X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku czerwca mam wizytę u gastrologa. Mały cały czas ma takie brązowe skrzepy/ nitki w kupie. Nie wiem, co to jest. Na pewno nie krew. Do tego są dni kiedy non stop ulewa, a właściwie chlusta. Spytam o wszystko, mam nadzieję że mnie uspokoi. Zrobi usg. Dietę zacznę rozszerzać po powrocie od teściów czyli przed Bożym Ciałem.

Jakie kaszki / kleiki wzbogacane żelazem polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:43

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój też ostatnio tak chlusta....i raz też brązowe coś w kupce się pojawiło :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, mi się wydaje że to ropa. No i u nas to chyba podrażnienie jelit przez zjadane włosy i ogólnie ciagłe wpychanie wszystkiego do buzi. Tak mi się wydaje. Bo nic nowego nie jadłam a wcześniej takich rzeczy nie miał. W przyszłym tygu znow podam mu probiotyk po 2 tyg przerwie. Zobaczymy czy to pomoże.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix oby się jakaś przyczyna znalazła bo przez co wy przechodzicie to o matko. Mojej pierwszy raz zdazyla się kupa po 3 dniach i marudzenia trochę było, a u was to nie ma co porównywać :/

Ja już też mam stołki tzn 2, udalo mi się dokupić baby set do tripp trapa i ten ż Ikea też kupiłam. Nie mam żadnych kubeczkow, leżeczek itd
    Polecacie coś?
    No i jak tylko będę miała łyżeczkę to dam mojej do zabawy, niech se ja wkłada do buzi i się do niej przyzwyczaja.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym układem trawiennym to mamy jazdę od samych narodzin. Człowiek myślał że po 3 msc będzie dobrze, a ru ciągle coś. Pozostaje czekać na poprawę.

Ja mam doidy cup i lovi niekapek. Ale jak się będą sprawdzały powiem za miesiąc / dwa :p

Słuchajcie, a co dla maluchów na kleszcze i komary? Miała któraś takie urządzonko ultradźwiękowe? To działa?

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja nic nie wiem ma temat tego urządzenia. Szczepienia przeciw kleszczom to dopiero od 6 roku.
    W domu np mam w oknach siatki na owady więc ryzyko małe, na wakacjach zamierzam smarować gdzieś koło łóżeczka i wózek trochę vaporub (ponoc to nieźle odstrasza owady).
    Nie próbowałam ale ponoć roztwory olejów pomagają odstraszac, tu nasz listę:
    http://www.healthyfoodhouse.com/use-simple-trick-keep-ticks-off-summer-long/
    Rozpuszczasz w wodzie olejek i spryskujesz, pewno wystarczy na ciuszkach.
    Myślę, że to może działać bo przecież środki dla psów tak działają.
    No ale najważniejsze z kleszczami to sprawdzać się po każdym wyjściu.

Werix lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, z tym przyzwyczajaniem do łyżeczki to trzeba ostrożnie :P Dałam mojej łyżeczkę do ręki to prędzej sobie nią oko wybije niż do buzi trafi ;) A jak już trafiła do buzi to po same gardło ;)

Ogólnie moją zaczęło bardzo ciągnąć do jedzenia. O ile prędzej po prostu z zaciekawieniem patrzała, to teraz jak tylko ma okazje to wsadza mi ręce do talerza. Jak jedliśmy wczoraj z mężem lody to usilnie próbowała mi wyrwać łyżkę i zaczęła jęczeć swoje "lalala", czyli dokładnie tak samo jak wtedy gdy chce jeść :P Brzmiało to wręcz jak "no weź mi daaaaaaaaaaaj, pooooooooooodziel się".

Maggie_31, Werix, jusci, MoBo lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a kiedy mozna zacząć poić z niekapkow?bo moj na razie tylko z butli ciagnie:-D dzis mu dynie zaaplikowalam,myślałam,ze mi słoik zabierze i sam będzie wyjadał tak mu smakowało:-P spróbowałam i wyplułam od razu,co za ochydztwo!ale dzielnie zawołałam-pycha,mniam mniam :-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre niekapki są niby od 4 msc. Tak podaje producent.

Hahaha, Maggie, dzielna byłaś :p

Mój tylko patrzy jak jemy, ale ewidentnie to jeszcze nie jego czas.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!!!
    wylogowało mnie na tel, a że na kompa nie mam zbytnio czasu no to się nie odzywałam...

Moje dziecię też w nocy ma x pobudek, mimo że kiedyś przesypiała ciurkiem 7-10 godz. ale czytałam, że między 4-6 mcem tak może być... Póki chodzę wyspana to nie narzekam ;) Fakt, że mała śpi ze mną, co się przebudzi dostaje cycka. Zje i idziemy spać dalej. Tak jak czytałam to znaczy, że w dzień nie ma czasu na jedzenie, bo zdobywa nowe umiejętności ;)
    I tak my umiemy: z plecków na brzuszek od jakiegoś m-ca, od przed wczoraj łapiemy stópki i podnosimy głowę leżąc na pleckach... z brzucha na plecki udało się kilka razy, ale tylko przez przypadek ;)

a my już po pierwszej wizycie w szpitalu... ehhh no ale póki co Gosia zdrowa i wesoła :))

Pozdrawiamy serdecznie :*

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i ja kupiłam jakiegoś niekapka tommego i doidy cup - czy jak tam to się piszę.
    kurczę trzeba pomyśleć o jakimś stabilnym siedzisku :)

mamy kp powiedzcie, czy któraś z Was już daje jakieś przekąski (słoiczki,itp.)? Mi w przychodni i w szpitalu mówili żeby już podawać :/ ale przecież ja tylko KP, więc się zdziwiłam i już sama nie wiem o co kaman

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mamy straszny regres w zasypianiu :( zawsze tak jest po weekendzie i gościach. Żebym doprowadziła ja do porządku powinnismy chyba przez miesiąc same siedzieć :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas to samo...wczoraj na chwilę wpadli znajomi i wieczorem dramat przy usypianiu...ciężko go było uspokoić...a jak zasnął, to dwa razy z płaczem w ciągu godziny się budził...chyba zostanę pustelnikiem.... :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sugeruję się wytycznymi doradcy laktacyjnego z SR. Karmić tylko kp do 6 msc. Potem 2-3 posiłki/przekąski dziennie inne niż pierś, ale cały czas cyc na żądanie. Zrezygnować z karmień piersią najwcześniej po 2-3 miesiącach od wprowadzenia stałych pokarmów, a najlepiej kontynuować do samoodstawienia bez wprowadzania mm.

Polecam ten artykuł:
    http://malgorzatajackowska.com/2016/07/15/mleko-to-podstawa-ile-posilkow-podawac-dziecku/

Koska, ja zawsze mam kryzysy po ppwrocie od teściów. Ale z dziećmi też jest tak że dwa kroki do przodu 1 w tył.

jusci lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do ukończenia 6 miesiąca :) ten miesiąc mnie nie zbawi, skoro już tyle wyczekał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 09:45

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, nie podawać niczego do 6 miesięca!
    Naprawdę, polscy pediatrzy i pielęgniarki mnie przerażają! Co rusz słyszę od jakiejś znajomej, że lekarz już kazał dietę rozszerzać a dziecko ledwo 4 miesiące skończyło. Czy oni naprawdę nie czytają najnowszych zaleceń WHO?
    WHO mówi, że zarówno dzieci kp jak i mm rozszerzają dietę po skończeniu 6 miesięca.
    Mój też już jest gotowy, grzebie mi w talerzu, sięga po kanapkę, oblizuje się, ale... Nie siedzi jeszcze samodzielnie oraz nadal ma niedojrzały układ pokarmowy. Isia, poczekaj jeszcze miesiąc, to już niedługo.

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc to naprawdę nie tak długo. Ja się trochę obawiam, że będę musiała trochę dłużej poczekać na samodzielne siedzenie, ale cóż... Będę jeszcze tęsknić za kp ;p

A dzisiaj udało mi się pierwszy raz ugotować kaszę jaglaną z pozbyciem się gorzkiego posmaku! ;p Przygotowuję się do BLW, a tam kasza jaglana bardzo często pojawia się w przepisach. Jak ja jeszcze zacznę jeść jak Mały bez soli i cukru, to chyba będę ważyła 50kg...

jusci, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam coś super dla naszych maluchów:

https://www.facebook.com/justForMaBaby/videos/602179599979664/

Miska niekapek. Na filmie wygląda to imponująco ;p Ciekawe jak w praktyce. aż się zastanawiam czy nie kupić...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od dawna chcę kupić taką miskę tylko ,że nie widziałam jeszcze w żadnym sklepie.

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro nazywa się GYRO BOWL. Kosztuje koło 10 pln.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ