemywałam dziąseł i języka. Trzeba będzie to zmienić. O tych gumowych szczoteczkach na palec słyszałam, ale myślałam, że to dla ząbkujących dzieci, powyżej 6 miesiąca. Dzięki Milky.

milky way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przemywałam, myślałam, że nie trzeba. Mam z Rossmanna szczoteczki do nauki mycia zębów, takie z gumową końcówką i czasem sobie je pomemla, raczej w formie zabawy.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh 0,5h drzemki przez cały dzień... Moje dziecko chyba testuje ile dam radę w dzień :P A w niedzielę chrzciny, już się boję co będzie. Cyca w kościele przecież nie wywalę :P

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam na zakrystii :D

Maggie_31, RedLady, Nita, milky way lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, o tym nie pomyślałam :D
    Dobra idę spać, póki dziecko śpi!

Maggie_31 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ