Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam polecić tę stronkę z przepisami od 6 miesięca życia, ale przepisy są na tyle fajne, że może z nich korzystać cała rodzina. Na pewno będę się sugerowała podpowiedziami z ich bloga. Mają fajnie wszystko podzielone, na zupy, dania główne, śniadania.
http://alaantkoweblw.plWerix lubi tę wiadomość
-
Nita, zrobiłam zgodnie z przepisem w książce alaantkowe blw. Pewnie na blogu też mają napisane. Wrzuciłam kaszę na sitko i dwa razy przelałam gorącą wodą, a potem do wrzątku, pod przykrywką i bez mieszania i podnoszenia przykrywki na najmniejszym gazie 18 min. Blog też jest super. Jeszcze blwmama.pl ma też fajne przepisy. W tym tygu planuję zrobić tartę z soczewicą według blw. Czytałam że soczewica ma 5 razy więcej żelaza niż wołowina, a to w sumie żelaza zaczyna głównie brakować po 6 msc.
Ale Ania duża!Nita, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Koska i Justi to normalne, że dziecko po gościach nie może się wyciszyć i budzi się co chwila, za dużo emocji.
Do mnie zawitała koleżanka kilka dni temu, bo wpraszala się chyba miesiąc bo zawsze mnie zaprasza, a ja nie bo drzemki, bo Sara to tamto I dwójka dzieci biega, krzyki, pies za nimi, ta do mnie nawala jak katarynka bo żeby zdążyć się wyslowic zanim dzieci przerwa...no powiem wam, że mnie głowa po tym bolała I też jak Sara fajnie zasypia tak niespokojnie poplakiwala i pokrzykiwala przez chwilkę w łóżeczku (takie mamrotanie).
Jakoś się jej udało zasnąć i to była drzemka przed nocka więc to uratowało nockę zapewne bo by była pobudka co chwilę.jusci lubi tę wiadomość
-
Mobo, Ty masz spokojną tą córkę mój to takie darcie uskuteczniał, że myślałam, że za moment sąsiedzi policję wezwą, bo znęcamy się nad dzieckiem
Werix lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualnyTolla_ wrote:Dziewczyny, wiem, ze odezwałam się może ze 2 razy, ale podczytuje Was regularnie i chciałam zapytac, czy mogłabym dołączyć do grupy na fejsbuku?
Cześć Tolla, przepraszam, ale niestety część dziewczyn nie zgadza się na dodanie do grupy osoby, której nie kojarzą z bbf, bo jednak udostępniamy tam swoje dane osobowe i prywatne zdjęcia. Pisz z nami częściej tutaj -
Kushina wrote:Cześć Tolla, przepraszam, ale niestety część dziewczyn nie zgadza się na dodanie do grupy osoby, której nie kojarzą z bbf, bo jednak udostępniamy tam swoje dane osobowe i prywatne zdjęcia. Pisz z nami częściej tutaj
Ok, rozumiem, dzięki za odpowiedz!
-
Michasia skończyła dzisiaj pół roczku - kidy to zleciało? 4 lata temu oznaczałoby to mój powrót do pracy. Wiem ze oba by sobie poradziła z babcia ale ja zdecydowanie nie.. Dzisiaj zaczęła dzień o 5 ale teraz ucina sobie już trzecia drzemkę. Oczywiście na mamie
Werix lubi tę wiadomość
-
Jusci, mój to samo! Czasem tylko postęka, czasem poryczy, czasem wrzeszczy, a sporadycznie uda mu się zasnąć samemu bez żadnych odgłosów. Czasem już na rzęsach staję, żeby przestał płakać. Nie wiem, dlaczego tak ma. Mogę go wyciszać 20 minut przed porą snu, a on i tak swoje... Na początku leży spokojnie w moich ramionach, ziewa sobie, trochę pogada, a jak jak chce spać to włącza syrenę, która z czasem przeradza się w taki śmieszny płacz typu mantra (ałałał ałałał ałałał) i zasypia.
jusci lubi tę wiadomość
-
Dobrawa, dzięki za linka no faktycznie jak szybko się rusza czy rzuca tym to wylatuje. Chociaż na innych filmikach dzieci obchodzą się z tym delikatniej, bez wymachiwania i jest ok. No 10 dolarów na pewno bym za to nie dała, ale 10 zł... Może... Zobaczę, może kupię jako zabawkę dla Małego
-
No przysiadów jeszcze nie próbowałam Chyba muszę zacząć! ;p Czasem noszenie pomagało, ale przestało Ciekawe, kiedy to mija...
Hahaha, tylko ciekawe czy z takiej łyżeczki dałoby się w ogóle pić ;p bo jak przecież ktoś by chciał przechylić ją do ust... ;p
Koska, pół roku! Masakra! Sto lat :pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 18:30
-
Jusci ta moja corka tez nie jest spokojna jak nie pospi. Jeju ja pamietam jak ona az do bezdechu sie czasem darla jak my ja żeśmy po 45 minut lulali, wykąpać się nie dało bo był taki wrzask.
Autentycznie to wszystko się zmieniło jak zaczęłam rutynę, wtedy miałam 3 dni mega płaczu aż nagle przeszło. Teraz przestrzegam czasu (nie do minuty), ale jak ziewa to od razu do łóżeczka i konsekwetnie robię to samo drzemki 5 minut w ciszy i do łóżeczka, noc - kąpiel, książeczka, piosenka łóżeczko.
Niestety jestem raczej domatorka teraz i nie zaburzam jej dni.