X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku czerwca mam wizytę u gastrologa. Mały cały czas ma takie brązowe skrzepy/ nitki w kupie. Nie wiem, co to jest. Na pewno nie krew. Do tego są dni kiedy non stop ulewa, a właściwie chlusta. Spytam o wszystko, mam nadzieję że mnie uspokoi. Zrobi usg. Dietę zacznę rozszerzać po powrocie od teściów czyli przed Bożym Ciałem.

Jakie kaszki / kleiki wzbogacane żelazem polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 09:43

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mój też ostatnio tak chlusta....i raz też brązowe coś w kupce się pojawiło :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, mi się wydaje że to ropa. No i u nas to chyba podrażnienie jelit przez zjadane włosy i ogólnie ciagłe wpychanie wszystkiego do buzi. Tak mi się wydaje. Bo nic nowego nie jadłam a wcześniej takich rzeczy nie miał. W przyszłym tygu znow podam mu probiotyk po 2 tyg przerwie. Zobaczymy czy to pomoże.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix oby się jakaś przyczyna znalazła bo przez co wy przechodzicie to o matko. Mojej pierwszy raz zdazyla się kupa po 3 dniach i marudzenia trochę było, a u was to nie ma co porównywać :/

Ja już też mam stołki tzn 2, udalo mi się dokupić baby set do tripp trapa i ten ż Ikea też kupiłam. Nie mam żadnych kubeczkow, leżeczek itd
    Polecacie coś?
    No i jak tylko będę miała łyżeczkę to dam mojej do zabawy, niech se ja wkłada do buzi i się do niej przyzwyczaja.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym układem trawiennym to mamy jazdę od samych narodzin. Człowiek myślał że po 3 msc będzie dobrze, a ru ciągle coś. Pozostaje czekać na poprawę.

Ja mam doidy cup i lovi niekapek. Ale jak się będą sprawdzały powiem za miesiąc / dwa :p

Słuchajcie, a co dla maluchów na kleszcze i komary? Miała któraś takie urządzonko ultradźwiękowe? To działa?

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix ja nic nie wiem ma temat tego urządzenia. Szczepienia przeciw kleszczom to dopiero od 6 roku.
    W domu np mam w oknach siatki na owady więc ryzyko małe, na wakacjach zamierzam smarować gdzieś koło łóżeczka i wózek trochę vaporub (ponoc to nieźle odstrasza owady).
    Nie próbowałam ale ponoć roztwory olejów pomagają odstraszac, tu nasz listę:
    http://www.healthyfoodhouse.com/use-simple-trick-keep-ticks-off-summer-long/
    Rozpuszczasz w wodzie olejek i spryskujesz, pewno wystarczy na ciuszkach.
    Myślę, że to może działać bo przecież środki dla psów tak działają.
    No ale najważniejsze z kleszczami to sprawdzać się po każdym wyjściu.

Werix lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, z tym przyzwyczajaniem do łyżeczki to trzeba ostrożnie :P Dałam mojej łyżeczkę do ręki to prędzej sobie nią oko wybije niż do buzi trafi ;) A jak już trafiła do buzi to po same gardło ;)

Ogólnie moją zaczęło bardzo ciągnąć do jedzenia. O ile prędzej po prostu z zaciekawieniem patrzała, to teraz jak tylko ma okazje to wsadza mi ręce do talerza. Jak jedliśmy wczoraj z mężem lody to usilnie próbowała mi wyrwać łyżkę i zaczęła jęczeć swoje "lalala", czyli dokładnie tak samo jak wtedy gdy chce jeść :P Brzmiało to wręcz jak "no weź mi daaaaaaaaaaaj, pooooooooooodziel się".

Maggie_31, Werix, jusci, MoBo lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a kiedy mozna zacząć poić z niekapkow?bo moj na razie tylko z butli ciagnie:-D dzis mu dynie zaaplikowalam,myślałam,ze mi słoik zabierze i sam będzie wyjadał tak mu smakowało:-P spróbowałam i wyplułam od razu,co za ochydztwo!ale dzielnie zawołałam-pycha,mniam mniam :-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre niekapki są niby od 4 msc. Tak podaje producent.

Hahaha, Maggie, dzielna byłaś :p

Mój tylko patrzy jak jemy, ale ewidentnie to jeszcze nie jego czas.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!!!
    wylogowało mnie na tel, a że na kompa nie mam zbytnio czasu no to się nie odzywałam...

Moje dziecię też w nocy ma x pobudek, mimo że kiedyś przesypiała ciurkiem 7-10 godz. ale czytałam, że między 4-6 mcem tak może być... Póki chodzę wyspana to nie narzekam ;) Fakt, że mała śpi ze mną, co się przebudzi dostaje cycka. Zje i idziemy spać dalej. Tak jak czytałam to znaczy, że w dzień nie ma czasu na jedzenie, bo zdobywa nowe umiejętności ;)
    I tak my umiemy: z plecków na brzuszek od jakiegoś m-ca, od przed wczoraj łapiemy stópki i podnosimy głowę leżąc na pleckach... z brzucha na plecki udało się kilka razy, ale tylko przez przypadek ;)

a my już po pierwszej wizycie w szpitalu... ehhh no ale póki co Gosia zdrowa i wesoła :))

Pozdrawiamy serdecznie :*

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i ja kupiłam jakiegoś niekapka tommego i doidy cup - czy jak tam to się piszę.
    kurczę trzeba pomyśleć o jakimś stabilnym siedzisku :)

mamy kp powiedzcie, czy któraś z Was już daje jakieś przekąski (słoiczki,itp.)? Mi w przychodni i w szpitalu mówili żeby już podawać :/ ale przecież ja tylko KP, więc się zdziwiłam i już sama nie wiem o co kaman

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mamy straszny regres w zasypianiu :( zawsze tak jest po weekendzie i gościach. Żebym doprowadziła ja do porządku powinnismy chyba przez miesiąc same siedzieć :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas to samo...wczoraj na chwilę wpadli znajomi i wieczorem dramat przy usypianiu...ciężko go było uspokoić...a jak zasnął, to dwa razy z płaczem w ciągu godziny się budził...chyba zostanę pustelnikiem.... :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sugeruję się wytycznymi doradcy laktacyjnego z SR. Karmić tylko kp do 6 msc. Potem 2-3 posiłki/przekąski dziennie inne niż pierś, ale cały czas cyc na żądanie. Zrezygnować z karmień piersią najwcześniej po 2-3 miesiącach od wprowadzenia stałych pokarmów, a najlepiej kontynuować do samoodstawienia bez wprowadzania mm.

Polecam ten artykuł:
    http://malgorzatajackowska.com/2016/07/15/mleko-to-podstawa-ile-posilkow-podawac-dziecku/

Koska, ja zawsze mam kryzysy po ppwrocie od teściów. Ale z dziećmi też jest tak że dwa kroki do przodu 1 w tył.

jusci lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam do ukończenia 6 miesiąca :) ten miesiąc mnie nie zbawi, skoro już tyle wyczekał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 09:45

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, nie podawać niczego do 6 miesięca!
    Naprawdę, polscy pediatrzy i pielęgniarki mnie przerażają! Co rusz słyszę od jakiejś znajomej, że lekarz już kazał dietę rozszerzać a dziecko ledwo 4 miesiące skończyło. Czy oni naprawdę nie czytają najnowszych zaleceń WHO?
    WHO mówi, że zarówno dzieci kp jak i mm rozszerzają dietę po skończeniu 6 miesięca.
    Mój też już jest gotowy, grzebie mi w talerzu, sięga po kanapkę, oblizuje się, ale... Nie siedzi jeszcze samodzielnie oraz nadal ma niedojrzały układ pokarmowy. Isia, poczekaj jeszcze miesiąc, to już niedługo.

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc to naprawdę nie tak długo. Ja się trochę obawiam, że będę musiała trochę dłużej poczekać na samodzielne siedzenie, ale cóż... Będę jeszcze tęsknić za kp ;p

A dzisiaj udało mi się pierwszy raz ugotować kaszę jaglaną z pozbyciem się gorzkiego posmaku! ;p Przygotowuję się do BLW, a tam kasza jaglana bardzo często pojawia się w przepisach. Jak ja jeszcze zacznę jeść jak Mały bez soli i cukru, to chyba będę ważyła 50kg...

jusci, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam coś super dla naszych maluchów:

https://www.facebook.com/justForMaBaby/videos/602179599979664/

Miska niekapek. Na filmie wygląda to imponująco ;p Ciekawe jak w praktyce. aż się zastanawiam czy nie kupić...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od dawna chcę kupić taką miskę tylko ,że nie widziałam jeszcze w żadnym sklepie.

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro nazywa się GYRO BOWL. Kosztuje koło 10 pln.

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ