Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też byłam w czwartek i stwierdził lekarz że za tydzień dopiero będzie coś widać. Z pierwszym dzieckiem też tak miałam USG robione było widać już pęcherzyk a tydzień później było już serduszko. Także się nie stresuje i wy też się nie martwcie dziewczyny stres nam teraz niepotrzebny
Asiaa91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywianna wrote:Hmmm,
to może 15000?? Mam gdzieś zapisane. Na pewno było 1 i 5 i ileś tam zer Jak znajdę, to Wam napiszę
Szarlotka, Ty już masz 4 tysiące bety?? Róznica zaledwie dwóch dni. Bo u mnie równy 5 tydzień. Tyle, że ja mam długie cykle, owu miałam w okolicy 19 dc, a Ty?
W Piątek odbierałam ostatnią betę, miałam 9866
Prawdopodobnie może jednak 15 tysięcy
Lady, ja też studiuję farmację, ale się zgrałyśmy
Kochane, ja do tej pory też nie miałam objawów. Dopiero od niedawna mam mdłości i zaczęły boleć piersi przy dotyku, także na spokojnie :*
Jutro rano mam lekarza na NFZ, nie nastawiam się na USG bo jak już pisałam, moi lekarze są do nosa i nie chcą zrobić..;/ -
Szarlotka123 wrote:W Piątek odbierałam ostatnią betę, miałam 9866
Prawdopodobnie może jednak 15 tysięcy
Lady, ja też studiuję farmację, ale się zgrałyśmy
Kochane, ja do tej pory też nie miałam objawów. Dopiero od niedawna mam mdłości i zaczęły boleć piersi przy dotyku, także na spokojnie :*
Jutro rano mam lekarza na NFZ, nie nastawiam się na USG bo jak już pisałam, moi lekarze są do nosa i nie chcą zrobić..;/
Ooo Szarlotka na którym roku jesteś? Coś mi się wydawało że pisałaś że pracujesz w banku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 15:25
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
nick nieaktualny
-
Szarlotka123 wrote:
Malinka, co u Ciebie?
Sama nie wiem... po piątkowej wizycie jestem zdruzgotana. Niby był to dopiero 4t4d ciąży ale beta ponad 1000 więc myślałam, że ginekolog coś zobaczy. Na dodatek po tej wizycie w sobote zaraz poleciałam na bete.. i przyrost mieścił się jeszcze w normie bo był 70% ale to już niewiele by było poniżej normy czyli poniżej 66%. Teraz już nie idę na betę bo boję się - wyniku i tego, że przyrost już zupełnie wyhamował...Moja beta z wczoraj to 1938. Spodziewałam się 2400 minimum...Lekarz w ogóle zakazał mi bety. Wizytę mam na 15 kwietnia.
Nie mam żadnych objawów - czasem coś w podbrzuszu jak na okres i piersi troszkę od czasu do czasu poczuję, ale to akurat nic dziwnego - faszeruję się duphastonem i luteiną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 16:23
-
Szarlotka123 wrote:Na razie przerwałam, na początku trzeciego semestru- właśnie przez pracę.
Tak, pracuje w bankowości ale nie jest to coś co chcę robić do końca życia
Te plany, ciągle stres czy wyrobie premię czy nie, a w aptece, cisza, spokój
Nie chcę Cie martwić ale w niektórych aptekach też jest już stres, plany, premie i efektywność - zwłaszcza sieciówkach.
-
Szarlotka, jestem magistrem farmacji od 14 lat. Widzę, że masz mizerne pojęcie o pracy w aptece. To nie są wczasy, tylko zapieprz i ciągłe nerwy. Może jak już będziesz kierownikiem i znajdziesz pracę na wsi, w maleńkiej aptece, to może będziesz miała spokój. A tak poza tym skoro przerwałaś studia. to nie studiujesz. Pozdrawiam
emilkazozz, Asiaa91 lubią tę wiadomość
-
Asiaa91 wrote:Ja sie zastanawiam na kiedy najlepiej na usg sie umowic i mysle o koncowce przyszlego tygodnia
-
emilkazozz wrote:Mam ten sam problem, ale wizyte mam we wtorek. Myślę że moja gin zajrzy tam i zobaczy co tam widać a USG ok 12-14 kwietnia- będzie już 6 tydzień to musi być widać to co trzeba:)
Ja chyba na piątek/poniedziałek się umówie najchętniej pobiegłabym już w ten poniedziałek, ale nie chce rozczarowań jak nic nie zobacze -
iw78 wrote:Szarlotka, jestem magistrem farmacji od 14 lat. Widzę, że masz mizerne pojęcie o pracy w aptece. To nie są wczasy, tylko zapieprz i ciągłe nerwy. Może jak już będziesz kierownikiem i znajdziesz pracę na wsi, w maleńkiej aptece, to może będziesz miała spokój. A tak poza tym skoro przerwałaś studia. to nie studiujesz. Pozdrawiam
Skąd tyle kąśliwości?Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Lady Highlander wrote:Ja w 5+0 miałam sam pęcherzyk 6,1 mm, teraz ide we wtorek będzie 6+0 i nie wiem jeszcze czy będziemy robić usg czy nie, ale liczę że podejrzymy dzidziusia i już go będzie widać
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Dziś założyłam konto.w czwartek robiłam pierwszy test po południu, wyszły dwie kreski bardzo wyraźne. W sobotę powtórzyłam,to samo. Jutro idę na betę, a kiedy najlepiej do lekarza? Dodam że ostanią miesiączkę miałam 01 marca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:19
-
wianna wrote:Dlaczego tak często na wizyty chodzisz?
Ogólnie mam lekarkę która pomogła mi zajść w ciąże ale strasznie cięzko jest się do niej dostać, więc jak zrobiłam test i miałam plamienia pobiegłam do "pierwszej lepszej" i dostałam L4 i wtedy udało mi się wcisnąć na wizytę do mojej Pani dr (ktoś zrezygnował) więc stwierdziłam że idę i mnie już konkretnie przebadała. Teraz kończy mi się L4 więc kazała przyjść po tyg żeby je przedłużyc - jeżeli nie to, to pewnie szłabym później
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
lula.91 wrote:Witajcie!
Mam do sprzedania dwa opakowania Duphastonu 30 zł + koszt przesyłki. Data ważności 2019.
Lutówka 2016
Witaj lula czy duphaston jeszcze aktualny ? Jesli tak to z chęcią odkupię
Ewentualnie proszę o kontakt na prvWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 19:40
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualnyiw78 wrote:Szarlotka, jestem magistrem farmacji od 14 lat. Widzę, że masz mizerne pojęcie o pracy w aptece. To nie są wczasy, tylko zapieprz i ciągłe nerwy. Może jak już będziesz kierownikiem i znajdziesz pracę na wsi, w maleńkiej aptece, to może będziesz miała spokój. A tak poza tym skoro przerwałaś studia. to nie studiujesz. Pozdrawiam
Przepraszam, że uraziłam wielką Panią.
Najwidoczniej Ty również nie masz pojęcia o innej pracy.
Proponuje zmienić stanowisko i popracować w oddziale dużego banku, dopiero wtedy zobaczysz co to jest zapieprz i ciągłe nerwy. Moja wypowiedź nie odnosiła się do tego, że praca w aptece jest taka łatwa tylko do tego, że w PORÓWNANIU Z PRACĄ W BANKU jest spokojna.
Nie, jestem na dziekance więc w dalszym ciągu studiuje.
Nie wiesz to się nie wypowiadaj.
Jak nie umiesz panować nad hormonami to lekarz na pewno pomoże.
Pozdrawiam.
Lady, Ty już do końca ciąży na l4?
Nulka ja po premierze, padam na twarz.
Powiem wam, że kiedyś mogłam chodzić w obcasach cały dzień i nic mi nie było, po kilku godzinach teraz mam dość..
Malinka, na razie bez stresu Kochana, może wszystko będzie w porządku a raczej na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 23:11
emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Objawy? Hmm piersi duże z widocznymi żyłkami i opuchnięte sutki. Czasem zawroty głowy i raz było ki niedobrze. Tez się boję że cos pójdzie nie tak. Modlę się i staram myślec pozytywnie.dwie córeczki i...
[*] aniołek 5tyg 2dni
[*] aniołek 5tyg 6 dni
[*] aniolek 10 tyg