X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w czwartek i stwierdził lekarz że za tydzień dopiero będzie coś widać. Z pierwszym dzieckiem też tak miałam USG robione było widać już pęcherzyk a tydzień później było już serduszko. Także się nie stresuje i wy też się nie martwcie dziewczyny stres nam teraz niepotrzebny ;)

Asiaa91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dopiero 14 bo kazał mi przyjść za dwa tygodnie, a ja nie wiem czy mam w sobie tyle cierpliwości :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Hmmm,
    to może 15000?? Mam gdzieś zapisane. Na pewno było 1 i 5 i ileś tam zer :) Jak znajdę, to Wam napiszę :)
    Szarlotka, Ty już masz 4 tysiące bety?? Róznica zaledwie dwóch dni. Bo u mnie równy 5 tydzień. Tyle, że ja mam długie cykle, owu miałam w okolicy 19 dc, a Ty?

W Piątek odbierałam ostatnią betę, miałam 9866 ;)
    Prawdopodobnie może jednak 15 tysięcy ;)

Lady, ja też studiuję farmację, ale się zgrałyśmy ;)
    Kochane, ja do tej pory też nie miałam objawów. Dopiero od niedawna mam mdłości i zaczęły boleć piersi przy dotyku, także na spokojnie :*
    Jutro rano mam lekarza na NFZ, nie nastawiam się na USG bo jak już pisałam, moi lekarze są do nosa i nie chcą zrobić..;/

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    W Piątek odbierałam ostatnią betę, miałam 9866 ;)
    Prawdopodobnie może jednak 15 tysięcy ;)

Lady, ja też studiuję farmację, ale się zgrałyśmy ;)
    Kochane, ja do tej pory też nie miałam objawów. Dopiero od niedawna mam mdłości i zaczęły boleć piersi przy dotyku, także na spokojnie :*
    Jutro rano mam lekarza na NFZ, nie nastawiam się na USG bo jak już pisałam, moi lekarze są do nosa i nie chcą zrobić..;/

Ooo Szarlotka na którym roku jesteś? Coś mi się wydawało że pisałaś że pracujesz w banku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 15:25

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie przerwałam, na początku trzeciego semestru- właśnie przez pracę.
    Tak, pracuje w bankowości ale nie jest to coś co chcę robić do końca życia ;)
    Te plany, ciągle stres czy wyrobie premię czy nie, a w aptece, cisza, spokój ;)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:

Malinka, co u Ciebie?

Sama nie wiem... po piątkowej wizycie jestem zdruzgotana. Niby był to dopiero 4t4d ciąży ale beta ponad 1000 więc myślałam, że ginekolog coś zobaczy. Na dodatek po tej wizycie w sobote zaraz poleciałam na bete.. i przyrost mieścił się jeszcze w normie bo był 70% ale to już niewiele by było poniżej normy czyli poniżej 66%. Teraz już nie idę na betę bo boję się - wyniku i tego, że przyrost już zupełnie wyhamował...Moja beta z wczoraj to 1938. Spodziewałam się 2400 minimum...Lekarz w ogóle zakazał mi bety. Wizytę mam na 15 kwietnia.

Nie mam żadnych objawów - czasem coś w podbrzuszu jak na okres i piersi troszkę od czasu do czasu poczuję, ale to akurat nic dziwnego - faszeruję się duphastonem i luteiną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 16:23

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Na razie przerwałam, na początku trzeciego semestru- właśnie przez pracę.
    Tak, pracuje w bankowości ale nie jest to coś co chcę robić do końca życia ;)
    Te plany, ciągle stres czy wyrobie premię czy nie, a w aptece, cisza, spokój ;)

Nie chcę Cie martwić ale w niektórych aptekach też jest już stres, plany, premie i efektywność - zwłaszcza sieciówkach.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, jestem magistrem farmacji od 14 lat. Widzę, że masz mizerne pojęcie o pracy w aptece. To nie są wczasy, tylko zapieprz i ciągłe nerwy. Może jak już będziesz kierownikiem i znajdziesz pracę na wsi, w maleńkiej aptece, to może będziesz miała spokój. A tak poza tym skoro przerwałaś studia. to nie studiujesz. Pozdrawiam

emilkazozz, Asiaa91 lubią tę wiadomość

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Ja sie zastanawiam na kiedy najlepiej na usg sie umowic i mysle o koncowce przyszlego tygodnia :)
    Mam ten sam problem, ale wizyte mam we wtorek. Myślę że moja gin zajrzy tam i zobaczy co tam widać a USG ok 12-14 kwietnia- będzie już 6 tydzień to musi być widać to co trzeba:)

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    Mam ten sam problem, ale wizyte mam we wtorek. Myślę że moja gin zajrzy tam i zobaczy co tam widać a USG ok 12-14 kwietnia- będzie już 6 tydzień to musi być widać to co trzeba:)

Ja chyba na piątek/poniedziałek się umówie :) najchętniej pobiegłabym już w ten poniedziałek, ale nie chce rozczarowań jak nic nie zobacze

preg.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Szarlotka, jestem magistrem farmacji od 14 lat. Widzę, że masz mizerne pojęcie o pracy w aptece. To nie są wczasy, tylko zapieprz i ciągłe nerwy. Może jak już będziesz kierownikiem i znajdziesz pracę na wsi, w maleńkiej aptece, to może będziesz miała spokój. A tak poza tym skoro przerwałaś studia. to nie studiujesz. Pozdrawiam

Skąd tyle kąśliwości?

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

preg.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawroty głowy, ciągle chce mi się siku :) karmię piersią moja 9miesięczna corcie i mam nadzieję że ginekolog pozwoli kontynuować :) mała jest strasznym ssakiem :):)

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ to nie jest kąśliwość, tylko ironia. Ubawiłam się po pachy. Poza tym nie lubię jak ktoś kłamie nie mając w ogóle pojęcia o czym mówi. :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • wianna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Ja w 5+0 miałam sam pęcherzyk 6,1 mm, teraz ide we wtorek będzie 6+0 i nie wiem jeszcze czy będziemy robić usg czy nie, ale liczę że podejrzymy dzidziusia i już go będzie widać :)
    Dlaczego tak często na wizyty chodzisz?

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dziś założyłam konto.w czwartek robiłam pierwszy test po południu, wyszły dwie kreski bardzo wyraźne. W sobotę powtórzyłam,to samo. Jutro idę na betę, a kiedy najlepiej do lekarza? Dodam że ostanią miesiączkę miałam 01 marca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:19

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wianna wrote:
    Dlaczego tak często na wizyty chodzisz?

Ogólnie mam lekarkę która pomogła mi zajść w ciąże ale strasznie cięzko jest się do niej dostać, więc jak zrobiłam test i miałam plamienia pobiegłam do "pierwszej lepszej" i dostałam L4 i wtedy udało mi się wcisnąć na wizytę do mojej Pani dr (ktoś zrezygnował) więc stwierdziłam że idę i mnie już konkretnie przebadała. Teraz kończy mi się L4 więc kazała przyjść po tyg żeby je przedłużyc - jeżeli nie to, to pewnie szłabym później :)

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Witajcie!
    Mam do sprzedania dwa opakowania Duphastonu 30 zł + koszt przesyłki. Data ważności 2019.

Lutówka 2016

Witaj lula czy duphaston jeszcze aktualny ? Jesli tak to z chęcią odkupię :)

Ewentualnie proszę o kontakt na prv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:40

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Nulka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedawno wyszli goście, a ja biorę się za pianie pracy magisterskiej (czymś się trzeba zając ;) )

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:

Przepraszam, że uraziłam wielką Panią.
    Najwidoczniej Ty również nie masz pojęcia o innej pracy.
    Proponuje zmienić stanowisko i popracować w oddziale dużego banku, dopiero wtedy zobaczysz co to jest zapieprz i ciągłe nerwy. Moja wypowiedź nie odnosiła się do tego, że praca w aptece jest taka łatwa tylko do tego, że w PORÓWNANIU Z PRACĄ W BANKU jest spokojna.
    Nie, jestem na dziekance więc w dalszym ciągu studiuje.
    Nie wiesz to się nie wypowiadaj.
    Jak nie umiesz panować nad hormonami to lekarz na pewno pomoże.
    Pozdrawiam.

Lady, Ty już do końca ciąży na l4? :)
    Nulka ja po premierze, padam na twarz.
    Powiem wam, że kiedyś mogłam chodzić w obcasach cały dzień i nic mi nie było, po kilku godzinach teraz mam dość..
    Malinka, na razie bez stresu Kochana, może wszystko będzie w porządku ;) a raczej na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 23:11

emilkazozz lubi tę wiadomość

• Maredd Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy? Hmm piersi duże z widocznymi żyłkami i opuchnięte sutki. Czasem zawroty głowy i raz było ki niedobrze. Tez się boję że cos pójdzie nie tak. Modlę się i staram myślec pozytywnie.

dwie córeczki i...
    [*] aniołek 5tyg 2dni
    [*] aniołek 5tyg 6 dni
    [*] aniolek 10 tyg
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ