Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ciekawostkę jak to moja mama była 'zaklinaczka' drugiego dziecka nawet nie zdając sobie z tego sprawy :P
    Wiec moja siostra 5 lat starsza była mega absorbujacym dzieckiem, za niemowlaka wszystkie możliwe problemy kolki/refluksy/problemy ze snem, a później 100% uwagi inaczej ryk. Moja mama też jest kobietą pracująca i wie jak sobie zajeb.... cały dzień, żeby na nic czasu nie było. W momencie jak ja przyszlam na świat trwała budowa domu i gotowala obiady dla całej brygady, miala działkę, dom itd
    I teraz mi opowiada jakim ja byłam dobrym niemowlakiem, że od kad mnie przyniosła ze szpitala to dała mi tylko jeść, zatulila, pogłaskala 2-3 razy po główce i zostawiala żebym sobie spała bo te cała robotę trza było ogarnąć. Nawet czasem jej mnie żal było, że nie ma dla mnie czasu :P czasem mnie znalazła z otwartymi oczkami po jakimś czasie i ani nie płakałam tylko tak sobie czekałam, później sama się bawiłam godzinami.
    No iiii i...tak siedze i myślę... przeciez przez brak czasu ta moja mama nauczyła mnie tego wszystkiego o czym pisze Tracy O.o czyli zasypiania, jestem spokojniejsza niż moja siostra, nie potrzebowałam tyle uwagi i zostawiajac mnie sama sobie jakos pomoglo to w zdobywaniu roznych umiejętności/hobby gdzie moja siostra słabo się czymś interesuje. Ciekawostka nie?!

milky way, Maggie_31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mam wrażenie że nauka trwa do dziś :) a zaczęłam pod koniec 2 miesiąca, czyli już ponad miesiąc.

Mobo, wiesz jednak sprawy zdrowotne naprawdę utrudniają wychowanie dziecka. Jeśli jakieś dziecko ma problemy trawienne to rodzice wiadomo więcej uwagi mu poświęcają a potem Ono jest do tego przyzwyczajone. Ale jak tu nie pomagać dziecku które coś boli?

U mnie dziś tylko jedną drzenkę udało się przedłużyć. Dwie kolejne od razh po obudzeniu chciał pierś i koniec. A potem już nie usypiałam.

Nita, może spróbuj położyć mu koło twarzy wkładkę laktacyjna? Na mojego nie podziałało, ale może u Ciebie się sprawdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 15:15

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo Werix. Ja to będę miała problem z granicą kiedy ingerowac, a kiedy nie. Jak tylko jeknie to ja lecę i nie potrafię jakoś tego zmienić :/

l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych kubkow nakupowalam od cholery i i tak z zadnego nie chciał sie napić.
    Najbardziej costam ciumkał z tego kapka z Ikei.
    Doidy nic nie kapował, tomee tipee- moze bylby fajny ale nie da sie go rozkręcic i robi sie syf gorszy niz w zabawkach z dziurką, takze uwaga.
    Potem mialam bidon, tez nic
    I jeszcze taki kubek ze słomką canpola, tez nic
    I kupilam ten lovi 360 i zakapował ale trwalo to bardzo dlugo. W sumie to ja sama na poczatku nie wiedzialam jak sie z tego napić :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam małego uśpić bez woombie. Nie dało rady. Po 30 minutach zrezygnowałam. Zapięłam go w woombie i zasnął w ciągu 5 minut. Ale położyłam go tym razem do mnie do łóżka, położyłam się obok, suszarka w ruch i zasnęliśmy razem. Nawet nie było żadnej pobudki po 40 minutach. Aran śpi nadal, już ponad półtorej godziny. Boję się ruszyć z łóżka :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nr 1 z kubków był niekapek ze słomką aventu i zwykła butelka wody mineralnej z dziubkiem
    Tych kubków z dziubkami też miałam kilka, kapki, niekapki i nic się nie sprawdziło

chiara lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a dlaczego wlasciwie chcesz usypiac bez woombie?

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:

Moj np.nie znosi mieć ciasno i woombie stanowi jeden ze zbędnych nabytków.Kazda próba krempacji kończyła sie awantura,teraz jak spi to ma szeroko rozłożone ręce i nogi a la żaba;-P ledwie co swego czasu udało mi sie go do śpiworku pakować,ale tam ręce były swobodne.Jednak Pielucha na głowie musi byc:-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Moj np.nie znosi mieć ciasno i woombie stanowi jeden ze zbędnych nabytków.Kazda próba krempacji kończyła sie awantura,teraz jak spi to ma szeroko rozłożone ręce i nogi a la żaba;-P ledwie co swego czasu udało mi sie go do śpiworku pakować,ale tam ręce były swobodne.Jednak Pielucha na głowie musi byc:-D

Ja nawet tego nie kupiłam bo szczerze nie kumam po co to komu ;)
    Mój na początku spał w śpiworku też a od około 6tż śpi pod kocykiem też rozwalony jak żaba.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja potrzebne dziecku,aby czuło się dobrze,bezpiecznie jak w brzuchu mamy,tam też miało niewiele miejsca także stwarzamy my warunki do środowiska w którym było prze długi okres czasu.

Mi dzięki otulaniu dziecko zaczęło przesypiać noce. Do dzisiaj bez niego wkłada rączki do buzi i jest po spaniu.

tb738ribfs156aj0.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Fuksja potrzebne dziecku,aby czuło się dobrze,bezpiecznie jak w brzuchu mamy,tam też miało niewiele miejsca także stwarzamy my warunki do środowiska w którym było prze długi okres czasu.

Mi dzięki otulaniu dziecko zaczęło przesypiać noce. Do dzisiaj bez niego wkłada rączki do buzi i jest po spaniu.

Skoro części dzieci pomaga to ok ja tylko mówię ,że mój zawsze dobrze spał bez tego :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie nie,pytam, bp Nicie maluch zasypia super w woombie wiec bylam ciekawa dlaczego chce usupiac bez ;)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jak Twój nadal lubi woombie to mu daj w tym spać, moja się prezyla i myślałam, że się udusi tak zaczęła pchać w zlosci ręce do szyji O.o wiec jakby musiałam zaryzykować i usypianie się mega polepszylo więc ewidentnie już nie chciała.

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    W sumie chciałam ten proces rozpocząć szybciej, bo czułam, że będzie z tym problem :D on bardzo lubi być otulany. Tylko teraz jest tak, że wypycha rączki do góry, śpi zawsze z rączkami przy brodzie, ale z kolei bez woombie nie zaśnie. Takie błędne koło. No i zaczyna się przekręcać powoli na brzuch, dlatego myślałam, że może na próbę zobaczę jak zaśnie bez, ale cały czas podziwiał swoje rączki i spanie go nie zebrało nawet po pół godzinie gapienia się na nie :D
    No nie wiem co zrobię jak faktycznie zacznie się rolować.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja wprowadzilam śpiworek na noc, jak dziecko jest padniete. To tak jakby ci się chciało jeszcze raz próbować :)

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Nita ja wprowadzilam śpiworek na noc, jak dziecko jest padniete. To tak jakby ci się chciało jeszcze raz próbować :)
    Mam dwa śpiworki, bezrękawniki. Nie lubi! :D Wiszą w szafie prawie nieużywane, muszę sprzedać.
    Wiesz, on też się tak przeży w woombie czasami, ale to głównie jak na przykład się wybudza ze snu albo jest bardzo zmęczony. Wtedy wypycha rączki, właśnie tak jak u Sary. Ale jak śpi normalnie to też w dziwnej pozycji, bo rączki zaciśnięte w piąstki i ma je przy samej żuchwie. Dlatego myślałam, że on już woombie nie lubi, ale bez tego nie zaśnie no i sama już nie wiem co robić. Gdzieś czytałam, żeby z woombie rezygnować powoli. Raz dać dziecku zasnąć z jednym ramieniem wyjętym, potem drugim, potem zamek coraz niżej, potem jedna noga out aż w końcu zaśnie bez.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja to dobrze,że Twój spi bezproblemowo :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    Fuksja to dobrze,że Twój spi bezproblemowo :)

Ma inne problemy więc coś musi być na plus :)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyczkowe mamy jak usypiacie dziecko, ze smoczkiem? A jak zasnie wyciągacie? I czy wasze dziecko budzi się częściej w nocy bo trza smoczka włożyć?

l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji 4 miesiąca Antka ujrzałam 56,5kg na wadze. Jeszcze 0,5kg i będę chciała zatrzymać się na takiej wadze tylko jak to uczynić skoro waga teraz leci bez żadnej diety?

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ ‹ 1399 1400 1401 1402 1403 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ