X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma za grube uda żeby stopy złapać haha :D

Iva79, Kushina lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix - my mamy "Katarek", ktory podlacza sie do odkurzacza i bardzo dobrze odsysa katar, chociaz jak musialam go uzywac kilka razy dziennie to maly juz mocno protestowal. Biedny wyginal sie i uciekal jak tylko mogl. No ale co robic.

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam katarek i też jest protest, ale on dobrze ściąga gile :) ja teraz zanim do dziurki trafię, to sie z nim bawie i mu policzki zasysam :) on sie usmiecha, a ja mu wtedy hyc do nosa :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sopelek, który też podłącza się do odkurzacza. Chciałam katarek, ale nie było w aptece i babka poleciła mi mówiąc, że to to sami tylko tańsze. Jest ok i czyści nosek dużo łatwiej i szybciej niż zwykły aspirator

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypiałam ją głaszcząc po głowie ,a ona leżała w łóżeczku i zwykle trwało to jakieś 15-20 minut , a teraz płacze czasem tak bardzo ,że tylko pierś działa, ale wiem,że muszę próbować inaczej ją uspokajać....jak Wam idzie rozszerzanie diety dziewczyny ,które już zaczęły?? co już dawałyście i z jakim skutkiem? Ja chyba jutro zaczynam po rekomendacji pediatry i nie wiem od czego zacząć;)no nic dziś poczytam o tym i zobaczymy

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozszerzam jeszcze ale ponoć marchewka nie jest za dobra na początek bo powoduje zatwardzenia.

Szczęsliwa, to już 3 tygodnie? Szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:56

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze czekam z rozszerzeniem. Lekarze namawiają zacząć po 4mcu ale ja wolę poczekać

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My na mm teoretycznie już powinnismy rozszerzać dietę po 4 m-cu, ale ostatnie próby podania przeze mnie zblendowanego ziemniaczka spotkały się ze zwymiotowaniem całej treści żołądka. Mieszek strasznie sie krzywił i wyglądał jakby cierpiał, dla mnie to ewidentny sygnał, ze nie jest gotowy :( No i pediatra powiedziała, ze nic się nie stanie jak poczekamy kilka tygodni. Jedyne co nowego wprowadziliśmy to kleik ryżowy i kaszkę w mleku.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wprowadziły stałe pokarmy: czy Wasze maluchy lepiej śpią w nocy?

Jak Waze dzieci obracają się z brzucha na plecy? Bo zastanawiam się czy Daniel nie robi tego źle. Wygląda to tak, że unosi do góry pośladki i odpycha się nogami od ziemi, ale głowę na prawie położiną na ziemi. Nie powinien obracać się orzez mocne uniesienie głowy i przerzucenie jej na bok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 17:41

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dopadły problemy senne w nocy. Maksymalnie śpi 3h ciągiem, a bywa że i budzi się co godzinę :( Nigdy prędzej nie miała problemu ze snem, a od tygodnia chodzę jak zombi :/ No cóż, widocznie kiedyś i mnie musiało to spotkać :P

U nas nie obraca się z brzucha na plecy. Kiedyś próbowała, ale potem przyszedł skok rozwojowy i jeszcze sobie nie przypomniała :) Ale za to obroty z pleców na brzuch są już bardzo ładne i częste :) Praktycznie nie mogę jej zostawić bo ledwo co położę to momentalnie się obraca :P

Szczęśliwa, śliczna Ania :) Aż nie do wiary, że to już 3 tygodnie :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady a twoja jest urodzona jakoś wcześniej?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, moja urodzona tydzień przed terminem

Jeśli znowu będzie powtórka z rozrywki, to za pół godziny pierwsza pobudka :P

Macie jakieś sprawdzone żele na okres ząbkowania? Coś by warto już kupić, bo człowiek nie zna dnia ani godziny ;) Gryzaki, żel, coś jeszcze warto mieć?

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel dentinox
    Niektórzy polecają jeszcze czopki viburcol i kropelki camilia (homeopatia)
    Mi przy synu sam żel wystarczył
    No i gryzaki

82doroeqdnooy9dr.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Camilie bo wszystkie moje znajome zachwalały a żele to ponoć pic na wodę.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy właśnie polecają dentinox tylko zastanawiam się jak on.ma działać jak w sekundę jest zjadany :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś na pewno działa
    posmaruj sobie dziąsło na próbę ;)

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam tej maści cały czas dla młodego ale tak ostatnio zastanawiałam się jak to jest jak on to od razu zjada :D swoją drogą aż nim lekko zatrzęsie jak zje maść śmiesznie to wygląda :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio przeczytałam ten artykuł i już zgłupiałam...

http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2014/07/zele-na-zabkowanie.html

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a skąd wiadomo że dziecko ząbkuje? Niby objawy wypisane są w necie, ale ja nie wiem jak wyglądają rozpulchnione dziąsła. Są czerwone czy raczej jasne?

17u9ha00otchcgqb.png
  • Kaśka 86 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć Camilia jest niezła o czym świadczy fakt,że u nas w aptece idzie tego na tony ;) Pacjenci bardzo chwalą Dentinox i Bobodent i nie sądzę,że stsowany trzy razy na dobę miałby być szkodliwy,ale ulga jest chwilowa więc chyba lepiej postawić na masaż np silikonową szczoteczką,jest też od niedawna żel anaftin baby ze specjalną końcówką masującą mam go ,ale jeszcze u mnie ząbkowania nie widać i nie wiem czy się sprawdzi no i gryzaki ja mam całą kolekcję,ale póki co tylko sophie wchodzi w grę. Póki co mam nadzieję,żę Natalka przejdzie przez ząbkowanie bezboleśnie i nawet nie zauważymy jak pojawią się pierwsze ząbki:))) a ,że nadzieja też jest matką ...no właśnie ;)

iv09krhmt6v0g5nu.png[/url]
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ