X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara o matko, ale mialas dramat O.o
    Dobrze, ze juz po i ze ogarnelas to wszystko, kurde ja nie wiem czy bym wiedziala co robic :/

Co do smoka to kompletnie sie nie moge go pozbyc, ale sprobuje wypracowac rutyne ze w dzien, a nie na noc. Ona ma problem z wylaczeniem sie w dzien ma drzemke i smoczek tu jej pomaga, ale chodze wyjmuje jak zasnie. Niestety to ja ja takiego glupiego odruchu ssania nauczylam bo jak byla malutka to dawalam jej piers i tak spalysmy a ona se ssala, zamiast nakarmic i koniec. Ona czasami piers wypuszczala, a po jakims czasie sobie znalazla chwile possala itd no wiec ona to samo chce robic teraz ze smoczkiem :/ niemowlaki sa wyjatkowo chytre :P

Co do psa to nie znalazlam ani jednego kleszcza a to juz ze dwa tygodnie jak jest na tym advantix, wiec chyba dziala.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    niemowlaki sa wyjatkowo chytre :P

MoBo:-) Piękna fraza!!!:-)))

MoBo lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, gratulacje!

Kushina, tak, mamy mogą być cały czas przy dziecku. Spałam na takiej składanej leżance. W których szpitalach matki śpią na krzesłach albo na ziemi, masakra. Naprawdę nie mogę narzekać na ten szpital.

Chiara, współczuję nerwów :/ sama się bałam ze coś w tym szpitalu złapiemy, na szczęście na razie jest ok...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck nie pomyślałam nigdy w tej kategorii o tych pokojach karmień w galeriach!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaira, współczuję! Dobrze że macie to już za sobą i mała czuje się lepiej!
    A wy szczepiliscie na rota? Bo ciekawa jestem czy ona to złapała i tak ciężko przechodziła pomimo szczepienia? Czy nie dawaliście jej szczepionki?

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara a ile mała wymiotowała w ciągu dnia?Bo moja ostatnio ulewa raz dziennie,a nigdy tak nie miała. Jednak wydaje mi się,że to od przejedzenia.Bo nie jest tego dużo tylko takie mleko z grudkami. No i je dużo i sika jeszcze więcej więc chyba sie tylko wkręcam.

My po galeriach nie chodzimy poki co,narazie spozywczaki nam wystarczają,a jak coś więcej trzeba to kupuje online,albo maz sam jedzie na zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 13:52

tb738ribfs156aj0.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara współczuję :( najważniejsze że już lepiej i udało się bez szpitala
    Rota to wyjątkowo paskudny wirus i wystarczy tak niewiele by się zarazić
    Ja go "widzę" wszędzie :D

Madziula87 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    No my teraz też zrezygnujemy z takich wypraw bo wirus jest naprawdę paskudny. My jesteśmy zaszczepieni jedną dawką i to chyba nam pomogło. Pewnie dzieci po wiekszej ilosci dawek mają jeszcze łatwiej. Mieliśmy tylko wymioty bez biegunki.
    Madziula jakby wymiotwala to bedziesz wiedziała od razu. W sumie u nas poszło wymiotów 5 razy, z tego jeden raz 2 razy pod rząd. Zaczęło się w nocy obudziła się z bólem brzuszka ale poszly gazy i wyglądało że jest ok. Poszla spać a o 5 obudzila ją kupka. Bylo to dla mnie dziwne bo u nas nigdy tak nie ma ale wyglądała ok więc olalam temat. Zjadla 120ml i poszła spać. Dając jej mleko o 9 dziwnie markotma byla ale ja juz kiedys pisałam że czasami mamy problemy z jedzeniem. I pijąc mleko w brzuchu uslyszalam przelewajie i nagle z niej chlusnęlo to poranne mleko. Pozniej sie rozkręciło. Lekarka dala nam instrukcje co dać jeść i oczywiście poić poić i jeszcze raz poić. Podobno teraz jest apogeum rotawirusa także jak nie musicie to omijajcie duze skupiska ludzi.

• Werix Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nigdy nie rozpoznam, kiedy moje dziecko będzie miało rotawirusa, bo Daniel ma cały czas wszystko to, co Chiara opisujesz. Kupy, wymioty, ulewania. No ewentualnie pewnie humor niałby pogorszony.

No a dzisiaj jest tak marudny po tym niewyspaniu w nocy, że z nim nie idzie wytrzymać.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że w porę zareagowałaś i obyło się bez szpitala :) Zdrówka dla Was.

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, sama już się zastanawiam, czy Mały nie ma tych rotawirusów. Co prawda humor ma ok, kupy 3 dziennie, wymioty sporadyczne, je ładnie, nie ma gorączki, ale już wspominałam dwa dni temu, że zrobił mega śmierdzącą kupę. I te mega śmierdzące kupy robi do teraz, do tego jest w nich śluz, są lekko zielonkawe i dzisiaj zauważyłam takie ciemnobrązowe grudki (ropa?). Nie wiem, co o tym myśleć. Jeśli jutro też takie będzie robił, to chyba muszę wybrać się do lekarza. Chyba że zjadłam coś, co go uczuliło. Jedyne, co jadła innego niż zazwyczaj to kiełki stir-fry. Ale kojarzę, że już kiedyś też je jadłam i nic takiego nie było.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u nas bardzo długo były śmierdzące jak nie wiem kupy i bąki. Trwało to dobrze 8-9 tygodni po szczepieniu rota. Kupy też są 3 dziennie i rzadkie.
    Ale jeśli Cię coś niepokoi + te wymioty to warto to skontrolować :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może alergia na krowie mleko...bo tak się właśnie objawia od strony układu pokarmowego...odstaw może na tydzień to zobaczysz czy to wina alergii..

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie o zmianę mleka,bo chce od jutra z Nan opti pro ha przejść na Nan sensitive antykolkowy i z mniejsza zawartością laktozy.Jak to jest?bo sa rożne opinie-trzeba mieszać mleka zeby brzuszek sie przyzwyczajał stopniowo czy skoro to jest w ramach tej samej marki wystarczy podać nowe bez kombinacji?macie jakieś doświadczenia?bo nie chce sobie na święta Armagedonu urządzać w kontekście szaleństw z brzuchem,a z drugiej strony widze jak go meczy ta wysypka i kolki:-///

17u920mmtaho5gy9.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, ze ja kp to i tak cos slyszalam o tym wprowadzaniu innego mleka tak jak piszesz i tez bym pomieszala na poczatku.
    Nawet psu karme sie tak zmienia :P

Maggie_31 lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w szpitalu zmienili mleko z dnia na dzien całkowicie, i to z najbardziej hypoalergicznego na mleko z grupy Comfort. I mamy teraz kupy ze śluzem :/ w warunkach domowych na pewno bym zmieniała stopniowo

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, czy też macie czasami wrażenie, że wasze dziecko nie najada się z piersi? I nas od kilku dni tak jest, zwłaszcza w nocy, że mały bardzo szybko ssie jedną pierś, opróżnia ją całkowicie, biorę do odbicia i nadal jest głodny. Daję więc drugą. Zresztą zawsze dawałam drugą, ale ciumkał kilka minut od niechcenia, raczej tak aby coś potrzymać. Teraz rzeczywiście jest głodny, opróżnia drugą pierś, biorę do odbicia ponownie i wiecie co? On nadal szuka jedzenia. Nie wiem co o tym sądzić? Już kilkakrotnie zauważyłam, że po opróżnieniu obu piersi z chęcią by coś jeszcze zjadł.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie o zmianę mleka,bo chce od jutra z Nan opti pro ha przejść na Nan sensitive antykolkowy i z mniejsza zawartością laktozy.Jak to jest?bo sa rożne opinie-trzeba mieszać mleka zeby brzuszek sie przyzwyczajał stopniowo czy skoro to jest w ramach tej samej marki wystarczy podać nowe bez kombinacji?macie jakieś doświadczenia?bo nie chce sobie na święta Armagedonu urządzać w kontekście szaleństw z brzuchem,a z drugiej strony widze jak go meczy ta wysypka i kolki:-///
    Dzwonilam kiedyś do nestle z podobnym pytaniem i pani mi powiedziała że można zmienić od razu ja dppyttwalam o mleko optipro i optipto plus i h.a.

Mobo dzięki za info o preparacie.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita moja je z jednej, jak chce przystawic do drugiej to puszcza.
    No ale jak przybierala super to od 2-3 tygodni wydaje mi sie, ze waga stoi :/ my nie mamy wagi dla niej tylko bierzemy ja na rece i tak sprawdzamy na normalnej i tu cos mi sie nie podoba. 24.04 mam wizyte to sue okaze, problem z tym, ze ja nie potrafie jej zmusić zeby jadla więcej.
    Ogolnie tez czuje, ze moje cycki jakies 'zwiedle' sa :(

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara musisz spróbować, moja rodzinka uzywa od 2 lat to dla Bernardyna i nie maja kleszczy. Oby bylo dobre.
    Ja za obroze sie nie chce brac bo wtedy dzieci nie moga psa dotykać, a tableteki wolalabym ominac. Jak mowie poki co spokój.

chiara lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ