X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,wiecie moze jak to jest z tymi szczepionkami? nie mogę dostać Infanrixu 5w1 IPV+Hib i zastanawiam sie nad 6w1,które jest ogólne dostępne,to będzie teraz 3 dawka...Któraś z Was robiła takie przejście?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix,ja mam ponad 1000 zł w plecy...w październiku dostałam awans i podwyżkę,ale przepisy sa takie ze trzeba bez przerwy przepracować 3 miesiące zeby ta kwota sie "uprawomocniła",hm...tak sie złożyło ze w grudniu urodziłam i do tych 3 miesięcy troche mi zabrakło,wiec dostaje 80% starej pensji,a niestety budżetówka u nas nie jest najbardziej hojna w kwestii wynagrodzenia,wiec na waciki mi ledwie wystarcza;-P

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix też mam co miesiąc inną sumę ale nie aż tak!

U mnie ochraniacz musi być inaczej głowa obita i ręce i nogi między szczebelkami

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci mają poduszki czy tylko kocyk i tyle ?

• Werix Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszki jeszcze mu nie daje. Poza tym i tak leży na uniesionym po jednej stronie łóżeczku.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix u mnie tak samo. Zależy od ilości dni w miesiącu i różnica tez 200-300 zł wiec to pewnie zależy od wysokości pensji.
    Ja poduszki jeszcze nie mam.
    U mnie przytulała się do tego kokona delikatnie a teraz jak nie ma do czego to do materaca próbuje i zobaczyłam ze próbuje spać na boku albo wręcz na pół brzucha wiec się boje i chyba już wole ochraniacze.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zawsze śpi na boku, a w ogóle najlepiej zasypia i śpi na brzuchu. Teraz już się tak nie boję go tak kłaść. Już bardzo ładnie trzyma i unosi głowę, a nawet często udaje mu się przewrócić z brzucha na plecy.

Niby tak, ale jak wyliczałam sobie stawkę dzienną no ni cholery mi nie wychodziły takie różnice. No nic, chyba muszę zadzwonić do kadr w tej sprawie.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moich przygodach lepiej sprawdź. Przypomnę że mi źle wyliczyli stawkę dzienną i mam do zwrotu 3tys choć póki co sprawa trafiła do sądu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to nieźle. A duża firma? Bo moja to korporacja, więc chyba muszą się 'znać'. Chociaż jakieś błędy zawsze mogą popełnić.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia dzisiaj wypiła 2x50ml mm z butli niestety nie bez płaczu. Za pierwszym razem wręcz z rykiem. Drugi raz przed tv. Teraz biedna usnela sama na łóżku ciągnąć smoka jak opętana. Mam nadzieje ze kolejne razy będą łatwiejsze.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Baranosia, to nieźle. A duża firma? Bo moja to korporacja, więc chyba muszą się 'znać'. Chociaż jakieś błędy zawsze mogą popełnić.
    Przedszkole publiczne :D co najlepsze błędne dane podała nasza księgowa i nikt w zusie tego nie sprawdził i wypłacali mi na ślepo

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jest wręcz przymus wykorzystać cały zaległy urlop przed powrotem do pracy z macierzyńskiego :) Więc mnie wyjdzie gdzieś powrót styczeń-luty.

I też mamy założony ochraniacz. Bez niego by się pewnie rozbudzała uderzając rączkami o szczebelki.

Przez ostatnie 2 dni były po 2 pobudki w nocy. Tak więc raczej wróciliśmy do spania sprzed 2 tygodniowego kryzysu. ufff :)

Werix lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak przedszkole to też teoretycznie powinni się znać. Ale to teoretycznie...

U nas ostatnio też 2 pobudki.

Mój w trakcie snu praktycznie w ogóle się nie rusza. Tylko jak się przebudzi to trochę. Ale stwierdziłam że ochraniacz kupię, bo jak będzie starszy to może więcej będzie się ruszał. Będę musiała założyć bok łóżeczka, który dotąd był otwarty. Ale jak Mały zacznie raczkować to nie chcę by pakował się do mojego łóżka.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 7!!!!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ale Antoś je za każdym razem? Co robisz kiedy się budzi?

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 razy jadł. Raz udało się ululać na ręku, raz tylko dać smoka.
    Zanim go wezmę do piersi to za każdą pobudką najpierw próbuje ratować sytuację smokiem potem brać go na ręce i lulać. Ale gdy zaczyna się drzeć w niebogłosy to muszę podać cycka i wtedy 2min i śpi

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w dzień usypia przy cycu?

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie. Ale ze smokiem lub w wózku na spacerze

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A budzi się jak mu smoczek wypada? Czy wypluwa zanim zaśnie? 7 pobudek to masakra. No i sam fakt że chwile bierze cyca i zasypia, a tak naprawdę nie je. Może spróbuj go budzić żeby najadł się porządnie i dopiero wtedy pozwól mu zasnąć? Mój czasem budzi się 3 razy, ale karmię go 2. Chociażby darł się w niebogłosy nie karmię go jeśli wiem, że jadł 2h wcześniej. Noszę, przytulam, ale nie karmię, chociaż raz się tylko zdarzyło żeby się darł, ale trwało to kilkanaßcie sekund i zasnął.

Boże, obrzarłam się jak świnia sernikiem. Dzięki niebiosom że karmię piersią bo inaczej wyglądałabym jak szafa. Nie wiem jak to się dzieje, ale dzięki kp chudnę i dziś zobaczyłam na czczo na wadze 59.9kg :D

Kośka, jak tam karmienie butelką? Mała daje radę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 12:55

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasypia ze smokiem i go przez sen wypluwa.
    Ja zawsze miałam problem z karmieniem w nocy bo jadł krótko i szybko zasypiał i nie ma na to rady.
    Też chciałam nie dawać cycka ale jest taki ryk i żal że nie ma opcji go uspokoić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ