X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, wczoraj nas wypisali. Wszystkie wyniki są dobre, wyglada na to, ze nic powaźnego się nie dzieje i mam im zaufać. Refluks oczywiście jest, ma bardzo krotki odcinek poprzeponowy, ale powinno z wiekiem sie zmieniać. Na phmetrii wyszło, ze nie jest to kwaśny refluks, to najważniejsze. Twierdzą tez, ze zle mleko mielismy. Kurczę, naprawdę "cieszę się", że ostatecznie tam trafilismy, rach-ciach i zrobili nam wszystkie badania, na niektóre czeka sie miesiącami ze skierowania (jak ta phmetria). Była segregacja na dzieci zdrowe i chore, trafiłam na normalne dziewczyny w sali i przemiły personel.

Jesli którejś z Was zdarzy sie cos takiego jak nam, powiem Wam coś ku pokrzepieniu. W szpitalu oni naprawdę nie przejmują się takimi przypadkami, nawet jak dziecko przez jakiś czas je 400-500ml i trochę schudnie, jesli wyniki badań są ok i dziecko nie wyglada na wyniszczone. Nie wazne sa te tabelki z opakowań mleka, każde dziecko ma inną przyswajalność składników odżywczych. A jak zacznie się czytać internet, czy nawet słuchać niektórych pediatrów, to myślisz, ze masz cieżko chore dziecko. Trzeba patrzeć czy dziecko sika. Jak funkcjonuje, jak się rozwija. Powiedzieli mi, że nie ma miesiąca, żeby nie było takiego przypadku jak nasz, ale dobrze, że nas pediatra do nich wysłała, bo sprawdzić trzeba. Babka przy wypisie powiedziała, ze spokojnie moze sie tak zdarzyć, ze dziecko bedzie chwilę tracić na wadze i zeby nie panikować. Mamy się ważyć raz na miesiąc... Dostał inne mleko i jakieś preparaty na wzmocnienie. A ja mam isc do psychologa ;) zreszta nie twierdzę, ze nie potrzebuje, jestem wykończona po tych dwóch miesiacach strachu o odwodnienie i liczeniu każdego wypitego mililitra. Kazali uważać na lekarzy-hochsztaplerów, którzy wmówią mi, ze dziecko jest chore, bo takich jest mnóstwo. Powiedzieli, ze mielismy pecha do lekarzy, bo większość nas straszyła (tak jak fizjoterapeutka padaczką).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:19

Kushina, baranosia, MoBo, Werix, Maggie_31 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, przynajmniej będziesz spokojniejsza, że go zbadali od stóp do głów :)

Krakuska lubi tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dzieci z refluksem jak czasem gorzej jedzą to nie panikowac?
    Cieszę się bardzo, że wszystko w szpitalu ogarneli:-) teraz będziesz spokojniejsza :-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, super że wszystko się wyjaśniło. Niewiedza jest najgorsza. No i z tymi lekarzami to mają rację. Uspokoiłaś też mnie co do refluksu.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix miałaś rację z tym smoczkiem!
    Moja jak nie chciała smoka to teraz tak polubila, że jak jej od 4 nocek podawalam to nagle ostatnie dwie noce mi się budzi co chwile, żeby jej smoczek podać O.o
    Wiec pluje se w gębę!
    No, ale cały dzień myślałam i chyba będzie lepiej jak na noc przestanę podawać. Więc uspalam ja w placzu no i szykuje mi się hardcorowa noc i pewno jeszcze z 2-3 zanim zalapie. Uffff oby poszło szybciej skoro tylko te 4 noce z nim spała.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była już na basenie z dzieckiem? Wybieramy się w piątek i chętnie posłucham jakiś porad ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska a w szpitalu moglas z nim spac na tej sali gdzie lezal? Bo duzo slyszalam, ze warunki dla rodzicow w szpitalach sa czesto kiepskie.

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my leżeliśmy w szpitalu miałam łóżko obok łóżeczka dziecka więc źle nie było.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam sms od Szczęśliwej Mamusi! I o 4.20 13 kwietnia urodziła sn Anie waży 3600 g 60 cm <3

MoBo, jusci, Maggie_31, Werix, Fuksja90, chiara, RedLady, Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Właśnie dostałam sms od Szczęśliwej Mamusi! I o 4.20 13 kwietnia urodziła sn Anie waży 3600 g 60 cm <3

Super!wreszcie się Szczęśliwa doczekała:-)))

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, gratuluję! :)

Ja dzisiaj noc masakra. Mały się budził od 01.00 co godzinę. Co chwilę jedzenie mu podchodziło, zwymiotował. Ja nie wiem, kiedy doczekam się normalnych nocy.

Przysiegam, że na następne dziecko poczekam kilka lat. Psychicznie nie wyrabiam.

Mobo, może skoro krótko miała ten smoczek, to łatwiej będzie ją odzwyczaić.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa gratulację ! A jednak dziewczynka ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję szczęśliwa mamusia! :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po rotawirusie udało się uniknąć szpitala z powodu odwodnienia. Jednak co 5 minut na lyzeczce podawałam wody z glukozą, w nocy tak samo także dwie noce nie spałam wcale. Dzisiaj moje dziecko mi to wynagrodzilo i w nocy spała 9godzin. Noc z pon na wtorek spała na rękach nie można jej było odłożyć bo zaczynała płakać. Bardzo wystraszyla się tymi wymiotami. Wtorkowa noc lepsza ale i tak co 5 min wody podawalam. Od poniedziałku nie jadła wcale mleka dopero wczoraj wieczorem pierwszą okrojoną porcje. Pocieszające było to że mimo że nic nam nie jadła dzieki tej wodzie nie odwodniła się.
    Jeśli chodzi o smoczek to wydaje mi się że Mobo twoja córka jest nieprzyzwyczajona do smoka i dlatego tak reaguje mam na mysli to że np dzieci które smoczkowe są od wczesnych tygodni potrafią spać ze smokiem po czym naturalnie sie go pozbywaja i są do tego nauczone. Np moje dziecko zasypia ze smokiem w nocy go wypluwa i nie budzi sie zeby jej go włożyć. Czasami jest nie spokojna to ja jej go wloze ale jakby powod niepokoju nie jest spowodowany brakiem smoka.
    Mobo jak wyprawa do lasu i skuteczność preparatu? My kolejnego kleszcza mieliśmy i muszę coś jechać kupić coś innego jednak przez tą jelitowke zeszło to na drugi plan. To już drugi kleszcz przy mordce.
    Szczesliwa Mamusia gratulacje! Czyli jednak Ania :)
    Dzisiaj mam wychodne na kawę z przyjaciółką:) przyjechała na święta z zagranicy i bardzo potrzebuje tego chwilowego oderwania od pieluch.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara-przytulas!wspolczuje tych nieprzespanych nocy i tego niepokoju,bo to jednak stres -wymioty u takiego malca.Na szczescie jest lepiej,a Ty odpocznij i sie zrelaksuj,a kawa z przyjaciółka to super pomysł:-)

chiara lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Chiara, jednak rota??? Gdzie ona to zlapala?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,na Twojej profilówce ten słodziak to Wasz psiak?:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak rota :( az wstyd mi się przyznać ale po przemyśleniu z mężem gdzie to mogła złapać wszystko wskazuje na pokój karmien w galerii. Mimo ze miałam swój podkład jednorazowy to tam szykowaliśmy jedzenie. Bo tak poza tym to nie było szans żeby gdzie indziej ani nikt inny niż my nie miał z nią kontaktu. A wymioty były straszne :( i ta słabość dziecka po nich :( a jeszcze dwa Agatka wymiotowala dwa razy pod rząd to już całkiem myślałam że trafimy do szpitala.

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Chiara. Dobrze, że już Agatka się lepiej czuje. No to naprawdę trzeba uważać na te pokoje do karmienia. Ja też czasem w nich karmię i przebieram małego, a różni ludzie wchodzą, bóg wie jakie zarazki przynoszą. Nawet nie pomyślałabym, że w takim pokoju, z pozoru bezpiecznym, można się zarazić rotawirusem. Ale też to pokazuje jak sprzątaczki myją. Założę się, że te blaty i maty nie są regularnie myte czymś antybakteryjnym.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, to nie jest mój piesek na zdjęciu, ale mój wygląda identycznie, tylko tak ładnie pozować nie chce :)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ