X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ciekawostkę jak to moja mama była 'zaklinaczka' drugiego dziecka nawet nie zdając sobie z tego sprawy :P
    Wiec moja siostra 5 lat starsza była mega absorbujacym dzieckiem, za niemowlaka wszystkie możliwe problemy kolki/refluksy/problemy ze snem, a później 100% uwagi inaczej ryk. Moja mama też jest kobietą pracująca i wie jak sobie zajeb.... cały dzień, żeby na nic czasu nie było. W momencie jak ja przyszlam na świat trwała budowa domu i gotowala obiady dla całej brygady, miala działkę, dom itd
    I teraz mi opowiada jakim ja byłam dobrym niemowlakiem, że od kad mnie przyniosła ze szpitala to dała mi tylko jeść, zatulila, pogłaskala 2-3 razy po główce i zostawiala żebym sobie spała bo te cała robotę trza było ogarnąć. Nawet czasem jej mnie żal było, że nie ma dla mnie czasu :P czasem mnie znalazła z otwartymi oczkami po jakimś czasie i ani nie płakałam tylko tak sobie czekałam, później sama się bawiłam godzinami.
    No iiii i...tak siedze i myślę... przeciez przez brak czasu ta moja mama nauczyła mnie tego wszystkiego o czym pisze Tracy O.o czyli zasypiania, jestem spokojniejsza niż moja siostra, nie potrzebowałam tyle uwagi i zostawiajac mnie sama sobie jakos pomoglo to w zdobywaniu roznych umiejętności/hobby gdzie moja siostra słabo się czymś interesuje. Ciekawostka nie?!

milky way, Maggie_31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mam wrażenie że nauka trwa do dziś :) a zaczęłam pod koniec 2 miesiąca, czyli już ponad miesiąc.

Mobo, wiesz jednak sprawy zdrowotne naprawdę utrudniają wychowanie dziecka. Jeśli jakieś dziecko ma problemy trawienne to rodzice wiadomo więcej uwagi mu poświęcają a potem Ono jest do tego przyzwyczajone. Ale jak tu nie pomagać dziecku które coś boli?

U mnie dziś tylko jedną drzenkę udało się przedłużyć. Dwie kolejne od razh po obudzeniu chciał pierś i koniec. A potem już nie usypiałam.

Nita, może spróbuj położyć mu koło twarzy wkładkę laktacyjna? Na mojego nie podziałało, ale może u Ciebie się sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 15:15

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo Werix. Ja to będę miała problem z granicą kiedy ingerowac, a kiedy nie. Jak tylko jeknie to ja lecę i nie potrafię jakoś tego zmienić :/

l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych kubkow nakupowalam od cholery i i tak z zadnego nie chciał sie napić.
    Najbardziej costam ciumkał z tego kapka z Ikei.
    Doidy nic nie kapował, tomee tipee- moze bylby fajny ale nie da sie go rozkręcic i robi sie syf gorszy niz w zabawkach z dziurką, takze uwaga.
    Potem mialam bidon, tez nic
    I jeszcze taki kubek ze słomką canpola, tez nic
    I kupilam ten lovi 360 i zakapował ale trwalo to bardzo dlugo. W sumie to ja sama na poczatku nie wiedzialam jak sie z tego napić :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam małego uśpić bez woombie. Nie dało rady. Po 30 minutach zrezygnowałam. Zapięłam go w woombie i zasnął w ciągu 5 minut. Ale położyłam go tym razem do mnie do łóżka, położyłam się obok, suszarka w ruch i zasnęliśmy razem. Nawet nie było żadnej pobudki po 40 minutach. Aran śpi nadal, już ponad półtorej godziny. Boję się ruszyć z łóżka :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nr 1 z kubków był niekapek ze słomką aventu i zwykła butelka wody mineralnej z dziubkiem
    Tych kubków z dziubkami też miałam kilka, kapki, niekapki i nic się nie sprawdziło

chiara lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a dlaczego wlasciwie chcesz usypiac bez woombie?

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:

Moj np.nie znosi mieć ciasno i woombie stanowi jeden ze zbędnych nabytków.Kazda próba krempacji kończyła sie awantura,teraz jak spi to ma szeroko rozłożone ręce i nogi a la żaba;-P ledwie co swego czasu udało mi sie go do śpiworku pakować,ale tam ręce były swobodne.Jednak Pielucha na głowie musi byc:-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Moj np.nie znosi mieć ciasno i woombie stanowi jeden ze zbędnych nabytków.Kazda próba krempacji kończyła sie awantura,teraz jak spi to ma szeroko rozłożone ręce i nogi a la żaba;-P ledwie co swego czasu udało mi sie go do śpiworku pakować,ale tam ręce były swobodne.Jednak Pielucha na głowie musi byc:-D

Ja nawet tego nie kupiłam bo szczerze nie kumam po co to komu ;)
    Mój na początku spał w śpiworku też a od około 6tż śpi pod kocykiem też rozwalony jak żaba.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja potrzebne dziecku,aby czuło się dobrze,bezpiecznie jak w brzuchu mamy,tam też miało niewiele miejsca także stwarzamy my warunki do środowiska w którym było prze długi okres czasu.

Mi dzięki otulaniu dziecko zaczęło przesypiać noce. Do dzisiaj bez niego wkłada rączki do buzi i jest po spaniu.

tb738ribfs156aj0.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Fuksja potrzebne dziecku,aby czuło się dobrze,bezpiecznie jak w brzuchu mamy,tam też miało niewiele miejsca także stwarzamy my warunki do środowiska w którym było prze długi okres czasu.

Mi dzięki otulaniu dziecko zaczęło przesypiać noce. Do dzisiaj bez niego wkłada rączki do buzi i jest po spaniu.

Skoro części dzieci pomaga to ok ja tylko mówię ,że mój zawsze dobrze spał bez tego :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie nie,pytam, bp Nicie maluch zasypia super w woombie wiec bylam ciekawa dlaczego chce usupiac bez ;)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jak Twój nadal lubi woombie to mu daj w tym spać, moja się prezyla i myślałam, że się udusi tak zaczęła pchać w zlosci ręce do szyji O.o wiec jakby musiałam zaryzykować i usypianie się mega polepszylo więc ewidentnie już nie chciała.

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    W sumie chciałam ten proces rozpocząć szybciej, bo czułam, że będzie z tym problem :D on bardzo lubi być otulany. Tylko teraz jest tak, że wypycha rączki do góry, śpi zawsze z rączkami przy brodzie, ale z kolei bez woombie nie zaśnie. Takie błędne koło. No i zaczyna się przekręcać powoli na brzuch, dlatego myślałam, że może na próbę zobaczę jak zaśnie bez, ale cały czas podziwiał swoje rączki i spanie go nie zebrało nawet po pół godzinie gapienia się na nie :D
    No nie wiem co zrobię jak faktycznie zacznie się rolować.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja wprowadzilam śpiworek na noc, jak dziecko jest padniete. To tak jakby ci się chciało jeszcze raz próbować :)

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Nita ja wprowadzilam śpiworek na noc, jak dziecko jest padniete. To tak jakby ci się chciało jeszcze raz próbować :)
    Mam dwa śpiworki, bezrękawniki. Nie lubi! :D Wiszą w szafie prawie nieużywane, muszę sprzedać.
    Wiesz, on też się tak przeży w woombie czasami, ale to głównie jak na przykład się wybudza ze snu albo jest bardzo zmęczony. Wtedy wypycha rączki, właśnie tak jak u Sary. Ale jak śpi normalnie to też w dziwnej pozycji, bo rączki zaciśnięte w piąstki i ma je przy samej żuchwie. Dlatego myślałam, że on już woombie nie lubi, ale bez tego nie zaśnie no i sama już nie wiem co robić. Gdzieś czytałam, żeby z woombie rezygnować powoli. Raz dać dziecku zasnąć z jednym ramieniem wyjętym, potem drugim, potem zamek coraz niżej, potem jedna noga out aż w końcu zaśnie bez.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja to dobrze,że Twój spi bezproblemowo :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Fuksja to dobrze,że Twój spi bezproblemowo :)

Ma inne problemy więc coś musi być na plus :)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyczkowe mamy jak usypiacie dziecko, ze smoczkiem? A jak zasnie wyciągacie? I czy wasze dziecko budzi się częściej w nocy bo trza smoczka włożyć?

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji 4 miesiąca Antka ujrzałam 56,5kg na wadze. Jeszcze 0,5kg i będę chciała zatrzymać się na takiej wadze tylko jak to uczynić skoro waga teraz leci bez żadnej diety?

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ