X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla kasacja postu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 19:15

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo ja tez o nim mowie.
    Tak wiesz- sklada sie i nie sklada, jesli wiesz o czym mysle. Mialam skladac a nie zlozylam ani razu bo trzeba odpiac te nozki i zostaje dosc spore siedzisko z blatem ktore nadal jest klamotem ;) i tak stalo bez sensu.
    A to- ciach ciavh złozone i za sofe!

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way czyli co chcesz powiedzieć? :P
    Namawiasz mnie na chicco polly?

l22ndf9her11uere.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo a jakie masz krzesełko? Bo od razu założyłam że tripp trappa a do nich tacki są na pewno
    Chyba że masz inne ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina zgadza sie mam tripp trapp. Dostalam na prezent. No wlasnie widze, ze sa tacki, tylko ze tu chca za to jak za zloto O.o musze poszperac gdzie taniej :P

l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie nie :) nie namawiam :)
    Bo ja w sumie uzywalam tego z ikei z rok
    Nie mialam nic do zarzucenia, dopoki nie kupilam Polly i nie postawilam obok. Wtedy te wszystkie rzeczy, ktore tak troche mi przeszkadzały, czyli to ,ze ciezko sie malego wsadzalo, wyciągało, ze wciaz mi zawadzało , bo skladac mi sie nie chciało no i takie tam :)
    A tu fajnie sie sklada, nie powiem zeby bylo male po zlozeniu, ale fajnie sie chowa za sofkę :) pochyla sie baaardzo, prawie ze do pozycji lezącej więc mozba bedzie małą karmić, bede mogla sprzedac bujaczek lezaczek, aha i fajnie vo jest regulacja wysokosci.
    Czyli w sumie tak sobie gadam, ze to mi bardziej pasuje :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky ,ktory dokładnie model masz bo jest ich kilka chodzi o 2 w 1 czy 2 start? też pewnie je kupię i podobają mi się wszystkie :)! zwłaszcza model fancy chicken:D Kurcze i ja się męczę z tym usypianiem jest mega płacz czego dawniej nie było i najgorsze ,że głupieję wtedy i daję pierś czego robić nie powinnam bo wiem ,że głodna nie jest:( później mam wyrzuty sumienia bo jej się ulewa i odbija i płacze jeszcze gorzej.... głupia ja:(

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upiekłam dziś mega proste ciasto ,a pyszne dzielę się : 4 żółtka i dwa całe jaja miksujemy z cukrem lub ksylitolem wg uznania ( ja dałąm cukier kokosowy), czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze 125g masłą i wszystko mieszamy, osobno 4 białka ubijamy ze 100 g cukru i łączymy masę czekoladowo-żółtkową z ubitymi białkami ,pieczemy 35 minut w 170 stopniach to juz jest smaczne a ja na to daję bitą kremówkę i i borówki i oczywiście czekam na truskawki bo są do tego pyszne całośc posypuję płatkami migdałów i z takim ciastem to i okres nie straszny:P

Kushina lubi tę wiadomość

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, faktycznie piersi lepiej nie podawaj, bo to przyzwyczaja bardzo, a z czasem przestaje działać i jest jeszcze większy ryk. Piszę z własnego doświadczenia. A jak dotychczas usypiałaś?

U mnie ostatnio lepsze dni. Mimo że w nocy pobudki co 2-3h, to w dzień Mały śpi pięknie i uśpić go całkiem łatwo. Mniejsza presja przy tym, mniej płaczu i stresu. Do tego Daniel tak zaczął nawijać że śmiać się chce :) narzeczony ma wolne to też trochę pomoże.

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, 2w1 mam :)

• jusci Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zamówiłam te polly 2w1, bo w smyku nawet niezła cena :) i jakoś mnie tak zachęcił wizualnie :) będzie mi do wystroju pasował :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix jak Ci idzie z drzemkami? Jestes juz na 3? Bo ja sie nadal bujam z 4rena, ale skrocam spanie w ciagu dnia co sprawia ze latwiej jej zasnac na 4 ta.
    Podobnie jak w tym linku http://www.weebeedreaming.com/my-blog/sample-schedule-4-months-up

No i u mnie z zasypianiem jest luz, moja teraz da sie potrzymac w ciszy O.o a pozniej tylko chyc do lozeczka i wychodze! ALE ALE ALE uzywanie smoczka kopie mnie w dupe :P czyli jak sie rozbudzi to wola i trza isc i wlozyc smoczka do buzi zeby zasnela :/ no nie jest to dobre bo to ja powstrzymuje samej usypiac kiedy jest plytki sen. Wiec do 22 mam czasem z 4 pobudki, a do 6 rano jedna.
    Zamowilam taki smoczek z przymocowa zabawka, planuje ja do tego przyzwyczaic a ktorejs nocy oderwac smoczek i dac tylko zabawke :P ale to tak za miesiac-dwa jak bedzie kumac do czego sie przytula.

Popatrz na ten linkhttp://www.sleepbabylove.com/sleep-training-made-easy-ultimate-guide/
    Babka wymienia inne metody do szkolenia snu oprocz pu/pd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 16:49

l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mamy już 3 drzemki. Pierwsza koło 9, potem 13 i 16:30/17:00. Coraz rzadziej muszę drzemki wydłużać. Wczoraj np. spał sam po 2x 1,5h. Czasem śpi 2h. W nocy gorzej. Budzi się nieregularnie, karmię go nawet 4 razy. Kaszle, więc zastanawiam się czy to nie przez chorobę. Zobaczymy co będzie jak z tego wyjdzie.Chodzimy spać o 19:30, wstajemy zazwyczaj 6:30 - 7:00.

Mały zaczął przewracać się z brzucha na plecy, ale jak leży na kanapie gdzie jest bardziej miękko i łatwiej mu poradzić sobie z ręką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 17:35

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale pogoda jak w listopadzie.
    Mam ostatnio takiego lenia ,że szkoda mówić. Teraz uprzyjemniam sobie deszczowe popołudnie słuchając nowej płyty Lemona.
    Mały śpi ale przez 3 dni od 7 do 19 nie spał wcale. Przyszło mi na myśl ,że może zęby mu idą ale dzisiaj jest lepiej więc może to jednak nie to.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie Werix :) wlasnie niech katar przejdzie i wtedy zobaczysz, ale wydaje mi sie ze bedzie fajnie.
    Ja jeszcze nie widze, ze ona jest gotowa na 3 :/ ale pamietam, ze ty jakos 4m 1tyg tez pisalas, ze czuwa 1.20 a teraz widze fajnie dłużej czyli pewno u mnie tez za chwile sie zmieni.

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fukcja nie spal wcale? O.o no moja to by byla marudna okropnie wtedy, nic by sie z nia nie dało zrobic :P jest jak tatus nie ma snu to nie ma humoru hehehe

l22ndf9her11uere.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spał, marudził, płakał ale nie można go było odłożyć nawet na chwilę bo znowu histeria. Nie wiem co to było ale normalnie w trakcie dnia śpi spokojnie 3-4 godziny.

• Werix Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja... Nie wyobrażam sobie! Mój chyba wyłby cały dzień. Masakra. Jak miał bardzo złe dni to wkładałam go do chusty, gdzie zasypiał po półgodzinnym spacerze a potem chodziłam z nim tak długo jak spał, nwet 2h po lesie.

MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój raz tak nie spał i o dziwo nie marudził, a w nocy tylko raz się obudził :-)

MoBo lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) może to jakiś sposób :p

Daniel zaczął interesować się w końcu swoimi stopami, chociaż na razie łapie kolana.

Co polecacie do oczyszczania nosa? Niestety zwykły aspirator nam się nie sprawdził przy katarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 08:03

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ