Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na początku czerwca mam wizytę u gastrologa. Mały cały czas ma takie brązowe skrzepy/ nitki w kupie. Nie wiem, co to jest. Na pewno nie krew. Do tego są dni kiedy non stop ulewa, a właściwie chlusta. Spytam o wszystko, mam nadzieję że mnie uspokoi. Zrobi usg. Dietę zacznę rozszerzać po powrocie od teściów czyli przed Bożym Ciałem.
Jakie kaszki / kleiki wzbogacane żelazem polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:43
-
Jusci, mi się wydaje że to ropa. No i u nas to chyba podrażnienie jelit przez zjadane włosy i ogólnie ciagłe wpychanie wszystkiego do buzi. Tak mi się wydaje. Bo nic nowego nie jadłam a wcześniej takich rzeczy nie miał. W przyszłym tygu znow podam mu probiotyk po 2 tyg przerwie. Zobaczymy czy to pomoże.
-
Werix oby się jakaś przyczyna znalazła bo przez co wy przechodzicie to o matko. Mojej pierwszy raz zdazyla się kupa po 3 dniach i marudzenia trochę było, a u was to nie ma co porównywać
Ja już też mam stołki tzn 2, udalo mi się dokupić baby set do tripp trapa i ten ż Ikea też kupiłam. Nie mam żadnych kubeczkow, leżeczek itd
Polecacie coś?
No i jak tylko będę miała łyżeczkę to dam mojej do zabawy, niech se ja wkłada do buzi i się do niej przyzwyczaja. -
No z tym układem trawiennym to mamy jazdę od samych narodzin. Człowiek myślał że po 3 msc będzie dobrze, a ru ciągle coś. Pozostaje czekać na poprawę.
Ja mam doidy cup i lovi niekapek. Ale jak się będą sprawdzały powiem za miesiąc / dwa :p
Słuchajcie, a co dla maluchów na kleszcze i komary? Miała któraś takie urządzonko ultradźwiękowe? To działa? -
Werix ja nic nie wiem ma temat tego urządzenia. Szczepienia przeciw kleszczom to dopiero od 6 roku.
W domu np mam w oknach siatki na owady więc ryzyko małe, na wakacjach zamierzam smarować gdzieś koło łóżeczka i wózek trochę vaporub (ponoc to nieźle odstrasza owady).
Nie próbowałam ale ponoć roztwory olejów pomagają odstraszac, tu nasz listę:
http://www.healthyfoodhouse.com/use-simple-trick-keep-ticks-off-summer-long/
Rozpuszczasz w wodzie olejek i spryskujesz, pewno wystarczy na ciuszkach.
Myślę, że to może działać bo przecież środki dla psów tak działają.
No ale najważniejsze z kleszczami to sprawdzać się po każdym wyjściu.Werix lubi tę wiadomość
-
MoBo, z tym przyzwyczajaniem do łyżeczki to trzeba ostrożnie Dałam mojej łyżeczkę do ręki to prędzej sobie nią oko wybije niż do buzi trafi A jak już trafiła do buzi to po same gardło
Ogólnie moją zaczęło bardzo ciągnąć do jedzenia. O ile prędzej po prostu z zaciekawieniem patrzała, to teraz jak tylko ma okazje to wsadza mi ręce do talerza. Jak jedliśmy wczoraj z mężem lody to usilnie próbowała mi wyrwać łyżkę i zaczęła jęczeć swoje "lalala", czyli dokładnie tak samo jak wtedy gdy chce jeść Brzmiało to wręcz jak "no weź mi daaaaaaaaaaaj, pooooooooooodziel się".Maggie_31, Werix, jusci, MoBo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,a kiedy mozna zacząć poić z niekapkow?bo moj na razie tylko z butli ciagnie:-D dzis mu dynie zaaplikowalam,myślałam,ze mi słoik zabierze i sam będzie wyjadał tak mu smakowało:-P spróbowałam i wyplułam od razu,co za ochydztwo!ale dzielnie zawołałam-pycha,mniam mniam
-
hejka!!!
wylogowało mnie na tel, a że na kompa nie mam zbytnio czasu no to się nie odzywałam...
Moje dziecię też w nocy ma x pobudek, mimo że kiedyś przesypiała ciurkiem 7-10 godz. ale czytałam, że między 4-6 mcem tak może być... Póki chodzę wyspana to nie narzekam Fakt, że mała śpi ze mną, co się przebudzi dostaje cycka. Zje i idziemy spać dalej. Tak jak czytałam to znaczy, że w dzień nie ma czasu na jedzenie, bo zdobywa nowe umiejętności
I tak my umiemy: z plecków na brzuszek od jakiegoś m-ca, od przed wczoraj łapiemy stópki i podnosimy głowę leżąc na pleckach... z brzucha na plecki udało się kilka razy, ale tylko przez przypadek
a my już po pierwszej wizycie w szpitalu... ehhh no ale póki co Gosia zdrowa i wesoła )
Pozdrawiamy serdecznie :*14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
aaa no i ja kupiłam jakiegoś niekapka tommego i doidy cup - czy jak tam to się piszę.
kurczę trzeba pomyśleć o jakimś stabilnym siedzisku
mamy kp powiedzcie, czy któraś z Was już daje jakieś przekąski (słoiczki,itp.)? Mi w przychodni i w szpitalu mówili żeby już podawać ale przecież ja tylko KP, więc się zdziwiłam i już sama nie wiem o co kaman14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Ale u nas to samo...wczoraj na chwilę wpadli znajomi i wieczorem dramat przy usypianiu...ciężko go było uspokoić...a jak zasnął, to dwa razy z płaczem w ciągu godziny się budził...chyba zostanę pustelnikiem....Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Ja sugeruję się wytycznymi doradcy laktacyjnego z SR. Karmić tylko kp do 6 msc. Potem 2-3 posiłki/przekąski dziennie inne niż pierś, ale cały czas cyc na żądanie. Zrezygnować z karmień piersią najwcześniej po 2-3 miesiącach od wprowadzenia stałych pokarmów, a najlepiej kontynuować do samoodstawienia bez wprowadzania mm.
Polecam ten artykuł:
http://malgorzatajackowska.com/2016/07/15/mleko-to-podstawa-ile-posilkow-podawac-dziecku/
Koska, ja zawsze mam kryzysy po ppwrocie od teściów. Ale z dziećmi też jest tak że dwa kroki do przodu 1 w tył.jusci lubi tę wiadomość
-
Ja też czekam do ukończenia 6 miesiąca ten miesiąc mnie nie zbawi, skoro już tyle wyczekał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 09:45
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Isia, nie podawać niczego do 6 miesięca!
Naprawdę, polscy pediatrzy i pielęgniarki mnie przerażają! Co rusz słyszę od jakiejś znajomej, że lekarz już kazał dietę rozszerzać a dziecko ledwo 4 miesiące skończyło. Czy oni naprawdę nie czytają najnowszych zaleceń WHO?
WHO mówi, że zarówno dzieci kp jak i mm rozszerzają dietę po skończeniu 6 miesięca.
Mój też już jest gotowy, grzebie mi w talerzu, sięga po kanapkę, oblizuje się, ale... Nie siedzi jeszcze samodzielnie oraz nadal ma niedojrzały układ pokarmowy. Isia, poczekaj jeszcze miesiąc, to już niedługo.Werix lubi tę wiadomość
-
Miesiąc to naprawdę nie tak długo. Ja się trochę obawiam, że będę musiała trochę dłużej poczekać na samodzielne siedzenie, ale cóż... Będę jeszcze tęsknić za kp ;p
A dzisiaj udało mi się pierwszy raz ugotować kaszę jaglaną z pozbyciem się gorzkiego posmaku! ;p Przygotowuję się do BLW, a tam kasza jaglana bardzo często pojawia się w przepisach. Jak ja jeszcze zacznę jeść jak Mały bez soli i cukru, to chyba będę ważyła 50kg...jusci, MoBo lubią tę wiadomość