X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleganckie kocyki bardzo Nita!

Nita lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam, które już mają starsze dzieci. Jak reagujecie kiedy widzicie, że inne dziecko dokucza waszemu dziecku, np.na placu zabaw? Nie każde dziecko umie odpyskować czy się obronić. No nie wiem, ja bym chyba podeszła i w dupę dała takiemu gnojkowi jakby dokuczał mojemu, ale przecież nie mogę tak robić :D Ciężka sytuacja, bo jak ja byłam mała to byłam cicha, wstydliwa i bałam się wszystkiego. Dzieci przez to często po mnie jechały, a to ktoś mi przyfasolił wiaderkiem albo mnie kopnął a ja w płacz. Mama gotowa była bronić mnie przed całym światem. Coś czuję, że Aran będzie taki sam, a ja nie wiem jak się zachowam w takiej sytuacji.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Fuksja, ja bylam na chrzcie małego w sukience, krotkiej, rekawki 3/4, kolor szary z boalymi wstawkami
    Mały był w lnianym białym komplecie z HM i bialych conversach
    Wygladal zajebiscie, aczkolwiek babcie mialy stan przedzawałowy

Z panienką tak dobrze nie pojdzie, musi byc sukienka, nie wiem w co sie ubiera dziewuszki..

Ja planuje znów sukienke krótką, z rekawkiem 3/4, kolpr granatowy

Dzięki, dla dziewczynek są takie śliczne ubranka do chrztu.
    Ja też lubię taki styl ubierania dzieci a nie tylko grzecznie żeby nikogo nie raziło w oczy ;)

• Werix Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę! Znowu sen bez płaczu. Źle robiłam że rytuał usypiania tyle trwał. Omijam czytanie, przytulanie, śpiewanie kołysanek i po owinięciu w kocyk i około 3 ziewnieciu pakuję do łóżeczka i sam zasypia. No ale okres aktywności to faktycznie max 1,5h, głównie poniżej. Przynajmniej dzisiaj. Poobserwuję go tak przez 3 dni i zobaczymy czy się to będzie powtarzać.

milky way, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix dobrze rozumiem że ma drzemkę co 1,5h? Czy co ile?

Ja na chrzcinach miałam czerwoną sukienkę ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, no wlasnie, jak wychowac dziecko, zeby nie wyrosło na dupe wołową :)))

MoBo, Basia79 lubią tę wiadomość

• RedLady Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, jak masz ochotę na czerwień to się tak ubierz, to Ty masz się dobrze czuć :) nie rozumiem dlaczego nie można czerwonego, w końcu chrzest ma być radosnym dniem :P

Udało się przetrwać chrzest bez płaczu w kościele :D hurrraaaa :D co prawda przez całą mszę musiała być na rękach i podziwiać kościół, ale była bardzo grzeczna :) Tak się wczoraj wymęczyła, że dzisiaj do 9 spałyśmy :D Dziecko wysłane na spacer z babcią, więc teraz popijam herbatkę, wcinam torta i strzelam ogólny relaks :) ahhhh, chwilo trwaj :P

Werix, miałam Ci odpisać od 2 dni o tym jęczeniu, ale totalny brak czasu. Moja też tak miała, że jęczała w nocy przez 5-10 minut, po czym następowało 30 minut ciszy. I tak potrafiła przez 2h dopóki się nie obudziła. Jakiś czas temu jej to przeszło, z tym, że zamieniło się w jeden wielki wrzasko-płacz przez sen :P Stawia momentalnie na równe nogi ;) O dziwo wystarczy ją dobudzić by otworzyła oczy i natychmiast następuje cisza.

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :D to już wolę żeby jęczał :p u mnie wygląda to tak że jęczy, budzi się a potem robi kupę i zadowolony.

Tak, drzemka co 1.5h, a zaczyna marudzić już nawet po 1h... W takim trybie to za dużo z nim porobić nie będę mogła :D około 30 min karmienie i odbijanie, 10 minut usypianie to zostaje 40 minut zabawy.

Dodatkowo, po takim samodzielnym usypianiu śpał 1h, 1.5h, a teraz już 1.5h i nadal śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 15:14

MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    No właśnie. Nie chciałabym, żeby ktoś mu dokuczał, ale z drugiej strony chcę, żeby sam nauczył się rozwiązywać drobne konflikty na placu zabaw. A jak u was jest?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo mój też dziś po 1:50 był tak padnięty że nie dało się z nim nic zrobić. I ile Ci wtedy śpi?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zedytowałam posta z tą informacją :p

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    nie wtracac sie,nie wyreczac,poczekac z reakcja,niech dzieci sie ucza relacj spolecznych,niech rozwijaja swoje metody obrony czy wspolpracy

kocyki fajniusie Nita,to z jerseyu wszystkie,co nie?

milky way lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Nita za malo kontaktu z dziecmi, teraz maly byl chory wiec dwa spotkania w klubiku nam przepadły. Narazie jak ktos mu cos zabierał, to płakał z bezradnosci

Ale juz na placu zabaw chlopiec mu zabral lopatke i poszedl i sobie odebrał.
    Malo ma kontaktu z dziecmi narazie więc trudno powiedziec.
    W rodzinie jak ktos przyjezdza, ale tp dzieci ok 5 6 7 lat to sie super bawi i nie ma problemu z dogadaniem się.
    Hm. No chyba narazoe za mało danych zeby cos stwierdzic. Ale poki co, nie ingeruję w ewentualne konflikty. A, raz na placu zabaw poprosti wzielam go za rączkę i poszlismy w inne miejsce.

Nita lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix no to pięknie śpi! Mój to sam nigdy chyba nie zaśnie :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, kocyki z bawełny są. Jeszcze mam taki pluszowy misiowy i tkany, ale nie ma ich na zdjęciu. Ten tkany kupiłam w Ikea a pluszowy w Primarku ;) A ze zdjęcia kocyki to z Aldi a te dwa na dole z Mothercare.

Hooney, Dobrawa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Werix :)
    U mnie dziś słabo że spaniem, po 16 już wogole nie chce to jest najgorsze. No nic noże jutro będzie lepiej :P

Werix lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj słaby dzień :( jeśli jeszcze raz będą wymioty to mamy niestety skierowanie do szpitala. Już sobie nawet wstępnie przygotowałam kilka rzeczy.

• Werix Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, może to rota? Oby było lepiej.

Baranosia, nie poddawaj się. Dla Ciebie też przyjdą lepsze dni.

Mobo, u mnie też brak drzemki po 16, więc już Małego wrzuciłam do łóżeczka i chociaż widziałam że jest mega zmęczony, usnął bez płaczu. Może skończył nam się skok?

Chciałam żeby się zdrzemnął w wózku o 17, ale oczywiście gapił się dookoła i chociaż ziewał, nie mógł zasnąć.

Mobo, a Ty o której kładziesz Sarę na noc i o której wstaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 19:13

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, mam nadzieję, że to nic poważnego i obędzie się bez szpitala, no ale przy takim maluchu trzeba uważać, bo odwadnia się błyskawicznie, trzymam kciuki
    Dziewczyny z mało śpiącymi dziećmi, wiem, że Wam ciężko, no ale dużo dzieci nie śpi, więc to nie Wasza wina, ani nie "wina" dzieciaczków, może uda się znaleźć sposób, aby jednak trochę więcej spały, a jak nie to jak pisze Werix, w końcu i tak przyjdą lepsze dni, nie można się dołować bo to jeszcze gorzej. No i też trzeba pamiętać, że dzieci kp raczej nie będą tyle spały co dzieci na mm (owszem, mogą być wyjątki:) ) ale za to dzieci kp mają o wiele więcej innych bonusów z waszego mleczka, więc gra warta zachodu, życzę Wam przespanych nocy i spokojnych dni z drzemkami :)

Werix, Nita, milky way lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, a czy mała ma jakąś wysypkę na ciele? Szczególnie klatka piersiowa i brzuszek? Może to pojedyncze epizody z wymiotami, typu chwilowy refluks. Jeśli będą trwały do jutra regularnie, to może jelitówka, jak u nas była? Rota to na pewno nie są, musiałaby mieć biegunkę i temperaturę oraz ogólnie bardzo, bardzo źle się czuć.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ