Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chiara o matko, ale mialas dramat
Dobrze, ze juz po i ze ogarnelas to wszystko, kurde ja nie wiem czy bym wiedziala co robic
Co do smoka to kompletnie sie nie moge go pozbyc, ale sprobuje wypracowac rutyne ze w dzien, a nie na noc. Ona ma problem z wylaczeniem sie w dzien ma drzemke i smoczek tu jej pomaga, ale chodze wyjmuje jak zasnie. Niestety to ja ja takiego glupiego odruchu ssania nauczylam bo jak byla malutka to dawalam jej piers i tak spalysmy a ona se ssala, zamiast nakarmic i koniec. Ona czasami piers wypuszczala, a po jakims czasie sobie znalazla chwile possala itd no wiec ona to samo chce robic teraz ze smoczkiem niemowlaki sa wyjatkowo chytre
Co do psa to nie znalazlam ani jednego kleszcza a to juz ze dwa tygodnie jak jest na tym advantix, wiec chyba dziala. -
Szczęśliwa, gratulacje!
Kushina, tak, mamy mogą być cały czas przy dziecku. Spałam na takiej składanej leżance. W których szpitalach matki śpią na krzesłach albo na ziemi, masakra. Naprawdę nie mogę narzekać na ten szpital.
Chiara, współczuję nerwów sama się bałam ze coś w tym szpitalu złapiemy, na szczęście na razie jest ok... -
Chiara a ile mała wymiotowała w ciągu dnia?Bo moja ostatnio ulewa raz dziennie,a nigdy tak nie miała. Jednak wydaje mi się,że to od przejedzenia.Bo nie jest tego dużo tylko takie mleko z grudkami. No i je dużo i sika jeszcze więcej więc chyba sie tylko wkręcam.
My po galeriach nie chodzimy poki co,narazie spozywczaki nam wystarczają,a jak coś więcej trzeba to kupuje online,albo maz sam jedzie na zakupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 13:52
-
Dzięki dziewczyny!
No my teraz też zrezygnujemy z takich wypraw bo wirus jest naprawdę paskudny. My jesteśmy zaszczepieni jedną dawką i to chyba nam pomogło. Pewnie dzieci po wiekszej ilosci dawek mają jeszcze łatwiej. Mieliśmy tylko wymioty bez biegunki.
Madziula jakby wymiotwala to bedziesz wiedziała od razu. W sumie u nas poszło wymiotów 5 razy, z tego jeden raz 2 razy pod rząd. Zaczęło się w nocy obudziła się z bólem brzuszka ale poszly gazy i wyglądało że jest ok. Poszla spać a o 5 obudzila ją kupka. Bylo to dla mnie dziwne bo u nas nigdy tak nie ma ale wyglądała ok więc olalam temat. Zjadla 120ml i poszła spać. Dając jej mleko o 9 dziwnie markotma byla ale ja juz kiedys pisałam że czasami mamy problemy z jedzeniem. I pijąc mleko w brzuchu uslyszalam przelewajie i nagle z niej chlusnęlo to poranne mleko. Pozniej sie rozkręciło. Lekarka dala nam instrukcje co dać jeść i oczywiście poić poić i jeszcze raz poić. Podobno teraz jest apogeum rotawirusa także jak nie musicie to omijajcie duze skupiska ludzi. -
Ja to chyba nigdy nie rozpoznam, kiedy moje dziecko będzie miało rotawirusa, bo Daniel ma cały czas wszystko to, co Chiara opisujesz. Kupy, wymioty, ulewania. No ewentualnie pewnie humor niałby pogorszony.
No a dzisiaj jest tak marudny po tym niewyspaniu w nocy, że z nim nie idzie wytrzymać. -
Wiecie co, sama już się zastanawiam, czy Mały nie ma tych rotawirusów. Co prawda humor ma ok, kupy 3 dziennie, wymioty sporadyczne, je ładnie, nie ma gorączki, ale już wspominałam dwa dni temu, że zrobił mega śmierdzącą kupę. I te mega śmierdzące kupy robi do teraz, do tego jest w nich śluz, są lekko zielonkawe i dzisiaj zauważyłam takie ciemnobrązowe grudki (ropa?). Nie wiem, co o tym myśleć. Jeśli jutro też takie będzie robił, to chyba muszę wybrać się do lekarza. Chyba że zjadłam coś, co go uczuliło. Jedyne, co jadła innego niż zazwyczaj to kiełki stir-fry. Ale kojarzę, że już kiedyś też je jadłam i nic takiego nie było.
-
Może alergia na krowie mleko...bo tak się właśnie objawia od strony układu pokarmowego...odstaw może na tydzień to zobaczysz czy to wina alergii..Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Dziewczyny mam do Was pytanie o zmianę mleka,bo chce od jutra z Nan opti pro ha przejść na Nan sensitive antykolkowy i z mniejsza zawartością laktozy.Jak to jest?bo sa rożne opinie-trzeba mieszać mleka zeby brzuszek sie przyzwyczajał stopniowo czy skoro to jest w ramach tej samej marki wystarczy podać nowe bez kombinacji?macie jakieś doświadczenia?bo nie chce sobie na święta Armagedonu urządzać w kontekście szaleństw z brzuchem,a z drugiej strony widze jak go meczy ta wysypka i kolki:-///
-
Nam w szpitalu zmienili mleko z dnia na dzien całkowicie, i to z najbardziej hypoalergicznego na mleko z grupy Comfort. I mamy teraz kupy ze śluzem w warunkach domowych na pewno bym zmieniała stopniowo
-
Dziewczyny kp, czy też macie czasami wrażenie, że wasze dziecko nie najada się z piersi? I nas od kilku dni tak jest, zwłaszcza w nocy, że mały bardzo szybko ssie jedną pierś, opróżnia ją całkowicie, biorę do odbicia i nadal jest głodny. Daję więc drugą. Zresztą zawsze dawałam drugą, ale ciumkał kilka minut od niechcenia, raczej tak aby coś potrzymać. Teraz rzeczywiście jest głodny, opróżnia drugą pierś, biorę do odbicia ponownie i wiecie co? On nadal szuka jedzenia. Nie wiem co o tym sądzić? Już kilkakrotnie zauważyłam, że po opróżnieniu obu piersi z chęcią by coś jeszcze zjadł.
-
Maggie_31 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie o zmianę mleka,bo chce od jutra z Nan opti pro ha przejść na Nan sensitive antykolkowy i z mniejsza zawartością laktozy.Jak to jest?bo sa rożne opinie-trzeba mieszać mleka zeby brzuszek sie przyzwyczajał stopniowo czy skoro to jest w ramach tej samej marki wystarczy podać nowe bez kombinacji?macie jakieś doświadczenia?bo nie chce sobie na święta Armagedonu urządzać w kontekście szaleństw z brzuchem,a z drugiej strony widze jak go meczy ta wysypka i kolki:-///
Mobo dzięki za info o preparacie. -
Nita moja je z jednej, jak chce przystawic do drugiej to puszcza.
No ale jak przybierala super to od 2-3 tygodni wydaje mi sie, ze waga stoi my nie mamy wagi dla niej tylko bierzemy ja na rece i tak sprawdzamy na normalnej i tu cos mi sie nie podoba. 24.04 mam wizyte to sue okaze, problem z tym, ze ja nie potrafie jej zmusić zeby jadla więcej.
Ogolnie tez czuje, ze moje cycki jakies 'zwiedle' sa -
Chiara musisz spróbować, moja rodzinka uzywa od 2 lat to dla Bernardyna i nie maja kleszczy. Oby bylo dobre.
Ja za obroze sie nie chce brac bo wtedy dzieci nie moga psa dotykać, a tableteki wolalabym ominac. Jak mowie poki co spokój.chiara lubi tę wiadomość