Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U Michała ślinka non stop i paluchy w ustkach,choc gryzakiem nie pogardzi,we wtorek widzimy sie z Naszą pediatra,wypytam ja o zabki i rozszerzenie diety,bo my na mm,a obserwuje,ze ma ochotę juz popróbować jakieś nowe smaki,bo jak widzi ze jem to az zaczyna piszczeć ochoczo:-D Udało ni sie ogarnąć spanie- kładę go po 20 do lozeczka,daje ulubiona pieluchę i jak to moj mąż mawia-zamieniam sie w szeptuche;-P gładzę go po główce,nosku i powiekach,mówię ze misie juz śpią i po max 15 minutach dziecko zasypia.Co prawda nie jest idealnie,bo sie budzi i miączy,ale to brzuszek i pryki,przekręcenie go na boczek pomaga.Przekrecac sie jeszcze nie potrafi,chyba jest za ciężki,za to śmiesznie pełza na plecach,o ile to pełzaniem mozna nazwać i często podpiera sie nogami unosząc cały tułów do góry
-
Szczęśliwa szczerze Cię podziwiam!caly dom na głowie,dzieciaki,noworodek i Ty po porodzie to wszystko ogarniasz.Ja po 3 tygodniach myślałam,ze umieram...Do łazienki nie byłam w stanie sie dowlec tak mnie wszystko bolało,a mowa obiad ugotować czy cokolwiek innego:-/
-
baranosia wrote:Używam tej maści cały czas dla młodego ale tak ostatnio zastanawiałam się jak to jest jak on to od razu zjada swoją drogą aż nim lekko zatrzęsie jak zje maść śmiesznie to wygląda
Baranosia,a małemu już ząbki wychodzą czy profilaktycznie mu smarujesz? -
u mnie też maga slina, ręce i drewniany gryzak non stop w buzi, i dzis od rana płacz nie wiem...dałam mu Camilię i po drzemce uderzam do apteki po jakis żelNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jakie kubeczki do nauki picia wody polecacie dla 6 miesięcznego dziecka? Chcę się już powoli przygotować i może zrobić jakieś małe zakupy, bo jak mały będzie miał 6 miesięcy to akurat będziemy w Polsce. Polećcie jakąś konkretną firmę.
W Google właśnie widziałam sippy cup z żyrafą Sophie fajny -
Dzięki dziewczyny, to kupię dentinox i camilia zobaczymy co się lepiej sprawdzi
Werix, też się zastanawiałam co to w ogóle znaczy rozpulchnione Hafija to dość fajnie wytłumaczyła
https://www.hafija.pl/2012/01/w-poszukiwaniu-rozpulchnionego-dziasla.html
I kupiłam gryzak lullalove Najdroższy kawałek drewna, ale faktycznie jak dałam małej to kilkanaście minut namiętnie mamlała, gdzie innymi gryzakami raczej gardziWerix, jusci, Kushina lubią tę wiadomość
-
Nita, Ja kupiłam doidy Cup. Na razie dawałam moje mleko. Sam nie pił bo mu podtrzymywałam Kubek ale wydawał się w miarę łatwy do ogarnięcia.
Mały ma jakieś słabe noce. Budzi się co 2h. Kaszel już sporadyczny. Czasem wystarczy że poprawię kocyk i od razu zasypia. Nie wiem o co chodzi. Karmiłam w nocy tylko 2 razy. Chyba na przespane noce będę musiała poczekać aż skończy 2 lata... To Ewidentnie nie kwestia głodu. Zasypia samodzielnie.
Nie mam pojęcia czy ząbkuje bo ślini się i wkłada wszystko do buzi od ponad miesiąca. A zębów żadnych nie widać. -
ja na forum o rozszerzaniu diety przeczytałam, że starsze dzieci kp, ok 7 m-cy i więcej, nawet co godzinę się potrafią budzić, żeby sobie przy cycu poleżeć :o ja to mam maraton nad ranem...czasem od 4 wybudza się co godzinę lub pół, i tak biegam do niego i mu smoczka poprawiam boję sie go do łóżka zabrać, bo sporo mnie kosztowało żeby spał u siebie...
MoBo lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jusci, ale mnie pocieszyłaś Przyznam że w czasie kataru podawałam mu cyca za każdą pobudką. Może teraz się znów przyzwyczaił. Raz nawet dałam cyca o 12, potem se myśle, że trzeba by było już stronę zmienić na drugą, przekładam go i z ciekawości patrze na zegarek a tam 2h później... Najwyraźniej żeśmy zasnęli w trakcie karmienia... Ah te cycowe dzieci...
-
jusci, błagam nie strasz
te włosy kiedyś przestaną tak wypadać? Wychodzi na to, że moje dziecko samo sobie rozszerzyło dietę o... mojego włosa Wraz z kupką dzisiaj była dodatkowa niespodzianka w postaci mojego włosa. Raczej nie muszę opisywać mojego przerażenia przy przewijaniu pieluchyMoBo lubi tę wiadomość
-
Jusci kolo 7-8 miesiaca jest jakos znow skok z regresja snu wiec ten mozemy sie nie wyspac
Jezeli chodzi o te nocne karmienia to ja trzymam sie reguły, zeby karmic w tym samym czasie. Pozostale pobudki zatykam smoczkiem. Jezeli smoczek by do 2 razy nie pomógł to wtedy karmie. Cos czyje, ze przy zabkowaniu/chorobie itd i tak te wszystkie reguly pierdolna, no ale staram sie tak robic
RedLady ile razy ja wyciagam z rak corki moje albo psa kudly juz wole nie wiedziec co nie zauwazylam -
a co tu jeszcze, jakieś regresje się pojawiają? to jeszcze im mało? ehhhh ta natura jest bezwzględna...
MoBo lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Chyba większej regresji już być nie może. Chyba że w ogóle brak snu Ja to już nie odróżniam regresji od normalnego stanu. Dzień jeszcze ok, ale w nocy niewiele się zmieniło od okresu noworodkowego. Tylko raz jak dotąd przespał ciągiem 6 godzin.
Ja to już nie wiem jak wiązać włosy żeby normalnie wyglądać :p poza tym ciągle widzę moje włosy w pieluszce małego. Tylko nie wiem czy dostają się tam przy przebieraniu czy mały je zjada...Maggie_31 lubi tę wiadomość