Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fuksja90 wrote:Ja jadę z mężem na rocznice ślubu w czerwcu bez małego i też się zastanawiam jak bez niego te 2 dni będzie
Fuksja,a którego czerwca?;-P my tez mamy rocznice w czerwcu- 1-wszą i to będzie wyjazd nr 2 bez Małego.Do rodziców mam pełne zaufanie,bo wiem ze mama niczego głupiego nie zrobi typu-nie napoi go sokiem "bo taki blady".Z tesciowa bym nigdy nie zostawiła ;-Pmilky way lubi tę wiadomość
-
My też w czerwcu, ale drugą Fajnie macie, że możecie bez problemu dzieciaczki zostawić ja może rodzicom bym zostawiła, ale mama jeszcze się boi go nawet nosić, a ojciec to czeka aż zacznie chodzić, bo teraz jest raczej wystraszony, że taki on mały swoja drogą jak oni dwójkę dzieci odchowali a teściowej to nawet chomika pod opiekę nie zostawię
milky way lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Ja w sumie i tak nie mam komu zostawić Małego. Najdłużej spędził beze mnie 2h.
Jusci, pisałaś kiedyś o miodowych upławach. Coś w tej kwestii się wyjaśniło?
Szczęśliwa, ale duża Ania! No z dziadami tak jest... Jak się nie zażąda pomocy to nie pomyślą sami.
My mamy dzisiaj dzień marudySzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Werix, zmieniły się na normalną wydzielinę więc uznałam, że chyba ok:-) i tak z końcem maja mam wizytę, to się okaże czy wszystko jest w porządku
Werix lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Maggie_31 wrote:Fuksja,a którego czerwca?;-P my tez mamy rocznice w czerwcu- 1-wszą i to będzie wyjazd nr 2 bez Małego.Do rodziców mam pełne zaufanie,bo wiem ze mama niczego głupiego nie zrobi typu-nie napoi go sokiem "bo taki blady".Z tesciowa bym nigdy nie zostawiła ;-P
27 czerwca mamy drugą rocznicę ślubu -
Ja tęsknię za synkiem nawet wtedy kiedy jestem w drugim pokoju a on ma dłuższą drzemkę. Nie wyobrażam sobie zostawić go nawet na pół dnia. Najdłużej zostawiłam go z mężem na nieco ponad godzinę, bo szłam do lekarza. Taka byłam znerwicowana u tego lekarza, że ojjj. Tylko patrzyłam na zegarek, martwiłam się czy wszystko ok, tęskniłam życie matki nie jest łatwe, ale dopiero teraz zrozumiałam moją mamę jak miała łzy w oczach kiedy za młodu w niedzielę wyjeżdżałam na stancję.
-
Co to będzie jak do pracy będzie trzeba wrócić.. .
A my dzisiaj świętujemy ukończone 5 miesięcy 5 miesięcy miłości, załamań, wzlotów i upadków, zmęczenia, radości i czułości. Mimo wszystkich złych chwil, piękny, niepowtarzalny czasjusci, baranosia, Maggie_31, MoBo, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla małych jubilatów
Mamy pierwszy sukces czyli zasypianie bez płaczu w lozeczku na biegunach. Oczywiście trzeba trochę pokołysać ale to pikus. Niestety na butelkę jest ryk przeokropny i zaciskanie usteczek. Jutro wyjeżdżam na pol dnia z domu i zobaczymy czy będę wracała na sygnale czy mała sie skusi na butle jak nie będzie mamy w pobliżu. -
Kochane dacie radę!ja wiem,że to jest mega ciężkie zostawić takiego malca,ale kiedyś trzeba to zrobić,bo mamy też mają swoje zycie,a i dziecku to na dłuższa chwilę nie zaszkodzi.Higiena umysłu-przede wszystkim.Odciecie się od kup,pieluch i butli.Wreszcie noc przespana bez fazy czuwania:-)I nie powiem,ze nie tęskniłam,bo jak wracaliśmy to cały czas przeglądałam zdjęcia w telu i mruczalam-wracamy do syneczka,szybciutko,szybciutko:-D Najważniejsze to mieć pełne zaufanie do osob,które maja zaopiekować sie malcem i wsparcie w mężu
Koska 88 lubi tę wiadomość
-
Maggie_31 wrote:Kochane dacie radę!ja wiem,że to jest mega ciężkie zostawić takiego malca,ale kiedyś trzeba to zrobić,bo mamy też mają swoje zycie,a i dziecku to na dłuższa chwilę nie zaszkodzi.Higiena umysłu-przede wszystkim.Odciecie się od kup,pieluch i butli.Wreszcie noc przespana bez fazy czuwania:-)I nie powiem,ze nie tęskniłam,bo jak wracaliśmy to cały czas przeglądałam zdjęcia w telu i mruczalam-wracamy do syneczka,szybciutko,szybciutko:-D Najważniejsze to mieć pełne zaufanie do osob,które maja zaopiekować sie malcem i wsparcie w mężu
Popieram, wyjazdy bez dziecka są dobre bo i ono uczy się przebywać z innymi nie tylko rodzicami i nie staje się mamimcyckiem. -
Mój od kiedy tylko złapał cyca w buzię jest mamimcyckiem. Dać radę musimy, nie ma wyboru. Prędzej czy później. Gdyby Daniel jadł z butli albo same inne posiłki niż mleko, a ja nie karmiłabym piersią to mogłabym go zostawić mamie. Jej ufam. Ale ona pracuje.
Postanowiłam obniżyć etat po macierzyńskim i wtedy zaległy urlop wydłuży mi się o 3 tygodnie, więc powrót do pracy w połowie marca. 15 miesięcy to już ogarnięte dziecko i wtedy pewnie będę gotowa go zostawić. Może uda się żeby teść się nim zajmował, bo idzie na emeryturę. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby wychowywała go obca osoba. -
Jako, że przecież nie ma najmniejszej możliwości, żeby tak dobra noc się powtórzyła to się pochwalę Mojemu dziecku się przypomniało, że noc jest od spania :D:D aaaaaaaaaaa obudziła się tylko raz o 2 w nocy, zjadła cyca i spała do 7
A jak u was? Są jakieś nadzieje na poprawę?
Koska, gratulacje pierwszego małego sukcesu Oby tak dalej
A swoją drogą to babcie mają jakąś moc Oddam małą mojej mamie, ona przytuli ją do cycka i do 10 minut otrzymuje śpiące dziecko Ja takim sposobem, to bym co najwyżej doprowadziła dziecko do histerii Bo jak to być tak blisko cyca z mlekiem i nie zjeść???Werix, Kushina lubią tę wiadomość
-
Mój po pozbyciu się kataru budzi się 2-3 razy. Je 2 razy.
Mojej mamie nie udało się uśpić Małego, chociaż za długo to nie próbowała. W zasadzie to poszła do pokoju, owinęła go w kocyk i wsadziła do łóżeczka, myśląc że zaśnie hahaha, chyba nie wiedziała jak to jest z bezsmoczkowym bobasem :p