X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pediatra i alergolog zalecili ciągłe stosowanie ale to po alergicznym zapaleniu jelit.

• chiara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja szkoda że musicie chodzić ja dałam jeszcze czas mojej córce bo jak byłam na jednych zajęciach które trwały 20 minut po czym przez 1,5 nie mogłam jej z rąk ściągnąć bo był taki ryk i panika więc siedziałam w tym osrodku. U mnie nie podobało mi się to że w czasie zajęć pani raczej olewała to że mogę dziecko zanosi się od płaczu i robiła swoje :( mam zaprzyjaźnioną rehabilitantke i to ona nas odwiedza raz na 3 tygodnie i mówi co ćwiczyć. W domu na spokojnie to robie. Ja właściwie to chciałam się odnieść do tego że każdy mówi co innego jejku chodzi o noszenie dziecka ja miałam dokładnie to samo wrażenie i raz noszę jednymi sposobami a raz tymi drugimi :) olałam system :)
    Mobo dzieki za objaśnienie odnośnie snu stwierdzam że muszę nieco zmodyfikować dzień:) tylko z karmieniem będę mieć problem bo jemy co 4h zaczynając od 6 lub 7 i to mi wychodzi 5 razy do 22. Jak ja położę wcześniej spać to mi wypadnie jeno karmienie i zje za mało. No chyba że będę ją budzić na jedzenie. Częściej jeść mi nie chce :/ a jak już je to bardzo mało. I bądź tu człowieku mądry.

• Werix Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, możesz o 22 nakarmić przez sen.

Dzisiaj mi Mały ziewa jak w zegarku, zasypia co 1,5h, śpi po 1,5h (dwa razy przedłużałam sen), je co 3h. Tylko kurcze nadal kaszle przez sen.

Koska 88, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, może idź w poniedziałek do innego pediatry..skoro kaszle...
    takie coś znalazłam..
    Refluks żołądkowo-przełykowy. Dolegliwość ta, spowodowana niedojrzałością motoryczną przewodu pokarmowego, jest przyczyną kaszlu, jeśli dziecko zaczyna kasłać podczas karmienia albo po nim, a także kiedy kładziesz go do łóżeczka (zmieniając pozycję z pionowej na poziomą) oraz podczas snu. Kaszlowi towarzyszy silne ulewanie. Refluks wymaga konsultacji u pediatry lub gastrologa dziecięcego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 17:45

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej miejscowości nie ma innego pediatry. Zobaczę, jaki dostanę termin do gastrologa w poniedziałek z ubezpieczenia.

17u9ha00otchcgqb.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Chiara, możesz o 22 nakarmić przez sen.

Dzisiaj mi Mały ziewa jak w zegarku, zasypia co 1,5h, śpi po 1,5h (dwa razy przedłużałam sen), je co 3h. Tylko kurcze nadal kaszle przez sen.
    No właśnie dzisiaj tak planuje zrobić bez przebierania pieluchy przy zgaszonym świetle.

• Nita Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, jak u was alergiczne zapalenie jelit się objawiało? I od czego wam się to zrobiło?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara właśnie najgorsze jest to ,że każdy mówi co innego.

Nita objawia się krwią i śluzem w stolcu a powiązane jest ze skazą białkową.
    Brzmi to tragicznie ale jest to tylko stan przejściowy.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Ani delicolu ani decofloru nie trzeba rozcienczas w mleku.
    Z tego, co czytalam probiotykow nie mozna stosowac ciagle. 2tyg max

Kurde,miało byc cytuj:-P janpodaje acidolac i robię tygodniowe przerwy,ale podaje juz długo bo od 2ego miesiąca -tak zaleciła pediatra.5 kropli rozpuszczam w mleku,zwykle rano.Mlody zjada teraz 210ml i o dziwo kupy sie troche poprawiły-juz tak nie smierdziusza

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dzień ksiazki:-))) jeżeli lubicie sobie poczytać i kupujecie ksiazki to polecam serdecznie moja ulubiona księgarnie on-line, nieprzeczytane.pl i zeby nie było-polecam od siebie,bo mają totalnie konkurencyjne ceny.A poza tym zimno,mokro,na spacerze juz dwa dni nie byliśmy,bo jak widze odczuwalna około 2-4 to mi słabo

17u920mmtaho5gy9.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, 210ml? Moja ledwo wciaga 150ml, ale i tak nie za kazdym razem... ostatnio zjada 80ml i finito.. jak wyciagnie 120ml z butki to jestem szczesliwa...
    Staram sie tym nie przejmowac, ale wiadomo jak jest...

relgh371qoeo8psk.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam ksiazki Remigiusza Mroza. To jest ostatnio moj ulubiony autor. Pisze powiesci sensacyjne, kryminalne, political fiction. Pochlaniam je jednym tchem, no prawie jednym, bo Hania czasem nie daje :)
    Polecam tez Vincenta Severskiego i jego serie Nielegalni (o agentach polskiego wywiadu) i oczywiscie niesmiertelny Miloszewski :)
    A Wy madie swoje ulubionych autorow? Jakie ksiazki polecacie?

Maggie_31 lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio odczuwalna temperatura to 6 :( Ale spacer i tak musi być. Po prostu cieplej ubieram brzdąca i idziemy do parku. Ostatnio też ma katarek, ale spacery nam zdecydowanie pomagają, bo nie kicha poza domem i nosek mu się odblokowuje ;)
    Wy się dziwicie na 210 ml u Maggie, a mojej znajomej córka już w 6 tygodniu życia potrafiła wypić 200ml odciągniętego mleka. Zresztą pisałam już o tym. Teraz mała za tydzień kończy 4 miesiące i waży 8.5 kg

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej znajomej synek w wieku 4mies wazyl 9kg, ale on w ogole rozwija sie w expresowym tempie. W 4mies siedzial, a teraz przy 6,5 wstaje na kanapie (stoi na kolanach i opiera sie brzuszkiem o oparcie kanapy). Szok....
    W sumie nie powinnam sie dziwic tym 210ml, bo tak powinny dzieci jesc. To moja taka niejadka. Ale taka to jej uroda.

relgh371qoeo8psk.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena u nas to samo jak zje 130ml to taniec radości jest u nas. Standardowo robię mleka z 150ml i często wylewam do zlewu :/ czasami jak zje te 150ml to cud nad Wisłą. Jednak nie ma co patrzeć na tabele bo ja piłam 150ml jak miałam prawie roczek także każde dziecko ma swoje potrzeby oczywiście jak noc poważnego się nic dzieje.
    Książki kocham choć ostatnio trochę mniej czytam ale nie wynika to z faktu macierzyństwa ale słabej mojej organizacji czasu. Polecam kryminały Daniela Silvy lub Camili Lackberg :)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zje 120ml i więcej nie ma szans a często tylko 60ml. Nic się nie da na to poradzić i też muszę wylewać resztę.

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Maggie, 210ml? Moja ledwo wciaga 150ml, ale i tak nie za kazdym razem... ostatnio zjada 80ml i finito.. jak wyciagnie 120ml z butki to jestem szczesliwa...
    Staram sie tym nie przejmowac, ale wiadomo jak jest...

Nie przejmuj się Magdalena, najważniejsze zeby mała ładnie przybierała.Moj jest strasznym żarłokiem od urodzenia,miałam ambicje karmić go tylko piersią ale juz w szpitalu dawał popisy płaczu i trzeba go było dokarmiac,bo nie wyrabiałam.Teraz jest na nan i obala butlę co 3-4 godziny,moze dlatego ze w tym mleku jest sporo cukru to tak mu smakuje i chce ciagle i ciagle

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Mojej znajomej synek w wieku 4mies wazyl 9kg, ale on w ogole rozwija sie w expresowym tempie. W 4mies siedzial, a teraz przy 6,5 wstaje na kanapie (stoi na kolanach i opiera sie brzuszkiem o oparcie kanapy). Szok....
    W sumie nie powinnam sie dziwic tym 210ml, bo tak powinny dzieci jesc. To moja taka niejadka. Ale taka to jej uroda.

A z tym siadaniem to tez nie mogę młodego ogarnąć bo leżąc na płaskim zaczyna sie ewidentnie podnosić do góry i robi śmieszna kołyskę,a jak sie go chwyci za ręce to ochoczo sie podciąga.Mam nadzieje ze nic sobie nie ponaciąga ta nadaktywnoscia:-/ I dużo go tez przepajam sama woda albo koperkiem i to mu chyba wreszcie brzuszek uregulowało,bo kołki odpukać zniknęły:-)

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z książek polecam Wam Jeźdźca Miedzianego Pauliny Simmons-sa 3 części.Piekna ksiazka o miłości:-D generalnie wole kryminały i nie jestem zbyt romantyczna,ale ta polecam.To jedyna ksiazka,przy której sie autentycznie wzruszam,swietnie napisana,czyta sie jednym tchem,żadna pościelowa. Osobiście lubię tez czeskich autorów: Kundera,Capek.

17u920mmtaho5gy9.png

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieznosna lekkosc bytu Kundery, swietna ksiazka, choc chwilami depresyjna. Swego czasu to byla moja ulubiona pozycja :)

relgh371qoeo8psk.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ