X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lupilo ogólnie bardzo lubię :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix póki co wyjmuje z łóżeczka, dostawiam do piersi, a przed odlozeniem do lozeczka celowo mówię do niej spij aniolku i całuję w czoło, żeby jakby se znów zaspala. Narazie to dla mnie działa.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo jak udało Ci się uśpić małą bez woombie? Ja do tej pory zapinałam Arana, dałam buzi i odłożyłam do gondoli, no i zasnął sam w ciągu 2-3 minut. Bez woombie sobie nie wyobrażam jakby to miało wyglądać

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u na coś jest na rzeczy :( pobudka przez płacz 00:30 uspokojona spała do 5, okazało się że kupa później śniadanko powrót do łóżka. O 7 płacz pruki takie ze szok, tylko na rekach bez placzu. 8.10 zwrócenie całego mleka. Teraz śpi na mnie zjadla 70ml mleka widać że słaba. Nigdy nie budzi się z płaczem więc to mnie już zaniepokoilo. Oby obyło się bez lekarza i szybko nam doszło dziecko do siebie.
    Basia ja nawet nie umiem skomentować zachowania prawie byłego męża. To trzeba być idiotą żeby pogrążać matkę swojego dziecka. Za to syn na medal :)
    Iva skąd ja to znam... ale fajna zabiorą rozbawia i oddają:) choć są znajomi gdzie ostatnio przez 2 godziny dziecka nie miałam na rękach :)
    Nita uwielniam koce, narzuty, pieluchy bambusowe.....
    Kolekcje z lidla lubię bardzo i cyrkowa kolekcje mam w ilości dużej. Dzięki Fuksja za info :)

Iva79, Basia79 lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj znowu kupiłam kocyk. Z tej samej kolekcji co ostatnio ten szaro-błękitny, teraz kupiłam szaro-limonkowy :) A do tego outfit wiosenny też w tym samym kolorze co kocyk. No i jeszcze małemu kupiłam 3 czapeczki przeciwsłoneczne na lato. Dwie w stylu czapki rybaka i jedna z miękkim daszkiem, ale jest za duża jeszcze, bo chciałam żeby była na lato, więc celowo wzięłam większą. Ogólnie zaszalałam wczoraj w sklepie, jeszcze kilka par rompersów wzięłam no a sobie jak zwykle nic nie kupiłam, a przydałyby mi się nowe sandały i stanik do karmienia.

Dobrawa, jak się ogarnę z łóżka (tak, jestem jeszcze w łóżku :D) to wyślę Ci zdjęcia kocyków, ale mam kilka w praniu. Postaram się wrzucić niektóre na fotkę.
    A te kapelusiki na lato są boskie. Aran w nich superowo wygląda, już jak duży chłopczyk :D

Dobrawa, Basia79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów zasypianie bez szczególnego płaczu. Troszkę pomarudził. Ale jego aktywność wychodzi na to że to 1h20min...

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedno karmienie mniej w nocy i pobudka przed 7, a teraz mała śpi. Szok. Ciekawe jak to wpłynie na nasz cały dzień.

Oj ja też ostatnio przegiełam z zakupami dla małej, a co najlepsze nawet nie wyszlam z domu :/

Basia masz większe jaja od tej ciamajdy, sorry. Dzielna kobieta z Ciebie :)

Basia79 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze w polowie w pidzamie tez ;-)
    i macham nogami
    robie tez polpompki,calych nie dam rady
    ;P
    Nita
    to se poszalalas kobieto,ja taka rozrzutna nie jestem :-)

u mnie jedno dziecie w szkole drugie spi a trzecie macha nogami z mama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 11:16

MoBo lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita poszło mi dużo łatwiej niż w woombie. Polozylam ruszyła se nóżkami i raczkami, po chwili mniej, zaczęła gapic się w jeden punkt i oczka zaczęły opadach...tadam dziecko uspane.
    W woombie ona zawsze walczyła żeby wyciągnąć rączki, wkurzala itd Do 22 obserwowałam ja na kamerze i ruszyła raczkami, ale nie tak żeby mogło ja to wybudzic. W woombie też mi bylo ciezko ja na boczek wykręcić a ona tak bardzo lubi.

l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia, ja to bym sie bała do 42 tc czekać ;(

• milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beznadzieja ;/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po 6km spacerze. Poszliśmy odwiedzić moje dzieci w przedszkolu- mało mi do wózka nie wlazły :D

Szczęśliwa Mamusia, milky way, Nita lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia weź wyślij chlopa po kilogram pietruszki korzenia (tego białego) obrać, pokroić w 2-4 cm kawałki, zalać wodą zeby przykrylo to, gotować z 10-20 min aż pietrucha miękka, ostudzić i wypić te wodę. Mnie to ruszylo, a byłam tydzień przeterminowana i próbowałam wszystkiego innego i nic.
    Powodzenia tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:13

Szczęśliwa Mamusia, milky way lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy przerzucacie się na spacerówki?

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja juz. Ale moja na płasko sie rozkłada.
    Nie chce mi sie tej gondoli do auta pakowac, z auta wyjmowac, skladac. Duzo miejsca zajmuje, a ja mam małe auto.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ale kutafon z tego twojego prawie byłego męża :/ za to syn na medal :)

Ja na spacerówkę pewnie za jakieś 2 m-ce
    10.06 wyjeżdżamy nad morze i planuję już zabrać wersję spacerową (mamy kubełkową)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:47

milky way, Basia79 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja też już w spacerówce, ale też jak u Milky na płasko rozkładanej. To jest ten sam wózek, tylko siedzisko było w komplecie, można je rozłożyć na płasko albo całkiem na siedząco. Aran bardzo lubi. W głębokiej gondoli by się już zapocił.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie trochę z innej beczki.
    W co byłyście albo będziecie ubrane na chrzest?
    Kurde, chrzciny w niedzielę a ja się zastanawiam nad ubiorem.
    Miałam iść w czerwonej sukience ale moja mama i teściowa stwierdziły ,że muszę mieć jasną.

• milky way Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, ja bylam na chrzcie małego w sukience, krotkiej, rekawki 3/4, kolor szary z boalymi wstawkami
    Mały był w lnianym białym komplecie z HM i bialych conversach
    Wygladal zajebiscie, aczkolwiek babcie mialy stan przedzawałowy

Z panienką tak dobrze nie pojdzie, musi byc sukienka, nie wiem w co sie ubiera dziewuszki..

Ja planuje znów sukienke krótką, z rekawkiem 3/4, kolpr granatowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 13:05

• Nita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, nie wszystkie kocyki są na zdjęciu. Wrzuciłam te ciekawsze jedynie. Trzy są w praniu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a00a17b0b5f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35a5c7d9890e.jpg

Ten biało szaro limonkowy na dolnym zdjęciu kupiłam wczoraj. Chyba najbardziej mi się podoba. A to outfit z tej samej kolekcji, będzie pasował do narzutki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/418b08c1ed79.jpg

Iva79 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ