Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Koska 88 wrote:Moja tez o 6 zaczyna dzień. Ale jak jej daje smoczka to jeszcze dosypia. Tylko, ze smoczek wypada wiec matka już średnio śpi . My mamy 4 drzemki. Pierwsza już teraz. Potem około 11, 13-14 i wieczorna. Tylko zwykle to są 40 min a nie 1,5 h. Jak nam się zdąży długa drzemka to z 4 robią się 3. A w nocy miałyśmy dwie pobudki o 1 i o 4 bo o 6 to już niestety był leniwy początek dnia chociaż w łóżku ze smoczkiem przetrzymałam ja do 7.
No i my bezsmoczkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 08:50
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Baranosia, najpierw musisz nauczyć dziecko usypiania w inny sposób niż cycek i wózek w dzień. Potem dopiero możesz stosować to w nocy. Inaczej się zajedziesz w nocy. Jak dziecko nie nauczone innego sposobu to może nawet 2h płakać jak będziesz próbować. Niestety bez płaczu się nie obejdzie i nawet rodzicielstwo bliskości bierze pod uwagę płacz dziecka: tylko ważne by był to płacz w ramionach rodziców a nie w samotności.
Mobo, możesz jeszcze przeczytaç Pierwszy rok życia dziecka Murkoff. Obszerna i niezła.
Z tą drzemką wieczoren to fakt. Jak mój pośpi między 17 a 18 30 min to noc lepsza. Dzisiaj:
23 - karmienie
2.30 - zrobił kupę i już chciaĺ spać dalej ale musiałam go przebrać i nakarmiłam
4.30 - wybudził się, ale sam zasnął z powrotem i nawet nie płakał
No i od 6 jęczenie przez sen, kupa, a o 7 pobudka.MoBo lubi tę wiadomość
-
Werix wrote:Dziewczyny, których dzieci nie spią w dzień: jak wyglądają u Was noce?
Czy któreś z Waszych dzieciwków jęczy przez sen nad ranem? Mój codziennie od 6 tak robi...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
Odpyszczam walkę o drzemki i nocne budzenie. Chce spać w dzień 30 min to niech śpi...widać taka jego uroda...chce się budzić w nocy niech się budzi...odkąd zafiksowalm się na jego spaniu, jestem mega rozdrażniona... kłóce się non stop z mężem...płacze ...a dziecko odbiera te moje emocje...wolę żeby miał szczęśliwą mame z 30min drzemkami, niż zgorzkniała i z dłuższym wymyszonym spaniem... to nie dla mnie... niech będzie że moje macierzynstwo jest przypadkowe... widać nie umiem inaczej....
Koska 88, Izieth, Madziula87, Iva79 lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jusci tulam. Ja to sobie myślę, że kiedyś w końcu te dzieci zaczną spać, co? No przecież nie będzie zawsze chodził jak zombiak? Jak te wszystkie ząbki wyjdą, skoki przeminą i cycka się odstawi to może w końcu uśnie?
Mąż teraz usypiał małego. Sąsiad wyszedł od siebie i dosłownie tak pizgnął drzwiami, że aż ściany się zatrzęsły no i oczywiście mały obudzony i w płacz. Jest bosko. -
Cześć kochane. U nas dobrze, jesteśmy pod obserwacją. Zrobili nam badania laboratoryjne i usg, niestety bardziej szczegółowe badania możemy zrobic po weekendzie. Bez sensu jest isc do szpitala na weekend. Ale nie było wyjścia. Mieszko zaczął tu więcej jeść. Normalnie bym się oczywiście ucieszyła, ale wiem, ze miewa takie dobre dni, a potem znowu jest źle przez dwa tygodnie, a chciałabym zeby cos z tej obserwacji wyszło. Z kolei nie chce tu kwitnąć przez tydzień, jeszcze mały cos złapie. Jeśli dalej bedzie dobrze jadł to nas wypuszcza bez dalszych badań. Głównie chodzi o ph-metrię, która wykazałaby czy refluks jest kwaśny i podrażnia przełyk (wówczas mielibyśmy czarno na białym, ze musimy mu dawać leki z grupy ipp, które sa bardzo skuteczne przy chorobie refluksowej).
Mamy luksus, pusta sala, normalnie wyspałam się słychac zewsząd krzyki i płacz innych niemowląt, przypomina mi się porodówka. Ale wtedy było milion razy gorzej, bo nie mogłam sie swobodnie ruszać po cc. Przemiły personel.
Buźka! -
Jusci, miałam podobnie. Bardzo chciałam wprowadzić 4h rutynę Tracy, ale niestety moje dziecko nie jest na to gotowe bo: wydziwia przy jedzeniu więc je mniej i nie wytrzymuje tych 4h (max 3.5, sporadycznie 4h), sporadycznie przesypia 2h ciągiem. W nocy niestety nie budzi go stan umysłu czy głod, ale kwestie zdrowotne: gazy i refluks, oczywoście raz w nocy głód. I Tracy też to podkreśla, że trzeba patrzeć na swoje dziecko, na jego stan zdrowia itp., a pewne rzeczy (jak rozproszenie przy jedzeniu) trzeba przetrzymać. Też się przez mocne skupienie na tym drzemkowaniu pokłóciłam z moim. Ale do tego doszło kilka katastroficznych nocy i ogólnie brak pomocy z jego strony. Więc trochę wyluzowałam, chociaż nie odpuszczam, będę próbować cały czas uczyć go samodzielnego zasypiania. Są lepsze i gorsze dni: dziś np spał mi tylko 2 x po 40 min i nie udało się drzemek wydłużyć.
Może być tak, że Twojemu dziecku starczają krótkie drzemki i gdyby np. nie refluks nie budziłby się w nocy w ogóle. Co robisz gdy się budzi w nocy? Ja dotąd od razu go karmiłam, a ostatnio dopiero odkryłam, że on nie budzi się na jedzenie tylko właśnie albo boli go brzuch i po zrobieniu kupy czuje ulgę, albo jedzenie mu podchodzi i muszę go odbić, albo uspokoić go szuszaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 13:33
-
Czasem się obudzi i sam zasnie, czasem nic nie pomaga i zaczyna płakać i cyc idzie w ruch..dziś chciałam uspokoić smoczkiem to się skubaniec obudził gazy ma w nocy... czasem mu nóżki podkurczam.
Choć u nas może być ten świąd ...non stop się po głowie drapie w nocy też... w pon mamy dermatologaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 14:05
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
No tonwidzisz Jusci, że po prostu nasze dzieciaki pewnie spałyby pięknie, ale organimz im nie pozwala. Trzeba uczyć samodzielnego zasypiania, ale nie wolno się nakręcać za bardzo bo nasze Maluchy już takie są i pozostaje mieć nadzieję, że inne rzeczy będą przechodziły lżej
-
Jest mały sukces. Młody zasnął bez cycka tylko z szumisiem i uwaga smokiem! Udało się już drugi raz pierwszy przedwczoraj.
Ucięłam podwórkową drzemkę z 3h do 1,5 i co mi to dało? Że po 1,5h padł mi znowuWerix, milky way, Maggie_31 lubią tę wiadomość
-
Werix, ja teraz tak sobie myślę, ze mój nigdy jakoś długo nie spał. Do pewnego momentu była tylko jedna drzemka na spacerze 1,5-2 i reszta to 20-30 min..i jakoś przesypiał ładnie noce. On nadal domaga się jedzenia co 2-2,5godz, więc pewnie o dłuższym spaniu moge zapomnieć... może mu się zmieni, a może nie. Teraz to staram sie reagować na jego senność i odkladac go do łóżka i ile pospi to pospi. Dziś w nocy sam zasnął po 10 min, bo ja ze strachu uciekłam do łóżka i modlilam się zeby tylko nie płakał
Werix, Maggie_31 lubią tę wiadomość
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
A moje dziecko jest dzisiaj- bo to przecież nie będzie trwało dłużej- wzorowym przykładem Tracy rutyny. Za nami 2x1.5 godz drzemka, teraz trwa kolejna i za 20 min idę pukac po plecach
Na zegarek nie muszę patrzeć bo dziecko ziewa i trze oczy na 20 min przed snem i zasypia z dokładnością do 10 minut
no coś się musi spier.... wkrótce
Ja się też z moim pocielam, bo zostawiłam go dosłownie na 1.5 h, wracam głową zdrapana, hustawka+ciuchy CAŁE w kupsku i ryk kiedy otworzyłam drzwi wejściowe, bo tatuś nie slucha wskazówek i nie potrafi uspac dziecka. No ale opanowałam sytuację w 3migy.
Teraz siedzę i czekam na jakiś armagedon bo jest za pięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 14:58