X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoska ja nie jestem w 100% tak jak Tracy w ksiazce no z tej uwagi, że moja się budzi już o 6 i ja jej nie dosypiam do 7 bo za dwa miechy będę musiała wrócić do pracy i mi ta godzina póki co pasuje. Więc rozpisałam sobie ten plan tak żeby mi pasował i np tu i tam do drzemek dodaje po 15 min, albo jak widzę że marudna i spi to i 30 min przedłuże. Czyli wtedy wychodzi mi karmienie co 3 do 3.5 godz co Tracy dopuszcza.
    Bardzo ważne jest nauczyć dziecko samozasypiania bo jak to nie jest opanowane to cała rutyne szlak bierze O.o
    A i ja też mega nie przetrzymuje małej tylko kładę jak są znaki, że już ma dość. Czasem i też zrobię kąpiel wcześniej i do lozka położę żeby nie przeoczyć optymalnego czasu.
    No nie jest to łatwe :P
    Ale ja już sprawdzilam, że jak nie spi w dzien to noc mam do dupy koniec kropka!
    Więc tym których dzieci mają sny po 30-40 min to radzę reagować szybko bo później będzie ciężko, noce się same nie naprawia :/

Koska 88 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam, że przy takich krótkich drzemkach jakiś tam hormon się u dziecka nie obniża i wtedy to powoduje, że jest bardziej nerwowe, marudne i wtedy ma problemy z uspokojeniem się i snem. Ktoś czytał coś o tym?

Edit; znalazlam, kortyzol potrzebuje 60 min snu żeby opasc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:53

l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jadę w 100%. Tracy zaleca takie sztywne trzymanie się harmonogramu gdy dziecko już miało harmonogram 3 godziny a chcę się przejść na 4 godzinny. W innym przypadku nie poleca i podkreśla elastyczność. Ja na razie skupiam się na tym by mały spał w dzień przynajmniej 3 razy po półtorej godziny i żeby nauczyć go samodzielnego zasypiania. Jak widać z jego okresem czuwania 1.5h, plan 4 godzinny jeszcze jest bez sensu.

Dziewczyny czy któraś z was podaje dziecku herbatkę koperkową? Chcę kupić doidy cup i powoli uczyć małego z niego pić. Będę podawać trochę mojego mleka i pomyślałam że czasem może trochę herbaty koperkowej na jego wzdęcia.

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ciekawa jestem jak wam pójdzie z tym kubkiem :)
    Nie znam chyba nikogo u kogo by się sprawdził jako ten "magiczny kubek" do nauki picia, jako zwykły kubek ok, jak każdy inny
    Mój syn go totalnie nie załapał za to był uwielbiany do przelewania wody w wannie ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix moja spi już 1.30 i nie musiałam szuszac, ani klepac...czyli kurde da się to dobrze zrobić tylko trza wprawy.

Werix, Maggie_31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam przedłożyć właśnie drzemkę pod wpływem lektury i zakończyło się histeria :( to spróbuje powalczyć o te dluzesze drzemki i samousypianie. Dzięki dziewczyny :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znowu spał 35min :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten doidy cup... rety, moj syn do tej pory nie wie o co chodzi :D

kalina123 lubi tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, dzięki ! Wrzucam do wanienkowych zabawek!

kalina123 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moim głównym błędem jest usypianie przy piersi inaczej nie umiem :/
    Muszę poczytać tą zaklinaczkę i popróbować

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:

Dziewczyny czy któraś z was podaje dziecku herbatkę koperkową? Chcę kupić doidy cup i powoli uczyć małego z niego pić. Będę podawać trochę mojego mleka i pomyślałam że czasem może trochę herbaty koperkowej na jego wzdęcia.

Werix,ja podaję dość często koperkową z hippa plus wodę Baby Zdrój jak tylko przeszliśmy na sama mieszankę.Mlody spija całkiem przyzwoicie,nie krzywi sie,mimo ze to ochydne i śmierdzi:-D ale na wzdęcia pomaga!

Werix lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Werix moja spi już 1.30 i nie musiałam szuszac, ani klepac...czyli kurde da się to dobrze zrobić tylko trza wprawy.

Moj sie nauczył ostatnio zasypiać w bujaku,siedzi ze mną w kuchni,torturuje zwierzątka ciągłymi ciosami,po czym nagle nakrywa sie na glowe i spi:-D jest włączona zmywarka i radio,moze to go tak nastraja sennie,albo matka nudziara,która ciagle do niego gada;-D Najgorzej jest go przetransportować do lozeczka aby sie swobodnie wyciągnął i go przy tym nie obudzic

MoBo lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też usypiałam przy piersi i oduczyć albo w ogóle nauczyć inaczej było ciężko. No jeszcze w chuście umiał i w wózku. To ostatnie odpadło bo za bardzo zainteresowany światem, a przy cycu się zapowietrzał.

Mówicie że doidy cup to lipa? A takie polecane. To nie wiem, no chciałabym sprobować. Niby można po 3 miesiącu...

Kurde, Waszym dzieciom też pocą się stopy?

Dzisiaj to Mały zrobił 3 takie śmierdzące zgniłymi jajami kupy, że normalnie prawie sama pawia puściłam...

Ja sama bardzo lubię herbatę koperkową. Jak sama bedę pić, to przeniknie to co trzeba do mleka? Czy lepiej podawać dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:13

Maggie_31, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, niby można po 3 miesiącu, tak samo jak niby można dziecko w nosidełku nosić od pierwszych dni życia. Przecież producent zachęca...
    Z tą herbatką jednak nie polecam, bo karmisz piersią. Dziewczyny mm jak najbardziej mogą, ale dzieci kp nie powinny być dopajane niczym do 6 miesięca życia.
    Z kolei Ty możesz sobie wypić taką herbatkę i też w taki sposób może pomóc na gazy u Daniela.

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Werix

Kurde, Waszym dzieciom też pocą się stopy?

Ja sama bardzo lubię herbatę koperkową. Jak sama bedę pić, to przeniknie to co trzeba do mleka? Czy lepiej podawać dziecku?[/QUOTE]

O tak,stopy sie troche pocą,głowa sie poci jak sie skupi na ciągnięciu butli i plecki sa spocone rano,po spanku wieczornym

17u920mmtaho5gy9.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja pije herbatę koperkowa od porodu i my nigdy nie mieliśmy problemów brzuchowo-kupowych więc może coś w tym jest :P

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś próbuję nauczyć Arana spać samemu. Kurde, kiedyś drzemki w ciągu dnia były super. Woombie, kładłam go w sypialni, 3 minuty i sam zasypiał. Zostawiałam drzwi otwarte, bo nie mam kamerki i szłam do salonu coś zjeść, pooglądać telewizję a mały spał godzinę, nawet dwie bez problemu. Jakoś tak podczas skoku 12 tygodnia wszystko się zmieniło. Nie będzie spał sam w sypialni. Muszę przy nim siedzieć i wtedy będzie ładnie spał, tak 1.5 godziny. Dziś zrobiłam próbę, wyszłam do salonu jak już zasnął i co? Po 20 minutach pobudka z płaczem. Ja nie wiem, czy on czuje, że ja wychodzę? Kurde, dawniej tak nie było, a teraz takie cyrki. Co każdą drzemkę siedzę przy nim. Straciłam już nadzieję, że będę mogła posiedzieć chwilę z mężem i pooglądać telewizję.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ile zajęła Ci nauka samodzielnego zasypiania? Muszę podjąć walkę tylko nie wiem jak się za to zabrać :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję codziennie na zmianę koperek z rumiankiem

MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym musiała zacząć naukę zasypianie bez cycka, tylko no właśnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Ehhh :p samodzielnie to do tej pory może że 3 razy zasneła sama. Przynajmniej wiem, że to możliwe :p

Czyli doidy cup przereklamowany? To co warto kupić do nauki picia? Oczywiście po 6 mz :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ