X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja nikogo nie śledzę, a z pewnością nie Ciebie :)
    Zaglądam czasem na różne wątki. Są one publiczne. Twoje wpisy także. Nikomu nie włamałam się do prywatnego pamiętnika.
    Tak jak mówiłam wcześniej, rób co chcesz, tylko Twoje wątpliwości z innego wątku mocno różnią się od pewności siebie jaką pokazujesz tutaj. Jak sama twierdzisz, jesteś młodą mamą jak i ja, obie czasem popełniamy błędy. Mój wpis miał jedynie przestawienie opinii, do której mam prawo. To forum, wymieniamy tu poglądy, również co do poczynań innych. Po prostu sobie doradzamy. Ja jedynie w dobrej wierze. Nie obraziłam Ciebie, byłam miła w swoim wpisie, także się nie unoś :)
    Co do lekarzy; pediatra mojej koleżanki w Polsce (Warszawa) twierdzi, że po 6 miesiącu karmienia kobieta ma już tylko wodę w piersiach :D to tak apropo bezsprzecznej wiedzy lekarzy i ufności co do decyzji ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam muszę powiedzieć, że nie wiem co ja chcę :/ tzn kiedy dawać dodatkowy pokarm, ale jedno jest pewne gówno o tym wiem :P wiec zaczęłam czytać przynajmniej i zakupiłam książki i chyba się skuszę na tego babycook. Wolę być gotowa ;)
    Jeszcze mi zostało pokupic jakieś kubeczki do mrozu chyba te avent, jakieś łyżeczki sreczki i co jeszcze? Ooo to siedzonko do stoka krzesełka, żeby mogła przy stole siedzieć bo teraz mam to dla newborn. Hmmm zaś pewno o czymś nie pomyślałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 12:28

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie z tym zaufaniem do lekarza to różnie bywa...jak młody miał wysypke to słyszałam za każdym razem że to potowki, a okazało się ze alergia na bmk...ten sam lekarz też namawiał na rozszerzanie diety...ja podziekuje za takich lekarzy...przy alergii to chyba muszę ostrożnie z rozszerzaniem :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój słabo przybiera na wadze i pediatra stwierdziła ,że może najlepiej mu zacząć rozszerzać dietę a alergolog powiedziała ,że przy jego problemach z jelitami i ogólnie skazą białkową absolutnie muszę z tym poczekać do 6mż. Co lekarz to opinia.

• Werix Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma katar ktorego nie potrafi połykać i dlatego się tak zanosi kaszlem. Kupiłam nebulizator, mam nadzieję, że jutro, najpóźniej pojutrze przyjdzie. Płuca czyste. Dobrego lekarza, nie tylko pediatry, trzeba szukać ze świeczką. Sama pamiętam przeboje z ginekologami, kiedy starałam się o dziecko. No i trzeba ufać swojej intuicji, obserwować dziecko, czytać, samemu się dokształcać.

Ja też powoli myślę o kompletowaniu książek i akcesoriów do poszerzania diety. Z nową wypłatą może zaszaleję.

Na pewno kupię ten śliniak:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80307223/?cid=ps|pl|dsa_ikea|201507160753068279_1

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie najlepiej sztuce do rozszerzania zakupić? i co polecacie do poczytania?

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam młodemu ten drewniany gryzak...i teraz wręcz połyka go w całości..czasem w nerwach...kurcze może to ząbki ? :/

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rok temu zobaczyłam 2 kreski na teście :)

Pojechałam zważyć dzisiaj Małego i waży 5850g.

Werix ale super ten śliniak.

MoBo, Werix, chiara, Nita, Koska 88, Izieth lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ten sliniak to jest zarabisty, moja koleżanka nadal 4latka w to wsadza jak jest zabawa farbami czy plastelina itd

Jusci ja jestem w temacie nadal jak po omacku więc jeszcze nie wiem jakie łyżeczki :P

Fuksja u mnie rocznica była 8kwietnia, ja test nadal mam a wy?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje 2 male lyzeczki marchewki codziennie, chce aby maly poznal smak , za porada poloznej w Niemczech, ktora jest bardzo dobra w swoim fachu , pracuje w szpitalu i bardzo dobrze o niej wyrazaja sie inni pracownicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 15:52

chiara, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mojego bladziocha :)

Kupiłam na razie trzy książki o BLW. Czekam na dostawę. Liczę, że tam będzie info o akcesoriach. Krzesełko dostanę od szwagierki.

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze kupy znacznie sie poprawily :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszych brokułach nikt mnie nie przekona że za szybko dietę rozszerzam oj nikt. Oczy, mina i ciekawość mojego dziecka, które dosłownie odkrywało nowy smak- bezcenne. Dzięki Martusia za podpowiedź podgrzałam mocniej brokuły i wcinała :) przy tym dużo śmiechu bo wszystko miałyśmy w brokułach.
    Za 30 lat będą inne najlepsze teorie na temat żywienia i tak to jest poglądy i teorie mają to do siebie że się zmieniają. A i tak uważam że za rok nie będzie to miało znaczenia bo nasze dzieciaki będą już jadły "normalnie".
    Jeśli chodzi o łyżeczkę to ja kupilam najzwyklejsza z canpol i póki co jest ok choć zafarbowana po marchewce.
    Jusci my mamy gryzak Sophie i jak tylko moje dziecko dostali go do ręki wiedziało co ma z nim robić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 16:13

Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, jaki nebulizator kupiłaś? U nas katarek już ponad tydzień i mały przez to nabawił się awersji do aspiratora, a wcześniej nie miał nic przeciwko jak mu czasami odciągałam smarki.
    Dzisiaj byłam na takim spotkaniu rodziców i oni tam mają wszystkie dostępne na rynku chusty oraz nosidła. Konsultantka dobiera wedle potrzeb rodzica i dziecka. Można sobie wypróbować różne dostępne produkty. Zawiodłam się na Tuli ale pokochałam nosidełko Beco Gemini. Chyba je kupimy. Jest super.

Edit: chiara, ten gryzak Sophie też piszczy tak jak zwykła Sophie? Ja chyba też kupię gryzak. Żyrafę lubi, ale wydaje mi się, że niektóre jej części są za duże do jego ust, a gryzak jest bardziej wyprofilowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 18:31

bebag lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• chiara Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gryzak nie piszczy, ale u nas hitem jest jej głowa która ciągle jest w buzi.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O którejWasze dzieci chodzą spać i o której wstają?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O którejWasze dzieci chodzą spać i o której wstają?
    19-19.30, punkt 7 Aran się budzi

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, kupiłam na allegro taką krowę. Dostałam sms, że dzisiaj kurier ma przywieźć. Daniel też już mi płacze przy oczyszczaniu nosa. Dzisiaj trochę mniej kaszlał w nocy, więc mam nadzieję, że po kilku inhalacjach będzie lepiej.

Widzę, że tamat kłądzenia spać się przewija :D Więc ja kładę zazwyczaj 19:30, a wstajemy o 7, chociaż oczywiście i tak zazwyczaj budzi się o 6. Niestety to chyba z przyzwyczajenia, bo często jeszcze o 6 go karmiłam, a potem spaliśmy do 8 jak był mniejszy. Z tym, że wtedy kładłam go spać o 21 nawet.

Wczoraj położyliśmy go o 18:45, bo ominął wieczorną drzemkę i widziałam, że już przemęczony. Obudził się dziś oczywiście o 6, trochę go ululałam i pospał do 6:30.

Czekam aż wyzdrowieje i biorę się za spisywanie jego nocnych pobudek, bo nie wiem, czemu on tak często się budzi. Daję mu jeść w nocy dwa razy (przynajmniej staram się), a on i tak potrafi się budzić co 3h. Czasem wystarczy, że owinę go z powrotem w kocyk i położę do łóżeczka i znów usypia. Nie wiem o co kaman.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiel o 19, potem karmienie i o 20 wychodzę od niego z pokoju. A wstaje koło 6 ale dostaje smoczka i do 7.30 - 8 śpi :-)

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy do życia po imprezie :) Mała była baaardzo grzeczna :) W kościele przespała mszę, obudziła się tylko, gdy tata ją wziął z wózka do chrztu, popatrzyła półprzytomnym wzrokiem i poszła spać dalej :) A dałabym sobie rękę uciąć, że będzie ryk, bo w domu przed drzemką wpadła w histerię i nie dało się jej uspokoić, a jak w końcu zasnęła, to za 30 minut trzeba było ją budzić do wyjścia ;)

My się dalej rehabilitujemy, na razie bez rehabilitanta, bo wyjechał na jakieś szkolenie, czy konferencję, ale dobrze nam idzie :) Mała nie płacze podczas ćwiczeń, tylko czasem sobie postęka. Ostatnio u rehabilitanta nawet się uśmiechała, co jego również zaskoczyło (dzieci ćwiczone metodą Vojty chyba rzadko śmieją się podczas ćwiczeń ;) ). Położyliśmy ją na tym stole, facet wziął ją w obroty i uciska, naciska i przyciska, a ta zauważyła się w lustrze i banan na całego :D

Mała już teraz uwielbia leżeć na brzuchu, większość dnia spędza na brzuchu, 2 miesiące temu nie przypuszczałabym, że tak będzie ją cieszyło leżenie na brzuchu :D Na brzuch przekręca się sama, na plecy nie potrafi. Czasami niestety przekręca się przez odgięcie, muszę o tym porozmawiać z rehabilitantem. Na brzuchu prostuje już ręce i bawi się zabawkami. Nie interesują ją stopy, łapie tylko kolanka czasami.

No i skończyły się nam całe przespane noce ;) Mała budzi się 2 razy i nie wiem, czy z głodu, czy jakieś złe sny ma. Czasami budzi się z płaczem, czasem tak jęczy i stęka przez sen. Przy karmieniu zasypia i mogę ją już spokojnie odłożyć do łóżeczka

Werix lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ