X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci nawet tak nie myśl :( ja też przedwczoraj miałam mega doła i krzyknęłam mężowi, że jak następne dziecko będzie chłopakiem, to wyskoczę z okna. Głupio mi się potem zrobiło, w dodatku Aran już rozponaje emocje i ton rozmowy, a ja krzyknęłam i się rozpłakał. :(
    Dla naszych dzieci i tak jesteśmy najlepszymi matkami. :*

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety większość doby jestem sama... mąż zapierdziela w pracy od rana do nocy, bo mamy leasing i kredyt na głowie... do tego po przeprowadzce mam dwa mieszkania do opłacenia, bo jeszcze lokatorów nie znalazłam...ja pracuje w szkole więc kokosów nie mam, ale on dobrze zarabia, ale jak nie ma go w domu :( jak jest pomaga, gotuje, ogarnia Szymka, ale to rzadkość. :( nie mam luksusu posiadania męża od 16 :( mam jest po cięzkiej operacji serca i nie chcę jej fatygować w takie momenty, bo biedna może jeszcze nie wytrzymać z tych emocji :( teraz np jestem cały weekend sama...
    jesli chodzi o zasypianie, to jak ziewa i trze oczka to kładę go do łóżeczka, albo bujaczka, zabieram zabawki, wszytko jest pogaszone... ogólnie sam zaśnie, ale jak bardzo marudzi albo płacze, to biorę go na rece, siadam i delikatnie kołyszę i się uspokaja. Oczywiście dostaje smoczka. i normalnie zasypia. Tylko trwa ten sen 30 min i nie idzie go wprowadzić w ten głebszy... od zawsze tak robiłam...klepac go nie będę, bo nigdy tego nie robiłam..i to go bardziej rozbudza :(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek zawsze tyle spał w ciągu dnia czy teraz w trakcie skoku tak mu się zrobiło?
    Otulasz go? Biały szum? Suszarka? Szumiś? Próbowałaś delikatnie polulać pomiędzy brwiami? To patent mojego męża. W jego kulturze ten punkt między brwiami, gdzie kobiety hinduskie sobie naklejają kropkę, jest bardzo wrażliwy. Jak dotknę tama mojego to od razu się uspokaja. Spróbuj, może go zbierze spanie i zaśnie na dłużej :)
    No i jedz dużo i pij! Z 46kg to nie będziesz mieć siły do dziecka, w dodatku niewyspana. Pomyśl też o karmieniu. Jak nie będziesz się odżywiać, to może zaniknąć albo drastycznie się zmniejszyć.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumy od początku na niego nie działają :-( też nie otulam...spi w spi w śpiworku. Do 12 tyg miał jedna dłuższą drzemkę na spacerze a pozostałe 30-40 min. Po poprzednim skoku przestał spać dlugo na spacerze... w nocy wytrzymywal do 2 czasem 3, a teraz po 22 jest pierwsza pobudka...a przesunelam mu spanie tylko o godzinę...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nita ma racje z tym punltrm miedzy brwiami. Takie niby nic, ale moja dwojka, jak sie glaszcze u gory noska i u nas jeszcze brwi- tak ledwo ledwo dotykając brwi, to tez robią odjazd. Jak maly nam kiedys nie chcial spac to przypadkiem wyszło
    Teraz tez tak ich glaszczemy jak chcemy ich uspokoic, u nas zawsze działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 10:48

Nita lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci każdy ma chwile zwątpienia i totalnego braku sił. Jesteś cudowną mamą z cudownym dzieckiem. Przykro mi że w większości musisz radzić sobotę sama bo fajnie by było wyłączyć się na moment. Bardzo chciałabym ci coś doradzić z tym snem jednak są tu dziewczyny bardziej mądre i mające ciekawsze pomysły. U nas zaczął się skok i np moje dziecko nie umie zasnąć na rękach marudzi to ja kładę do lozeczka i puszczam kołysanke którą puszczamy jej do zasypiania od urodzenia i jakoś działa. Moze u Was tez jest coś co ewidentnie Szymkowi kojarzy się ze snem od zawsze?

Kupiłam gryzak Sophie bo wnętrze żyrafy mnie przerazilo i nie wiem na czym polega fenomen tej zabawki ale moje od razu zaczęło się bawić i ją gryźć.

Nita lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, rozumiem Cię bo ja też praktycznie jestem sama. Mi w wielkich kryzysach pomaga suszarka albo chusta i wyjście na dwór. Raz chodziłam z Małym w chuście prze 3h. Myślałam że nogi mi odpadną.

Dla odmiany obecna drzemka przy ogromnym płaczu! Ja też chcę mieć drugą dziewczynkę :p a wogóle to czasem sobie myślę że poczekam na drugie dziecko ze 3 lata. Młoda jestem, po co się spieszyć. Muszę koniecznie zapisywać gdzieś te kryzysowe sttuacje, żeby przypomnieć je sobie jak wpadnę kiedyś na pomysł ciąży!

A propos tych Sophie: jak się dobiera twardość tego gryzaka? Bo widzę że są miekkie i twarde. O co kaman?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:07

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciom chyba podoba się bardzo wygląd Sophie. Mają napisane w ulotce, że charakterystyczny wygląd, czarne oczka i plamki, długa szyja i uszka sprawiają, że dziecko szybko oswaja się z tym. Jest takie przyjazne dla oka podobno. Choć jak dla mnie to taka zwykła piszczałka, no jak dla pieska :D

A wiecie, z tą akcją z pleśnią w środku to było podobno tak, że faktycznie pleśń w środku się przytrafiła jednej mamuśce chyba. Sprawa rozeszła się po internecie, Facebooku, wszędzie te zdjęcia z pleśnią w środku każdy mógł zobaczyć i generalnie w ciągu jednego dnia Sophie zaczęła wszystkim się kojarzyć z brudem. Ja jestem na lokalnej grupie mamusiek na Facebooku i tam dziewczyny zrobiły taką akcję, że wszystkie, które miały Sophie przecięły ją na pół i wstawiły zdjęcie. Żadna żyrafa nie miała w środku pleśni, a większość z nich była używana od kilku lat. Po tej akcji zdecydowałam, że jednak kupię gryzaka, ale też patrzę, żeby na przykład nie zamoczyć w wodzie. Zresztą Aran jej nawet nie gryzie. Ślini jedynie główkę i uszka a przeważnie trzyma ją za szyję jak idziemy na spacer. :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, dokladnie.
    A czytalam tez gdzies zeby poprostu te dziurki w zabawkach do wanny zaklejac. Ale nie wiem czym, zeby dziecko nie wydłubało.
    My zrezygnowalismy z zabawek do wanny zz dziurką na rzecz jakiś takich do przelewania (tzn chyba do wylewania poza wanne).

• Nita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już śpi 1.5 godziny. Budził się po 40 minutach, ale lulu między brwiami i delikatne klepanie po klatce piersiowej pomogło, zasnął po kilku sekundach. Czekam aż wstanie, bo chcemy iść na zakupy. Ładna pogoda, nie ma co siedzieć w domu. W ogóle wiecie, chyba mam obsesję na punkcie kocyków i narzut dla dzieci. Nie wiem po co mi tyle tego, ale za każdym razem jak gdzieś idziemy to muszę jakąś narzutkę kupić małemu. Mamy już 10! Matka wariatka :D

Werix, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz te większe, vo mu potem nóżki będą wystawać :DDD
    Tez je lubie, są mięciutkie milutkie i bardzo ładne :) niestety część juź za malutka :(

• Nita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka większych, ale ostatnio kupiłam bardzo ładną narzutę, taką cienką może na lato, w fajnym kolorze, siwy z wzorkami z jednej strony i błękitny z drugiej. Ten błękitny jest bardzo intensywny. Ale narzutka jest mała dość, pewnie niedługo z niej wyrośnie. Dobieram mu te narzuty w wózku pod kolor jego ubrania albo zależnie od mojego humoru :P

Milky jak u Ciebie fabryka już zamknięta, to będziesz sprzedawać mniejsze ubranka czy zatrzymujesz na pamiątkę? Ja na razie spakowałam 4 wielkie reklamówki ubrań i kiszą się w szafie. Ale chyba zatrzymam dla następnego, o ile się trafi. ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sprzedaje, tak srednio idzie w sumie, najwięcej mam zapytań- "jestem samotną matką, czy moglabym dostac te bluzy za darmo?"
    :):):)

Duzo rzeczy na pamiątkę zostawiłam, bo taki sliczne, bo taki malutkie, bo takie sentymentalne :D

Jal po małym pakowalam, to sądzilam, ze drugi bedzie chlopak i wykorzystam, a prawda przy dziewczynce jest taka, ze nie wykorzystuje prawie nic :):) no bo jednak sukieneczki, tuniki i inne dziewczyńskie rzeczy wygrały :) mimo, ze sie zarzekałam przed różowym, to cholera, ślicznie te rzeczy wyglądają i wygrywają z szarym, granatem, jak piękne by to nie było :)
    Ale juz tyle nie kupuje, bo przeciez ta mala tak wyrasta, ze tylko pakuje za małe :(

Dobrawa lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, dobrze sie sprawdza worek prozniowy
    Dokladalam od tego dalszego konca, od 56, zapełniając sukcesywnie. Zajmuje malo miejsca i nie zawadza.
    Teraz wyjelam 56-74 i czesc wystawilam, przez co ubranka są wszędzi i zajmują duzo miejsca w torbach torebkach, na kupkach i w pudeleczkach.

Nita lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba popadam w jakąś depresję poporodową z opóźnionym zapłonem. Coraz częściej nie potrafię cieszyć się własnym dzieckiem, nic mi się nie chce, nie mam już tyle energii co wcześniej. Normalnie jestem wypompowana.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, witam w klubie...też się zastanawiam czy to może być depresja...głupie myśli przychodzą mi do głowy...

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, jestem pewna że to kwestia tego, że jesteśmy całkowicie same. Mój co prawda wraca do domu o 16 i jest w weekendy ale właściwie z dzieckiem tylko się pobawi trochę, a tak to ja muszę wszystko ogarniać łącznie z domem. Szkoda że matkom nie przysługują wakacje. A urlop macierzyński nie powinien nazywać się urlopem tylko potrójnym etatem.

Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie. Tylko że u mnie nie wiem czy to jest poporodowa depresja, bardziej w związku z budową domu i kredytem. No ale może to się jakoś ze sobą łączy. Nawet już znalazłam gabinet psychologiczny koło domu i chyba się umówię na przyszły tydzień, bo boję się, że skończy się rozwodem :/ Bo ile można słuchać czyjegoś narzekania i płaczu :/

• jusci Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie...moj po jedzeniu intensywnie ssie piastke...wszędzie czytam ze to glodny nadal...tylko jak pzrystawiam po odbiciu to nie chce jeść....:-( dziś spędzał przy cycu tylko 2 min i co 3 godz ..dramat...

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci a on przybiera dobrze? Ja kupiłam sobie wagę z dokładnością do 100g i ważę co tydzień. Co on widziwia przy cycku to głowa mała...

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ