X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę z mężem na rocznice ślubu w czerwcu bez małego i też się zastanawiam jak bez niego te 2 dni będzie ;)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna Ania <3
    Ja nie wyobrażam sobie jej chwilowo na tyle zostawić. Niby denerwuje mnie, ze nie chce pic z butelki i mogę wyjść na max 3 h ale po tym czasie już strasznie do niej tęsknie.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ja jadę z mężem na rocznice ślubu w czerwcu bez małego i też się zastanawiam jak bez niego te 2 dni będzie ;)

Fuksja,a którego czerwca?;-P my tez mamy rocznice w czerwcu- 1-wszą i to będzie wyjazd nr 2 bez Małego.Do rodziców mam pełne zaufanie,bo wiem ze mama niczego głupiego nie zrobi typu-nie napoi go sokiem "bo taki blady".Z tesciowa bym nigdy nie zostawiła ;-P

milky way lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w czerwcu, ale drugą :) Fajnie macie, że możecie bez problemu dzieciaczki zostawić :) ja może rodzicom bym zostawiła, ale mama jeszcze się boi go nawet nosić, a ojciec to czeka aż zacznie chodzić, bo teraz jest raczej wystraszony, że taki on mały :P swoja drogą jak oni dwójkę dzieci odchowali :P a teściowej to nawet chomika pod opiekę nie zostawię :P

milky way lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie i tak nie mam komu zostawić Małego. Najdłużej spędził beze mnie 2h.

Jusci, pisałaś kiedyś o miodowych upławach. Coś w tej kwestii się wyjaśniło?

Szczęśliwa, ale duża Ania! No z dziadami tak jest... Jak się nie zażąda pomocy to nie pomyślą sami.

My mamy dzisiaj dzień marudy :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, zmieniły się na normalną wydzielinę :-) więc uznałam, że chyba ok:-) i tak z końcem maja mam wizytę, to się okaże czy wszystko jest w porządku :-)

Werix lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Fuksja,a którego czerwca?;-P my tez mamy rocznice w czerwcu- 1-wszą i to będzie wyjazd nr 2 bez Małego.Do rodziców mam pełne zaufanie,bo wiem ze mama niczego głupiego nie zrobi typu-nie napoi go sokiem "bo taki blady".Z tesciowa bym nigdy nie zostawiła ;-P

27 czerwca mamy drugą rocznicę ślubu :)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest ciężko wyjść i zostawić, gdzieś do lekarza, sklepu wyskocze, ale na dłużej mi ciężko. Może zaszaleje w Polsce jak babcia i dziadziu będą pod ręką.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej bym nie zostawiła dziecka. Nawet sobie tego nie wyobrażam jechać gdzieś bez niej. Wyjście do pracy na 3,5h to tęsknię jak nie wiem i jadę prosto do domu bez pogaduszek przy wyjściu z pracy ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię za synkiem nawet wtedy kiedy jestem w drugim pokoju a on ma dłuższą drzemkę. Nie wyobrażam sobie zostawić go nawet na pół dnia. Najdłużej zostawiłam go z mężem na nieco ponad godzinę, bo szłam do lekarza. Taka byłam znerwicowana u tego lekarza, że ojjj. Tylko patrzyłam na zegarek, martwiłam się czy wszystko ok, tęskniłam :( życie matki nie jest łatwe, ale dopiero teraz zrozumiałam moją mamę jak miała łzy w oczach kiedy za młodu w niedzielę wyjeżdżałam na stancję.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to będzie jak do pracy będzie trzeba wrócić.. .

A my dzisiaj świętujemy ukończone 5 miesięcy :) 5 miesięcy miłości, załamań, wzlotów i upadków, zmęczenia, radości i czułości. Mimo wszystkich złych chwil, piękny, niepowtarzalny czas :)

jusci, baranosia, Maggie_31, MoBo, Iva79 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix powrót do pracy jest ciężki... jednak masz świadomość że po ukończeniu pedzisz do domu do swojej pociechy.

U nas dzisiaj też małe święto 5 miesiąc.

Werix, jusci, Maggie_31, MoBo lubią tę wiadomość

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla małych jubilatów :)
    Mamy pierwszy sukces czyli zasypianie bez płaczu w lozeczku na biegunach. Oczywiście trzeba trochę pokołysać ale to pikus. Niestety na butelkę jest ryk przeokropny i zaciskanie usteczek. Jutro wyjeżdżam na pol dnia z domu i zobaczymy czy będę wracała na sygnale czy mała sie skusi na butle jak nie będzie mamy w pobliżu.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też świętujemy dzisiaj 5 miesięcy, i gdzie jest moje malutkie dziecko ja się pytam ;)

Maggie_31, MoBo lubią tę wiadomość

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dacie radę!ja wiem,że to jest mega ciężkie zostawić takiego malca,ale kiedyś trzeba to zrobić,bo mamy też mają swoje zycie,a i dziecku to na dłuższa chwilę nie zaszkodzi.Higiena umysłu-przede wszystkim.Odciecie się od kup,pieluch i butli.Wreszcie noc przespana bez fazy czuwania:-)I nie powiem,ze nie tęskniłam,bo jak wracaliśmy to cały czas przeglądałam zdjęcia w telu i mruczalam-wracamy do syneczka,szybciutko,szybciutko:-D Najważniejsze to mieć pełne zaufanie do osob,które maja zaopiekować sie malcem i wsparcie w mężu

Koska 88 lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Kochane dacie radę!ja wiem,że to jest mega ciężkie zostawić takiego malca,ale kiedyś trzeba to zrobić,bo mamy też mają swoje zycie,a i dziecku to na dłuższa chwilę nie zaszkodzi.Higiena umysłu-przede wszystkim.Odciecie się od kup,pieluch i butli.Wreszcie noc przespana bez fazy czuwania:-)I nie powiem,ze nie tęskniłam,bo jak wracaliśmy to cały czas przeglądałam zdjęcia w telu i mruczalam-wracamy do syneczka,szybciutko,szybciutko:-D Najważniejsze to mieć pełne zaufanie do osob,które maja zaopiekować sie malcem i wsparcie w mężu

Popieram, wyjazdy bez dziecka są dobre bo i ono uczy się przebywać z innymi nie tylko rodzicami i nie staje się mamimcyckiem.

• Werix Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od kiedy tylko złapał cyca w buzię jest mamimcyckiem. Dać radę musimy, nie ma wyboru. Prędzej czy później. Gdyby Daniel jadł z butli albo same inne posiłki niż mleko, a ja nie karmiłabym piersią to mogłabym go zostawić mamie. Jej ufam. Ale ona pracuje.

Postanowiłam obniżyć etat po macierzyńskim i wtedy zaległy urlop wydłuży mi się o 3 tygodnie, więc powrót do pracy w połowie marca. 15 miesięcy to już ogarnięte dziecko i wtedy pewnie będę gotowa go zostawić. Może uda się żeby teść się nim zajmował, bo idzie na emeryturę. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby wychowywała go obca osoba.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że przecież nie ma najmniejszej możliwości, żeby tak dobra noc się powtórzyła to się pochwalę ;) Mojemu dziecku się przypomniało, że noc jest od spania :D:D:D aaaaaaaaaaa obudziła się tylko raz o 2 w nocy, zjadła cyca i spała do 7 :P

A jak u was? Są jakieś nadzieje na poprawę?

Koska, gratulacje pierwszego małego sukcesu :) Oby tak dalej :)

A swoją drogą to babcie mają jakąś moc :P Oddam małą mojej mamie, ona przytuli ją do cycka i do 10 minut otrzymuje śpiące dziecko :P Ja takim sposobem, to bym co najwyżej doprowadziła dziecko do histerii ;) Bo jak to być tak blisko cyca z mlekiem i nie zjeść???

Werix, Kushina lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój po pozbyciu się kataru budzi się 2-3 razy. Je 2 razy.

Mojej mamie nie udało się uśpić Małego, chociaż za długo to nie próbowała. W zasadzie to poszła do pokoju, owinęła go w kocyk i wsadziła do łóżeczka, myśląc że zaśnie :D hahaha, chyba nie wiedziała jak to jest z bezsmoczkowym bobasem :p

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix uuu wow 15 miesiący :) extra.
    Ja do roboty wracam od sierpnia na 60%. Pocirszajacym jest tylko to, że będę na tym procencie przez kolejnych kilka lat.
    Mój będzie miał jeden dzień w domu i na 2 dni Sara idzie do zlobka.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ