X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o 59 kg. Na razie ważę 62. Więc jeszcze te 3 kg i będę super happy. Będę ważyć mniej niż przed ciążą :p

baranosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Smyczkowe mamy jak usypiacie dziecko, ze smoczkiem? A jak zasnie wyciągacie? I czy wasze dziecko budzi się częściej w nocy bo trza smoczka włożyć?

U mnie jest tak ,że jak widzę tarcie oczek i inne zwiastuny zmęczenia tzn marudzenie płacz, dostaje smoczka. Jak zaśnie to ten smoczek mu wypada z buzi. W nocy nie potrzebuję smoczka to jest do usypiania z dzień.

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ma inne problemy więc coś musi być na plus :)

Oj tak,nie może być za kolorowo ;)

tb738ribfs156aj0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    U mnie jest tak ,że jak widzę tarcie oczek i inne zwiastuny zmęczenia tzn marudzenie płacz, dostaje smoczka. Jak zaśnie to ten smoczek mu wypada z buzi. W nocy nie potrzebuję smoczka to jest do usypiania z dzień.

Ja też wkładam mu smoczek do usypiania (domaga się go wręcz tak śmiesznie układając usta w dzióbek i wkurzając się :P ). Potem jak zaśnie to mu wypada i nie ma z tym problemu - śpi dalej. No może czasami jak jeszcze nie śpi głęboko to trzeba mu drugi raz włożyć, no ale to jednorazowa sytuacja, a potem już śpi bez problemu.

• Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odkryłam nowy sposób przedłużania drzemek. Zawsze gdy stosowałam technikę podnieś-połóż Mały non stop płakał i dupa z tego wychodziła. Nie dosyć że się w tym płaczu zapętlał, to jeszcze za chwilę głodny się robił. Muszę więc podnieść go, przejść się kawałek po pokoju aż przestanie płakać i dopiero wtedy odłożyć. Dziś udało mu się znów usnąć po trzecim odłożeniu :)

To tak gdy samo szuszanie nie pomaga.

Jeszcze gdzieś czytałam by nie karmić dziecka od razu po przebudzeniu tylko odczekać 10 - 15 minut. Inaczej kojarzy ono pobudkę z piersią i kiedy wybudza się po pierwszej fazie snu chcę od razu cyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:07

Koska 88, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix to super że się udało!
    Podnosisz gdy się tylko obudzi czy czekasz? Może i ja spróbuję Antek dopiero usnął

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam chwilę żeby dać mu szansę na samodzielne zaśniecie. Tak około 5 minut mu daję. A jak widzę że dalej stęka jęczy lub płacze to wtedy podchodzę.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis na szczepieniu byliśmy - 5 w 1 plus rota,dziecko grzecznie zasnęlo i puszcza baki śmierdziele.Zaangazowalam dzis męża do pomocy bo nam windę wyłączyli,a ze mieszkamy na 5 pietrze to cieżko wózek taszczyć plus torbę i dziecko do tego,poza tym zobaczył jak to jest jak pani robi kłuj kłuj hehe:-P Pediatra obejrzała młodego-oczywiscie mu sie krostki na buźce za bardzo nie zmniejszyły i zaproponowała zmianę mleka na Nan antykolkowe,które zawiera mniej laktozy niż Pro Ha i przy okazji mniej cukru...Dziąsła obejrzała,nakazał kupić gryzak najlepiej drewniany bo dół powoli zaczyna sie budzić.Michu wazy 7300g.Macie gryzaki drewniaki?jak sie sprawdzają?co z ich dezynfekcja?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie chciałam kupić LullaLove. I pytałam czy ktoś nie miał. Niestety odpowiedzi brak więc pewnie dziewczyny nie miały.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Czekam chwilę żeby dać mu szansę na samodzielne zaśniecie. Tak około 5 minut mu daję. A jak widzę że dalej stęka jęczy lub płacze to wtedy podchodzę.
    Ok spróbuję. Bierzesz wtedy pionowo czy na leżąco? Mówisz coś?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Smyczkowe mamy jak usypiacie dziecko, ze smoczkiem? A jak zasnie wyciągacie? I czy wasze dziecko budzi się częściej w nocy bo trza smoczka włożyć?

Moj ciumka smoczek zanim zaśnie a potem ostentacyjnie wypluwa i zasypia bez,ale ma chwile kiedy przez sen namiętnie go szuka robiąc dziubek i zaczynajac pełzać po lozeczku,wtedy mu podaje,pociumka i spi dalej nie wypluwając,wiec rożnie z tym bywa ;-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    No ja właśnie chciałam kupić LullaLove. I pytałam czy ktoś nie miał. Niestety odpowiedzi brak więc pewnie dziewczyny nie miały.

Werix,a kupujesz?bo ja zamówiłam przed chwila klonowego żółwia,zobaczymy jak sie sprawdzi,bo ja nie wyrabiam;-P jak kładę małego na brzuchu na swoich nogach to zaczyna ssać moje kolana;-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Przywitam się więc i Ja :-* :-* :-* :-* :-* :-* .

Jak widać moje kochane pełnia na nas nie podziałała , było parę straszaków i tyle , dziś kierunek KTG oby chociaż w środku coś ruszyło ... tak jasne ruszy jak mąż nie chce seksić o 21.00 idzie spać i jak ma coś ruszyć B-) . Paskudna pogoda zimno jak nie wiem , jakaś senna jestem najchętniej to bym lezala i sie nie ruszała akutlrat teraz leżakuję , Gabrysia bawi się , rosołek się gotuje :-D . Dziś mój drugi termin porodu według USG , i jak widać jestem żywym przykładem że nie ma co w terminy wierzyć :-P .

Szczęśliwa Mamusiu,pogoń Ty tego swojego męża,niech sie na cos przyda!seksy jak najbardziej wskazane,na pewno nie zaszkodzą:-D a masażu szyjki Ci nie proponowali w szpitalu?bo mnie nie pytano,a chyba to dość skutecznie przyspieszyło moj poród,a byłam pomiędzy jednym terminem a drugim,i co najlepsze okazało sie ze wody były zielone czyli to juz byla najwyższa pora.Objawow tez nie miałam de facto żadnych i gdyby nie zanik tętna na KTG przy wadliwym sprzęcie to jeszcze bym sie bujala zapewne.

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to daj znać jak się sprawdził ten gryzak!

Biorę pionowo i szuszam do niego.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już po spaniu :/ dwa razy go podniosłam i odłożyłam. Po drugim odłożeniu nie płakał ale zaczął się przekręcać z pleców na brzuch i teraz leży i gada :/

Ja już nie mam pojęcia jak go uśpić na dłużej :( jak on po odłożeniu zaczyna do mnie gadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:27

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, nie poddawaj się i nie załamuj. Pamiętasz jak wiele razy Antoś musiał być przystawiany do cyca żeby nauczyć się ssać? To teraz pomyśl że tyle razy musisz uczyć go zasypiać samodzielnie żeby załapał.

Ja już walczę od ponad miesiaca i chociaż zasypia sam to z przedłużaniem drzemek nadal nie jest łatwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 13:13

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie przeczytałam całej książki wiec usypiam Michalinke w kołysce. Zajmuje mi to około 15-20 min. Sama budzi sie po 45 min. Teraz postanowiłam przedłużyć jej drzemkę wiec zaczęłam ja ponownie kołysać i na razie spi. Zobaczymy na jak długo sie uda.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dłużej niż 40min śpi jedynie w wózku inaczej nie ma opcji. Nawet jak ma włączony szum to się budzi.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospala godzinę. To pewnie bym osiągnęłam bez dodatkowego bujani. Ale przynajmniej obudziła się radosna i bawi się sama i śmieje w kołysce.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska jak tam u was? Siedzicie dalej w szpitalu czy już w domu?

Dagn, zaglądasz do nas?

‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ