Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
emilkazozz wrote:Chyba to jest dobry sposób na to żeby się dodatkowo nie martwić. Ale w moim przypadku ciekawość i potrzeba poczucia -chociaż pozornej- kontroli były silniejsze
A tak z ciekawości ile kosztuje zrobienie bety? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nulka wrote:A ja się zastanawiam czy robić betę, czy nie... w pierwszej ciąży nie robiłam Jeśli mam się dodatkowo stresować to nie wiem czy chcę
Ja się też właśnie nad tym zastanawiam jestem panikarą z natury i lekarka zabroniła mi się nakręcać badaniami i czytać "internety" :d w sumie boję się sprawdzać. ale pewnie moja ciekawość nie wytrzyma, do usg jeszcze 17 dni.
Dziewczyny, gdzie sie ustawia te paski "postępu" w stopce? -
Wchodzisz na ustawienia dalej społeczność i na samym dole wklejasz link. W google wpisz np.suwaczki na babyboomna jest tego pełno:)
Milena Magdalena odczekaj jeszcze z dwa dni i powtórz, Jak była później owulacja to musisz odczekać dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 08:12
Krakuska lubi tę wiadomość
Jest z nami nasz cudowny syn 07.12.2016
lilaa1985 -
Milena Magdalena wrote:Hej. No i co ? No i nic - negatyw. Trudno, muszę się pozbierać. Aczkolwiek jeszcze zostawiam małą iskre nadziei i powtórzę test za 3 dni
Milena Magdalena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ech...Zaczynam się zastanawiać co w zasadzie można pić w ciąży. Mam na myśli herbaty. Bo po przeczytaniu tuzina stron wynika, że tylko woda jest w 100% bezpieczna. Paranoja. Na różnych stronach przeczytałam zupełnie skrajne opnie, dotczace np. Melisy, Rumianku czy poszczególnych herbat owocowych. Na przykład, na 10 stronach przeczytałam, ze Melisa jest całkowicie bezpieczna, na innej przeczytałam, żeby unikać. Zwariować można...
-
nick nieaktualnyKrakuska, nigdy się nie dowiesz co tak na prawdę jest bezpieczne w ciąży bo niestety każdy pisze co innego. Moja gin mówiła, żeby ograniczyć zieloną i czarną herbatę bo zawiera kofeinę (tą pierwszą piłam non stop) i przestawić się na mięte, pokrzywę albo herbatki owocowe. Ostatnio próbowałam wypić pokrzywę efekt- od razu pobiegłam do ubikacji, jak kiedyś mi smakowała tak teraz ni huhu..
Milena, ja też bym odczekała, a najlepiej poszła na betę
Trzymam Kciuki.
Witam was Kochane w Niedzielni poranek, jakie plany na ten piękny (u mnie) dzień?Krakuska, Milena Magdalena lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o zioła to ja osobiście jestem ostrożna - jak słyszę że bezpieczne bo ziołowe to zawsze odpowiadam że morfina to też lek ziołowy
Postaram się pogrzebać w swoich notatkach, bo gdzieś na wykładach miałam takie zestawienie ziół w ciąży jak znajdę to wrzucęemilkazozz, Krakuska, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Dzień dobry dziewczyny
Odważyłam się, więc piszę tutaj
Przespałam się z tą myślą trochę z niedowierzaniem, że to już, ale chcę tu z Wami zostać do samego grudnia.
Moja I beta z czwartku - 90,3, po 48 h 299,1 ))
Poprzedni cykl zakończył się ciążą biochemiczną, także trochę jeszcze nieśmiało, ale powoli się przyzwyczajam do tej wiadomości.
Dziś równo 5 tydzień.
Do lekarza wybieram się za dwa tygodnie w sobotę, bo lekarz powiedział, żeby wcześniej nie przychodzić, bo bedzie mogl dopiero potwierdzic ciaze w 100%, gdy bedzie biło serduszko, a serduszko będzie widać dopiero jeśli beta będzie ok. 1500.
Także dłuuugie dwa tygodnie przede mną.
Ściskam Was wszystkie mocno i gratuluje każdej z osobna cieszmy się naszym szczęściem.Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm