Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fuksja szkoda że musicie chodzić ja dałam jeszcze czas mojej córce bo jak byłam na jednych zajęciach które trwały 20 minut po czym przez 1,5 nie mogłam jej z rąk ściągnąć bo był taki ryk i panika więc siedziałam w tym osrodku. U mnie nie podobało mi się to że w czasie zajęć pani raczej olewała to że mogę dziecko zanosi się od płaczu i robiła swoje mam zaprzyjaźnioną rehabilitantke i to ona nas odwiedza raz na 3 tygodnie i mówi co ćwiczyć. W domu na spokojnie to robie. Ja właściwie to chciałam się odnieść do tego że każdy mówi co innego jejku chodzi o noszenie dziecka ja miałam dokładnie to samo wrażenie i raz noszę jednymi sposobami a raz tymi drugimi olałam system
Mobo dzieki za objaśnienie odnośnie snu stwierdzam że muszę nieco zmodyfikować dzień tylko z karmieniem będę mieć problem bo jemy co 4h zaczynając od 6 lub 7 i to mi wychodzi 5 razy do 22. Jak ja położę wcześniej spać to mi wypadnie jeno karmienie i zje za mało. No chyba że będę ją budzić na jedzenie. Częściej jeść mi nie chce a jak już je to bardzo mało. I bądź tu człowieku mądry. -
Werix, może idź w poniedziałek do innego pediatry..skoro kaszle...
takie coś znalazłam..
Refluks żołądkowo-przełykowy. Dolegliwość ta, spowodowana niedojrzałością motoryczną przewodu pokarmowego, jest przyczyną kaszlu, jeśli dziecko zaczyna kasłać podczas karmienia albo po nim, a także kiedy kładziesz go do łóżeczka (zmieniając pozycję z pionowej na poziomą) oraz podczas snu. Kaszlowi towarzyszy silne ulewanie. Refluks wymaga konsultacji u pediatry lub gastrologa dziecięcego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 17:45
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Werix wrote:Chiara, możesz o 22 nakarmić przez sen.
Dzisiaj mi Mały ziewa jak w zegarku, zasypia co 1,5h, śpi po 1,5h (dwa razy przedłużałam sen), je co 3h. Tylko kurcze nadal kaszle przez sen. -
Magdaalena wrote:Ani delicolu ani decofloru nie trzeba rozcienczas w mleku.
Z tego, co czytalam probiotykow nie mozna stosowac ciagle. 2tyg max
Kurde,miało byc cytuj:-P janpodaje acidolac i robię tygodniowe przerwy,ale podaje juz długo bo od 2ego miesiąca -tak zaleciła pediatra.5 kropli rozpuszczam w mleku,zwykle rano.Mlody zjada teraz 210ml i o dziwo kupy sie troche poprawiły-juz tak nie smierdziusza -
Dzis dzień ksiazki:-))) jeżeli lubicie sobie poczytać i kupujecie ksiazki to polecam serdecznie moja ulubiona księgarnie on-line, nieprzeczytane.pl i zeby nie było-polecam od siebie,bo mają totalnie konkurencyjne ceny.A poza tym zimno,mokro,na spacerze juz dwa dni nie byliśmy,bo jak widze odczuwalna około 2-4 to mi słabo
-
A ja polecam ksiazki Remigiusza Mroza. To jest ostatnio moj ulubiony autor. Pisze powiesci sensacyjne, kryminalne, political fiction. Pochlaniam je jednym tchem, no prawie jednym, bo Hania czasem nie daje
Polecam tez Vincenta Severskiego i jego serie Nielegalni (o agentach polskiego wywiadu) i oczywiscie niesmiertelny Miloszewski
A Wy madie swoje ulubionych autorow? Jakie ksiazki polecacie?Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
U nas ostatnio odczuwalna temperatura to 6 Ale spacer i tak musi być. Po prostu cieplej ubieram brzdąca i idziemy do parku. Ostatnio też ma katarek, ale spacery nam zdecydowanie pomagają, bo nie kicha poza domem i nosek mu się odblokowuje
Wy się dziwicie na 210 ml u Maggie, a mojej znajomej córka już w 6 tygodniu życia potrafiła wypić 200ml odciągniętego mleka. Zresztą pisałam już o tym. Teraz mała za tydzień kończy 4 miesiące i waży 8.5 kgMaggie_31 lubi tę wiadomość
-
Mojej znajomej synek w wieku 4mies wazyl 9kg, ale on w ogole rozwija sie w expresowym tempie. W 4mies siedzial, a teraz przy 6,5 wstaje na kanapie (stoi na kolanach i opiera sie brzuszkiem o oparcie kanapy). Szok....
W sumie nie powinnam sie dziwic tym 210ml, bo tak powinny dzieci jesc. To moja taka niejadka. Ale taka to jej uroda. -
Magdalena u nas to samo jak zje 130ml to taniec radości jest u nas. Standardowo robię mleka z 150ml i często wylewam do zlewu czasami jak zje te 150ml to cud nad Wisłą. Jednak nie ma co patrzeć na tabele bo ja piłam 150ml jak miałam prawie roczek także każde dziecko ma swoje potrzeby oczywiście jak noc poważnego się nic dzieje.
Książki kocham choć ostatnio trochę mniej czytam ale nie wynika to z faktu macierzyństwa ale słabej mojej organizacji czasu. Polecam kryminały Daniela Silvy lub Camili Lackberg -
Magdaalena wrote:Maggie, 210ml? Moja ledwo wciaga 150ml, ale i tak nie za kazdym razem... ostatnio zjada 80ml i finito.. jak wyciagnie 120ml z butki to jestem szczesliwa...
Staram sie tym nie przejmowac, ale wiadomo jak jest...
Nie przejmuj się Magdalena, najważniejsze zeby mała ładnie przybierała.Moj jest strasznym żarłokiem od urodzenia,miałam ambicje karmić go tylko piersią ale juz w szpitalu dawał popisy płaczu i trzeba go było dokarmiac,bo nie wyrabiałam.Teraz jest na nan i obala butlę co 3-4 godziny,moze dlatego ze w tym mleku jest sporo cukru to tak mu smakuje i chce ciagle i ciagle -
Magdaalena wrote:Mojej znajomej synek w wieku 4mies wazyl 9kg, ale on w ogole rozwija sie w expresowym tempie. W 4mies siedzial, a teraz przy 6,5 wstaje na kanapie (stoi na kolanach i opiera sie brzuszkiem o oparcie kanapy). Szok....
W sumie nie powinnam sie dziwic tym 210ml, bo tak powinny dzieci jesc. To moja taka niejadka. Ale taka to jej uroda.
A z tym siadaniem to tez nie mogę młodego ogarnąć bo leżąc na płaskim zaczyna sie ewidentnie podnosić do góry i robi śmieszna kołyskę,a jak sie go chwyci za ręce to ochoczo sie podciąga.Mam nadzieje ze nic sobie nie ponaciąga ta nadaktywnoscia:-/ I dużo go tez przepajam sama woda albo koperkiem i to mu chyba wreszcie brzuszek uregulowało,bo kołki odpukać zniknęły:-) -
A z książek polecam Wam Jeźdźca Miedzianego Pauliny Simmons-sa 3 części.Piekna ksiazka o miłości:-D generalnie wole kryminały i nie jestem zbyt romantyczna,ale ta polecam.To jedyna ksiazka,przy której sie autentycznie wzruszam,swietnie napisana,czyta sie jednym tchem,żadna pościelowa. Osobiście lubię tez czeskich autorów: Kundera,Capek.