X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    O której masz wizytę? Ja też nie mogę się doczekać. Mam nadzieję usłyszeć dobre wieści :)

Baranosia,no widzisz :) pewnie mąż zadowolony.

Isia86,odezwij się, jak po wizycie.

Szarlotka, jak było na komunii?

Arleta,M@linka,s1985 jak u Was? Jak się czujecie? Ja staram się myśleć pozytywnie i uwierzyć, że będzie dobrze. Będzie :)
    Ja w ogóle staram się nie myśleć o ciąży wstaje rano kawka śniadanie rowerek z dzieciakami na dwór, dziś pojechałam z mężem na działacze porobić, jutro dzień zabiegany rano jadę do Gdańska na badania, po powrocie szybko do pracy (wieczorna zmiana), mąż ma wolne i tak płynie wszystko do przodu ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a co myślicie o tej nitce w śluzie?
    s, tylko pamiętaj, że musisz o siebie dbać :)
    Koska, możesz być dumna z maluszka, oby już Ci przechodziły te paskudne mdłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 22:32

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam już brzuszysko, jestem przerażona :/ ja wiem że w 2 ciąży często szybciej wyskakuje ale to już przesada :( w 1 na tym etapie nie miałam nic, jak patrzę na zdjęcia to taką wielkość osiągnęłam gdzieś w 20 tyg :(
    nie wiem jak ja to ukryje w pracy jeszcze z miesiąc
    niestety po 1 ciąży mam rozstęp mieśni prostych, boję się jak to będzie po 2

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu przerażona?
    Ja gdyby nie to, że chciałam poczekać do ukończenia 12 tygodnia z powiedzeniem wszystkim o ciąży to bym się cieszyła.
    Miejsc Ci ustępują, wpuszczają do kolejki, masz parking bliżej wejścia do centrum handlowego :D

cudek2 lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Kochane, a co myślicie o tej nitce w śluzie?
    s, tylko pamiętaj, że musisz o siebie dbać :)
    Szarlotka nie panikuj. A plamilas wcześniej bo może to jakaś stara krew gdzieś się zapodziala...? Ogólnie jak jest pojedyncze to nie stresuj sie, może tak organizm daje znac, że był aktywny dzień. Jak by było tego więcej to wtedy do lekarza idz

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było więcej, tylko raz wczoraj i dzisiaj.
    Nie plamiłam, znaczy tylko trochę wczoraj rano a potem i dzisiaj już nic ;)
    Napisałam do koleżanki, która jest położną i mnie uspokoiła także Kochane uciekam spać.
    Dobrej nocy :*

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarlotka może dlatego że już raz go miałam, wielki, ogromny i teraz wcale mnie już tak nie cieszy :/ wiem ile z nim walczyłam po ciąży i przeraża mnie że będę musiała jeszcze raz
    średnio fajne jak rok po porodzie ktoś cię pyta który miesiąc ;) bo ja ogólnie szybko schudłam tylko ten brzuch miałam więc nie wyglądałam jak bym była grubsza tylko jak wiecznie w ciąży
    zgrabna piłeczka która znika zaraz po porodzie owszem jest fajna :)
    z tym uprzywilejowaniem ciężarnych to też różnie ;) z 1 ciąży pamiętam jedynie jak w teatrze na przerwie kupiłam wodę bez stania w kilometrowej kolejce i to oczywiście facet mnie wpuścił,żadna kobieta nie zaproponowała

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    szarlotka może dlatego że już raz go miałam, wielki, ogromny i teraz wcale mnie już tak nie cieszy :/ wiem ile z nim walczyłam po ciąży i przeraża mnie że będę musiała jeszcze raz
    średnio fajne jak rok po porodzie ktoś cię pyta który miesiąc ;) bo ja ogólnie szybko schudłam tylko ten brzuch miałam więc nie wyglądałam jak bym była grubsza tylko jak wiecznie w ciąży
    zgrabna piłeczka która znika zaraz po porodzie owszem jest fajna :)
    z tym uprzywilejowaniem ciężarnych to też różnie ;) z 1 ciąży pamiętam jedynie jak w teatrze na przerwie kupiłam wodę bez stania w kilometrowej kolejce i to oczywiście facet mnie wpuścił,żadna kobieta nie zaproponowała
    Mi w markecie zamknięto kasę pierwszeństwa przed nosem :P Nikt mnie szczególnie nie traktował

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam korzystałam ze wszystkich, możliwych przywilejów, a jak ktoś się nie wychylał, to sama zwracałam uwagę, że jestem w ciąży i wymuszałam pierwszeństwo, a co :P

emilkazozz, s1985, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pewnie będzie głupio. Ale teraz podróżując komunikaja miejska nie ustępuje nikomu miejsca bo mnie łapie tak brutalna choroba lokomocyjna. A w życiu jej nie miałam.
    Wgl mam nadzieje ze wiosna już przyszła na dobre. Zjadłam wczoraj chyba pół blachy ciasta z rabarbarem.
    Miłego dnia dziewczyny :) powodzenia na dzisiejszych wizytach.

cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald u mnie o staremu podobnie jak s1985 staram się nie myśleć o ciąży. Wczoraj cały dzień minął na podróżowaniu i zwiedzaniu - dziś to samo. Jutro może trochę czasu spędzimy ze znajomymi, no a potem byle do piątku. Brudzenie wczoraj się jeszcze zmniejszyło, no ale dziś znów ten brązowy śluz się pojawił - na razie
    odrobinka. Emerald zazdroszczę podejścia pozytywnego :) ja tak nie potrafię a może nie chcę, bo potem upadek będzie bardziej bolał a tak to się tak jakby "szykuję"...

Zero objawów, zero niczego. Nie czuję się ciążowo. Nastrój dotyczący ciąży mi się poprawi dopiero jak w piątek na usg będą same pozytywne wieści.

Pozdrawiam i powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 10:03

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Kaczorek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę was podczytuję i postanowiłam się przywitać.

U nas 2 pęcherzyki, jeszcze nie widać zarodków, termin z OF na 23 grudnia.
    Jestem po jednym poronieniu i wbrew wszystkiemu staram się teraz niczym nie przejmować.Trochę mrtwię się moja szyjką ( w kontekscie ciąży mnogiej) bo jestem po konizacji.

Na razie chodzę do pracy i nie zamierzam się nikomu przyznawać dopóki sytuacja nie będzie bezpieczna.
    W poprzedniej ciąży poszłam od razu i po poronieniu nie bardzo miałam do czego wracać...

Od 3 dni męczą mnie okropne mdłości i to cały dzień.
    Wiem że to dobrze i modliłam się o objawy, ale ten zdecydowanie jest okropny ;)

Trzymam kciuki za Was wszystkie za spokojne ciąże i scześliwe rozwiązania w grudniu!

polkosia, paradise, Nulka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:

Jestem po jednym poronieniu i wbrew wszystkiemu staram się teraz niczym nie przejmować.Trochę mrtwię się moja szyjką ( w kontekscie ciąży mnogiej) bo jestem po konizacji.

Na razie chodzę do pracy i nie zamierzam się nikomu przyznawać dopóki sytuacja nie będzie bezpieczna.
    W poprzedniej ciąży poszłam od razu i po poronieniu nie bardzo miałam do czego wracać...

Trzymam kciuki za Was wszystkie za spokojne ciąże i scześliwe rozwiązania w grudniu!

Witaj. I trzymam kciuki !

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta dzisiaj 9070 i już chyba ostatnia, oby do jutra

M@linka, M@linka, emerald_m, polkosia, cudek2, Isia86, Nulka lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S1985 betka rośnie :) oby to był dobry znak <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 12:48

polkosia lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorek wrote:

Hej :) jesteśmy ba podobnym etapie ja mam termin na 24 grudnia i tez dwa pęcherzyki ciążowe :) Lecę w czwartek na wizytę z nadzieją ze juz zobaczę serduszka :) za Ciebie tez trzymam kciuki :)::

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@alinka, ja tak odsuwałam myśli o ciąży do soboty, ale było mi z tym strasznie źle. Wzięłam się w garść i postanowiłam pozwolić sobie poczuć, że czekam na dziecko. Mimo, że obawy nie zniknęły, jest o niebo lepiej z moją psychiką. Oczywiście liczę się ze stratą, ale tego to nigdy nie wiadomo, co się może wydarzyć nawet przy książkowej ciąży.
    Taki jest mój sposób na czekanie, lęk i niepewność. Każda ma taki, jaki jej się sprawdza najlepiej :)
    Bardzo wierzę, że wszystkie dotrwamy do grudnia i nasze rozmowy będą wtedy pełne niepokoju o to, czy dziecko się najadło, czy kupa dobra :D itp.

Kaczorek, witaj :) Trzymamy kciuki za Twoje Świąteczne cuda ;)

Wrzucam taki tekst, na który natknęłam się czytając o przyrostach bhCG, a który wydał mi się ciekawy. Jak go przeczytałam, zaczęłam myśleć, że z moim maleństwem wszystko ok, po prostu czekam na kolejnego synka :D

http://www.zdrowie.med.pl/
    Zarodki żeńskie wpływają na wzrost poziomu hormonu, który jest produkowany już we wczesnych etapach
    ciąży. Odkrycie może pomóc w ocenie płci zarodka jeszcze przed trzecim tygodniem ciąży - donoszą badacze z USA w
    "Human Reproduction".
    Naukowcy pod kierunkiem dr. Yuvala Yarona z Instytutu Genetyki przy Centrum Medycznym w Tel Avivie
    prowadzili badania na 347 kobietach w ciąży, która była wynikiem sztucznego zapłodnienia. Badacze mierzyli poziom
    hormonu - tzw. ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG) w surowicy krwi matek od 14 do 20 dnia ciąży.
    Ludzka gonadotropina kosmówkowa jest hormonem produkowanym od drugiego tygodnia ciąży przez łożysko, czyli
    miejsce kontaktu matki z płodem (w tworzeniu łożyska bierze udział m.in. błona płodowa o nazwie kosmówka).
    Gonadotropina kosmówkowa ma za zadanie utrzymywać funkcje ciałka żółtego, struktury, która powstaje w jajniku, w
    miejscu uwolnienia komórki jajowej. Ciałko żółte produkuje progesteron, hormon przygotowujący błonę śluzową
    macicy na przyjęcie zarodka. Później jego funkcje przejmuje samo łożysko.
    Oznaczanie obecności gonadotropiny hCG w moczu lub krwi kobiety jest metodą wykorzystywaną w testach
    ciążowych.
    Badania zespołu dr Yarona wykazały, że u matek, które urodziły dziewczynki (184), poziom hCG był już 16 dnia
    ciąży średnio o 18,5 proc. wyższy w porównaniu z matkami, które urodziły chłopców (163).
    Autorzy pracy sądzą, że różnice w poziomie hormonu hCG u matek odzwierciedlają różnice w funkcjonowaniu
    łożyska w zależności od płci płodu. Przypuszczalnie są za to odpowiedzialne geny znajdujące się na chromosomie
    płciowym X, który u dziewczynek występuje w podwójnej kopii.
    Odkrycie zespołu dr. Yarona może być pomocne w przewidywaniu płci zarodka. Jednak, jak podkreślają autorzy,
    samo badanie poziomu hCG u ciężarnej kobiety, bez wykonywania dodatkowych badań, nie wystarczy do tego celu.
    Obecnie badacze chcą prowadzić dalsze prace, które pomogłyby im zaobserwować inne różnice w przebiegu ciąży,
    jakie mogą się wiązać z płcią dziecka.
    Przewidywanie płci dziecka na wczesnym etapie ciąży może być niezwykle ważne tych dla rodziców, którzy są
    "nosicielami" poważnych chorób dziedzicznych związanych z wadami genów na chromosomach płciowych.

M@linka, emilkazozz lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tekst tak się rozjechał po wklejeniu :/

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie spotkałam się z przewidywaniem płci z bety :D A to ciekawe. U mnie beta rośnie identycznie jak z Klementynką, więc zobaczymy :P Ale ja też mniej więcej oszacowałam owulację (wg bety) na 29-30 dc, a ostatni seks był w 26 dc, więc na moje oko znów dziewczyna :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nawet nie spotkałam się z przewidywaniem płci z bety :D A to ciekawe. U mnie beta rośnie identycznie jak z Klementynką, więc zobaczymy :P Ale ja też mniej więcej oszacowałam owulację (wg bety) na 29-30 dc, a ostatni seks był w 26 dc, więc na moje oko znów dziewczyna :P
    Też mnie zaciekawiły te badania. Zaczęłam czytać w necie na różnych forach i różnie dziewczyny piszą, ale chyba w większości przypadków się zgadza :D
    Jak zaczniemy poznawać płeć, przeprowadzimy swoje własne śledztwo ;)

Btw, Klementynka to super imię <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 13:52

polkosia lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ