X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy rota, ale bez wymiotów, gorączki też nie było
    ale kupa coraz częściej, aż była co godzinę i pojawił się śluz w kupie, i wtedy mała zaczęła być już bardzo apatyczna. I tak wtedy lekarz ocenił jej stan pod kątem odwodnienia jako całkiem dobry bo podobno wcześnie przyszłam. Ale rota to rzeczywiście przede wszystkim biegunka

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiard trzymam kciuki żeby minęło i ominął was szpital

82doroeqdnooy9dr.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj kolkowy wieczór...,Krzyk,prężenie,jakieś bulgoty w brzuchu...Masakra jakas.Ani koper,ani tulenie,noszenie,masowanie,ani espumisan-nic nie pomagało,po konsultacji z pediatra podalam mu Apap dla dzieci i przeszło.Cos czuje ,ze bedą jazdy. A w dzień moze przespał ze 30 minut,nawet na spacerze oka nie zmrużył.

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku ma chyba jakas alergie bo na buźce troche czerwonych kropek pojedynczych,za to na ciałku czerwona kaszka,pytanie czy to nie od kapsułek persila,bo moj nieopatrznie wyprał kilka kaftaników w tym specyfiku

17u920mmtaho5gy9.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie, może być od kapsułek. Ja bym wrzuciła ciuszki jeszcze raz do prania w "jego" proszku. Te dla dzieci są delikatniejsze, mają mniej chemii i subtelniejszy zapach. A skóra maluszka bardzo wrażliwa :-)

Basia, ten Twój chłop to naprawdę jakiś połmózg chyba! Żeby takie rzeczy wymyślać! Po co?! Przecież to jego dziecko! Ech... z tymi chłopami... dobrze ze masz wsparcie w synu. Zachował się rewelacyjnie! Jak to takie małe gesty potrafią wielką ulgę przynieść... :-)

Werix, super z tym usypianiem. Najwidoczniej synek potrzebuje takiego częściej snu. Może za jakiś czas wydłuży mu się okres czuwania. Może to jakiś skok... najważniejsze ze zasypia bez problemu :-)

U nas też ten ślad po szczepionce taki dziwny. Nie paprał się, nie ropiał. Tylko taka ciemna gulka się zrobiła i ma ją do tej pory :-/

Z humorami u mnie identycznie. Już myślałam że coś ze mną nie tak! Małego kocham nad życie, biegam, latam, skacze, gadam bez przerwy. A mąż? Też nie robi praktycznie nic. Czasem potrzyma małego 5 minut, ale nawet wtedy bierze go na ręce i ogląda telewizor/ patrzy w komputer/ telefon, a dziecko samo sobie :-/ kłócimy się coraz częściej i coraz intensywniej i zaczynam myśleć ze chyba czas się rozejść :-( i tak całymi dniami siedzę sama. 8-18 go w domu nie ma bo praca. A jak wróci to a to pojedzie jeszcze bo czegoś zapomniał, a to dzwonią bo awaria, a to z kolegą auto obejrzeć i tak w kółko. Ma czas na wszystko tylko nie na syna i żonę. A ja do tego wszystkiego jeszcze okres dostałam! Jem jak opętana, brzuch wzdęty i leci ze mnie jak nie wiem. Tym razem to nie żadne plamienie. Już dawno nie miałam tak obfitego okresu :-/

Za to wczoraj był całkiem przyjemny dzień. 21 stopni, słońce. Przyjaciółka miała wolne w pracy. Więc poszłyśmy z maluchami na spacer i plac zabaw. Jej synek ma 3,5 roku. Na krok nie odstępował wózka. Trzymał rączką i pomagał mi prowadzić :-) mój Mikołaj anioł! ani razu nie płakał na spacerze! Wpatrzony w starszaka. Gadał, uśmiechał się, rozglądał wszędzie. Jak był zmęczony to go hyc na boczek, szumisia włączyłam i spał. Straszak poleciał się trochę pobawić, a my miałyśmy trochę czasu na plotki i sushi z pudełka :-D oj potrzeby mi był taki dzień... Potem pobudka, cyc i znowu uśmiechy :-) Złote dziecko! Straszak tak samo. Nie stawiał się, nie marudził, poczuł się chyba taki "odpowiedzialny" i dobrze mu było z tym ze jest ktoś mniejszy i mniej zaradny od niego :-D doszliśmy do wniosku ze nasze dzieci ewidentnie potrzebują rodzeństwa!
    Za to wieczorem kłótnia z mężem i wszystko wróciło do normy :-D

860ij44jco2wu7mv.png

Werix, Iva79 lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi wczoraj darmowe próbki do rozszerzania diety z klubu Bobovita. Kaszka mleczna i słoiczek + jakiś poradnik. Tak że gdyby któraś była zainteresowana to trzeba się zarejestrować na ich stronie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też z Hippa przyszło :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rok temu, 11 kwietnia okres spóźniał mi się 5 dni, więc w końcu zrobiłam test i od razu ukazały się dwie grube kreski :)
    Teraz te dwie grube kreski leżą koło mnie zadowolone po opróżnieniu dwóch piersi i po budzeniu się w nocy 5 razy. To tak w ramach rocznicy chyba :D

baranosia, Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam test dokładnie rok temu :D

Nita, baranosia lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Kushina :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W marcu zmieniłam fizjoterapeutę w związku z tym moim rozejściem. W dodatku odstawiłam słodycze i aż jestem w szoku bo uciekło mi 2cm w talii i w pępku. Jeszcze trochę i będą ze mnie ludzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 08:27

Nita, Koska 88, Szczęśliwa Mamusia, Maggie_31, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i Ja się dołącze do testujących 11-go kwietnia :D

Nita lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek znów sen bez płaczu! :)
    I to Ukłon w stronę Searsów. Bo chociaż nie dają konkretnych wskazówek Kiedy dziecko jest zmęczone to jakoś tak uczulili mnie na to by patrzeć na jego potrzeby. Metodą prób o błedów zaczynam coraz lepiej rozumieć syna.

Nita, baranosia, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Werix. Aż bije z Twoich postów pozytywna energia. Oby tak dalej! Jesteś super mamą i bardzo ciężko pracujesz na to, żeby Twój Daniel zaczął lepiej spać. Myślę, że kiedys nasze dzieci nam za to podziekują. Ja mojemu wypomnę jak będzie się chciał z domu wyprowadzać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 08:58

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix że to niby za sprawą tej wkładki laktacyjnej?
    No i pięknie :) tak dalej!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie za jej pomocą :p akurat wkładka nie dała rady :p
    Po prostu faktycznie kładłam małego spać za późno kierując się sztywnymi 1.5h, a on jest często zmęczony już wcześniej. No i musiałam naprawdę Cały czas go obserwować żeby wyczuć kiedy jest już zmęczony. Bo on zaczyna ziewać dopiero wtedy gdy wezmę go na ręce i wyniosę do jego sypialni. A tak daje bardzo subtelne znaki że jest zmęczony. Ciężko było wczęśniej go wyczuć. Poza tym za długo przeprowadzałam rytuał przed snem. Wystarczyło małego opatulić, Chwilę przytulać a potem wsadzić do łóżeczka i patrzeć jak powoli odlatuje.

Nita, Też tak mówię :p że jak mały będzie mi pyskował na starość to puszczę mu filmik jak go przebieram, noszę i karmię!

Ale nadal muszę czasem wydłużyć drzemkę szuzając, z tym że gdy zasypia sam Jest to o wiele łatwiejsze. Gdyby nie Tracy nie wiedziałabym że można w ogóle coś takiego robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 09:26

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mimo szumu pospał właśnie 25min :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix a ja trochę zmascilam i teraz odkrecam :/
    Jak zaczęłam ja usypiac to zawsze na foteliku chwileczkę i później do lozeczka. Szybko zalapala i szło aż za szybko czasem więc wydaje mi się, że ostatnie kilka dni nie odkladalam jej świadomej na tyle, żeby wiedziała że sama zasypia. No i zaczęła się budzic i szuszanie nie działało O.o no tak jej nigdy nie nauczę dosypiac :(

Wiec od dziś zmiana taktyki i wcześniej ja biorę do łóżeczka i zapinam w śpiworek, wtedy chwilkę klepie i szuszam. Jest trochę opór i placz chwilowy, ale nie muszę stosować pu/pd więc jest ok.
    Mam nadzieję, że dzięki tym zmiana to spanie się przedłuży.
    Ale no taka mała różnica i już można zmascic O.o

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do trzech razy sztuka, w końcu udało nam się zaszczepić i Mały przybrał 200g w tydzień.
    Po długich bojach udało mi się w końcu wywalczyć też darmowe pneumokoki ale oczywiście wchodzę do gabinetu i słyszę wie Pani co chyba nic z tego nie będzie. Już się we mnie zagotowało i mówię lekarce ,że dziwne rzeczy bo jestem pewna ,że mu się ta szczepionka należy. Wstała i gdzieś poszła a wracając mówi ,że jednak się należy . Dało się ? Dało :)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, MoBo wy robiliście plan tracy tak jak dokładnie tam jest napisane? Co do godziny i z budzeniem dzieciak wali jest taka potrzeba?
    Strasznie mi się to wydaje i zastanawiam się czy się wigilie brać za to w takim razie.
    Moja okres aktywności ma około 1h wiec jeśli będę jej wydłużała na sile tak jak tam jest napisane to potem na pewno nie usnie. Bez szans. Czasami jak J chwile przeciągnę to muszę potem godzinę usypiać bujając w kołysce lub wózku.

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ